Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
tola2014 wrote:jestem po wizycie. okazało się , że muszę zrobić ta glukozę. bo moja ciaza jest podwyższonego ryzyka (Inseminacja) i trzeba na nią dmuchać . kurde jutro idę po raz trzeci. biorę mokry ręcznik żeby sobie po 30 min położyć na twarz jak będzie mi się robiło gorąco i słabo.
-
Hej, pisalyscie o ruchach dzieciaczkow a ja wlasnie o to chcialam zapytać. Właśnie od soboty jestem troche zaniepokojona bo nagle z szalonego dziecko zrobiło mi sie spokojne. Tak jak wczesniej potrafil ruszac sie pol dnia i w minute kopal z 10 razy to teraz czuje smyranie, ewentualnie jakies lekkie wypychanie ale kopnięc prawie w ogole. I to smyranie moze ze 3x dziennie po 10 min i spokoj. Odsypia tygodnie szaleństw czy jak? Moze juz miec mniej miejsca na kopniecia i stad tylko wypychanie? I chyba sie rusza w okolicach spojenia lonowego a tak to czulam nad pepkiem, mozliwe tez ze sie obrocil glowka do gory i dlatego tak lzej czuje?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Mi tak różnie się rusza,wcześniej w okolicach spojenia, wczoraj z lewej strony nad pepkiem.Nigdy nie czułam bólu jak mała się rusza. I najczęściej o tych samych porach najbardziej aktywna wieczorem i rano w ciągu dnia delikatne ruchy.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pyt. Pod czym będą spały wasze maluszki?
Pod kolderka, kocykiem?
Czy w śpiworku??
Pytam bo sąsiadka miała przykra przygodę, naszczescie nie skończyła sie tragicznie, ponieważ monitor oddechu zaalarmował!!!
Mała nakryła sie kołderką, cała twarz no i by się udusiła -
Hej!
Właśnie wróciłam z wizyty - dieta ach dieta! Mam załatwić glukometr chyba, że gin do konca tygodnia wypożyczy mi z drugiej przychodni w której pracuje (chodze do niej prywatnie)... miałam nadzieję, że mnie to ominie
Poza tym wyprowadziła mnie na koniec z równowagi, bo po Waszych dzisiejszych rozmowach zapytałam o te ruchy dziecka, co (jeśli już) powinno mnie zaniepokoić itp, stwierdziła, że jakby co zawsze można podejść i zerknąć na USG czy wszystko ok i że na tym etapie ciąży gdyby dziecko się pchało na swiat to juz nie poronienie a poród przedwczesny i przez kolejne 10min opowiadała o wadach z jakimi rodzą się tak skrajne wcześniaki, że rzadko przeżywają itp itd... nie wiem po co, nie o to pytałam i nie - wbrew temu co mi sie wydawało (że dokądś tym wykładem zmierza) nie zakończyła żadna optymistyczną ani nawet rzeczową konkluzją. Mam nadzieję, że po prostu miała gorszy dzień.
W każdym razie wyszłam zupełnie ogłupiona.Rudzina -
katarzyna_d wrote:Dziewczyny mam pyt. Pod czym będą spały wasze maluszki?
Pod kolderka, kocykiem?
Czy w śpiworku??
Pytam bo sąsiadka miała przykra przygodę, naszczescie nie skończyła sie tragicznie, ponieważ monitor oddechu zaalarmował!!!
Mała nakryła sie kołderką, cała twarz no i by się udusiła
straszne ;( na poczaku w otulaczu albo rozku mam kolderke ale teraz to sie bojei chyba kupie spiworek
-
candles88 wrote:pytalam dzisiaj jeszcze o tą glukoze co mialam robioną w 14tc i p.ordynator zlapala sie za glowe,ze kto mi kazal robic obciazenie glukozą w 14 tc,jak cukrzyca ciążowa wychodzi w okolicy 24tc czyli jak widac,kazdy lekarz ma co do tego inną teorie
-
Pod kolderka, kocykiem?
Czy w śpiworku??
Mała nakryła sie kołderką, cała twarz no i by się udusiła -
nick nieaktualny
-
dokladnie tak jak u Baronowej - najpierw kocyk, tzn owine Malutka kocykiem a jesli bedzie onieczne, to juz taka "unieruchoiona" okryje czyms dodatkowym, ale mysle za sam kocyk wystarczy. z tym nakrywaniem sie przez Maluszki to dosc czeste... nie panuja nad nóziami i raczkami to tu zahaczy tam pociagnie i w efekcie zakrywa glowke... a na kolderke przyjdzie jeszce czas
-
migussia wrote:Ja na poczatku wogle chce kolderke schowac gdzies i niech poczeka.
Na poczatek wlasnie myslalam aby zawijac w kocyk maluszka, na zasadzie rozka. Pozniej moze spiworek.
Ja mam termin na sam koniec maja to juz cieplo bedzie.
Swoja droga tak z ciekawosci zapytam, bo myslalam ze jak lato bedzie takie jak rok temu, zeby nakruwac maluszka tylko pieluszka flanelowa. Zeby nie goraco mu bylo. Czy to kiepski pomysl??migussia lubi tę wiadomość
-
Ja do wozeczka będę zamawiała pieluszki bambusowe
http://camphora.shopgate.com/item/343131 do najtańszych nie należą ale produkt sprawdzony,wymacalam osobiście☺ -mięciutkie, przewiewne super z 2 szt kupie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 21:36
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Pod kolderka, kocykiem?
Czy w śpiworku??
Mała nakryła sie kołderką, cała twarz no i by się udusiła
Ja miałam taką sytuację z córą,też maleńka była.Spała pod kołderką i naciągnęła na główkę,w śpiworku nie chciała spać,więc została kołderka tylko pod ścisłą kontrolą.
Teraz jestem zaopatrzona w śpiworek i kołderkę.Najpierw będzie śpiworek jak się sprawdzi to ok a jak nie to kołderkę będę zawijać pod materac by nic złego się nie stało Iwciowi -
nick nieaktualny