Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:To jest obrzydliwe uczucie, ale chirurgiczne usuwanie ósemki jest gorsze;)
Mnie to jakos koszmarnie nie bolalo, bylo tylko nieprzyjemne.
Gorszy byl cewnik zakladany po porodzie
To serio nie usypiają ??
ja tez raz... cewnik mi tak zalozyla ze przez tydz nie mogłam sikać! Sikałam w wannie w cieplej wodzie . A ten cewnik miałam tylko 20 min bo moja operacje odwołali. -
nick nieaktualnymigussia wrote:Aj te polozne co one du.. Nie widzialy, ze takie delikatne
Lyzeczkowanie na zywca to jest nawet niehumanitarne moim zdaniem.. Ja mialam w calkowitej narkozie, fakt nie bylam po porodzie ale sam widok tych narzedzi..
Ehh widok narzędzi mi nie dziwny bo 4 lata siedzialam w sterylizacji i musiałam znać każde narzędzie nazwę i ich oddział. Myłam te narzedzia, i przygotowywałam do operacji i zabiegow.
Jak poroniłam to jak zobaczyłam zestaw do łyżeczkowania to płakać mi sie chcialo -
Nawet bym nie chciała żeby mnie usypiali bo przeciez zaraz dziecko przydtawiaja ale chociaż sztachnć jakimś gazem rozweselającym
.
To tylko chwilę i trwa i nie jest tak straszliwe. No chyba ze ktos ma mega lajtowy poród to pewnie wtedy boli. Ja mialam dlugi i dosyc ciezki poród wiec to lyzeczkowanie nie zrobiło na mnie wrażenia, tzn ból, bo co robili to pamiętam dalej.
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
ja cewnik mialam raz - dostalam kolki nerkowej, na skutek ktorej doszlo do obrzeku mczowodu i zastoju moczu w nerce, wiec musieli mi zakladac cewnik moczowodowy no i oczywiscie po zabiegu tez zwykly. cudowna pani tfuuu profesor , tak mi go zaaplikowala["sterylne warunki..."] ze po zabiegu przez 5 dni goraczkowalam do 42 st...[urosepsa] antybiotyk byl owszem [1x dziennie.. jak przeczytalam ulotke to nawet w zwyklym zapaleniu pecherza przyjmowac trzeba bylo go 2x dziennie... maaaasaaakraaa. nigdy wiecej cewnika do pecherza!]
-
nick nieaktualny
-
migussia wrote:Moze po porodzie tez inaczej sie to przezywa.
Wizja cewnika przeraza i mnie.. -
katarzyna_d wrote:Ja po wizycie mam dzis do lekarza iść i to w podskokach!
Genetyczne mi zrobiła a myślałam ze na oddział podjedziemy z mężem w niedziele!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/981c94034ac2.jpg
Mikus wazy 1580 g wszystkie parametry ma na 31tz wielkości termin mi wychodź na 4 maja.
No i na zgagę Ranigast nie mogę brać
I szyjka mi sie troche skróciła i trzeba siedzieć na dupie.
śliczne ujęci, jaki ładny nosek
katarzyna_d, migussia lubią tę wiadomość
-
Robiłam dziś usg i wszystko jest dobrze
Mały dziurek waży 1794g i jest ułożony poprzecznie, dlatego mam wrażenie, jakby mi brzuch miał się rozerwać. Siedziałam u gina 40 minut zanim wszystko pomierzyl.Ale bardzo dokładnie sprawdzał wszystkie narządy. I jeszcze zrobił podgląd w 4d gratis na buzke Małego i tak fajnie było widać
))
Iwa81, Dariaaa88, migussia, katarzyna_d, Różyczka, Patrycja24, pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
domi05 wrote:Dziewczyny, jakie przygotowujecie czapeczki na wyjście ze szpitala? Cienkie bawełniane czy jakieś ciut grubsze? U mnie termin na sam poczatek maja, mam same cienkie bawełniane czapeczki i boję się czy nie będą za cienkie?
u mnie na maj, czekają takie dość cieńsze -
Jej dziewczyny a wy już o porodach, jeszcze mamy czas
ja dopiero ochłonęłam z myśli o porodzie i nie zamierzam do niej wracać w najbliższym czasie. Myślę że strach przed porodem jest teraz a jak już się zacznie to nic nie będzie ważne ani myśli o bólu ani o nieogolonych nogach
-
domi05 wrote:Dziewczyny, jakie przygotowujecie czapeczki na wyjście ze szpitala? Cienkie bawełniane czy jakieś ciut grubsze? U mnie termin na sam poczatek maja, mam same cienkie bawełniane czapeczki i boję się czy nie będą za cienkie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:28
-
Poród..chciałabym aby tym razem byl cos aktywny hehe bo niestety pierwszy przeleżałam podłączona do ktg i oxy..co prawda 4godz ale Kuźwa ciężko bylo tak leżeć w bólu...
Mam.nsdzieje ze teraz zacznie sie skurczami i troche dam.sobie czasu w domu na rozkręcenie akcji;-)
Co do porodu w wannie to u mnie w szpitalu bym się brzydzila hahah taka komuna i kalelki zielone,wanna przyżółkłą fuuuuj..podejrzewam ze juz nie uzywana dlugooooo.
No i nie może byc dodatni GBS aby się zakwalifikować do porodu w wodzie..
-
Z Kacperkiem miałam ujemny swoją droga i ciekawie jak teraz
Ja dopiero 10wizyta tym razem bez badan..może ustali to ostatnie USG..
Hmm wieczorami to plecy i dupa mnie tak bola ze chodzę jak jakis paralityk ..szuram nogami i sama.sie z siebie smieje hahah -
No i w małym Tesco obkupilam dzis corcie bo dużo przecen o dziwo..bluzy z 35na 10zl ,leginsy 2pak za 13zl,bluzeczki frozeny i pepy po 10zl..rajty 3pak z 30na 15!skarpetusie
Klaudia widziałam ta kurteczke co kupiłaś do.synka.supera szkoda ze dziewczęcych takich nie bylo i za ta cenę
klaudia1534, Iwa81 lubią tę wiadomość