X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja dzisiaj dziewczyny gryze, oj jak warcze dzisiaj ,oberwalo sie mojemu P ..jestem taka w srodku poddenerwowana , nie mam pojecia czemu ...
    Hormony buzują ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair91 wrote:
    Maialenn, ja jeszcze nie byłam u lekarza i dopiero wybieram się za 3tyg. Wcześniej nie ma jak dla mnie sensu.

ja tez za 3 tyg ide na pierwsz wizyte i juz bede cos slyszec i widziec..

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Hormony buzują ;)

oj buzuja buzuja i to jak ach ach...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Czytaj sobie w zakładce moje belly, cotygodniowe informacje

czytam, czytam. zaczęłam się stresować

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska widzę że między nami kilka dni różnicy jest ;-) i powiem Ci że mi od jakiegoś tygodnia te mdłości też tak w kratkę. Jednego dnia w ogóle a za dwa dni tak mocno że nie jestem w stanie jeść i każdy zapach wywołuje odruch wymiotny.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was łyka duphaston? Mi moja doktor przepisala 1x1 tabletkę.i mnie to zastanawia..bo jak w ostatniej ciąży która zakończyła się w 9tc miałam zagrożenie poronieniem to przyjmowalam 3x1 i zastanawiam się o co chodzi. Czy któraś z Was przyjmuje duphaston tak jak ja, nie mając zagrożenia ciąży?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie również sie to przeplata, dzisiaj jakiś kiepski humor,nic mnie nie cieszy....mój mąż tak sie przejął,że zaproponował kupić łóżeczko,ale jeszcze bardziej sie załamałam ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to od początku nie mam w ogóle objawów ale ♡ słyszałam wiec myślę że jest ok :)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja za to od początku nie mam w ogóle objawów ale ♡ słyszałam wiec myślę że jest ok :)
    Właśnie spojrzałam na Twój suwaczek :-) co do dnia tak samo :-)

Agnieszka0812, anka418 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dzieje się u nas na forum:) Ja też miałam dzisiaj przygody. Jeszcze rano w łóżku narzekałam do mojego męża, że nie czuję się w ogóle ciążowo i że mam ogromny niepokój przed wizytą u lekarza (jeszcze 2 dni muszę wytrzymać), żeby zobaczyć czy kropeczka się dobrze rozwija i czy bije serduszko.

A już chwilę później biegłam do łazienki i miałam super silne torsje, cała się od nich trzęsłam, a leciała ze mnie tylko woda... To było dziwne:) Ale jednocześnie trochę się uspokoiłam, że u mnie wszystko "normalnie".

Później zemdlałam jak byłam w kościele, było duszno, tylko pamiętam, że wstałam, żeby jak najszybciej wyjść na świeże potwietrze i... urwał mi się film!:)

Szczęście początkującego, okazało się, że wylądowałam w ramionach pracownika medycznego i zanim mój mąż zdążył dobiec on wyciągnął mnie na potwietrze, nogi w górę i już chwilę później byłam wśród żywych:)

Jak opowiedziałam o tym mamie, to jej się przypomniało, że ona będąc ze mną w ciąży zemdlała gdzieś na środku chodnika. Szła, szła i nagle padła jak dętka :)

Trzymajcie się dziewczynki i Cassie - daj znać!!!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    on jest na kontrakcie za granicą i niestety jakoś musimy to przetrwać :/ dla mnie najgorszy moment jest teraz jak się tragicznie czuję ;(

Mojego też ciągle nie ma i jest to trudne bardzo :( ja wiem, że trzeba się trzymać i w ogóle ale chyba mi się hormony zaczynają udzielać do nastroju bo wczoraj i dzisiaj to co sobie pomyślę że go jeszcze tyle nie będzie w domu to mi się na płacz zbiera.

A dziewczyny co do objawów to na pewno nic złego że raz są nasilone bardziej a ran mniej. Jesteśmy żywymi ludźmi i organizm może różnie reagować danego dnia, trzeba się cieszyć z tych lepszych dni :) Mnie piersi jak zaczęły boleć tak jak zazwyczaj gdy powinnam dostać okresu tak bolą do tej pory. Modlę się tylko żeby mnie mdłości ominęły ale u mnie jeszcze wcześnie i wiem że jeszcze wszystko może nadejść

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, to niezłe przeżycia dzisiaj miałaś. I jak nie było objawów tak dostałaś dzisiaj cały pakiet ;) Dobrze że wszystko dobrze się skończyło, uważaj na siebie :)

Eliana lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to nieźle u Was się dzieje, a mojemu K chyba tez hormony buzują bo raz wściekły zaraz wybucha śmiechem a potem jakiś wymóżdżony tłumaczy się zmęczeniem.. :P tiaa kuwada jak ta lala hahaha

Tak wgl to znowu teraz byłam siku i znowu lekkie plamienie pieprzone schody... Wiedziałam że coś nie bardzo bo tak mnie dzisiaj kłuło w szyjce ze momentami usiedzieć nie mogłam na krześle tylko z półdupka na półdupek się przesiadałam... Wiedziałam że będzie problem z szyjką ale kurde w każdej ciąży co raz szybciej...

CassieMK kurde no co się z Tobą dzieje kobieto tak w niepewności Nas trzymasz... :/

Eforts dzięki wielkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 20 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    A czy któraś z Was łyka duphaston? Mi moja doktor przepisala 1x1 tabletkę.i mnie to zastanawia..bo jak w ostatniej ciąży która zakończyła się w 9tc miałam zagrożenie poronieniem to przyjmowalam 3x1 i zastanawiam się o co chodzi. Czy któraś z Was przyjmuje duphaston tak jak ja, nie mając zagrożenia ciąży?
    Ja biorę dupka 3x1, bo mam krwiaka, ale zanim wiedzieliśmy że go mam brałam dupka 2x1, bo po poronieniu w następnej ciąży lekarze zazwyczaj tak przypisują

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:12

cd9bskjojgq3qzff.png

Wysłany: 20 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serio już zaczynam się martwić o CassieMK :/ coś długo się nie odzywa

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O kurde to nieźle u Was się dzieje, a mojemu K chyba tez hormony buzują bo raz wściekły zaraz wybucha śmiechem a potem jakiś wymóżdżony tłumaczy się zmęczeniem.. :P tiaa kuwada jak ta lala hahaha

Tak wgl to znowu teraz byłam siku i znowu lekkie plamienie pieprzone schody... Wiedziałam że coś nie bardzo bo tak mnie dzisiaj kłuło w szyjce ze momentami usiedzieć nie mogłam na krześle tylko z półdupka na półdupek się przesiadałam... Wiedziałam że będzie problem z szyjką ale kurde w każdej ciąży co raz szybciej...

CassieMK kurde no co się z Tobą dzieje kobieto tak w niepewności Nas trzymasz... :/

Eforts dzięki wielkie ;)

jak wygląda u Ciebie to plamienie,takie skąpe czy obfite ???

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze tylko świętują pięknie bijące serducho z mężem i temu nie ma dla Nas czasu...

Agnieszka0812, Madziuśka, monaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie teraz podbrzusze, taki ból jak na okres, myślicie że to w porządku?

Wysłany: 20 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Boli mnie teraz podbrzusze, taki ból jak na okres, myślicie że to w porządku?
    Ja często tak mam, połóż się, odpocznij, bierzesz może magnez lub no spe? Pomagają, ja tylko magnez, bo no spa źle mi wpływa na żołądek

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ