Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
JustyśM wrote:Dzień gobry we wtorkowy poranek. Ja zaraz do laboratorium śmigam-mam nadzieję,że wyniki będą dobre (ok 14 już będę miała ), żeby tylko nie było kolejnego powodu do nerwów.
Różyczka, a co z Twoim samopoczuciem?jak często miałaś te skurcze (chodzi o napinanie się dolnej części brzucha?).
Justyś trzymam kciuki za wyniki! Jak widać każdy etap ciąży dla niektórych z nas jest stresujący
Co do moich skurczy to 10 dni temu pojawiło się bardzo silne napięcie brzucha, które nie ustępowało, następnego dnia nadal nie przeszło więc pojechałam do szpitala, było wszystko ok, ale przez kolejne dni napięcie przeszło w skurcze i właściwie to mam skurcze dzień w dzień i czasem trwają kilka godzin i jest to bardzo męczące, nie pomaga zmiana pozycji, leżenie, nicOczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że na tym etapie ciąży takie rzeczy to normalka, ale moja lekarka wie ile mnie kosztowało zajście w upragnioną ciążę i wie , że już tak blisko jesteśmy i chucha i dmucha na mnie, żeby tylko udało się do kwietnia Dzieciątko szczęśliwie donosić.
Te skurcze zaczynają się w okolicy pępka i bardzo regularnie schodzą w dół brzucha. Czasem chodzę zgarbiona bo nie mogę się wyprostować.Czasem po prostu cały brzuch jest napięty. Na szczęście nie są bolesne, ale męczące bo bardzo silne, mam je nawet teraz...i nie mam pojęcia kiedy przejdą.
Tola daj znać jak Ci poszło! Wszystkie Ci kibicujemy!
-
Carolq wrote:Paris z tym cioci Felice
chyba ze ktos pamięta
Baronowa a jaki mialas ? Jedna płytka , dwie? Troszkę
Jestem w tym zielona
Teraz bede kupować id kolezanki dwie plytki, na baterie bez niani. Ale jest za 100 wiec nie wybrzydzamCarolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiekawe jak te dzieciaczki waza
jejku ja to sie nie moge doczekac juz maja
, aby każda z Nas dotrzymała bezproblemowo
Zakupiłam leżaczek używany dla Niuni ma facet mi przywieść w niedziele ta albo następnaw sobotę jade odebrać dyplom i do kuzynki która tez przyszykowała
Paczkę ciuszków po swojej Córce z maja 2015jeszcze jakieś kartony ciuszków muszę odebrać od bliźniaczek tez z maja
2014wiec na prawdę będę tego miała duzo
cieszę sie tez bo teściowa cos gadała z mężem i sie pytała czy moi rodzice dali na wózek i ze oni dadzą po urodzeniu . Ale mój maź powiedział ze po urodzeniu to za bardzo kasa Nam nie bedzie potrzebna ze bardziej teraz bo mamy jeszcze pare rzeczy do kupienia i chyba zmienia decyzje . Zawsze to jakaś pomoc tak sie mówi ze wszystko Jest ze duzo rzeczy mamy ale ciagle ta lista długa ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:45
-
Hej dziewczynki
Trzymam kciuki za wizytki
JusWik nie możesz patrzeć na wagę innych dzieciaczków bo każde są inne. Mój synek też mało waży, bo w 27t6d ważył tylko 1024g a koleżanki maluszek miał już 1300g. Od razu mi się załączyła czerwona lampka, ale jak sprawdziłam pomiary na USG to miał wszystko terminowo dokładnie co do dnia tylko wymiar ciemnieniowy i długość kości udowej troszkę do tyłu, ale dzieci nie moga rosnąć równo, zawsze coś wyprzedza a coś zwalnia. Mój mały będzie malutki to wiem koło 3kg, czyli jedzie na wykresie w centylu 5 i tak jest od początku prawie. Twoj maluszek jest zdrowiutki i na pewno jest wszystko ok
U mnie wczoraj też belly i ovu nie działało za bardzo, coś cieło co chwilkę ale dzisiaj na szczęście jest ok.JusWik lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualnydziewczyny pokonałam glukozę
))))))) szok !! teraz czekam na wynik.
Kłosia, migussia, KokoszaNell, Baronowa_83, Różyczka, Aniu_leczka, Cigaretta, Carolq, Patrycja24, katarzyna_d, klaudia1534, Agusia ;), maimama, SShape, JusWik, Dariaaa88, pasia27, bimba lubią tę wiadomość
-
paris wrote:Hej:)
Może mi ktoras przypomnieć jak nazywa się maść na hemoroidy, ta super skuteczna???
Niestety i mnie nie ominęła ta przykra dolegliwosc:(
Miłego dnia i powodzenia na wizytach.paris, patkaaxx90 lubią tę wiadomość
Kazik :* -
paris wrote:Hej:)
Może mi ktoras przypomnieć jak nazywa się maść na hemoroidy, ta super skuteczna???
Niestety i mnie nie ominęła ta przykra dolegliwosc:(
Miłego dnia i powodzenia na wizytach.
Mi przepisała gin Posterisan H, dwa dni i po bólu,a mam naprawdę problemy z tymparis, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tola to super wiadomość,kurcze i pomyśleć,że taki słodki glut potrafi uniemilić życie (mam na myśli glukoze)
ja zaczęlam łapać stresik co do jutrzejszej mojej glukozy...
Zazdroszcze Wam,że wiecie ile ważą Wasze smrodki małe,ja wiem tylko ile mój ważył w 20tc,a teraz to nie mam pojęcia,ale w poniedziałek ide do mojej pani doktor to mam nadzieje,że wreszcie sie dowiem
ja ten tydzień mam wyjątkowo stresujący, jutro glukoza,morfologia,mocz ( ciekawe czy dały mi już spokoj te bakterie w moczu,ktore mnie męczą od początku ciąży) no i mam jeszcze 2 egzaminy na studiachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:43
tola2014, katarzyna_d, migussia lubią tę wiadomość
-
migussia wrote:Candles, jutro czekaja mnie te same badania
Najbardziej jednak tej glukozy sie obawiam, zwlaszcza po przygodach Toli.
Najgorszy to chyba ten glod. Ja musze dojechac do labolatorium i od 6 na nogach a bede dopiero o 8 na miejscu i do 10 bez sniadania.. Przeraza mnie to
o to razem przechodzimy te katusze... ja musze wyjsc z domu o 6.30,na miejscu bede o 7.30 i wtedy zaczne badanie fujka jak sobie pomysle smak tego gluta to aż mnie żuca
migussia lubi tę wiadomość