X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • czarnykot Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn ja jeszcze nie byłam, jutro idę na pierwszą wizytę. Na pewno zdam relację :)

Mój mąż też pracuje za granicą więc wiem co czujecie. Zobaczymy się dopiero za 5-6 tygodni. Jak wszystko dobrze pójdzie to będę już wtedy na początku drugiego trymestru - nie mieści mi się to w głowie... Bardzo żałuję, że musimy ten czas spędzać osobno, niestety nie ma teraz innego wyjścia.

Tymczasem trwa trzeci dzień mdłości. I mam już dosyć, do 12 tygodnia to ja oszaleję, od wszystkiego mnie cofa, mięso, warzywa... Zrobiłam sobie napar z imbiru, może coś pomoże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:18

svch90bv96uefee0.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musiałam iść do kuchni, bo na ubiciu mięsa się skończyło ;) ale już ogarnęłam temat, wszystko ugotowane ;) co do gina ja miałam szybko wizytę, bo i tak chodziłam od poronienia co dwa tygodnie, więc byłam już w 4t3d

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Mejbi a w 4tyg jak masz na suwaczku to będzie już coś widać?

Pewnie tylko pęcherzyk będzie widać ale gin kazał przyjść jak z nim rozmawiałam przez telefon. Mi w tym tygodniu minął termin okresu w środę. Jak na moje liczenie skoro suwaczek pokazuje 4 tygodnie i 3 dni to jestem w 5 tygodniu tak? Bo dziewczyny chyba pisały że liczą się tygodnie skończone i się zakręciłam już. Jutro popołudniu napiszę co tam było na wizycie.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! potrzebuję porady :)

Generalnie jestem mocno przestraszona, byłam na weselu wczoraj, nie skakałam, nie piłam, potanczyłam chwilę do spokojnej muzyki, w domu byłam o 3. O 4 rano obudził mnie ból brzucha, ale był kilkukrotnie silniejszy niz ból okresowy. Nie skurcze, tylko ciągły ból macicy, podobny jak na @ ale wielokrotnie mocniejszy. Zero plamień, tylko ten ból. Wzięłam nospe forte i magnez, po godzinie zasnęłam. Brzuch dalej boli, mniej sporo, ale dokucza, i mam wrażenie jakby piekł mnie prawy jajnik.

Wizytę mam dopiero za tydzien, jutro idę do pracy. Boję się, czy taki silniejszy ból jest normalny? Czy powinnam się niepokoić?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png

Wysłany: 20 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto iść wcześniej choćby po to żeby sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy, ja byłam wcześnie i dobrze, bo jest krwiak i już wiem, że muszę uważać

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • czarnykot Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi mnie się wydaje tak jak Tobie, że liczy się tydzień bieżący, a nie tydzień skończony. Czyli Ty jesteś w 5 a ja w 7. Ale spotkałam się też z ta drugą koncepcją więc już sama nie wiem.

mejbi lubi tę wiadomość

svch90bv96uefee0.png
  • klaudia1534 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Czy jest tutaj jeszcze ktoś kto czeka dopiero na pierwszą wizytę u gina żeby potwierdzić ciążę? Czy tylko ją?

Ja też jeszcze nie byłam. Jutro mam pierwsza wizytę :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Generalnie jestem mocno przestraszona, byłam na weselu wczoraj, nie skakałam, nie piłam, potanczyłam chwilę do spokojnej muzyki, w domu byłam o 3. O 4 rano obudził mnie ból brzucha, ale był kilkukrotnie silniejszy niz ból okresowy. Nie skurcze, tylko ciągły ból macicy, podobny jak na @ ale wielokrotnie mocniejszy. Zero plamień, tylko ten ból. Wzięłam nospe forte i magnez, po godzinie zasnęłam. Brzuch dalej boli, mniej sporo, ale dokucza, i mam wrażenie jakby piekł mnie prawy jajnik.

Wizytę mam dopiero za tydzien, jutro idę do pracy. Boję się, czy taki silniejszy ból jest normalny? Czy powinnam się niepokoić?
    Dla własnego spokoju podjedz na izbę przyjęć, może po prostu jesteś przemęczona, ale ja bym podjechała

Marietta lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

hmm nie znam się ale chyba na Twoim miejscu szybciej poszłabym do lekarza

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Pewnie tylko pęcherzyk będzie widać ale gin kazał przyjść jak z nim rozmawiałam przez telefon. Mi w tym tygodniu minął termin okresu w środę. Jak na moje liczenie skoro suwaczek pokazuje 4 tygodnie i 3 dni to jestem w 5 tygodniu tak? Bo dziewczyny chyba pisały że liczą się tygodnie skończone i się zakręciłam już. Jutro popołudniu napiszę co tam było na wizycie.

ehhh ja wam powiem,że sama nie wiem już jak to liczyć, mi np pokazuję juz 9 tydzień ( 8t 4d) ale wiek płodu 6 tydzień i już nie wiem w którym tyg jestem , lekarz niby wpisał mi jak byłam 5 tydzień dokarty ciązy więc teraz w pon będzie 7 i to mi by się bardziej zgadzało z obliczeniami, niestety nie mam pojęcia kiedy dosżło do zapłodnienia..może teraz w środę na usg coś się wyjaśni

3jgxxzkra9730jiu.png
  • czarnykot Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta ciężko powiedzieć, "miesiączkowe" bóle brzucha w ciąży są niby normalne, też takie miałam, ale ten ból nie powinien być silniejszy niż zwykle, a już na pewno nie powinien Cię wybudzić w nocy... Lepiej wcześniej zobacz się z lekarzem, będziesz spokojniejsza.

A co do tygodni ciąży to np. według tej strony liczy się tygodnie skończone. W tabelce z rozmiarami pęcherzyka widać, że wg nich 5t 1d to wciąż 5 tydzień, nie 6. Zakręcone to :) https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:30

svch90bv96uefee0.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, Anniusia- dziękuję za odpowiedź, zbieram się w takim razie do lekarza. Oby było wszystko w porządku!
    Spokojnej niedzieli :)

Anniusia, Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Agnieszka, Anniusia- dziękuję za odpowiedź, zbieram się w takim razie do lekarza. Oby było wszystko w porządku!

Kochana daj znać co i jak ale na pewno wszystko ok, trzymam kciuki :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    tak mysle ze to najlepszy pomysl , bedziesz przynajmniej wiedziala co sie dzieje...daj znac jak wrocisz

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 6tc,a tu pokazuje 5tc,mój maluch ma 5mm więc zgadz sie z 6tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:47

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMk czekamy , czekamy ..mam nadzieje ze wszystko w porzadku ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Ja też jeszcze nie byłam. Jutro mam pierwsza wizytę :)

Ja tez jutro mam pierwszą wizytę;) i nie mialam żadnych badań krwi

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie niedzielnie. ja od rana się świetnie czułam, a teraz znowu podbrzusze i plecy bolą. martwiłam się że nic mnie nie boli...ta....
    Marietta daj znać koniecznie. ja mam tez takie bóle i nospę każą brać i niby normalne to jest.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja ginekolog powiedziała że niepokojące są bóle brzucha takie jak na okres, na środku brzucha.normalne są bóle brzucha z lewej czy prawej strony klujaca -ciągnące i na takie mam brać nospe i położyć się aż ból ustąpi.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bedziecie rodzić na nfz czy komercyjnie??

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ