Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Maialenn ja jeszcze nie byłam, jutro idę na pierwszą wizytę. Na pewno zdam relację
Mój mąż też pracuje za granicą więc wiem co czujecie. Zobaczymy się dopiero za 5-6 tygodni. Jak wszystko dobrze pójdzie to będę już wtedy na początku drugiego trymestru - nie mieści mi się to w głowie... Bardzo żałuję, że musimy ten czas spędzać osobno, niestety nie ma teraz innego wyjścia.
Tymczasem trwa trzeci dzień mdłości. I mam już dosyć, do 12 tygodnia to ja oszaleję, od wszystkiego mnie cofa, mięso, warzywa... Zrobiłam sobie napar z imbiru, może coś pomoże...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:18
-
No i musiałam iść do kuchni, bo na ubiciu mięsa się skończyło
ale już ogarnęłam temat, wszystko ugotowane
co do gina ja miałam szybko wizytę, bo i tak chodziłam od poronienia co dwa tygodnie, więc byłam już w 4t3d
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Maialenn wrote:Mejbi a w 4tyg jak masz na suwaczku to będzie już coś widać?
Pewnie tylko pęcherzyk będzie widać ale gin kazał przyjść jak z nim rozmawiałam przez telefon. Mi w tym tygodniu minął termin okresu w środę. Jak na moje liczenie skoro suwaczek pokazuje 4 tygodnie i 3 dni to jestem w 5 tygodniu tak? Bo dziewczyny chyba pisały że liczą się tygodnie skończone i się zakręciłam już. Jutro popołudniu napiszę co tam było na wizycie. -
Dziewczyny! potrzebuję porady
Generalnie jestem mocno przestraszona, byłam na weselu wczoraj, nie skakałam, nie piłam, potanczyłam chwilę do spokojnej muzyki, w domu byłam o 3. O 4 rano obudził mnie ból brzucha, ale był kilkukrotnie silniejszy niz ból okresowy. Nie skurcze, tylko ciągły ból macicy, podobny jak na @ ale wielokrotnie mocniejszy. Zero plamień, tylko ten ból. Wzięłam nospe forte i magnez, po godzinie zasnęłam. Brzuch dalej boli, mniej sporo, ale dokucza, i mam wrażenie jakby piekł mnie prawy jajnik.
Wizytę mam dopiero za tydzien, jutro idę do pracy. Boję się, czy taki silniejszy ból jest normalny? Czy powinnam się niepokoić? -
Marietta wrote:Dziewczyny! potrzebuję porady
Generalnie jestem mocno przestraszona, byłam na weselu wczoraj, nie skakałam, nie piłam, potanczyłam chwilę do spokojnej muzyki, w domu byłam o 3. O 4 rano obudził mnie ból brzucha, ale był kilkukrotnie silniejszy niz ból okresowy. Nie skurcze, tylko ciągły ból macicy, podobny jak na @ ale wielokrotnie mocniejszy. Zero plamień, tylko ten ból. Wzięłam nospe forte i magnez, po godzinie zasnęłam. Brzuch dalej boli, mniej sporo, ale dokucza, i mam wrażenie jakby piekł mnie prawy jajnik.
Wizytę mam dopiero za tydzien, jutro idę do pracy. Boję się, czy taki silniejszy ból jest normalny? Czy powinnam się niepokoić?Marietta lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Marietta wrote:Dziewczyny! potrzebuję porady
Wizytę mam dopiero za tydzien, jutro idę do pracy. Boję się, czy taki silniejszy ból jest normalny? Czy powinnam się niepokoić?
hmm nie znam się ale chyba na Twoim miejscu szybciej poszłabym do lekarzaMarietta lubi tę wiadomość
-
mejbi wrote:Pewnie tylko pęcherzyk będzie widać ale gin kazał przyjść jak z nim rozmawiałam przez telefon. Mi w tym tygodniu minął termin okresu w środę. Jak na moje liczenie skoro suwaczek pokazuje 4 tygodnie i 3 dni to jestem w 5 tygodniu tak? Bo dziewczyny chyba pisały że liczą się tygodnie skończone i się zakręciłam już. Jutro popołudniu napiszę co tam było na wizycie.
ehhh ja wam powiem,że sama nie wiem już jak to liczyć, mi np pokazuję juz 9 tydzień ( 8t 4d) ale wiek płodu 6 tydzień i już nie wiem w którym tyg jestem , lekarz niby wpisał mi jak byłam 5 tydzień dokarty ciązy więc teraz w pon będzie 7 i to mi by się bardziej zgadzało z obliczeniami, niestety nie mam pojęcia kiedy dosżło do zapłodnienia..może teraz w środę na usg coś się wyjaśni -
Marietta ciężko powiedzieć, "miesiączkowe" bóle brzucha w ciąży są niby normalne, też takie miałam, ale ten ból nie powinien być silniejszy niż zwykle, a już na pewno nie powinien Cię wybudzić w nocy... Lepiej wcześniej zobacz się z lekarzem, będziesz spokojniejsza.
A co do tygodni ciąży to np. według tej strony liczy się tygodnie skończone. W tabelce z rozmiarami pęcherzyka widać, że wg nich 5t 1d to wciąż 5 tydzień, nie 6. Zakręcone tohttps://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:30
Marietta lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Agnieszka, Anniusia- dziękuję za odpowiedź, zbieram się w takim razie do lekarza. Oby było wszystko w porządku!
Spokojnej niedzieli -
nick nieaktualny
-
witajcie niedzielnie. ja od rana się świetnie czułam, a teraz znowu podbrzusze i plecy bolą. martwiłam się że nic mnie nie boli...ta....
Marietta daj znać koniecznie. ja mam tez takie bóle i nospę każą brać i niby normalne to jest. -
nick nieaktualny