X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Narinka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was, że już myślicie o wózkach, o wyprawce...
    Ja nie umiem... Boję się... W ciąży z Kacperkiem też tak szybko planowałam wszystko, a niestety nie donosiłam ciąży :(
    Teraz nie mam odwagi spojrzeć nawet na ubranka, nie mówiąc o łóżeczku czy wózku. Chyba dopiero jak będę w 36 tc zacznę o tym myśleć.

Agnieszka0812, Larisa lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    To moje drugie dziecko i wiem, ze niektóre rzeczy, które się robi przy pierwszym dziecku sa poprostu bez sensu;)
    Dokładnie! To co nie raz proponują jako "niezbędne " do dziecka czy mamy okazuje się kompletnie nie przydatne, dopiero codzienność weryfikuje :)

Blair91 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassieMk czekamy.....

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png

Wysłany: 20 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    Podziwiam was, że już myślicie o wózkach, o wyprawce...
    Ja nie umiem... Boję się... W ciąży z Kacperkiem też tak szybko planowałam wszystko, a niestety nie donosiłam ciąży :(
    Teraz nie mam odwagi spojrzeć nawet na ubranka, nie mówiąc o łóżeczku czy wózku. Chyba dopiero jak będę w 36 tc zacznę o tym myśleć.
    Ja też nie planuję, żyję od wizyty do wizyty. Ale gdybym miała kompletować wyprawkę to na prawdę teraz można to zrobić w szpitalu na porodowce z telefonem w ręku ;) Poza tym mam dwóch chłopców, no i wiadomo wszystko kosztuje szkoła, basen, logopeda... Na razie skupiam się na tym co tu i teraz, a że czasem sobie marzę... :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam pierwsze wymioty, a ja strasznie boje się wymiotowac i strasznie wstrzymuje.

Co do wyprawki to ja wózek, łóżeczko , kojec ,leżaczki mam po Kubusiu.
    Jak będzie chłopczyk to ubranka wszystkie mam po Kubie, a on jest z czerwca to powinny sie zgrać.
    A jak dziewczynka to zacznie się szaleństwo.

Chociaż wczoraj przy wykładaniu towaru wzielam sobie parę unisexow :)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    To moje drugie dziecko i wiem, ze niektóre rzeczy, które się robi przy pierwszym dziecku sa poprostu bez sensu;)

No cóż, potwierdzam :D myślę że przy drugim dziecku skompletujemy wyprawkę i ogólnie zorganizujemy zakupy trochę inaczej niż przy pierwszym dziecku. Łatwiej jest mając już jakieś doświadczenie chociażby z tym kupowaniem wózka, za pierwszy razem trochę w ciemno było to wybieranie bo sami chyba nie wiedzieliśmy do końca czego potrzebujemy a sprzedawcy niestety nie pomagają :P

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia wrote:
    Ja dziś zaliczyłam pierwsze wymioty, a ja strasznie boje się wymiotowac i strasznie wstrzymuje.

Co do wyprawki to ja wózek, łóżeczko , kojec ,leżaczki mam po Kubusiu.
    Jak będzie chłopczyk to ubranka wszystkie mam po Kubie, a on jest z czerwca to powinny sie zgrać.
    A jak dziewczynka to zacznie się szaleństwo.

Chociaż wczoraj przy wykładaniu towaru wzielam sobie parę unisexow :)

Paulisia, ja też od dziecka bałam się wymiotów i wstrzymywałam jak długo sie dało bo miałam wrażenie że się duszę :P do tej pory tak mam co skutkuje obsesją na punkcie świeżości jedzenia i dat ważności :P życie dało mi niezłą szkołę jak przez 3 miesiące w ciązy z córką miałam jazdę żołądkową, bardzo liczę że mnie to ominie tym razem...

A gdzie pracujesz jeśli można spytać? Gdzieś w ciuszkach? :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    No cóż, potwierdzam :D myślę że przy drugim dziecku skompletujemy wyprawkę i ogólnie zorganizujemy zakupy trochę inaczej niż przy pierwszym dziecku. Łatwiej jest mając już jakieś doświadczenie chociażby z tym kupowaniem wózka, za pierwszy razem trochę w ciemno było to wybieranie bo sami chyba nie wiedzieliśmy do końca czego potrzebujemy a sprzedawcy niestety nie pomagają :P

dla nas mam spodziewajacych sie pierwszego dziecka dobrze bedzie was posluchac doswiadczone juz mamy ,np.wozki nie mam pojecia jaki chce ani jaki jaki bylby dobry ale jak sobie was poczytam to jakos wiecejk informacji bede miala i moze cos tam sobie poukladam i bede wiedziala co mi potrzebne..

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj mdłości nawiedzily o 4.30 nad ranem i krzycze do męża,że potrzebuje miske,bo myślałam że nie dojde,ale szybko przyniósł mi miske i banana,zjadłam i mdłości jak ręką odjął ;)

Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka jaki śliczny awatar :)

smerfetka22 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Smerfetka jaki śliczny awatar :)
    dziękuje kochana ;)

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi mam swój sklep z odzieżą nową i używaną. Odzież dziecięca to w sumie większość nowych z Anglii.

Wózek mam Coletto Mateo i jestem z niego zadowolona. Ma super rączke, która się szybciutko przekłada i nie trzeba wypinać całej gondolii.

Agnieszka0812, mejbi, bereda11, Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png

Wysłany: 20 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia wrote:
    Mejbi mam swój sklep z odzieżą nową i używaną. Odzież dziecięca to w sumie większość nowych z Anglii.

Wózek mam Coletto Mateo i jestem z niego zadowolona. Ma super rączke, która się szybciutko przekłada i nie trzeba wypinać całej gondolii.
    Mój brat pracuje w hurtowni odzieży używanej, jak coś to kupię worek cream i już wyprawkę mam :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia wrote:

Ojej zazdroszczę :D mówcie co chcecie, ja uwielbiam ciuchlandy :) Jak się chodzi regularnie to można wybrać takie perełki zwłaszcza dla dzieci że głowa mała. Ja uwielbiam chodzić i polować na takie cudeńka. Zwłaszcza dla maluchów. Jakby tak chcieć co 3 miesiące wymieniać dziecku całkowicie garderobę a nie ukrywajmy, tak właśnie jest na początku to można zbankrutować przy sklepowych cenach. A poza tym można zrobic wyprawkę która praktycznie wygląda jak nowa :) trzeba tylko chcieć :)

Agnieszka0812, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ja pomimo tego ze mam juz dwoje dzieci nie mam dla trzeciego NIC

Nie planowałam już i wszystko co miałam pooddawałam znajomym :(

wszystko wszysciusienko :(

od łóżeczka ,po wózek , na ciuszkach i nawet zabawkach skończywszy ...

no,ale cóż ... nie bede szalec - wszystko chciałabym mieć uzywane ...
    t
    moze sie uda jakos taniej kupic ...

ciuszki to tylko na szmatolach bedę obczajać ...

no pominąwszy śpioszki bo takowych nigdy tam nie widziałam
    ale pajacyki ,rampersy widywałam cudowne

takze ja wariowac z zakupami nie bede
    ale was jak najbardziej rozumiem

tez przy pierwszym dziecku musiałam miec wszysko nowe - wózek najlepszy na swiecie - wogle szalenstwo :) cała radosc była w kupowaniu :)

teraz ... na spokojnie .powoli ... na samym koncu przed porodem z miesiac ...

o ile oczywiscie wszystko bedzie dobrze ... i zeby zdrowe było to najwazniejsze ...

mejbi, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ?????????

Wysłany: 20 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Cassie ?????????
    No właśnie czekamy... Na 10 miała wizytę

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie Cassie czeka w kolejce -- wiadomo jak to w szpitalu moze cos lekarzowi wyskoczyło ... mam nadzieje ze przed moim wyjsciem do pracy Cassie sie odezwie bo czekam z niecierpliwością :*

Wysłany: 20 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę w łóżku i słyszę jak chłopaki kłócą się który co ma robić :) dziś schabowy ala firaneczka (bo koronki z nich zrobili), no ciekawie się zapowiada dodam, że mój mąż nigdy niczego nie gotował :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jemy na mieście :) jedziemy na grilla do skansenu za miastem razem z moimi rodzicami a później do smyka bo są jakieś promocje :) może uda się coś upolować :)
    Miłej niedzieli!

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ