WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja też mam od czasu do czasu takie spinanie brzucha ale to trwa tak z 30-40 sek i mija,najczęściej wieczorem czasem zdarzy się w ciągu dnia.Nie biorę żadnych leków bo nie jest to jakieś uciążliwe.Nie wiem czy dobrze.
    a skurczy w lydkach nie masz??
    mnie to budzily normalnie ojjj jaki bol..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Rownierz trzymam kciuki za pati napewno bedzie dobrze :)

Ja to mialam dzisiaj sen ze urodzilam czworaczki :p 3 dziewczynki i chlopca i mialam taki nawal pokarmu ze lecialo mi strumyczkiem. Rano wstaje ide do kuchnu a moj facet smieje sie zr mnie i pokazuje palcem na koszulke patrzr a tam pelno kropek wokol sutkow od siary :p

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja też mam od czasu do czasu takie spinanie brzucha ale to trwa tak z 30-40 sek i mija,najczęściej wieczorem czasem zdarzy się w ciągu dnia.Nie biorę żadnych leków bo nie jest to jakieś uciążliwe.Nie wiem czy dobrze.
    Jesli to jest mniej niz 10 razy na dobę to jest ok. Ale mi cos soe zaczelo spinać ze 2 razy na h i zaczęłam sie obawiać. Leze i zaczynam liczyć

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co z fb nie korzystają- wieści od Pati:
    Nie ma wód już mała 1660g i chcą do jutra tylko trzymać do rana ,aby sterydy zaczęły działać i decyzja będzie, najprawdopodobniej cc z tego co mówią gdyby coś to na cito będą mnie ciąć, chyba nie moge sama urodzić ,najgorszy koszmar mój się spełnia.. jestem przerażona po prostu... Emotikon frown skurcze ciut ustępują, najgorsze, że malutkiej tętno na skurczach spada dlatego będę ciągle pod ktg żeby to monitorować na razie spada do 100 mówią nie martwić się.. taa jasne...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Pati i Livkę

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c0669842740.jpg

Dziewczyny podpowiedzcie mi jakie Pampersy kupić na początek, i jaka cena to dobra cena ?

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za okruszka.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, dziewczyny pisały, ze cena pomoże 50 gr za szt jest ok. Tak mi sie wydaje.
    Ja kupuje dady. Z synem wydalam Full kasy na oryginalne pampersy zanim odkrylam ze dady bez promocji wychodzą taniej niz pampki w promocji.
    Jak mu sie bedzie cos dzialo to wtedy bede szukac innych.

A chusteczki tescowe, bo maja fajny sklad i sa odpowiednio mokre

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Iwa, dziewczyny pisały, ze cena pomoże 50 gr za szt jest ok. Tak mi sie wydaje.
    Ja kupuje dady. Z synem wydalam Full kasy na oryginalne pampersy zanim odkrylam ze dady bez promocji wychodzą taniej niz pampki w promocji.
    Jak mu sie bedzie cos dzialo to wtedy bede szukac innych.

A chusteczki tescowe, bo maja fajny sklad i sa odpowiednio mokre

ok, dzx ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiadomo dlaczego Pati odeszły wody? coś się działo wcześniej? kurcze oby wszystko było dobrze.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a wiadomo dlaczego Pati odeszły wody? coś się działo wcześniej? kurcze oby wszystko było dobrze.
    Z tego co pamiętam to w poprzedniej ciazy tez duzo wczesniej urodziła.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć majówki!

Patii- ja również trzymam kciuki za Was! Wszystko na pewno będzie dobrze!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,kurcze ale wiadomość z rana,Patka trzymam kciuki mocno! Ważne,że już jesteście pod odpowiednią opieką....

Wystraszylam sie i zabieram sie za pranie rzeczy małego,bo wczoraj koleżanka moja urodziła również przed terminem 1,5 miesiąca....więc i ja czuje,że nie donosze do maja,co do spinania brzucha u mnie też sie to przytrafia tyle że w nocy,jutro wizytuje więc dowiemy se o co chodzi,ile waży synuś i kiedy na l4 na uczelnie

Trzymajcie sie cieplutko :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy za Pati i Małą, dadzą radę !

1usai09kwwuzztpj.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie mi jakie Pampersy kupić na początek, i jaka cena to dobra cena ?

Na razie kupiłam małe opakowanie Pampers Premium Care 1 takie do szpitala- 22szt. Z kartą Rossnę, na której mam rabat 10% wyszły 53gr/sztukę. Kupiłam też te same 2- w większym opakowaniu wyszły 47gr/szt. New Baby będą kilka gr tańsze. I u nas też na pewno pójdą w ruch Dady.

Iwa81, Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mocno, mocno trzymamy kciuki za Pati i jej maleństwo!!! Trzymajcie się dzielnie!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja także trzymam kciuki za dziewczyny, bardzo mocno!

ja już sama nie wiem z tą wyprawką... chciałam kupić małą paczkę pampersów do szpitala, ale mój mąż popatrzył na mnie jak na wariatkę, że jeszcze czas. Mimo wszystko zacznę jednak ją kompletować.

43kt82c31nhz2sid.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki,bardzo mocno

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,kurcze ale wiadomość z rana,Patka trzymam kciuki mocno! Ważne,że już jesteście pod odpowiednią opieką....

Wystraszylam sie i zabieram sie za pranie rzeczy małego,bo wczoraj koleżanka moja urodziła również przed terminem 1,5 miesiąca....więc i ja czuje,że nie donosze do maja,co do spinania brzucha u mnie też sie to przytrafia tyle że w nocy,jutro wizytuje więc dowiemy se o co chodzi,ile waży synuś i kiedy na l4 na uczelnie

Trzymajcie sie cieplutko :)

kurcze dziewczyny nie straszcie nawet. ja teraz panikę, że wszystkiego jeszcze nie mam. a coś się działo tej koleżance , że tak wcześnie urodziła?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze, mała na pewno jest silna i da już sobie radę...

Ja na początek kupiałam dady z biedronki, wszyscy znajomi ich używają, ponoć są świetne, wychodzą jakoś 51gr/szt. Kupiłam jedną paczkę, bo jak będą odparzać to trzeba będzie zmienić, a jak nie to może kupimy następne już dwójki, są od 3-6kg a wychodzą bez promocji 38gr/sztukę więc bardziej się opłacają, ale zobaczymy jaki synek będzie duży.

Chusteczki mam przeróżne ;P jak idę do sklepu i jest promocja to tam zawsze jakieś kupię, popróbujemy różnych i zobaczymy które sprawdzą się najlepiej :) Tego nigdy nie za dużo, na razie mamy różowe z babydremu dwie paczki, z auchan baby sensitive, dostałam paczkę pampers sensitive i jeszcze ostatnio kupiłam trójpak fitti z biedrobki :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Z tego co pamiętam to w poprzedniej ciazy tez duzo wczesniej urodziła.

jak dobrze pamiętam to w 36 tyg chyba

‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ