WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczyłyście mnie z tym praniem. Planowałam zacząć pranie i prasowanie dopiero w kwietniu, a na pewno nie przed świętami ale teraz się zastanawiam czy nie będzie za późno. Choć z drugiej strony nie chciałabym aby leżały 3 miesiące w szafie i zbierały kurz.
    Przejrzałam metki na ubrankach i rzeczywiście na części z nich temperatura prania jest max 40 stopni. Zawsze myślałam że dla ubranek dla maluszków musi być minimum 60 stopni i taki też mam program w pralce dla ubranek dziecięcych. Na pewno będę dwa razy płukać a później prasowanie na max temperaturze żeby dobić roztocza/bakterie. Myślę że nie ma znaczenia czy ubranka są nowe czy z drugiej ręki każde z nich było w różnych miejscach, dotykane przez wiele ludzi (szwaczki, sprzedawcy, klienci) a nawet te nowe mają bardziej nieznany los bo ubranka od rodziny były już prane a zakurzyły się jedynie leżąc w szafie. Do tego chemia która w nowych ciuszkach jest bardziej drażniąca dla delikatnej skóry dziecka. Moim zdaniem samo "przepłukanie" nie wystarczy.

Carolq lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:09

cd9bskjojgq3qzff.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam planuje brać się za pranie i prasowanie zaraz po świętach :) Chyba, że moja energia zacznie się zmniejszać i samopoczucie się pogorszy to zaczną wcześniej.. Jestem chyba jedną z nielicznych osób, która uwielbia prasować :D

pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Cześć dziewczyny,

dawno mnie nie było i nadrobienie Was (2 tyg) graniczy z cudem:), ale to dobrze, mamy aktywne forum:)

u mnie ciuszki leżą jeszcze w kartonach, prać mam w planach później.

jakie kupujecie łóżeczka i materace?:)

ja się zastanawiam nad tym: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-wiki-szuf-pkg-biale-i5031453285.html
    My mamy podobne, najprostsze białe łóżeczko z szufladą http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-radek-x-klups-super-cena-i5953517136.html Do tego mamy materac lateks-pianka. Jeśli chodzi o materace z gryką to skreśliłam je po przeczytaniu tego wpisu http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/ i nie był to pierwszy raz kiedy słyszałam o robakach w takich materacach. Nie wiem na ile to prawda a na ile czarny pr ale posłuchaliśmy sprzedawcy i zdecydowaliśmy się na ten lateksowy :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    My mamy podobne, najprostsze białe łóżeczko z szufladą http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-radek-x-klups-super-cena-i5953517136.html Do tego mamy materac lateks-pianka. Jeśli chodzi o materace z gryką to skreśliłam je po przeczytaniu tego wpisu http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/ i nie był to pierwszy raz kiedy słyszałam o robakach w takich materacach. Nie wiem na ile to prawda a na ile czarny pr ale posłuchaliśmy sprzedawcy i zdecydowaliśmy się na ten lateksowy :)

oooo, dzięki wielkie! Poczytam na pewno!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej. Ja dzie popralam i wlasnie schnie 1 pralka a druga sie pierze. Nom to w sumie pranie robie w 40'C.
    Dostalam dzis mega pake od siostry mojej. Dala mi tyle extra ubranek, butelki nowiuskie, tuniki ciazowe z metkami nowe i ogólnie mnóstwo rzeczy. Ale mam radoche. Nic z ubranek nie kupujemy juz.

Patrycja24, Kłosia, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja zamierzam prac dopiero w kwietniu co na dwor wywiesze. Bedzie pachniec sloncem :-) termin mam na Dzien Matki wiec mam nadzieje, ze sie wyrobie.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie byla dzisiaj kolezanka, ktora pracuje w lumpeksie. Przytargala caly wor slicznych ciuszkow, wiekszosc nawet z metkami :-) to nic, ze nie mam gdzie juz tego trzymac. Cos wymysle.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po egzaminach i oba zdane haha,o widzę że już niektore z Was wzięły sie za pranie...ja zaczynam wszystko prać od początku kwietnia,2.04 już spakuje torbe do szpitala,a od 22.04 ciąża już będzie donoszona narazie to wzięlam sie za sprzątanie w domu,bo przez sesje troche sie nabałaganiło...facet w domu zdany na pranie,gotowanie i porządki to tragedia ;) niektore z Was mają słabe dni widze,ja z koleji tryskam energią,malutki spokojnie w brzuszku mało sie rusza,ale dobrze że mam doplera to wiem że wszystko ok( uroki łożyska na przedniej ścianie:( ) ponadto jeszcze przeziębienie o meza rozwinęlo sie na dobre więc wszystko na mojej głowie.... :/

Baronowa_83, Patrycja24, tola2014 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w marcu jak juz na l4 będe

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • maimama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia masz jakieś specjalne zalecenia co do wielowodzia,częstsze wizyty albo coś tego typu?

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Kamisia masz jakieś specjalne zalecenia co do wielowodzia,częstsze wizyty albo coś tego typu?
    Powiedziała, że nie mam się martwić....no na każdej wizycie bedziemy robic usg i sprawdzać, dużo leżeć na boku, absolutnie nie na plecach i odpoczywac, dużo pić

Carolq lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak robilyscie zakupy na gemini i jest opcja kolorystyczna np smoczka szczotki do wlosow czy innych rzeczy to wybieraliscie kolor czy wyslali losowo bo jest jakas gwiazdka pod produktami o losowej wysylce i wlasnie sie zastanawiam...

2r8r3e5ea57jvust.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fistaszek88 wrote:
    Hej jak robilyscie zakupy na gemini i jest opcja kolorystyczna np smoczka szczotki do wlosow czy innych rzeczy to wybieraliscie kolor czy wyslali losowo bo jest jakas gwiazdka pod produktami o losowej wysylce i wlasnie sie zastanawiam...
    Ja kilka rzeczy miałam w opcji wybierz kolor i każda przyszła mi tak jak chciałam.Po prostu w uwagach trzeba napisać np szczotka kolor różowy tylko najlepiej sprawdzić na Google jakie są kolory tego produktu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 23:11

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no to pospalam, od 5 jeszcze sie wiercilam w łożku ale to nic nie dało... Niechce mi sie nic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 06:48

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jyz chwile nie spimy ... Nie da sue poleniychowac przy tym moim szkrabie... Bic dzis dzien imieninowy u szwagra . na chwle skoczymi i sruu do domu. Ja jakos nie rodzinna sie robie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie śpię mąż wrócił z nocki i mnie obudził :(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie spie-no cóż nie ma to jak mieć wolne i budzić się jak z zegarkiem w ręku:)Wczoraj znajomi byli posiedzielismy do 23,a dziś imieniny u teściowej-chyba za stara już jestem na te posiadowki bo nie mam chęci, zresztą mąż mi jutro wyjeżdża na 2 tyg.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ