X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    pochwal się :)
    Za ciezki temat jak dla mnie:-P ogarniam forum tylko na telefonie i nie umiem.
    Jak wpiszesz w google "posciel sowy szare" to druga fotka tyle, ze z ochraniaczem:-)

tola2014 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jestem po wizycie. okazało się , że muszę zrobić ta glukozę. bo moja ciaza jest podwyższonego ryzyka (Inseminacja) i trzeba na nią dmuchać . kurde jutro idę po raz trzeci. biorę mokry ręcznik żeby sobie po 30 min położyć na twarz jak będzie mi się robiło gorąco i słabo.
    Tola wspolczuje ale bedzie dobrze , główka do gory

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pisalyscie o ruchach dzieciaczkow a ja wlasnie o to chcialam zapytać. Właśnie od soboty jestem troche zaniepokojona bo nagle z szalonego dziecko zrobiło mi sie spokojne. Tak jak wczesniej potrafil ruszac sie pol dnia i w minute kopal z 10 razy to teraz czuje smyranie, ewentualnie jakies lekkie wypychanie ale kopnięc prawie w ogole. I to smyranie moze ze 3x dziennie po 10 min i spokoj. Odsypia tygodnie szaleństw czy jak? Moze juz miec mniej miejsca na kopniecia i stad tylko wypychanie? I chyba sie rusza w okolicach spojenia lonowego a tak to czulam nad pepkiem, mozliwe tez ze sie obrocil glowka do gory i dlatego tak lzej czuje?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:51

klaudia1534, tola2014 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak różnie się rusza,wcześniej w okolicach spojenia, wczoraj z lewej strony nad pepkiem.Nigdy nie czułam bólu jak mała się rusza. I najczęściej o tych samych porach najbardziej aktywna wieczorem i rano w ciągu dnia delikatne ruchy.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati u mnie juz mniej kopniaki czuje! Bardziej rozciąganie lub smyranie .

Często widzę jak cos wypcha i jeździ po brzuchu :) chyba juz miejsce sie konczy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pyt. Pod czym będą spały wasze maluszki?
    Pod kolderka, kocykiem?
    Czy w śpiworku??

Pytam bo sąsiadka miała przykra przygodę, naszczescie nie skończyła sie tragicznie, ponieważ monitor oddechu zaalarmował!!!

Mała nakryła sie kołderką, cała twarz no i by się udusiła :-\

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Właśnie wróciłam z wizyty - dieta ach dieta! Mam załatwić glukometr chyba, że gin do konca tygodnia wypożyczy mi z drugiej przychodni w której pracuje (chodze do niej prywatnie)... miałam nadzieję, że mnie to ominie :(

Poza tym wyprowadziła mnie na koniec z równowagi, bo po Waszych dzisiejszych rozmowach zapytałam o te ruchy dziecka, co (jeśli już) powinno mnie zaniepokoić itp, stwierdziła, że jakby co zawsze można podejść i zerknąć na USG czy wszystko ok i że na tym etapie ciąży gdyby dziecko się pchało na swiat to juz nie poronienie a poród przedwczesny i przez kolejne 10min opowiadała o wadach z jakimi rodzą się tak skrajne wcześniaki, że rzadko przeżywają itp itd... nie wiem po co, nie o to pytałam i nie - wbrew temu co mi sie wydawało (że dokądś tym wykładem zmierza) nie zakończyła żadna optymistyczną ani nawet rzeczową konkluzją. Mam nadzieję, że po prostu miała gorszy dzień.

W każdym razie wyszłam zupełnie ogłupiona.

Rudzina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Pod kolderka, kocykiem?
    Czy w śpiworku??

Pytam bo sąsiadka miała przykra przygodę, naszczescie nie skończyła sie tragicznie, ponieważ monitor oddechu zaalarmował!!!

straszne ;( na poczaku w otulaczu albo rozku mam kolderke ale teraz to sie boje :/ i chyba kupie spiworek

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    pytalam dzisiaj jeszcze o tą glukoze co mialam robioną w 14tc i p.ordynator zlapala sie za glowe,ze kto mi kazal robic obciazenie glukozą w 14 tc,jak cukrzyca ciążowa wychodzi w okolicy 24tc czyli jak widac,kazdy lekarz ma co do tego inną teorie
    widzisz, a ja krzywa mialam robiona w 10 tc. bo mi na czczo,w 8 tc wyszedl 96. wysla mi nietolerancja [wyniki na zasadzie po 2h 140 to u mnie 145, czyli jak powiedziala znajoma lekarka [internistka] juz nietolerancja ale jeszcze nie cukrzyca]. od +/- 10tc kluje sie w paluchy. na poczatku codziennie 4 razy dziennie [na czczo, po sniadaniu, obiedzie i kolacji] teraz juz co drugi dzien a na czczo to raz-dwa razy w tyg... cukry wychodza mi do 115 po posilku, na czczo 65-85mg/dl.. ale jak to okreslila moja diabetolog z poradni.. no cukrzyca ciazowa jak sie patrzy. tjaaaa...

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Pod kolderka, kocykiem?
    Czy w śpiworku??

Na poczatek rożek, albo zawinięty, albo jak kolderka. Potem mam na lato spiworki, a dopiero na zimę może kokderka

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle ;-)
    Śpiworek i ten rożek

Mój Filip do dzis sie kopie! Ja w nocy lukne do niego to kołdra na glowie a nogi gołe :P no ale on to juz kawaler ! W środę konczy 7 lat

A takie maluszki to nieporadne.

pasia27 lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak jak u Baronowej - najpierw kocyk, tzn owine Malutka kocykiem a jesli bedzie onieczne, to juz taka "unieruchoiona" okryje czyms dodatkowym, ale mysle za sam kocyk wystarczy. z tym nakrywaniem sie przez Maluszki to dosc czeste... nie panuja nad nóziami i raczkami to tu zahaczy tam pociagnie i w efekcie zakrywa glowke... a na kolderke przyjdzie jeszce czas :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miggusia a Ty na kiedy termin?? u mnie usg wyszlo najpierw 28, potem 24.05.[z usg pewniejsze niz z miesiaczki, bo mialam przez kilka ostatnich miesiecy przed ciaza niergularne cykle]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Ja na poczatku wogle chce kolderke schowac gdzies i niech poczeka.
    Na poczatek wlasnie myslalam aby zawijac w kocyk maluszka, na zasadzie rozka. Pozniej moze spiworek.
    Ja mam termin na sam koniec maja to juz cieplo bedzie.
    Swoja droga tak z ciekawosci zapytam, bo myslalam ze jak lato bedzie takie jak rok temu, zeby nakruwac maluszka tylko pieluszka flanelowa. Zeby nie goraco mu bylo. Czy to kiepski pomysl??
    Zobaczysz jakie będziesz mieć dziecko. Jak bedzie sie z gorącą budzik to pewnie stykna cieniutkie skarpetki i tetra albo potrzebny bedzoe kocyk;)

migussia lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wozeczka będę zamawiała pieluszki bambusowe
    http://camphora.shopgate.com/item/343131 do najtańszych nie należą ale produkt sprawdzony,wymacalam osobiście☺ -mięciutkie, przewiewne super z 2 szt kupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 21:36

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Pod kolderka, kocykiem?
    Czy w śpiworku??

Ja miałam taką sytuację z córą,też maleńka była.Spała pod kołderką i naciągnęła na główkę,w śpiworku nie chciała spać,więc została kołderka tylko pod ścisłą kontrolą.

Teraz jestem zaopatrzona w śpiworek i kołderkę.Najpierw będzie śpiworek jak się sprawdzi to ok a jak nie to kołderkę będę zawijać pod materac by nic złego się nie stało Iwciowi

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra jak sobie o takim czymś pomyśl :-\

A będziecie kupować monitor oddechu?

Z młodym nie miałam i było wszystko ok!! A teraz to jestem tak wyczulona, chyba za dużo sie czyta i słyszy...

• migussia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ