X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja dzisiaj dziewczyny gryze, oj jak warcze dzisiaj ,oberwalo sie mojemu P ..jestem taka w srodku poddenerwowana , nie mam pojecia czemu ...
    Hormony buzują ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair91 wrote:
    Maialenn, ja jeszcze nie byłam u lekarza i dopiero wybieram się za 3tyg. Wcześniej nie ma jak dla mnie sensu.

ja tez za 3 tyg ide na pierwsz wizyte i juz bede cos slyszec i widziec..

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Hormony buzują ;)

oj buzuja buzuja i to jak ach ach...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Czytaj sobie w zakładce moje belly, cotygodniowe informacje

czytam, czytam. zaczęłam się stresować

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska widzę że między nami kilka dni różnicy jest ;-) i powiem Ci że mi od jakiegoś tygodnia te mdłości też tak w kratkę. Jednego dnia w ogóle a za dwa dni tak mocno że nie jestem w stanie jeść i każdy zapach wywołuje odruch wymiotny.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was łyka duphaston? Mi moja doktor przepisala 1x1 tabletkę.i mnie to zastanawia..bo jak w ostatniej ciąży która zakończyła się w 9tc miałam zagrożenie poronieniem to przyjmowalam 3x1 i zastanawiam się o co chodzi. Czy któraś z Was przyjmuje duphaston tak jak ja, nie mając zagrożenia ciąży?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie również sie to przeplata, dzisiaj jakiś kiepski humor,nic mnie nie cieszy....mój mąż tak sie przejął,że zaproponował kupić łóżeczko,ale jeszcze bardziej sie załamałam ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to od początku nie mam w ogóle objawów ale ♡ słyszałam wiec myślę że jest ok :)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja za to od początku nie mam w ogóle objawów ale ♡ słyszałam wiec myślę że jest ok :)
    Właśnie spojrzałam na Twój suwaczek :-) co do dnia tak samo :-)

Agnieszka0812, anka418 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dzieje się u nas na forum:) Ja też miałam dzisiaj przygody. Jeszcze rano w łóżku narzekałam do mojego męża, że nie czuję się w ogóle ciążowo i że mam ogromny niepokój przed wizytą u lekarza (jeszcze 2 dni muszę wytrzymać), żeby zobaczyć czy kropeczka się dobrze rozwija i czy bije serduszko.

A już chwilę później biegłam do łazienki i miałam super silne torsje, cała się od nich trzęsłam, a leciała ze mnie tylko woda... To było dziwne:) Ale jednocześnie trochę się uspokoiłam, że u mnie wszystko "normalnie".

Później zemdlałam jak byłam w kościele, było duszno, tylko pamiętam, że wstałam, żeby jak najszybciej wyjść na świeże potwietrze i... urwał mi się film!:)

Szczęście początkującego, okazało się, że wylądowałam w ramionach pracownika medycznego i zanim mój mąż zdążył dobiec on wyciągnął mnie na potwietrze, nogi w górę i już chwilę później byłam wśród żywych:)

Jak opowiedziałam o tym mamie, to jej się przypomniało, że ona będąc ze mną w ciąży zemdlała gdzieś na środku chodnika. Szła, szła i nagle padła jak dętka :)

Trzymajcie się dziewczynki i Cassie - daj znać!!!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    on jest na kontrakcie za granicą i niestety jakoś musimy to przetrwać :/ dla mnie najgorszy moment jest teraz jak się tragicznie czuję ;(

Mojego też ciągle nie ma i jest to trudne bardzo :( ja wiem, że trzeba się trzymać i w ogóle ale chyba mi się hormony zaczynają udzielać do nastroju bo wczoraj i dzisiaj to co sobie pomyślę że go jeszcze tyle nie będzie w domu to mi się na płacz zbiera.

A dziewczyny co do objawów to na pewno nic złego że raz są nasilone bardziej a ran mniej. Jesteśmy żywymi ludźmi i organizm może różnie reagować danego dnia, trzeba się cieszyć z tych lepszych dni :) Mnie piersi jak zaczęły boleć tak jak zazwyczaj gdy powinnam dostać okresu tak bolą do tej pory. Modlę się tylko żeby mnie mdłości ominęły ale u mnie jeszcze wcześnie i wiem że jeszcze wszystko może nadejść

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, to niezłe przeżycia dzisiaj miałaś. I jak nie było objawów tak dostałaś dzisiaj cały pakiet ;) Dobrze że wszystko dobrze się skończyło, uważaj na siebie :)

Eliana lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to nieźle u Was się dzieje, a mojemu K chyba tez hormony buzują bo raz wściekły zaraz wybucha śmiechem a potem jakiś wymóżdżony tłumaczy się zmęczeniem.. :P tiaa kuwada jak ta lala hahaha

Tak wgl to znowu teraz byłam siku i znowu lekkie plamienie pieprzone schody... Wiedziałam że coś nie bardzo bo tak mnie dzisiaj kłuło w szyjce ze momentami usiedzieć nie mogłam na krześle tylko z półdupka na półdupek się przesiadałam... Wiedziałam że będzie problem z szyjką ale kurde w każdej ciąży co raz szybciej...

CassieMK kurde no co się z Tobą dzieje kobieto tak w niepewności Nas trzymasz... :/

Eforts dzięki wielkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 20 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    A czy któraś z Was łyka duphaston? Mi moja doktor przepisala 1x1 tabletkę.i mnie to zastanawia..bo jak w ostatniej ciąży która zakończyła się w 9tc miałam zagrożenie poronieniem to przyjmowalam 3x1 i zastanawiam się o co chodzi. Czy któraś z Was przyjmuje duphaston tak jak ja, nie mając zagrożenia ciąży?
    Ja biorę dupka 3x1, bo mam krwiaka, ale zanim wiedzieliśmy że go mam brałam dupka 2x1, bo po poronieniu w następnej ciąży lekarze zazwyczaj tak przypisują

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:12

cd9bskjojgq3qzff.png

Wysłany: 20 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serio już zaczynam się martwić o CassieMK :/ coś długo się nie odzywa

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O kurde to nieźle u Was się dzieje, a mojemu K chyba tez hormony buzują bo raz wściekły zaraz wybucha śmiechem a potem jakiś wymóżdżony tłumaczy się zmęczeniem.. :P tiaa kuwada jak ta lala hahaha

Tak wgl to znowu teraz byłam siku i znowu lekkie plamienie pieprzone schody... Wiedziałam że coś nie bardzo bo tak mnie dzisiaj kłuło w szyjce ze momentami usiedzieć nie mogłam na krześle tylko z półdupka na półdupek się przesiadałam... Wiedziałam że będzie problem z szyjką ale kurde w każdej ciąży co raz szybciej...

CassieMK kurde no co się z Tobą dzieje kobieto tak w niepewności Nas trzymasz... :/

Eforts dzięki wielkie ;)

jak wygląda u Ciebie to plamienie,takie skąpe czy obfite ???

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze tylko świętują pięknie bijące serducho z mężem i temu nie ma dla Nas czasu...

Agnieszka0812, Madziuśka, monaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie teraz podbrzusze, taki ból jak na okres, myślicie że to w porządku?

Wysłany: 20 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Boli mnie teraz podbrzusze, taki ból jak na okres, myślicie że to w porządku?
    Ja często tak mam, połóż się, odpocznij, bierzesz może magnez lub no spe? Pomagają, ja tylko magnez, bo no spa źle mi wpływa na żołądek

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ