WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zbieram na ip bo mi się 3 raz w ciagu h spial brzuch mimo 4 nosp. Do tego ciśnienie 140/90.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzą radę dziewczyny 31 tc to nie tak zle. Ważne ze jest pod dobra opieką..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:46

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja sie zbieram na ip bo mi się 3 raz w ciagu h spial brzuch mimo 4 nosp. Do tego ciśnienie 140/90.

Daj znać potem co i jak ! Trzymaj się

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nigdy nie wiadomo co moze sie nam przytrafić. Patunia z caluskich sił trzymMy wszystkie za was kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!
    Baronowa daj znać.
    Cholera ale sie nerwowo zrobilo.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Słusznie, strzeżonego pan Bóg strzeże :) Daj znać jak wrócisz!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze dziewczyny nie straszcie nawet. ja teraz panikę, że wszystkiego jeszcze nie mam. a coś się działo tej koleżance , że tak wcześnie urodziła?

ciąża przebiegała prawidłowo,maluszek sam zaczął pchać sie na świat ,na ip przyjechala już z rozwarciem i lekarze uznali,że już nie da sie powstrzymać porodu

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My również trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze, mała na pewno jest silna i da już sobie radę...

Ja na początek kupiałam dady z biedronki, wszyscy znajomi ich używają, ponoć są świetne, wychodzą jakoś 51gr/szt. Kupiłam jedną paczkę, bo jak będą odparzać to trzeba będzie zmienić, a jak nie to może kupimy następne już dwójki, są od 3-6kg a wychodzą bez promocji 38gr/sztukę więc bardziej się opłacają, ale zobaczymy jaki synek będzie duży.

Chusteczki mam przeróżne ;P jak idę do sklepu i jest promocja to tam zawsze jakieś kupię, popróbujemy różnych i zobaczymy które sprawdzą się najlepiej :) Tego nigdy nie za dużo, na razie mamy różowe z babydremu dwie paczki, z auchan baby sensitive, dostałam paczkę pampers sensitive i jeszcze ostatnio kupiłam trójpak fitti z biedrobki :)

Ja właśnie domykam transakcje na allegro kupuję m.in papmpersy PIELUSZKI PAMPERS NEW BABY1 - 43sztuki (2-5kg) za sztukę wychodzi niecałe 0,53zł, i chusteczki NIVEA BABY CHUSTECZKI NAWILŻAJĄCE *SOFT&CREAM* bo akurat teściowa przyniosła mi gazetę Dzieciową i jest test chusteczek dla dzieci i te mają b. dobre opinie, a potem skóra dziecka wszystko zweryfikuje co będzie najlepsze - :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    a skurczy w lydkach nie masz??
    mnie to budzily normalnie ojjj jaki bol..
    Czasami wieczorem te skurcze sie pojawiają ale rzadko;sama nie wiem na razie nic nie biorę.Maz wyjecha-smutno sie zrobiloł teraz sobie leze i wsluchuje w swój brzusi-malutka kopie.Maz się śmiał jeszcze rano-ale cie skopala w nocy,a ja nic nie czułam.
    Baronowa daj znać co i jak -trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:38

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże święty!! Pati trzymam kciuki. Caluje i sciskam oby sterydy zaczely działać i u Livki pojawił sie surfaltant!! Bedzie dobrze bo musi być!! Obie jesteście mega silne!!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ciąża przebiegała prawidłowo,maluszek sam zaczął pchać sie na świat ,na ip przyjechala już z rozwarciem i lekarze uznali,że już nie da sie powstrzymać porodu

ale z dzidziusiem wszystko ok? jest w inkubatorze? to w 34 tc urodziła jak dobrze liczę. ehh obyśmy dotrwaly wszystkie do 36 chociaż, a 38 to już rewelacja.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmują mnie na oddział na wszelki wypada bo na ktg sa skurcze.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Przyjmują mnie na oddział na wszelki wypada bo na ktg sa skurcze.

Trzymaj się, będzie dobrze

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa!! Trzymaj się kochana !!

Jezusku dziewczyny to nie jest dobre zakończenie weekendu!! Oby jednak mimo takich przebojow wszystko rozeszlonskr po kościach!!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy, kiedyś Pati albo Pasia wrzucały listę potrzebnych rzeczy które trzeba kupić, może ktoś ściągnął,? bo mi gdzie z kompa uciekło zdjęcie tej listy.

i drugie pytanie, jak z Wanienką, czy macie jakieś typy ? na co zwracać uwagę ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy, kiedyś Pati albo Pasia wrzucały listę potrzebnych rzeczy które trzeba kupić, może ktoś ściągnął,? bo mi gdzie z kompa uciekło zdjęcie tej listy.

i drugie pytanie, jak z Wanienką, czy macie jakieś typy ? na co zwracać uwagę ?
    My mamy zwykla 102 cm. Moj syn ma 6 lat i dalej jej uzywam:P. Mam olbrzymia wannę bo mieskam w starej kamienicy. Wstawiam ja do wanny i młody może miec wody po pachy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wanienkę mamy z ikei, jak szybko z niej wyrośnie mam jeszcze wainenkę po mnie, jakaś zwykła biała plastikowa, jest mega długa, ale mam nadzieję ze ta ikeowska wystarczy, fajna jest, ma w środku antypoślizgi i na zewnątrz od spodu również.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa mam nadzieje, ze skurcze ustana jak najszybciej. Bedzie dobrze.

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnoście ubrania dla zmainę dla taty. Szpital u nas wymaga pomimo dodatkowych jednorazowych narzut, które tam już dają, kolory ponoć obojętne, więc wydaje mi się że to ze względu że poród może trwać długo i np. przebrać sobie spoconą koszulkę, ale w sumie sama nie wiem... zapytam jutro położną, ale macie w tym temacie niektóre doświadczenie: co najlepiej spakować? Klapki czy jakieś sportowe bardziej, spodnie to zwykłe jeansy? Może śmieszne pytania ale mnie to zastanawia ;P

Zostały mi do kupienia już tylko biustonosze do karmienia, jedna koszula (bo mam tylko jedną) i szlafrok (polecacie jakieś konkretne? Chciałabym cienki ale w rozsądnej cenie...)
    Poza tym mam już chyba wszystko... te brakujące rzeczy chcę dokupić do końca lutego i mieć spokojną głowę. W marcu zamówimy tylko wózek.

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa trzymaj się i zdawać relacje w miarę możliwości. Boże ja teraz zostałam sama w domu...oby wszystko było Oki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Bedzie ok;). Szyjka 4 cm.
    Dali mi sterydy na wszelki wypadek

Iwa81, paris, Marietta, pragnaca dzidziusia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ