WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie tylko pisała rano że o 5.30 wody jej odeszły, nic więcej nie wiadomo.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    o kurcze . strasznie szybko. zaczęłam się denerwować bardzo. czemu wody tak szybko odchodzą? ?
    No albo sie sączą albo.cos się dzieje i pęka pęcherz..w tym przypadku przedwczesny poród..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    na razie tylko pisała rano że o 5.30 wody jej odeszły, nic więcej nie wiadomo.
    Ok trzymam kciuki..ale się zdenerwowałam oj...trzymajmy kciuki !

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku trzymamy kciuki :(

JustyśM lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjjj kurcze ale się wystraszylam, oby z Pati i malutka wszystko było dobrze.Trzymam kciuki z całych sił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:31

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Jejku trzymamy kciuki :(
    Carolq przez przypadek z wrażenia polubiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze sobie znaleźć jakieś zajęcie bo strasznie się tym zdenerwowałam. bardzo wcześnie :( oby wszystko było dobrze.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dziewczyny ze spinajacym sie brzuchem ile bierzecie nospy albo magnezu? Jakbyście napisaly rodzą jaki bierzecie
    Mi lekarka kazała brać 3x2 dziennie Asmag forte. Do tego dopochwowo luteinę 100mg 1x i doraźnie no-spę.
    Moja położna, podała mi ostatnio nazwę dobrego leku rozkurczowego drotafemme forte i jest to no spa lub cos jak no spa ( chyba nowy lek ).
    Moje spinanie trwa kilka godzin, czasem cały dzień i jest bardzo silne. Chodzę na wizyty co 2 tyg sprawdzać szyjkę itp.
    zresztą mam okropne skurcze, mocno odczuwalne, ktore utudniają funkcjonowanie :(

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki za Ciebie i Malutką!!!

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie bypo mnie chwile a tu takie wiadomosci. No pati Nelke tez chyba urodzila wczesniej a tu jeszcze rozwarcie na palec miala jakis czas temu ale to chyba dopiero 31 czy 32 tydzien .oby tylko bylo wszystko szczesliwie.
    Jesli cos bedziecie wiedzialy dajcie znac ja nie jestm w grupie na fb. Nic trzymam mocno kciuki.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Mi lekarka kazała brać 3x2 dziennie Asmag forte. Do tego dopochwowo luteinę 100mg 1x i doraźnie no-spę.
    Moja położna, podała mi ostatnio nazwę dobrego leku rozkurczowego drotafemme forte i jest to no spa lub cos jak no spa ( chyba nowy lek ).
    Moje spinanie trwa kilka godzin, czasem cały dzień i jest bardzo silne. Chodzę na wizyty co 2 tyg sprawdzać szyjkę itp.
    zresztą mam okropne skurcze, mocno odczuwalne, ktore utudniają funkcjonowanie :(
    to mi się wczoraj tak zrobiło bardziej, że co jakiś czas czuję spięty twardy brzuch, ale po 20 sekundach puszcza.
    zastanawiam się czy nie podjechać na ip.
    wzięłam dwie nospy zwykłe i magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:45

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to co się przydarzyło Pati może się przydarzyć każdej z nas ( oby nie!!! ), dlatego ja osobiście nie chce czekać z wszystkim do końcówki ciąży, dlatego popieram kompletowanie wyprawki trochę wczesniej. Jak mi ostatnio lekarka powiedziała ze chyba mnie położy do szpitala to miałam przerażenie w oczach i myśl " ja nie mogę, nie jestem gotowa! ". Dlatego chcę przyspieszyć i do kolejnej wizyty za tydzień mieć już ogarniętych więcej spraw gdyby sie okazało ze szyjka sie skraca i musze poleżeć w szpitalu... To są rzeczy, na ktore nie mamy wpływu a najważniejsze jest zdrowie naszych Bąbelków i musimy walczyć o każdy tydzień ciąży na tym etapie ...
    Wierzę w to, że Pati trafi w dobre ręce i kompetentni lekarze dobrze się nimi zajmą.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy szcześliwie donosiły do 38 tyg!

gosiunia lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pisala ze leży pod ktg. Jak ma skurcz to malej tetno spada. Bedzie sterydy dostawac na plucka dla malej. Boziu oby dobrze wszystko bylo.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dziewczyny ze spinajacym sie brzuchem ile bierzecie nospy albo magnezu? Jakbyście napisaly rodzą jaki bierzecie

Ja dostałam zalecienie nospy max 3* dziennie i magnez 2*3- więc dawki spore, zażywałam tak przez 4 albo 5 dni, i rzeczywiście pomogło, później zmniejszyłam dawkę, ale dzisiaj w nocy aż do teraz znowu coś brzuchol twardnieje, lepiej niż przed tymi dawkami leków jest, bo nie czuję tego dziwnego bólu. Braxton Hicks już nam nie odpuści czuje ;)

Kciuki mocne za Pati! Będzie dobrze, termin miała na 20 kwietnia, 2 miesiące przed czasem się zaczęło, ale przy 1,5 kg dzieciątko da sobie radę!

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Patii i malutka ! Dziewczyny informuje na bieżąco bo nie ma mnie na fb !

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje, ze z Pati i Livka bedzie wszystko dobrze. Trzeba byc dobrej mysli.
    Trzymam za Was kciuki.

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam od czasu do czasu takie spinanie brzucha ale to trwa tak z 30-40 sek i mija,najczęściej wieczorem czasem zdarzy się w ciągu dnia.Nie biorę żadnych leków bo nie jest to jakieś uciążliwe.Nie wiem czy dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja też mam od czasu do czasu takie spinanie brzucha ale to trwa tak z 30-40 sek i mija,najczęściej wieczorem czasem zdarzy się w ciągu dnia.Nie biorę żadnych leków bo nie jest to jakieś uciążliwe.Nie wiem czy dobrze.
    tez mam takie spinanie na parę sekund. czasem godzinę jest śpiety ale nie boli. ja biorę magne b6 juz od 2 mcy 3x2 a co drugi dzień 4x2.

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ