X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja się zbieram zaraz na warsztaty bezpieczny poród. Trochę mnie głowa boli i nie bardzo min się chce ale może dadzą jakieś gadżety fajne. no i może wreszcie coś wygram w konkursie.
    Mój mąż też pojechał, ciekawa jestem czy wytrzyma te trzy godziny sam :)nawet byłam zdziwiona że bardzo nie protestował. Sama chciałam jechać bo wydaje mi się że będą mówić o ciekawych rzeczach no ale wyszlo jak wyszło. Ciekawe czy mogę zapisać się na kolejny termin. Zobaczę co mąż powie po powrocie :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ale się uśmiałam z tej "krzywej cipeczki" :D już bez jaj...

Co do przewijaka- rewelacja, wanienka wyjeżdża spod spodu? :D

Ja złożyłam już z mężem łóżeczko, ślicznie pachnie drewnem, założyłam organizer w żółte kaczuszki na jeden boczek i poszłam się kąpać. Wracam, a tam organizer już w użyciu. W jednej kieszonce piloty od telewizora, w drugiej tablet, w trzeciej telefon męża, w czwartej piwo, i zadowolony pokazuje mi jaki
    gospodarny :D

przewijak sie otwiera do gory :) a w wanence jest odplyw i rura nie trzeba jej nosic zeby spuscic wode, a calosc jest na kołkach

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ktoś szuka koszulę do karmienia, wrzucam link, ja kupiłam właśnie taką wczoraj mi przyszła, akurat wybrałam sobie kolor granatowy, ale jest bardzo fajna, cienka bawełna, bardzo ładna.

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.html

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam XXl, jest trochę za duża, ale może jeszcze urosnę to porodu, najwyżej dokupię na wszelki wypadek rozmiar mniejszą,
    granatowy jest w rzeczywistości ciemniejszy niż na zdjęciu,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrzycy to ja od miesiaca jakoś na diecie i idzie przeżyć ;) chyba zbyt wiele tam do dodania nie bedę miała odnośnie diety - generalnie musisz wykluczyć cukier jako taki i słodycze, zastąpić białe pieczywo razowym/żytnim/orkiszowym sama sprawdzisz na sobie, który Ci służy (takim niedosładzanym karmelem itp), unikać smażonego, jeść regularnie co 2-3h mniejsze ilości i tak jak pisała wyzej domi. Jak masz FB to wejdź sobie na grupę 'cukrzyca ciążowa' jest dużo fajnych pomysłów/przepisów. Wiele rzeczy sama sprawdzisz czy możesz jeśc czy nie, mnie np straszyli, ze zero ziemniaków, ale wczoraj zjadłam pieczone i cukier w normie :D
    Też jeden wynik na krzywej miałam przekroczony nieznacznie; glukometr i receptę na paski dostałam w poradni patologii ciąży w szpitalu.
    Nie czytaj o zagrożeniach w necie bo oszalejesz, jeśli utrzymasz cukry mw w normie to nieduże skoki nie są groźne chociaż dobrze gdybyś miała lekarza/położną, który Twoje wyniki od czasu do czasu oceni. Mówi się, że cukrzycowe dzieci rodzą sie bardzo duże, (w cukrzycy nieleczonej/niekontrolowanej) ale na to zasady nie ma i podejrzewam, że też zależy od tego jak bardzo się objadasz ;)

Rudzina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    jeśli ktoś szuka koszulę do karmienia, wrzucam link, ja kupiłam właśnie taką wczoraj mi przyszła, akurat wybrałam sobie kolor granatowy, ale jest bardzo fajna, cienka bawełna, bardzo ładna.

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.html
    o jaka ladna

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    o jaka ladna

no i właśnie taka inna jeśli chodzi o sposób karmienia ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy nie lepsze są te rozpinane po obu stronach,bo tak to trzeba trzymać.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 tygodni i ciaza donoszona *,* jak ten czas leci dobrze ze juz wszystko mam jeszcze tylo siebie zaopatrze do szpitala i kosmetyki dla małej kupie

Iwa81 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja nie wiem czy nie lepsze są te rozpinane po obu stronach,bo tak to trzeba trzymać.

może i tak , ale w sumie te dość dobrze się odchylają, a ja wolę jednak więcej dyskrecji nawet gdybym miała trzymać ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

bardzo ładna

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

Też polecam tą koszulę :) Kupowałam w sklepie stacjonarnym i jestem z niej mega zadowolona, na pewno będę w niej spała dłuugo po porodzie ;) Ja mam białą w granatowe kropeczki rozmiar "M" bo w "L" strasznie mi odstawała na ramionach i się w niej topiłam..

Co do olejku rycynowego to spotkałam się z przypadkiem, że w jednym ze szpitali w okolicy podają na przyspieszenie akcji porodowej :D

Pojechałam dzisiaj rano z nudów z mężem na rynek czy tam targ chciałam małemu przy okazji kupić jakiś komplecik czapeczka+chustka ale taka tandeta że szok.. Wszystko pstrokate, w paski, czapki z daszkiem i obowiązkowo wiązane i teksty typu "pani chyba oszalała żeby dziecku kupować niewiązaną czapkę". Jedyne wyjście zamówić na allegro albo kupić w jakimś smyku czy innym sklepie ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle z tej firmy Italian Fashion mają bardzo fajny wybór różnych koszul, i na guziczki, i jakie kto chce - a materiał naprawdę fajny

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25ml ;) Tak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam :) Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą :D Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą :) Możecie oko nacieszyć hehehe jak się opala teraz :P
    6ozuy0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:05

Rudzina, Baronowa_83, candles88, Iwa81, josephinka84, Guem, Negra, malvva, Patrycja24, Nacia, Poli9106, pasia27, tola2014, JustyśM, maria85, aaaguchaaa, Carolq, Aniu_leczka, Sylika, Larisa, bimba, JusWik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej ;)
    Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25ml ;) Tak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam :) Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą :D Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą :)
    byle do przodu. Dzielna Dziewczyna

Kaludia, im bardziej będziesz chciała coś prostego tym trudniej znaleźć ;D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa no dokładnie, a ja jestem jeszcze z tych wybrednych że kompletnie nie podobają mi się te wszystkie czapole dziecięce. Tak sobie myślę że na zimę to już wogóle będę miała problem żeby coś "delikatnego" kupić :D

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam takie czapeczki http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0252692028.html są milutkie, w delikatnych kolorach. Mam nadzieję ze będą wygodne :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem nie chce się link otworzyć ;/

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wysłał się chyba post. Nie mogę inaczej skopiować linku na telefonie. W każdym razie na stronie h&m w dziale dziecięcym są 2-paki czapeczek niewiązanych. Ja kupiłam białą w kropeczki i różową ale dla chłopców są śliczne niebieskie i zielone w paseczki. Mi bardzo podoba się materiał z którego wykonana jest ta kolekcja (choć jeszcze nie przetestowałam prania) i gdyby nie nadmiar ubranek które juz dostałam chetnie kupiłabym całą wyprawkę.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie takie delikatne podobają mi się najbardziej, muszę przy najbliższej okazji zajrzeć do h&m :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ