X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też często boli najpierw się kładę z nogami wyżej na pół godziny i jak mniej nie boli to wtedy nospe -takie mam zalecenia od ginekologa :-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nic nie biorę bo nie miałam jeszcze wizyty i się boje, to jest taki tępy rozciągający ból ale do zniesienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:53

monaa lubi tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się połóż, odpocznij i się nie stresuj :-) macica rośnie to boli :-) robi miejsce dla rosnącej dzidzi :-)

Agnieszka0812, Maialenn lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Narazie nic nie biorę bo nie miałam jeszcze wizyty i się boje, to jest taki tępy rozciągający ból ale do zniesienia
    Taki rozpierajacy ból oznacza, że macica rośnie, może Cię nawet zacząć miednica boleć, ale nie musi

Maialenn lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że tak jest bo ka tylko do łazienki chodze czy czasem nie zaczelam już krwawić eh

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smerfetka umknęło mi.. No u mnie taki śluz półprzezroczysty z domieszką krwii ale jasniutki taki trochę poleciało ale teraz coś leci i latam co chwile nie ma nic także dosłownie trochę poleciało

smerfetka22 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Mam nadzieję że tak jest bo ka tylko do łazienki chodze czy czasem nie zaczelam już krwawić eh
    Ja czy mnie boli brzuch czy nie to za każdym razem z niepokojem idę do łazienki.. Ale tym razem mam dobre przeczucia, będzie dobrze :-)

Maialenn, xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwie sie juz o CassieMK

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie i jak tam? Mam nadzieje, że wszystko w porządku z fasolinką :) :>

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mieszkajace w wawie, umowilam sie tam na pierwsza wizyte z internetu znany lekarz na brudnie dokladnie na boleslawickiej chodzil ktos tam moze ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    czyli powinnam się niepokoić?
    w piatek widziałam serduszko było ok, cały czas wymiotowałam, dzisiaj nie mam żadnych mdłości...

myślę,że nie, ja też tak mam,że raz jest lepiej a za chwilę tak mnie zetnie,że się musze położyć

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obecnie czytam jakich kosmetyków musze unikać :( i niestety troche tego sporo :( zapytałam o to plamienie,bo ja miałam takie wczoraj i u mnie to było z nadmiaru chodzenia,dzisiaj cały dzień w łóżku,tylko wieczorkiem na krótki spacer z psem i czuje sie b.dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Hej dziewczyny! Dzieje się u nas na forum:) Ja też miałam dzisiaj przygody. Jeszcze rano w łóżku narzekałam do mojego męża, że nie czuję się w ogóle ciążowo i że mam ogromny niepokój przed wizytą u lekarza (jeszcze 2 dni muszę wytrzymać), żeby zobaczyć czy kropeczka się dobrze rozwija i czy bije serduszko.

A już chwilę później biegłam do łazienki i miałam super silne torsje, cała się od nich trzęsłam, a leciała ze mnie tylko woda... To było dziwne:) Ale jednocześnie trochę się uspokoiłam, że u mnie wszystko "normalnie".

Później zemdlałam jak byłam w kościele, było duszno, tylko pamiętam, że wstałam, żeby jak najszybciej wyjść na świeże potwietrze i... urwał mi się film!:)

Szczęście początkującego, okazało się, że wylądowałam w ramionach pracownika medycznego i zanim mój mąż zdążył dobiec on wyciągnął mnie na potwietrze, nogi w górę i już chwilę później byłam wśród żywych:)

Jak opowiedziałam o tym mamie, to jej się przypomniało, że ona będąc ze mną w ciąży zemdlała gdzieś na środku chodnika. Szła, szła i nagle padła jak dętka :)

Trzymajcie się dziewczynki i Cassie - daj znać!!!

hehe dziś miałam podobnie w kosciele męczyłam się żeby nie puścić pawia na babke obok i strasznie duszno mi było i też chwilami samoloty widziałam naszczęscie niedaleko siedział sąsiad co jest chirurgiem :P pewnie umiał by mi pomóc hehheheh

Eliana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co z Cessie ?? <3 martwimy się odezwij się !!!!! :*

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście przekochane, naprawdę się wzruszyłam, "przeleciałam" na szybko 4 strony i średnio co 3 wypowiedź któraś z Was o mnie pytała <3 uwielbiam Was :* To ja Wam nie pisałam, że zaraz po wizycie jedziemy do moich rodziców, bo mój tata urodzinki robił? :O A ja nie umiem z ovf korzystać na telefonie, uważam, że portal jest niedostosowany :-/

Już Was dłużej nie trzymam w niepewności. Jest pęcherzyk ciążowy odpowiadający 4t6d, czyli tylko o jeden dzień mniej niż z om :D A w pęcherzyku (GS 0,91 cm) widać zarys zarodka, ale na razie nie jest to taka czarna kropka, jak na Waszych fotkach, tylko taka biała kreska, taki łuk jakby :D Ale lekarz mówi, że to dzidziuś :)) i że wszystko jest w idealnym porządku, tak jak ma być! :))

Jutro idę jeszcze raz do Niego, bo w szpitalu mi nie mógł wypisać lutki i dupka na refundację, więc podskoczę po recepty i chyba coś wspominał o karcie ciąży :D i że dostanę jutro listę badań do zrobienia :) No a później, pewnie znowu za jakieś 2 tyg. wizyta serduszkowa, ale szczegóły pewnie poznam jutro, bo dziś to było tylko usg i pogratulowanie mężowi :D fajnego mam tego lekarza :)

Jeszcze raz baaardzo Wam dziękuję za wsparcie :* Fotkę z usg wrzucę jutro :)

Aha, powiedzieliśmy od razu moim rodzicom, a po powrocie do domu teściowi :D Tylko mama ucieszyła się tak żywiołowo, że nas wyściskałam, mężczyźni jakoś inaczej reagują, musi chyba do Nich dotrzeć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:33

Maialenn, myszka2070, hiacynta99, mejbi, Efendis, anka418, bereda11, monaa, klaudia1534, Agnieszka0812, bimba, xpatiiix3, monilia84, monik, tiffi, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassis no i gitara, super!

hiacynta99, CassieMK, Eliana, monaa, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, jesteście przekochane, naprawdę się wzruszyłam, "przeleciałam" na szybko 4 strony i średnio co 3 wypowiedź któraś z Was o mnie pytała <3 uwielbiam Was :* To ja Wam nie pisałam, że zaraz po wizycie jedziemy do moich rodziców, bo mój tata urodzinki robił? :O A ja nie umiem z ovf korzystać na telefonie, uważam, że portal jest niedostosowany :-/

Już Was dłużej nie trzymam w niepewności. Jest pęcherzyk ciążowy odpowiadający 4t6d, czyli tylko o jeden dzień mniej niż z om :D A w pęcherzyku (GS 0,91 cm) widać zarys zarodka, ale na razie nie jest to taka czarna kropka, jak na Waszych fotkach, tylko taka biała kreska, taki łuk jakby :D Ale lekarz mówi, że to dzidziuś :)) i że wszystko jest w idealnym porządku, tak jak ma być! :))

Jutro idę jeszcze raz do Niego, bo w szpitalu mi nie mógł wypisać lutki i dupka na refundację, więc podskoczę po recepty i chyba coś wspominał o karcie ciąży :D i że dostanę jutro listę badań do zrobienia :) No a później, pewnie znowu za jakieś 2 tyg. wizyta serduszkowa, ale szczegóły pewnie poznam jutro, bo dziś to było tylko usg i pogratulowanie mężowi :D fajnego mam tego lekarza :)

Jeszcze raz baaardzo Wam dziękuję za wsparcie :* Fotkę z usg wrzucę jutro :)

Aha, powiedzieliśmy od razu moim rodzicom, a po powrocie do domu teściowi :D Tylko mama ucieszyła się tak żywiołowo, że nas wyściskałam, mężczyźni jakoś inaczej reagują, musi chyba do Nich dotrzeć :P

Super wieści <3 cieszymy się ogromnie !!!!!!! :*

CassieMK, monaa lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie no to świetne że wszystko w porządku :)
    A lutke i dupka dostałaś tak profilaktycznie? Bo mi w pierwszej ciąży chyba gin na dzień dobry luteine przepisał i ciekawa jestem jak teraz będzie, idę jutro to się dowiem :)

CassieMK lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pieknie, gratuluje...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie super wieści! :) u mnie właśnie też było widać w pecherzyku taki biały zarys, nawet ciężko było zauważyć bo był mikro mały :p

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ