Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja się zbieram zaraz na warsztaty bezpieczny poród. Trochę mnie głowa boli i nie bardzo min się chce ale może dadzą jakieś gadżety fajne. no i może wreszcie coś wygram w konkursie.
    Mój mąż też pojechał, ciekawa jestem czy wytrzyma te trzy godziny sam :)nawet byłam zdziwiona że bardzo nie protestował. Sama chciałam jechać bo wydaje mi się że będą mówić o ciekawych rzeczach no ale wyszlo jak wyszło. Ciekawe czy mogę zapisać się na kolejny termin. Zobaczę co mąż powie po powrocie :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ale się uśmiałam z tej "krzywej cipeczki" :D już bez jaj...

Co do przewijaka- rewelacja, wanienka wyjeżdża spod spodu? :D

Ja złożyłam już z mężem łóżeczko, ślicznie pachnie drewnem, założyłam organizer w żółte kaczuszki na jeden boczek i poszłam się kąpać. Wracam, a tam organizer już w użyciu. W jednej kieszonce piloty od telewizora, w drugiej tablet, w trzeciej telefon męża, w czwartej piwo, i zadowolony pokazuje mi jaki
    gospodarny :D

przewijak sie otwiera do gory :) a w wanence jest odplyw i rura nie trzeba jej nosic zeby spuscic wode, a calosc jest na kołkach

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ktoś szuka koszulę do karmienia, wrzucam link, ja kupiłam właśnie taką wczoraj mi przyszła, akurat wybrałam sobie kolor granatowy, ale jest bardzo fajna, cienka bawełna, bardzo ładna.

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.html

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam XXl, jest trochę za duża, ale może jeszcze urosnę to porodu, najwyżej dokupię na wszelki wypadek rozmiar mniejszą,
    granatowy jest w rzeczywistości ciemniejszy niż na zdjęciu,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrzycy to ja od miesiaca jakoś na diecie i idzie przeżyć ;) chyba zbyt wiele tam do dodania nie bedę miała odnośnie diety - generalnie musisz wykluczyć cukier jako taki i słodycze, zastąpić białe pieczywo razowym/żytnim/orkiszowym sama sprawdzisz na sobie, który Ci służy (takim niedosładzanym karmelem itp), unikać smażonego, jeść regularnie co 2-3h mniejsze ilości i tak jak pisała wyzej domi. Jak masz FB to wejdź sobie na grupę 'cukrzyca ciążowa' jest dużo fajnych pomysłów/przepisów. Wiele rzeczy sama sprawdzisz czy możesz jeśc czy nie, mnie np straszyli, ze zero ziemniaków, ale wczoraj zjadłam pieczone i cukier w normie :D
    Też jeden wynik na krzywej miałam przekroczony nieznacznie; glukometr i receptę na paski dostałam w poradni patologii ciąży w szpitalu.
    Nie czytaj o zagrożeniach w necie bo oszalejesz, jeśli utrzymasz cukry mw w normie to nieduże skoki nie są groźne chociaż dobrze gdybyś miała lekarza/położną, który Twoje wyniki od czasu do czasu oceni. Mówi się, że cukrzycowe dzieci rodzą sie bardzo duże, (w cukrzycy nieleczonej/niekontrolowanej) ale na to zasady nie ma i podejrzewam, że też zależy od tego jak bardzo się objadasz ;)

Rudzina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    jeśli ktoś szuka koszulę do karmienia, wrzucam link, ja kupiłam właśnie taką wczoraj mi przyszła, akurat wybrałam sobie kolor granatowy, ale jest bardzo fajna, cienka bawełna, bardzo ładna.

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.html
    o jaka ladna

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    o jaka ladna

no i właśnie taka inna jeśli chodzi o sposób karmienia ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy nie lepsze są te rozpinane po obu stronach,bo tak to trzeba trzymać.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 tygodni i ciaza donoszona *,* jak ten czas leci dobrze ze juz wszystko mam jeszcze tylo siebie zaopatrze do szpitala i kosmetyki dla małej kupie

Iwa81 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja nie wiem czy nie lepsze są te rozpinane po obu stronach,bo tak to trzeba trzymać.

może i tak , ale w sumie te dość dobrze się odchylają, a ja wolę jednak więcej dyskrecji nawet gdybym miała trzymać ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

bardzo ładna

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

Też polecam tą koszulę :) Kupowałam w sklepie stacjonarnym i jestem z niej mega zadowolona, na pewno będę w niej spała dłuugo po porodzie ;) Ja mam białą w granatowe kropeczki rozmiar "M" bo w "L" strasznie mi odstawała na ramionach i się w niej topiłam..

Co do olejku rycynowego to spotkałam się z przypadkiem, że w jednym ze szpitali w okolicy podają na przyspieszenie akcji porodowej :D

Pojechałam dzisiaj rano z nudów z mężem na rynek czy tam targ chciałam małemu przy okazji kupić jakiś komplecik czapeczka+chustka ale taka tandeta że szok.. Wszystko pstrokate, w paski, czapki z daszkiem i obowiązkowo wiązane i teksty typu "pani chyba oszalała żeby dziecku kupować niewiązaną czapkę". Jedyne wyjście zamówić na allegro albo kupić w jakimś smyku czy innym sklepie ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle z tej firmy Italian Fashion mają bardzo fajny wybór różnych koszul, i na guziczki, i jakie kto chce - a materiał naprawdę fajny

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25ml ;) Tak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam :) Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą :D Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą :) Możecie oko nacieszyć hehehe jak się opala teraz :P
    6ozuy0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:05

Rudzina, Baronowa_83, candles88, Iwa81, josephinka84, Guem, Negra, malvva, Patrycja24, Nacia, Poli9106, pasia27, nick nieaktualny, JustyśM, maria85, aaaguchaaa, nick nieaktualny, Aniu_leczka, Sylika, Larisa, bimba, JusWik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej ;)
    Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25ml ;) Tak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam :) Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą :D Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą :)
    byle do przodu. Dzielna Dziewczyna

Kaludia, im bardziej będziesz chciała coś prostego tym trudniej znaleźć ;D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa no dokładnie, a ja jestem jeszcze z tych wybrednych że kompletnie nie podobają mi się te wszystkie czapole dziecięce. Tak sobie myślę że na zimę to już wogóle będę miała problem żeby coś "delikatnego" kupić :D

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam takie czapeczki http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0252692028.html są milutkie, w delikatnych kolorach. Mam nadzieję ze będą wygodne :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem nie chce się link otworzyć ;/

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wysłał się chyba post. Nie mogę inaczej skopiować linku na telefonie. W każdym razie na stronie h&m w dziale dziecięcym są 2-paki czapeczek niewiązanych. Ja kupiłam białą w kropeczki i różową ale dla chłopców są śliczne niebieskie i zielone w paseczki. Mi bardzo podoba się materiał z którego wykonana jest ta kolekcja (choć jeszcze nie przetestowałam prania) i gdyby nie nadmiar ubranek które juz dostałam chetnie kupiłabym całą wyprawkę.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie takie delikatne podobają mi się najbardziej, muszę przy najbliższej okazji zajrzeć do h&m :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ