X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej ;)
    Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25ml ;) Tak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam :) Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą :D Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą :) Możecie oko nacieszyć hehehe jak się opala teraz :P
    6ozuy0.jpg

cudna ta liwka :) silna dziewczyna chwil moment i bedzie w domku, buziaki dla małej <3

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Negra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Też polecam tą koszulę :) Kupowałam w sklepie stacjonarnym i jestem z niej mega zadowolona, na pewno będę w niej spała dłuugo po porodzie ;) Ja mam białą w granatowe kropeczki rozmiar "M" bo w "L" strasznie mi odstawała na ramionach i się w niej topiłam..

Co do olejku rycynowego to spotkałam się z przypadkiem, że w jednym ze szpitali w okolicy podają na przyspieszenie akcji porodowej :D

Pojechałam dzisiaj rano z nudów z mężem na rynek czy tam targ chciałam małemu przy okazji kupić jakiś komplecik czapeczka+chustka ale taka tandeta że szok.. Wszystko pstrokate, w paski, czapki z daszkiem i obowiązkowo wiązane i teksty typu "pani chyba oszalała żeby dziecku kupować niewiązaną czapkę". Jedyne wyjście zamówić na allegro albo kupić w jakimś smyku czy innym sklepie ;)
    Olejek ryzynowy wchodzi w skład "koktajlu położnych", więc na pewno są takie szpitale, w których można dostać tego drinka :-)

Jeśli chodzi o czapki, to też mam problem- wszystkie dostępne na rynkach/bazarach i w sklepach z typowo polskimi produktami są faktycznie okropne. Tak jak pisałaś- w paski, a już najgorszy koszmar dla mnie to wszechobecny kolor khaki w połączeniu z beżem (komu w ogóle przychodzi do głowy szyć dziecięce ubranka w tak koszmarnych kolorach?!) oraz wszystki czapki "kaszkietopodobne" (żeby z malego dziecka zrobić dziadka, czy co?). Już nie raz poszłam tak po zakupy i wróciłam z niczym. Allegro w tym temacie jest niezawodne. Ładne czapki można znaleźć też na smyk.com (może coś jeszcze wygrzebiesz w zakladce "outlet").

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej ;)
    Liviś waży dzisiaj już 1680g i je po 25ml ;) Tak ruchliwa jest hehehe jak w brzuchu, leżała sobie w poprzek jak przyszłam :) Zaczęła płakać tak cichutko pogadałam do Niej i pogłaskałam po główce i poszła dalej spać kochana żabeczka ♡ No i już nie musi być non stop pod monitorami tylko co raz na zapis ją podłączą :D Głodna była kabel do buzi ciągnęła i cmokać zaczęła ciekawe kiedy butelkę jej dadzą :) Możecie oko nacieszyć hehehe jak się opala teraz :P
    6ozuy0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8d13d2c930a.jpg

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- cudna Livcia! Niech rośnie zdrowo!

Jezzuu.... ile jeszcze do tego maja?!
    Cytując mojego syna: "kiedy będzie dzidzia? Bo ja jus się nie mogę docekać..."
    :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:11

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pati- cudna Livcia! Niech rośnie zdrowo! Jezzuu.... ile jeszcze do tego maja?!

Zleci nawet się nie obejrzysz ;)

Negra lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-) bylam u kosmetyczki, potem w galeri polazic. I humor lepszy. Szkoda tylko, ze w moim miescie nie ma sklepu z odzieza ciazowa bo tez juz mi ciezko wbic sie w te spodnie, ktore mam. Nawet w zadnej sieciowce nie ma dzialu dla mam :-/

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Mój mąż też pojechał, ciekawa jestem czy wytrzyma te trzy godziny sam :)nawet byłam zdziwiona że bardzo nie protestował. Sama chciałam jechać bo wydaje mi się że będą mówić o ciekawych rzeczach no ale wyszlo jak wyszło. Ciekawe czy mogę zapisać się na kolejny termin. Zobaczę co mąż powie po powrocie :)

i jak był Twoj mąż? było w sumie 3 tatusiów licząc mojego męża.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    może i tak , ale w sumie te dość dobrze się odchylają, a ja wolę jednak więcej dyskrecji nawet gdybym miała trzymać ;)
    ☺to prawda te są bardziej dyskretne.Ja mam jedenaście odpinane po bokach i jeszcze jedna muszę kupić -więc może kupię inny model-będę miała wybór ☺

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    i jak był Twoj mąż? było w sumie 3 tatusiów licząc mojego męża.
    Był i nawet wytrzymał do końca :) ale jeszcze do mnie nie dojechał bo najpierw poszedł na obiad do mamy. Ale w trakcie warsztatów dostawałam smsy typu " nie głaskaj brzucha bo to od tego mogą byc przedwczesne skurcze" albo za chwilę"a jaką masz długość szyjki". Nigdy wczesniej się nie wczuwał w takie szczegóły więc mimo że mu na pewno było głupio iść samemu to cieszę się że dał radę :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livcia silna dziewczynka,oby jak najszybciej do domciu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Był i nawet wytrzymał do końca :) ale jeszcze do mnie nie dojechał bo najpierw poszedł na obiad do mamy. Ale w trakcie warsztatów dostawałam smsy typu " nie głaskaj brzucha bo to od tego mogą byc przedwczesne skurcze" albo za chwilę"a jaką masz długość szyjki". Nigdy wczesniej się nie wczuwał w takie szczegóły więc mimo że mu na pewno było głupio iść samemu to cieszę się że dał radę :)
    ale to chodzi Ci o warsztaty bezpieczny poród w Krakowie?

• Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świadomy poród organizowany przez mamacare tylko my w Łodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie w Krakowie było tylko 9 osób i mnie się nie podobało. nie dowiedzialam sie czegoś czego nie wiedziałam. o cc nic tylko o naturalnym. gadżetów zero. tylko ulotki i 2 wkładki laktacyjne. konkursu tez nie było.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam dziś z łóżka po 11,poprasowalam-teraz mogę ruszać z praniem i prasowanie ciuszków dla malutkiej ale to już nie dzisiaj.Jakos dziś nie mam weny na nic-teściowa już dzwoniła czy przyjadę do nich a mi się nic nie chce,straciłam ochotę na wszystko chce mi się tylko ryczec, chyba jakiegoś doła złapałem może to po wczorajszej wymianie zdań z mężem. ..
    Wymoczylam stopki i teraz leżę i słucham ciszy...

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi za to chyba sie troche poprawil humor nic co ma b6c to bedzie tylko do tego lekarza sie dostac jakims cudem w poniedzialek bym chciala no ale zobaczymy

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zycze duzo zdrowka DLA malutkiej ,jest kochana sliczna a przedewszystkim silna buziaczki DLA niej

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska!! Cudna ta Twoja Kruszynka!! I ladnie ba wadze przybiera.. Jeszcze troche i będzie mala Kluseczka!!tego życzę!! No a ja sobie wlasnnie jadę do reserved bo sa mega przeceny(50%od ceny na metce)! Moze cos fajnego Malej upoluje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:55

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) chwile mnie nie bylo niestety wczoraj wybralam sie na zakupy z mezem i wrocilismy i dostalam takich bolesci brzucha ze myslalam ze sie wykoncze :/ pozniej godzina 1 w nocy pecherz nie daje spac i tak co 5 minut do wc.. zasnelam dopiero okolo 5.. :( do tego maly tak kopal ze nie wiedzialam co sie dzieje.. dzisiaj troche odpoczelam ale fantastycznie to ja sie nie czuje.. niech juz ten maj nadejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 16:58

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati coreczke masz cudowna! Taka malutka a tyle radosci i szczescia daje :) teraz juz bedzie tylko lepiej :)

xpatiiix3, Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    no to u mnie w Krakowie było tylko 9 osób i mnie się nie podobało. nie dowiedzialam sie czegoś czego nie wiedziałam. o cc nic tylko o naturalnym. gadżetów zero. tylko ulotki i 2 wkładki laktacyjne. konkursu tez nie było.
    U nas bylo więcej par ale z tego co mąż opowiadał to rzeczywiście takie podstawy. Ale on na pewno dużo się dowiedział bo jednak jak to facet o porodzie wiedział chyba tyle że ma być :) gadżetów ani konkursów też nie było, nawet ulotek nie dostał bo przewidziane były tylko dla kobiet... Myślę że ne będę sie zapisywać na kolejny termin tym bardziej że będzie dopiero 23 kwietnia.

tola2014 lubi tę wiadomość

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ