Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczyłyście mnie z tym praniem. Planowałam zacząć pranie i prasowanie dopiero w kwietniu, a na pewno nie przed świętami ale teraz się zastanawiam czy nie będzie za późno. Choć z drugiej strony nie chciałabym aby leżały 3 miesiące w szafie i zbierały kurz.
    Przejrzałam metki na ubrankach i rzeczywiście na części z nich temperatura prania jest max 40 stopni. Zawsze myślałam że dla ubranek dla maluszków musi być minimum 60 stopni i taki też mam program w pralce dla ubranek dziecięcych. Na pewno będę dwa razy płukać a później prasowanie na max temperaturze żeby dobić roztocza/bakterie. Myślę że nie ma znaczenia czy ubranka są nowe czy z drugiej ręki każde z nich było w różnych miejscach, dotykane przez wiele ludzi (szwaczki, sprzedawcy, klienci) a nawet te nowe mają bardziej nieznany los bo ubranka od rodziny były już prane a zakurzyły się jedynie leżąc w szafie. Do tego chemia która w nowych ciuszkach jest bardziej drażniąca dla delikatnej skóry dziecka. Moim zdaniem samo "przepłukanie" nie wystarczy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:09

cd9bskjojgq3qzff.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam planuje brać się za pranie i prasowanie zaraz po świętach :) Chyba, że moja energia zacznie się zmniejszać i samopoczucie się pogorszy to zaczną wcześniej.. Jestem chyba jedną z nielicznych osób, która uwielbia prasować :D

pasia27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Cześć dziewczyny,

dawno mnie nie było i nadrobienie Was (2 tyg) graniczy z cudem:), ale to dobrze, mamy aktywne forum:)

u mnie ciuszki leżą jeszcze w kartonach, prać mam w planach później.

jakie kupujecie łóżeczka i materace?:)

ja się zastanawiam nad tym: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-wiki-szuf-pkg-biale-i5031453285.html
    My mamy podobne, najprostsze białe łóżeczko z szufladą http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-radek-x-klups-super-cena-i5953517136.html Do tego mamy materac lateks-pianka. Jeśli chodzi o materace z gryką to skreśliłam je po przeczytaniu tego wpisu http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/ i nie był to pierwszy raz kiedy słyszałam o robakach w takich materacach. Nie wiem na ile to prawda a na ile czarny pr ale posłuchaliśmy sprzedawcy i zdecydowaliśmy się na ten lateksowy :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    My mamy podobne, najprostsze białe łóżeczko z szufladą http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-radek-x-klups-super-cena-i5953517136.html Do tego mamy materac lateks-pianka. Jeśli chodzi o materace z gryką to skreśliłam je po przeczytaniu tego wpisu http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/ i nie był to pierwszy raz kiedy słyszałam o robakach w takich materacach. Nie wiem na ile to prawda a na ile czarny pr ale posłuchaliśmy sprzedawcy i zdecydowaliśmy się na ten lateksowy :)

oooo, dzięki wielkie! Poczytam na pewno!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej. Ja dzie popralam i wlasnie schnie 1 pralka a druga sie pierze. Nom to w sumie pranie robie w 40'C.
    Dostalam dzis mega pake od siostry mojej. Dala mi tyle extra ubranek, butelki nowiuskie, tuniki ciazowe z metkami nowe i ogólnie mnóstwo rzeczy. Ale mam radoche. Nic z ubranek nie kupujemy juz.

Patrycja24, Kłosia, pasia27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja zamierzam prac dopiero w kwietniu co na dwor wywiesze. Bedzie pachniec sloncem :-) termin mam na Dzien Matki wiec mam nadzieje, ze sie wyrobie.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie byla dzisiaj kolezanka, ktora pracuje w lumpeksie. Przytargala caly wor slicznych ciuszkow, wiekszosc nawet z metkami :-) to nic, ze nie mam gdzie juz tego trzymac. Cos wymysle.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po egzaminach i oba zdane haha,o widzę że już niektore z Was wzięły sie za pranie...ja zaczynam wszystko prać od początku kwietnia,2.04 już spakuje torbe do szpitala,a od 22.04 ciąża już będzie donoszona narazie to wzięlam sie za sprzątanie w domu,bo przez sesje troche sie nabałaganiło...facet w domu zdany na pranie,gotowanie i porządki to tragedia ;) niektore z Was mają słabe dni widze,ja z koleji tryskam energią,malutki spokojnie w brzuszku mało sie rusza,ale dobrze że mam doplera to wiem że wszystko ok( uroki łożyska na przedniej ścianie:( ) ponadto jeszcze przeziębienie o meza rozwinęlo sie na dobre więc wszystko na mojej głowie.... :/

Baronowa_83, Patrycja24, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w marcu jak juz na l4 będe

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • maimama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia masz jakieś specjalne zalecenia co do wielowodzia,częstsze wizyty albo coś tego typu?

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Kamisia masz jakieś specjalne zalecenia co do wielowodzia,częstsze wizyty albo coś tego typu?
    Powiedziała, że nie mam się martwić....no na każdej wizycie bedziemy robic usg i sprawdzać, dużo leżeć na boku, absolutnie nie na plecach i odpoczywac, dużo pić

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak robilyscie zakupy na gemini i jest opcja kolorystyczna np smoczka szczotki do wlosow czy innych rzeczy to wybieraliscie kolor czy wyslali losowo bo jest jakas gwiazdka pod produktami o losowej wysylce i wlasnie sie zastanawiam...

2r8r3e5ea57jvust.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fistaszek88 wrote:
    Hej jak robilyscie zakupy na gemini i jest opcja kolorystyczna np smoczka szczotki do wlosow czy innych rzeczy to wybieraliscie kolor czy wyslali losowo bo jest jakas gwiazdka pod produktami o losowej wysylce i wlasnie sie zastanawiam...
    Ja kilka rzeczy miałam w opcji wybierz kolor i każda przyszła mi tak jak chciałam.Po prostu w uwagach trzeba napisać np szczotka kolor różowy tylko najlepiej sprawdzić na Google jakie są kolory tego produktu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 23:11

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no to pospalam, od 5 jeszcze sie wiercilam w łożku ale to nic nie dało... Niechce mi sie nic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 06:48

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jyz chwile nie spimy ... Nie da sue poleniychowac przy tym moim szkrabie... Bic dzis dzien imieninowy u szwagra . na chwle skoczymi i sruu do domu. Ja jakos nie rodzinna sie robie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie śpię mąż wrócił z nocki i mnie obudził :(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie spie-no cóż nie ma to jak mieć wolne i budzić się jak z zegarkiem w ręku:)Wczoraj znajomi byli posiedzielismy do 23,a dziś imieniny u teściowej-chyba za stara już jestem na te posiadowki bo nie mam chęci, zresztą mąż mi jutro wyjeżdża na 2 tyg.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ