Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Baronowa_83 wrote:Dziewczyny ze spinajacym sie brzuchem ile bierzecie nospy albo magnezu? Jakbyście napisaly rodzą jaki bierzecie
Moja położna, podała mi ostatnio nazwę dobrego leku rozkurczowego drotafemme forte i jest to no spa lub cos jak no spa ( chyba nowy lek ).
Moje spinanie trwa kilka godzin, czasem cały dzień i jest bardzo silne. Chodzę na wizyty co 2 tyg sprawdzać szyjkę itp.
zresztą mam okropne skurcze, mocno odczuwalne, ktore utudniają funkcjonowanie -
Jej nie bypo mnie chwile a tu takie wiadomosci. No pati Nelke tez chyba urodzila wczesniej a tu jeszcze rozwarcie na palec miala jakis czas temu ale to chyba dopiero 31 czy 32 tydzien .oby tylko bylo wszystko szczesliwie.
Jesli cos bedziecie wiedzialy dajcie znac ja nie jestm w grupie na fb. Nic trzymam mocno kciuki. -
Różyczka wrote:Mi lekarka kazała brać 3x2 dziennie Asmag forte. Do tego dopochwowo luteinę 100mg 1x i doraźnie no-spę.
Moja położna, podała mi ostatnio nazwę dobrego leku rozkurczowego drotafemme forte i jest to no spa lub cos jak no spa ( chyba nowy lek ).
Moje spinanie trwa kilka godzin, czasem cały dzień i jest bardzo silne. Chodzę na wizyty co 2 tyg sprawdzać szyjkę itp.
zresztą mam okropne skurcze, mocno odczuwalne, ktore utudniają funkcjonowanie
zastanawiam się czy nie podjechać na ip.
wzięłam dwie nospy zwykłe i magnezWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:45
-
Kurcze, to co się przydarzyło Pati może się przydarzyć każdej z nas ( oby nie!!! ), dlatego ja osobiście nie chce czekać z wszystkim do końcówki ciąży, dlatego popieram kompletowanie wyprawki trochę wczesniej. Jak mi ostatnio lekarka powiedziała ze chyba mnie położy do szpitala to miałam przerażenie w oczach i myśl " ja nie mogę, nie jestem gotowa! ". Dlatego chcę przyspieszyć i do kolejnej wizyty za tydzień mieć już ogarniętych więcej spraw gdyby sie okazało ze szyjka sie skraca i musze poleżeć w szpitalu... To są rzeczy, na ktore nie mamy wpływu a najważniejsze jest zdrowie naszych Bąbelków i musimy walczyć o każdy tydzień ciąży na tym etapie ...
Wierzę w to, że Pati trafi w dobre ręce i kompetentni lekarze dobrze się nimi zajmą.
Trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy szcześliwie donosiły do 38 tyg!gosiunia lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Dziewczyny ze spinajacym sie brzuchem ile bierzecie nospy albo magnezu? Jakbyście napisaly rodzą jaki bierzecie
Ja dostałam zalecienie nospy max 3* dziennie i magnez 2*3- więc dawki spore, zażywałam tak przez 4 albo 5 dni, i rzeczywiście pomogło, później zmniejszyłam dawkę, ale dzisiaj w nocy aż do teraz znowu coś brzuchol twardnieje, lepiej niż przed tymi dawkami leków jest, bo nie czuję tego dziwnego bólu. Braxton Hicks już nam nie odpuści czuje
Kciuki mocne za Pati! Będzie dobrze, termin miała na 20 kwietnia, 2 miesiące przed czasem się zaczęło, ale przy 1,5 kg dzieciątko da sobie radę!Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam od czasu do czasu takie spinanie brzucha ale to trwa tak z 30-40 sek i mija,najczęściej wieczorem czasem zdarzy się w ciągu dnia.Nie biorę żadnych leków bo nie jest to jakieś uciążliwe.Nie wiem czy dobrze.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnyJustyśM wrote:Ja też mam od czasu do czasu takie spinanie brzucha ale to trwa tak z 30-40 sek i mija,najczęściej wieczorem czasem zdarzy się w ciągu dnia.Nie biorę żadnych leków bo nie jest to jakieś uciążliwe.Nie wiem czy dobrze.