WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

no i gdzie ta wiosna ? u mnie pochmurno, chłodno, resztki śniegu zalegają z przed paru dni.

ja dzis ide na cytologie :/ nie przepadam za tym. A wy miałyście robiona w ciąży ? ja miałam w maju przed zajściem w ciąże i teraz muszę podreptać.

Któraś wizytuje 15 marca ? ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam już dwa razy. Of course potem plamienie - nie cierpię tego ;/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie opuściłam was tylko teraz szukanie tego co moge jesc i ile zajmuje mi czas. Fajne dziewczyny na tym forum sa w temacie właśnie cukrzycy dużo rad dają . Jak narazie myslę że sobie radze;)

Wczoraj rozmawialam z moja kolezanka a dzis rano pisze ze jej wody odeszly i jest przerazona gdzies na swieta miala termin.;)

Oprócz tego zaczynam pranie choc pogoda do d ... wczoraj takie sloneczko piekne .
    Jeszcze w sobote Kazimierza ... ehh jakos srednio chce mi sie isc na impreze gdzie wszyscy beda jesc i pic a ja tylko sie oblizywac. Moze jakos mi daruja i wstapie tylko na chwilke.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem taka ciekawa jak to moje dziecie uroslo od połówkowych nie wiem nic.... ehh zawsze nastepnym razem mi mowi . chyba bylabym spokojniejsza wiedzac co i jak

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj ;) poprzednia diagnoza brzmiała rozmaz zbyt ubogokomórkowy - poprzedni lekarz stwierdził, że to znaczy że jest ok, kolejny - że trzeba powtórzyć bo skoro się nie nadaje do oceny to jak może być ok. Teraz robiła położna i była bardzo delikatna i fajna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:24

43kt82c31nhz2sid.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie przed ciaza to jak poszlam to nawet nie poczulam kiedy mi pbrala ale teraz jak wkladm sobie globulke to czuje dyskomfort :/ boje sie tej cytologi ale co poradzic

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A mnie się super spalo.dla.odmiany ale musze zmienić stronę lozka bo budzę sie na prawym boku przodem do synka a jak zmienia stronę to.bedzie na lewym i ok :-) nie będę miała schizow ze cos tam cisnę i malej to przeszkadza he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się jeszcze wyjątkowo dobrze spi, zwłaszcza jak kolacje zjem dużo wcześniej

Iwa81 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hej dziewczyny :)

no i gdzie ta wiosna ? u mnie pochmurno, chłodno, resztki śniegu zalegają z przed paru dni.

ja dzis ide na cytologie :/ nie przepadam za tym. A wy miałyście robiona w ciąży ? ja miałam w maju przed zajściem w ciąże i teraz muszę podreptać.

Któraś wizytuje 15 marca ? ;)
    Ja nie miałam cytologii w ciąży robionej ;) wizytuje 15 marca na 19stą i już się nie moge doczekać, strasznie mi się dłuży ten miesiąc. Ty też 15 masz wizyte ?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    Koleżanka 2mc po poronieniu i zaszla w ciąży jest w 7tyg i wczoraj lekarz jej przepisał dupka 3x1 i luteine 2x2..obowia sie ze to za duzo..co o tym sądzicie? Ja się nie znam bo bralam.samego dupka..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    mi się jeszcze wyjątkowo dobrze spi, zwłaszcza jak kolacje zjem dużo wcześniej
    A ja właśnie późno zjadłam pól byly i dobrze po tym spalam baha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Byłam wczoraj na SR i moja położna mówi, że może mi się magnez nie wchłania stad te skurcze. Już się nimi tak czy siak nie przejmuję ;)
    Przyszła paczka z gemini, wiklinowy kosz na pranie z Ikei stoi już w pokoiku, teraz za to czekam na wózek!!! Mój ukochany Joolz! I doczekać się nie mogę :) Jak będzie super i w i bardzo dobrym stanie to chyba Picolo otworzę :)
    Czy Wy już pijecie herbatkę na laktację?
    Ja sobie dziś kupię :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Byłam wczoraj na SR i moja położna mówi, że może mi się magnez nie wchłania stad te skurcze. Już się nimi tak czy siak nie przejmuję ;)
    Przyszła paczka z gemini, wiklinowy kosz na pranie z Ikei stoi już w pokoiku, teraz za to czekam na wózek!!! Mój ukochany Joolz! I doczekać się nie mogę :) Jak będzie super i w i bardzo dobrym stanie to chyba Picolo otworzę :)
    a czemu już?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jakos przeżyłam noc...

Mówicie o jeździe autem :P hehe jeszcze sie mieszczę, wczoraj to z lekarza do lekarza ! Co prawda nie pamiętam za wiele jak jechałam bo przy gorączce i takim samopoczuciu :P

Ja w obwodzie nie wiem ile mam, ale waga kurde jak by mi sie ze sznurka urwała co dzien to więcej :P 7,2 kg + ehh

Ja kolejna wizytę mam 23 przed świętami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka ja tez mam problem z magnezem co chwile zwiększam dawki a wynik poniżej normy!!

Ile bierzesz i co bierzesz? Na mnie np magne b6 w ogóle nie działał...

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja nie miałam cytologii w ciąży robionej ;) wizytuje 15 marca na 19stą i już się nie moge doczekać, strasznie mi się dłuży ten miesiąc. Ty też 15 masz wizyte ?

tak 15 marca na 10 :) wczesniej bylam w lutym koło 14, mysle ze nastepna wizyta jeszcze za miesiac a potem szybciej beda :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:

nie musze kupowc juz bez tego leci ;p

Różyczka lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    tak 15 marca na 10 :) wczesniej bylam w lutym koło 14, mysle ze nastepna wizyta jeszcze za miesiac a potem szybciej beda :)
    Ja na ostatniej byłam 16 luty i teraz mi się to dłuży jak nigdy :P czyli wizytujemy razem, tyle że ty wcześniej :) bede trzymać kciuki !

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi sie dłuuuży przeokropnie jestem strasznie ciekawa ile mała już mierzy, myslisz ze nastepna wizyta kolo 15 kwietnia ? ty bedziesz miala synusia ? ile wazyl na ostatniej wizycie ? bo moja Nelka to tylko 900 g mysle ze teraz bedzie 1200 - 1300 maks

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, jakie przygotowujecie czapeczki na wyjście ze szpitala? Cienkie bawełniane czy jakieś ciut grubsze? U mnie termin na sam poczatek maja, mam same cienkie bawełniane czapeczki i boję się czy nie będą za cienkie?

Cienka bawełniana i kaptur na głowę założę ;) pajacyk polarkowy i kocyk wezmę bo niunia temp nie trzyma jeszcze szybko traci ciepło także u mnie trochę inaczej z ubieranie będzie..

No i wspominacie o herbatkach na laktacje :) Ja nie mam takiej potrzeby :D hehehhe pół szuflady juz mam zamrożone w woreczkach po ok 200ml tam jest i codziennie ok.200ml 2 razy dziennie woze ;) dzisiaj 10 doba to na dobę z moich 8 ściągań co 3h wychodzi 5-6 worków ;)

Cigaretta, Różyczka, Rudzina, Carolq, Iwa81, domi05, Patrycja24, Larisa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ