X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:16

pasia27 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz oszaleje, nawet na odległość można kogoś porządnie wku.wic.....Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok łzy mieszają się że złością.
    Mąż mnie wkurzyl już nie mam siły do niego -może jestem przewrazliwiona....
    I brzuch mi się zaczął napinac-to chyba z tych nerwów!

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wyszłam z kąpieli. Cieplej wody wlalamtule by sam tyłek pomoczyc.od razu o niebo lepiej.. I plecy mniej bola jak troszkę ogrzalam odc LS(oczywiście woda ciepla nie goraca... Choc chyba ze względu na te gorące kąpiele nie moge się jyz maja doczekać..))

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takna czczo 81 wartosc do 91
    Po godz 183 rosnace wartosc do 180
    I po 2 151 wartosc do 152

Nicjakos musze wytrzymiec tylko teraz nawet nie wiem co jesc do poniedzialku. I ogolnikowo ta cukrzyca bardzo grozna jest? Bo w necie poczytac to sie az boje

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Zaraz oszaleje, nawet na odległość można kogoś porządnie wku.wic.....Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok łzy mieszają się że złością.
    Mąż mnie wkurzyl już nie mam siły do niego -może jestem przewrazliwiona....
    I brzuch mi się zaczął napinac-to chyba z tych nerwów!

mój mnie też potrafi zdenerwować 1 głupim sms em po czym usne a ja się wkurwiam całą noc

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , wlasnie zamówiliśmy łóżeczko i komodę z przewijakiem .
    Co do porodu i przyspieszania , na pewni ten temat powtórzymy za jakis dobry miesiąc :)
    Odnośnie cukrzycy jak cos to pisz :) dasz rade mało Ci zostało ja jestem od 16 tygodnia gdzies :)
    Mi najbardziej brakuje spania na brzuchu strasznie sie mecze tym ciągłym na boku :/
    Justys spokojnie puść sobie relaksacyjna muzykę , odpocznij :( juz dzis doszliśmy do wniosku ze faceci po prostu nas nie rozumieją a my jesteśmy przewrażliwione . Kimnij sie moze to pozwoli sie wyciszyć i nie denerwuj bo Mała tez sie wkurza na to i sie spina.
    Co do spermy tez słyszałam ze niby posiada jakieś związku które przyspieszają ale trudne jest to do potwierdzenia no
    I wszyststko co jesys zabronione :) czyli latanie po schodach w sól i w gore , mycie okien :) ogólnie duza ruchliwość

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 8 tyg i 4 dni moja ciaza będzie donoszona :)

Marietta, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    a ja jak sie urodziłam to lekarz powiediał ze mam krzywa cipeczke :/ i skierował do specjalisty a on powiedzial moich rodzica zeby zabrali stad to zdrowe dziecko bo on naprawde ma tu trudne przypadki i ze tamten lekarz moze krzywo okulary nalozyl :D

no i wszystko ze mną dobrze partner nie zgłasza reklamacji hahahha

a to nasz dzisiejszy nabytek przewijak :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0444a086d51.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d56f520a75c.jpg

Ale się uśmiałam z tej "krzywej cipeczki" :D już bez jaj...

Co do przewijaka- rewelacja, wanienka wyjeżdża spod spodu? :D

Ja złożyłam już z mężem łóżeczko, ślicznie pachnie drewnem, założyłam organizer w żółte kaczuszki na jeden boczek i poszłam się kąpać. Wracam, a tam organizer już w użyciu. W jednej kieszonce piloty od telewizora, w drugiej tablet, w trzeciej telefon męża, w czwartej piwo, i zadowolony pokazuje mi jaki
    gospodarny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 08:01

tola2014, Negra, migussia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek.
    Carolq jakoś wczoraj zasnelam-ale powiem zdjęcia mnie wkurzyl niesamowicie -później oczywiście SMS-y że mnie kocha i i nie chce się kłócić(nie powiem ze czasami bywa tak że ja się uzewnetrzniam w SMS-ach, on spokojnie sobie zaśnie,a ja się wkurzam)Jak narazie nie mam zamiaru z nim rozmawiać bo nie chce mi się denerwować, miałam też jechać do deserów dzisiaj ale sama nie wiem (w sumie iuż tydzień od czasu kiedy on wyjechał nie byłam u nich)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa na tym zadupiu to nawet o diabetologa ciezko . jakis jest na fundusz a tu trzeba skierowqnie i kolejki km a prywatnie nie ma zadnego ... Cos mam zrypany humor od rana noc tez jakos nie przespana. Tesciu z mężem sie upili i do.polnocy trzeba bylo pilnowac i do lozka doprowadzic. Aa ja mu tu bucze ze mi cukrzyca wyszla i ograniczenia i wogole a ten ma to gdzies ciekawe jakby jemu bylo nie jesc co cche nie pic wódy i nie palic.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,doszlam do wniosku,że to hormony są obrzydliwe,tak jak przez caly dzien bylam na mojego wsciekla,tak w nocy jak mnie naszlo chciejstwo na niego to nie moglam sie powstrzymac :/

jutro czeka nas wycieczka za miasto pojedziemy sobie poodychac swiezym powietrzem i troszke wyciszyc moje nerwy,bo mozna zwariowac w domu,dobrze,że w poniedzialek zaczynam zajecia,to chociaz ludzie beda mnie otaczac,a nie puste sciany w domu

dzisiaj wybieram sie do hm po spodnie ciazowe,bo troche mnie guma pije w tych co mam obecnie,o 1 rozmiar wieksze musze kupic,bo nie dochodze w tych co mam do konca,no i zaczelam kompletowac zamowienie na gemini( ale oni maja tam rzeczy,juz tyle mam w koszyku,ze jestem w szoku,a wydawalo mi sie,że tak malo jeszcze brakuje,a tu jednak nie,brakuje owszem,ale to bardzo duzo rzezcy :/ )

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    To takna czczo 81 wartosc do 91
    Po godz 183 rosnace wartosc do 180
    I po 2 151 wartosc do 152

Nicjakos musze wytrzymiec tylko teraz nawet nie wiem co jesc do poniedzialku. I ogolnikowo ta cukrzyca bardzo grozna jest? Bo w necie poczytac to sie az boje
    Spokojnie, wyników tragicznych nie masz, mi po 2h do 206 skoczyło... To nie takie straszne, musisz przestrzegać diety, a plus jest taki że po ciąży będziesz miała lepszą figurę niż przed ciążą :) Ja już prawie dwa miesiące się męczę :) Można się przyzwyczaić
    Co do diety, wpisz w google accu chek dieta ciążowa i pierwszy plik pdf, ja dostałam to w formie książeczki
    Co do posiłków, na śniadanie nie jedz nabiału ani owoców, z tego co pamiętam gramowo 75g pieczywa (anjlepszy ponoć żytni, ale u mnie sprawdza się graham)+wędlina +warzywa (musisz popróbować, każdemu co innego cukier podnosi, ja mogę nawet kiełbasę jakąś zjeść i jest ok.)
    Na drugie śniadanie 50g pieczywa + to co już chcesz, jajko, serek, warzywa i jakiś owoc. (ja nie umiem tyle na raz zjeść a jednocześnie szybko jeśc obiadu, więc zjadam 3 śniadania na pierwsze ok 40-50g pieczywa, drugie tak samo, a na trzecie zależy jak jestem głodna 25-40g - jak nie zjem tego trzeciego to mi wychodzą ketony w moczu więc to też trzeba popróbować)
    Obiad: ok. 180-200g ziemniaków (albo 45g ryżu/makaronu ważone przed gotowaniem) warzywa nawet do 200g, minimum 100g - może być surówka + mięso/ryba 120-200g zależy jak głodna jesteś. Możesz na obiad zrobić jakąś zapiekanę, wątróbkę, i próbować co Ci podnosi cukier co nie, ale żeby wszystko tam było: ryż/makaron, warzywa, mięso
    Podwieczorek: zaleąży od tego jak jestem głodna: kromka-dwóch (25-50g) z czymś tam :) Chociaż przeważnie na podwieczorek pozwalam sobie na coś innego - mąż już wtedy w domu, jest już ciężko, o weekendach nie wspomne. Raz zrobiłam sobie gorącą czekoladę z czekolady 70% i mleka i zjadłam banana takiego jeszcze zielonego i cukier był ok, czasem upiekę ciasto z mąki pełnoziarnistej orkiuszowej, zamiast cukry ksylitol i też cukie ok, przerabiam często jakieś desery żeby móc to zjeść, ale to raczej w weekendy, nie na codzień :)
    Kolacja 2-3 kromki (50-75g) Zależy od głodu, możesz zrobic sobie omlet, sałatkę, ale np. makaron ze szpinakiem, z dozwolonych składników i liczyć WW
    Kolacja przed snem - 1-2 krmoki (zależy od głodu i tego ile zjesz na kolację) + wędlina albo serek + warzywa

Ogólnie przerwa między posiłkami nie większa niż 3 godziny, owoce do 15 (choć wszędzie są informacje ze do 18 i czasem pozwolę sobie na owoc na podwieczorek - ale nie codziennie) Nie możesz być głodna, jak jesteś dojadasz między jeszcze jakąś kanapkę, albo warzywa, migdały
    Zdarzają mi się skoki cukrów, najczęściej po eksperymentach z pieczywem, czasem nie wiem od czego bo jak innym razem to zjem to jest dobrze, ale ginekolog zobaczył moje wyniki i powiedział że takie skoki na dziecko nie wpływają (a zdarzają się nawet w okolicach 140, więc myślę że jest to do przeżycia, tylko trzeba się stosować :)

Powodzenia :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zbieram zaraz na warsztaty bezpieczny poród. Trochę mnie głowa boli i nie bardzo min się chce ale może dadzą jakieś gadżety fajne. no i może wreszcie coś wygram w konkursie.

pasia27, Iwa81, Carolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Kuzwa na tym zadupiu to nawet o diabetologa ciezko . jakis jest na fundusz a tu trzeba skierowqnie i kolejki km a prywatnie nie ma zadnego ... Cos mam zrypany humor od rana noc tez jakos nie przespana. Tesciu z mężem sie upili i do.polnocy trzeba bylo pilnowac i do lozka doprowadzic. Aa ja mu tu bucze ze mi cukrzyca wyszla i ograniczenia i wogole a ten ma to gdzies ciekawe jakby jemu bylo nie jesc co cche nie pic wódy i nie palic.
    Co do kolejek, to zadzwoń i zapytaj do poradni diabetologicznej, bo u nas mimo że terminy na lipiec/sierpień, to ciążowe biorą bez kolejki, i tak chyba jest wszędzie, tylko skierowanie od ginekologa trzeba mieć

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginek9log kazal isc do rodzinnego po skierowanie od niego nic nie dostalam. Dzieki dziewczyny za rady jakos bede musiec przeżyć.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    przygotowuje szyjkę do porodu :) tak jak napar z liści malin :) od 36tc można brać.
    znam hardcorowe laski co olejek rycynowy piją żeby poród przyspieszyć, masakra.
    Ojojoj czytałam o takich ehhh..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Mi ginek9log kazal isc do rodzinnego po skierowanie od niego nic nie dostalam. Dzieki dziewczyny za rady jakos bede musiec przeżyć.
    A chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo jak prywatnie to pewnie nie ma możliwości wypisać, a jak nfz to nie wiem czemu od razu nie dał.. W każdym razie rodzinny tak samo wypisze i powinno działać to tak samo, że wezmą
    cię bez kolejki

tb732n0a0czusv9c.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Żabuszka miałam identyczne wyniki po glukozie, przez m-c trzymałam dietę, zero cukru, białego pieczywa, skrobi, tak mi poradził gin.
    Od jakiegoś czasu przychodzi do mnie położna i opowiedziałam jej o tym, że gin zadecydował nie kierować do poradni, tylko zastosować się do jego rad. No i ona kilka razy zmierzył mi cukier po śniadaniu, obiedzie i podwieczorku, a jadłam rzeczy które cukier mają (owoce, warzywa, capucino) i najwyższy wyszedł mi godz. po posiłku 108 j.
    Położna stwierdziła, że nie ma stanu przedcukrzycowego i żeby jeść jak do tej pory, cukier ładnie się obniżył.
    Nawet pozwoliła raz na tydzień poszaleć i zjeść coś dobrego, zjadłam eklerka i byłam przeszczesliwa jak nigdy;)
    Wiec nie martw się, bo to nie cukrzyca, a stan przedcukrzycowy i wystarczy wyeliminować kilka rzeczy i będzie dobrze:) pozdrawiam

f2w343r81obn8r6j.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż "mamy czas" wczoraj mnie rozwalił:
    może spakuj już torbę
    trochę stresu i człowiek się ogarnia ;D

pasia27, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej , wlasnie zamówiliśmy łóżeczko i komodę z przewijakiem .
    Co do porodu i przyspieszania , na pewni ten temat powtórzymy za jakis dobry miesiąc :)
    Odnośnie cukrzycy jak cos to pisz :) dasz rade mało Ci zostało ja jestem od 16 tygodnia gdzies :)
    Mi najbardziej brakuje spania na brzuchu strasznie sie mecze tym ciągłym na boku :/
    Justys spokojnie puść sobie relaksacyjna muzykę , odpocznij :( juz dzis doszliśmy do wniosku ze faceci po prostu nas nie rozumieją a my jesteśmy przewrażliwione . Kimnij sie moze to pozwoli sie wyciszyć i nie denerwuj bo Mała tez sie wkurza na to i sie spina.
    Co do spermy tez słyszałam ze niby posiada jakieś związku które przyspieszają ale trudne jest to do potwierdzenia no
    I wszyststko co jesys zabronione :) czyli latanie po schodach w sól i w gore , mycie okien :) ogólnie duza ruchliwość

Z tym spaniem u mnie też tragedia, całe życie na brzuchu spalam, a tu kiszka, żadna inna pozycja snu mnie nie urządza ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ