Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNegra wrote:O olejku rycynowym też słyszałam
Tylko podobno boli wtedy bardziej 
przyznam szczerze /chyba tez pisalamo tym / ja tak bardzo bałam sie indukcji /byłam umówiona na 11stycznia / ze wyczytałam gdzies w google o tym olejku i chlapnęłam sobie 6.stycznia 2010 o godz 20ej
no i 7 stycznia o 5.15 urodziłam syneczka
dodam ze rodziłam 2 godziny ledwo co do szpitala dojechałam
także powtórze to na pewno jeśli w 39 tc bedę jeszcze w dwupaku
osobiście ogromnie POLECAM
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja wrocilam z imienin. Fajnie bylo tak spotkac sie w wiekszym gronie, nasmialam sie
po obejrzeniu zdjec z USG po wydaniu ochow i achow wszyscy zgodnie stwierdzili, ze maly to czysty tata i nawet jakby chcial to sie nie wyprze
Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
Patrycja24 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypowiem ci że miałam indukcję i pilam olejek
dwa porody są nie do porównania
to wlasnie przy indukcji - wszystko było na siłe - mała nie byla gotowa - nie chciala zejsc w kanał rodny - krwawiłam - łożysko sie rozwaliło - po prostu brak słów --- ja i moje 4 kolezanki urodziły z rycyną szybko i sprawnie - net tez ma wiele wielbicielek tego specyfiku - ale nigdzie nie moge znaleźć ze dziecku spada tętno ...
napar z liści malin - też jest nie wskazany w ciazy --- a jednak w koncówce dziewczyny piją -- to samo z olejkiem - wiadomo ze nie wypije go w teraz tylko w ostatnich dwóch tygodniach - po zbadaniu pomocniczym przez gina / potrafia tak zbadać -zeby ruszyć akcję
/ ... polozne nawet go polecają ... ale o tym spadku tętna nie słyszałam --- reansumując - przy indukcji sie nacierpiałam to wlasnie wtedy spadało tętno to wlasnie wtedy meczylam sie 5 h to wlasnie wtedy mechanicznie przebito mi pecherz i sztucznie wywołano skurcze -- jestem pewna ze jesli dziecko nie jest gotowe olejek nie pomoże - wypróżnisz sie i tyle -a indukcja czyt oxytocyna -na siłe dziecku "każe" wychodzić ... takie moje doświadczenie i wielu innych dziewczyn