X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zbieram na ip bo mi się 3 raz w ciagu h spial brzuch mimo 4 nosp. Do tego ciśnienie 140/90.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzą radę dziewczyny 31 tc to nie tak zle. Ważne ze jest pod dobra opieką..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:46

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja sie zbieram na ip bo mi się 3 raz w ciagu h spial brzuch mimo 4 nosp. Do tego ciśnienie 140/90.

Daj znać potem co i jak ! Trzymaj się

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nigdy nie wiadomo co moze sie nam przytrafić. Patunia z caluskich sił trzymMy wszystkie za was kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!
    Baronowa daj znać.
    Cholera ale sie nerwowo zrobilo.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Słusznie, strzeżonego pan Bóg strzeże :) Daj znać jak wrócisz!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze dziewczyny nie straszcie nawet. ja teraz panikę, że wszystkiego jeszcze nie mam. a coś się działo tej koleżance , że tak wcześnie urodziła?

ciąża przebiegała prawidłowo,maluszek sam zaczął pchać sie na świat ,na ip przyjechala już z rozwarciem i lekarze uznali,że już nie da sie powstrzymać porodu

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My również trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze, mała na pewno jest silna i da już sobie radę...

Ja na początek kupiałam dady z biedronki, wszyscy znajomi ich używają, ponoć są świetne, wychodzą jakoś 51gr/szt. Kupiłam jedną paczkę, bo jak będą odparzać to trzeba będzie zmienić, a jak nie to może kupimy następne już dwójki, są od 3-6kg a wychodzą bez promocji 38gr/sztukę więc bardziej się opłacają, ale zobaczymy jaki synek będzie duży.

Chusteczki mam przeróżne ;P jak idę do sklepu i jest promocja to tam zawsze jakieś kupię, popróbujemy różnych i zobaczymy które sprawdzą się najlepiej :) Tego nigdy nie za dużo, na razie mamy różowe z babydremu dwie paczki, z auchan baby sensitive, dostałam paczkę pampers sensitive i jeszcze ostatnio kupiłam trójpak fitti z biedrobki :)

Ja właśnie domykam transakcje na allegro kupuję m.in papmpersy PIELUSZKI PAMPERS NEW BABY1 - 43sztuki (2-5kg) za sztukę wychodzi niecałe 0,53zł, i chusteczki NIVEA BABY CHUSTECZKI NAWILŻAJĄCE *SOFT&CREAM* bo akurat teściowa przyniosła mi gazetę Dzieciową i jest test chusteczek dla dzieci i te mają b. dobre opinie, a potem skóra dziecka wszystko zweryfikuje co będzie najlepsze - :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    a skurczy w lydkach nie masz??
    mnie to budzily normalnie ojjj jaki bol..
    Czasami wieczorem te skurcze sie pojawiają ale rzadko;sama nie wiem na razie nic nie biorę.Maz wyjecha-smutno sie zrobiloł teraz sobie leze i wsluchuje w swój brzusi-malutka kopie.Maz się śmiał jeszcze rano-ale cie skopala w nocy,a ja nic nie czułam.
    Baronowa daj znać co i jak -trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:38

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże święty!! Pati trzymam kciuki. Caluje i sciskam oby sterydy zaczely działać i u Livki pojawił sie surfaltant!! Bedzie dobrze bo musi być!! Obie jesteście mega silne!!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ciąża przebiegała prawidłowo,maluszek sam zaczął pchać sie na świat ,na ip przyjechala już z rozwarciem i lekarze uznali,że już nie da sie powstrzymać porodu

ale z dzidziusiem wszystko ok? jest w inkubatorze? to w 34 tc urodziła jak dobrze liczę. ehh obyśmy dotrwaly wszystkie do 36 chociaż, a 38 to już rewelacja.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmują mnie na oddział na wszelki wypada bo na ktg sa skurcze.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Przyjmują mnie na oddział na wszelki wypada bo na ktg sa skurcze.

Trzymaj się, będzie dobrze

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa!! Trzymaj się kochana !!

Jezusku dziewczyny to nie jest dobre zakończenie weekendu!! Oby jednak mimo takich przebojow wszystko rozeszlonskr po kościach!!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy, kiedyś Pati albo Pasia wrzucały listę potrzebnych rzeczy które trzeba kupić, może ktoś ściągnął,? bo mi gdzie z kompa uciekło zdjęcie tej listy.

i drugie pytanie, jak z Wanienką, czy macie jakieś typy ? na co zwracać uwagę ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy, kiedyś Pati albo Pasia wrzucały listę potrzebnych rzeczy które trzeba kupić, może ktoś ściągnął,? bo mi gdzie z kompa uciekło zdjęcie tej listy.

i drugie pytanie, jak z Wanienką, czy macie jakieś typy ? na co zwracać uwagę ?
    My mamy zwykla 102 cm. Moj syn ma 6 lat i dalej jej uzywam:P. Mam olbrzymia wannę bo mieskam w starej kamienicy. Wstawiam ja do wanny i młody może miec wody po pachy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wanienkę mamy z ikei, jak szybko z niej wyrośnie mam jeszcze wainenkę po mnie, jakaś zwykła biała plastikowa, jest mega długa, ale mam nadzieję ze ta ikeowska wystarczy, fajna jest, ma w środku antypoślizgi i na zewnątrz od spodu również.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa mam nadzieje, ze skurcze ustana jak najszybciej. Bedzie dobrze.

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnoście ubrania dla zmainę dla taty. Szpital u nas wymaga pomimo dodatkowych jednorazowych narzut, które tam już dają, kolory ponoć obojętne, więc wydaje mi się że to ze względu że poród może trwać długo i np. przebrać sobie spoconą koszulkę, ale w sumie sama nie wiem... zapytam jutro położną, ale macie w tym temacie niektóre doświadczenie: co najlepiej spakować? Klapki czy jakieś sportowe bardziej, spodnie to zwykłe jeansy? Może śmieszne pytania ale mnie to zastanawia ;P

Zostały mi do kupienia już tylko biustonosze do karmienia, jedna koszula (bo mam tylko jedną) i szlafrok (polecacie jakieś konkretne? Chciałabym cienki ale w rozsądnej cenie...)
    Poza tym mam już chyba wszystko... te brakujące rzeczy chcę dokupić do końca lutego i mieć spokojną głowę. W marcu zamówimy tylko wózek.

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa trzymaj się i zdawać relacje w miarę możliwości. Boże ja teraz zostałam sama w domu...oby wszystko było Oki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Bedzie ok;). Szyjka 4 cm.
    Dali mi sterydy na wszelki wypadek

Iwa81, paris, Marietta, pragnaca dzidziusia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ