Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
tola2014 wrote:ja się zbieram zaraz na warsztaty bezpieczny poród. Trochę mnie głowa boli i nie bardzo min się chce ale może dadzą jakieś gadżety fajne. no i może wreszcie coś wygram w konkursie.
-
Marietta wrote:Ale się uśmiałam z tej "krzywej cipeczki"
już bez jaj...
Co do przewijaka- rewelacja, wanienka wyjeżdża spod spodu?
Ja złożyłam już z mężem łóżeczko, ślicznie pachnie drewnem, założyłam organizer w żółte kaczuszki na jeden boczek i poszłam się kąpać. Wracam, a tam organizer już w użyciu. W jednej kieszonce piloty od telewizora, w drugiej tablet, w trzeciej telefon męża, w czwartej piwo, i zadowolony pokazuje mi jaki
gospodarny
przewijak sie otwiera do gorya w wanence jest odplyw i rura nie trzeba jej nosic zeby spuscic wode, a calosc jest na kołkach
-
jeśli ktoś szuka koszulę do karmienia, wrzucam link, ja kupiłam właśnie taką wczoraj mi przyszła, akurat wybrałam sobie kolor granatowy, ale jest bardzo fajna, cienka bawełna, bardzo ładna.
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.htmlpasia27 lubi tę wiadomość
-
Co do cukrzycy to ja od miesiaca jakoś na diecie i idzie przeżyć
chyba zbyt wiele tam do dodania nie bedę miała odnośnie diety - generalnie musisz wykluczyć cukier jako taki i słodycze, zastąpić białe pieczywo razowym/żytnim/orkiszowym sama sprawdzisz na sobie, który Ci służy (takim niedosładzanym karmelem itp), unikać smażonego, jeść regularnie co 2-3h mniejsze ilości i tak jak pisała wyzej domi. Jak masz FB to wejdź sobie na grupę 'cukrzyca ciążowa' jest dużo fajnych pomysłów/przepisów. Wiele rzeczy sama sprawdzisz czy możesz jeśc czy nie, mnie np straszyli, ze zero ziemniaków, ale wczoraj zjadłam pieczone i cukier w normie
Też jeden wynik na krzywej miałam przekroczony nieznacznie; glukometr i receptę na paski dostałam w poradni patologii ciąży w szpitalu.
Nie czytaj o zagrożeniach w necie bo oszalejesz, jeśli utrzymasz cukry mw w normie to nieduże skoki nie są groźne chociaż dobrze gdybyś miała lekarza/położną, który Twoje wyniki od czasu do czasu oceni. Mówi się, że cukrzycowe dzieci rodzą sie bardzo duże, (w cukrzycy nieleczonej/niekontrolowanej) ale na to zasady nie ma i podejrzewam, że też zależy od tego jak bardzo się objadaszRudzina -
Iwa81 wrote:jeśli ktoś szuka koszulę do karmienia, wrzucam link, ja kupiłam właśnie taką wczoraj mi przyszła, akurat wybrałam sobie kolor granatowy, ale jest bardzo fajna, cienka bawełna, bardzo ładna.
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.html
-
Iwa81 wrote:jeśli ktoś szuka koszulę do karmienia, wrzucam link, ja kupiłam właśnie taką wczoraj mi przyszła, akurat wybrałam sobie kolor granatowy, ale jest bardzo fajna, cienka bawełna, bardzo ładna.
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.html -
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-italian-zakladana-xxl-i5802047251.html
Też polecam tą koszulęKupowałam w sklepie stacjonarnym i jestem z niej mega zadowolona, na pewno będę w niej spała dłuugo po porodzie
Ja mam białą w granatowe kropeczki rozmiar "M" bo w "L" strasznie mi odstawała na ramionach i się w niej topiłam..
Co do olejku rycynowego to spotkałam się z przypadkiem, że w jednym ze szpitali w okolicy podają na przyspieszenie akcji porodowej
Pojechałam dzisiaj rano z nudów z mężem na rynek czy tam targ chciałam małemu przy okazji kupić jakiś komplecik czapeczka+chustka ale taka tandeta że szok.. Wszystko pstrokate, w paski, czapki z daszkiem i obowiązkowo wiązane i teksty typu "pani chyba oszalała żeby dziecku kupować niewiązaną czapkę". Jedyne wyjście zamówić na allegro albo kupić w jakimś smyku czy innym sklepieIwa81 lubi tę wiadomość
-
Hej
Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25mlTak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam
Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą
Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą
Możecie oko nacieszyć hehehe jak się opala teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:05
Rudzina, Baronowa_83, candles88, Iwa81, josephinka84, Guem, Negra, malvva, Patrycja24, Nacia, Poli9106, pasia27, tola2014, JustyśM, maria85, aaaguchaaa, Carolq, Aniu_leczka, Sylika, Larisa, bimba, JusWik lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Hej
Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25mlTak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam
Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą
Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą
Kaludia, im bardziej będziesz chciała coś prostego tym trudniej znaleźć -
Nie wysłał się chyba post. Nie mogę inaczej skopiować linku na telefonie. W każdym razie na stronie h&m w dziale dziecięcym są 2-paki czapeczek niewiązanych. Ja kupiłam białą w kropeczki i różową ale dla chłopców są śliczne niebieskie i zielone w paseczki. Mi bardzo podoba się materiał z którego wykonana jest ta kolekcja (choć jeszcze nie przetestowałam prania) i gdyby nie nadmiar ubranek które juz dostałam chetnie kupiłabym całą wyprawkę.