WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ambitny plan zrobić cottonsy na szydelku dla córci :-) dzis juz 1zrobilam bo długo.szukalam.wzoru fajnego bo nie chciałam.nawijanych a szydelkowe :-)

migussia, Różyczka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze byłam w aptece i chciałam alantan zielony to dala ni linomag zielony. to jest to samo??
    Może być :-) spoko jest ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stary poszedł na noc..mlody spi,mloda w brzuchu skacze..spać chyba trzeba iść..spróbować chociaż..

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia :) ale Ty dużo piszesz :P
    Zamówiłam paczkę z gemini :) także fajnie jeszcze byli moi rodzice i tata dorzucił Amie do lepszego meteracyku który pewnie zakupimy jak będziemy w gdańsku :)
    Ja chwilkę po odpoczywałam i znów pracuję no ale ba :( jutro tak samo zapowiada mi się ciezki dzień i pracowity no ale jak chce się mieć kasę trzeba zapylać . w weekend sobie odpocznę :P

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia widzę że samotnie prowadzisz rozmowę żeby Ci przykro nie było dołączam sie☺
    U mnie niestety 20 km trzeba do tesco jechać i to jeszcze takie nie duze.
    Byłam dziś spotkać się z dziewczynami z pracy-Puchatek lodów i gorąca czekolada-raz nie zawsze☺
    Dziś również wizyta w szkle rodzenia temat:szczęśliwe dziecko -miło posiedzieć na workach sako i posłuchać przydatnych rzeczy.
    Coraz bardziej zakręcona chodze-też tak macie?Już mam wątpliwości czy powinnam samochodem jeździć.
    Mąż mnie wkurzyl bo dzwonił i już po 3 piwkach-a ja jak słyszę jego głos to już poznaje i mnie do szału to doprowadza-nie powinnam się wściekły bo w sumie raz na jakiś czas....zresztą w piątek już wraca.Po prostu powiedziałam że nie chce mi się gadać i tyle-nie mam zamiaru się denerwowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:06

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do picia męża też mojemu nie zabraniam, chodź mówi że mógłby przestać w każdej chwili. Powiedziałam mu że od kwietnia basta bo chcę mieć jego wsparcie w razie czego :) zobaczymy jak będzie w praktyce? :p
    Już tylko się ustawia na pępkowe jak się Mała urodzi więc nawet nie chce sobie wyobrażać jak się będę wkurzała ;/
    nie bronię mu ale wydaje mi się że są ważniejsze rzeczy niż opijanie norodzin córki , np pomoc żonie w opiece i spędzanie tych pierwszych dni razem jak najwięcej czasu.
    Dziś mieliśmy na sr temety o połogu itd. później była babeczka PBKM, i mąż zaczoł mnie namawiać byśmy Amie pobraki krew z pępowiny. Że już wcześniej się nad tym zastanawiał ale jeszcze nie mieliśmy czasu porozmawiać. Ja już sama nie wiem co o tym myśleć ;/Macie jakieś doświadczenie ?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    No bo jak ja juz mam wolny wieczór to tu cicho..zadnych akcji i atrakcji :-)
    Nadrabiam dorzucam 3grosze i spać..no ale wcześniej jeszcze kanapke zjadłam..

Ja tez jakos rozkojarzona za kierownicą..eh i tak wolno jeżdżę jak niedzielny kierowca..jeszcze mnie kurs na święta czeka do dziadków i będę spokojnie czekala na maj ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już przestałam prowadzić bo mam krótkie nogi i duży brzuch kierownicą kręciłam po brzuchu prawie ;/
    Pasia właśnie gdzieś mi umkneło albo nie czytałaś :) pytałam się jak Twoje wymiary brzuszka ?

• pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodziłam syna to mój ze.3dni pil po godzinach odwiedzin nas hahah
    Teraz będzie Kacper w domu wiec pewnie to się troche oddali w czasie hehe

A ja już za cbwile 4lsta jak nie poje tralala :-) i jeszcze pewnie to potrwa ;-)

Uciekam dobranoc :-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    no ja już przestałam prowadzić bo mam krótkie nogi i duży brzuch kierownicą kręciłam po brzuchu prawie ;/
    Pasia właśnie gdzieś mi umkneło albo nie czytałaś :) pytałam się jak Twoje wymiary brzuszka ?
    Umknelo mi ;-) idę zmierzyć ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola
    Specjalnie da Ciebie zmierzylam i 110 ;-) i nadal rośnie hahah

Carolq, katarzyna_d lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia thx :) no dobrze dobrze rośnijcie zdrowo :D
    kurczę czy ktoś ma więc niż ja ? 117 się kłania :P

i co wszystkie śpią :P ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:39

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się zmierze-jak co czwartek TK Wam napisze

Carolq, pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    co do picia męża też mojemu nie zabraniam, chodź mówi że mógłby przestać w każdej chwili. Powiedziałam mu że od kwietnia basta bo chcę mieć jego wsparcie w razie czego :) zobaczymy jak będzie w praktyce? :p
    Już tylko się ustawia na pępkowe jak się Mała urodzi więc nawet nie chce sobie wyobrażać jak się będę wkurzała ;/
    nie bronię mu ale wydaje mi się że są ważniejsze rzeczy niż opijanie norodzin córki , np pomoc żonie w opiece i spędzanie tych pierwszych dni razem jak najwięcej czasu.
    Dziś mieliśmy na sr temety o połogu itd. później była babeczka PBKM, i mąż zaczoł mnie namawiać byśmy Amie pobraki krew z pępowiny. Że już wcześniej się nad tym zastanawiał ale jeszcze nie mieliśmy czasu porozmawiać. Ja już sama nie wiem co o tym myśleć ;/Macie jakieś doświadczenie ?

my pobieramy krew o zdecydowaliśmy się na przechowywanie na 18 lat.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 3.30 a ja nie spie i tak do teraz :( mam dzisiaj wizyte u ginekologa w koncu oczekiwane usg :) wiec chyba ze stresu nie spie. Przynajmniej pojade wczesniej i bede pierwsza w kolejce.. jakies plusy tego sa :)

A tak ogolnie to dzien dobry :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia nie jesteś sama, ja ostatnio też cierpię na bezsenność;/;/;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola a powiedz mi w którym banku i jaki pakiet wybraliście . Samą krew , krew i sznur ?

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak w ogóle . my wyspaliśmy się w miarę dobrze znów dzień pracowity więc siadam i biorę się do roboty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie wzięliśmy tego bo zastanawiamy się nad diagnostyka i progenis. firmę która reklamowali na bezpiecznym maluchu jakoś nam nie przypadła. przeanalizowaliśmy ich umowę. progenis chyba tez jest w warszawie. sznura nid bierzemy . nie jest jeszcze to aż tak popularne. nue wiem dokładnie jaki to pakiet ale bierzemy wersje w dwóch kasetach, które są podzielone na 2 szufladki i opcje 18 lat. w sumie około 8 tys wyjdzie. dużo , ale chcemy być zabezpieczenia w razie czego. podjedziemy sobie do tej firmy opowiedzą Wam wszystko no i dadzą umowę żebyście mogli przeczytać w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za info Toba . My właśnie tez się zastanawiamy nad tym . Nawet w razie co przy wykorzystaniu dla siebie. No tak są to dość duże koszta ale biorąc pod uwagę że to pewnego rodzaju ubezpieczenie na życie to chyba warto.
    My się zastanawiamy nad sznurem jeszcze, przejrzę sobie oferty :)

‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ