Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja przyjaciółka zaczęła w ósmym, czy nawet w siódmym miesiącu pić taką herbatkę w pierwszej i drugiej ciąży i mi też poleca. Pani w herbapolu zresztą tak mi chyba mówił, że można ją już kilka tyg wcześniej pić. Dopytam zaraz bo idę ja kupićBaronowa_83 wrote:a czemu już?

Zresztą na kremie na sutki z Ziaji tez jest napisane, że można smarować sutki wcześniej...Kupowałam w gemini i taki komentarz był, muszę doczytać.
Co do magnezu to nie robiłam badań.
Zażywam 3x2 tabletki (różnie Asmag forte, MGB6, teraz mam jeszcze inny ).
Kupiłam gorzką czekoladę ( z jagodami i migdałami jest całkiem dobra ) i postaram się jeść produkty w których jest więcej magnezu. Trzeba na kawę uważać bo podobno wypłukuje magnez z organizmu, i przede wszystkim sie nie denerwować!
-
nick nieaktualny16 luty to był 27t5d wg OM młody ważył 1268 g a jak byłam na IP 4 dni później to już ważył 1360 g, także rosną te nasze kluski, nie martw się, każde rośnie w swoim tempie !malvva wrote:tez mi sie dłuuuży przeokropnie jestem strasznie ciekawa ile mała już mierzy, myslisz ze nastepna wizyta kolo 15 kwietnia ? ty bedziesz miala synusia ? ile wazyl na ostatniej wizycie ? bo moja Nelka to tylko 900 g mysle ze teraz bedzie 1200 - 1300 maks

Myśle, że teraz wizyty już będą co 3 tyg ale zobaczymy !
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja w ciągu miesiąca przytyłam 5kg!
I poszło mi tylko w brzuch!
Przez całą ciążę przytyłam w sumie 10kg.
Jeszcze mi zostało 52 dni do porodu, a gdybym miała planowaną cesarke to może jakieś 47.
Mam nadzieję, że więcej niż 14kg na plusie nie będzie
-
wow ja nie wiem jak takie klocuszka wypchnac masakra balabym sie
Różyczka nie zalamuj mnie.... ja mam 74 dni do terminu porodu a 54 do ciazy donoszonej a na plusie mam 13 kg.... jak nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:35
-
nick nieaktualny
-
Mhm. Chociaż sporo z tego to wada i opuchniecue, które schodzi do 2 tygodni po porodzie.Cigaretta wrote:U mnie 12,5 a chciałam dobić do 12... a teraz 2 ostatnie msce ponoć najbardziej sie przybiera, prawda to ?

Mi po pierwszym 13 kg zeszlo samo. A 4 kg to byl jednak tluszczyk
A co do wizyt to mam teraz w piatek na nfzet. 23 mam prywatną. -
Ja mam teraz z waga ze od piatku spada i chyba jakies 4,5kg na plusie . ale widzeze mi jelita pracuja jak nigdy do kibelka duzo czesciej chodze. Zazdroszcze wam ja wiem ze na polowkowych bylo 400 cos tam a kiedy to bylo. Chyba czesciej z cukrzycom powinno sie miec wizyty nie ?
-
nick nieaktualnykurcze Wam juz leci siara, a mnie nic. pewnie nie będę miała pokarmu

herbatki laktacyjne tez mam zamiar pić , ale nie wiem kiedy należy zacząć je pić. ja ma jutro wizytę i usg 3 trymestru. ostania miała badanie 5 tyg temu , ale powiem Wam , że szybko mi zlecialo. co do cytologii to miałam robione w 5 albo 6 tygodniu ciąży. nie wiem czy trzeba powtórzyć jeszcze teraz czy nie. -
dziewczyny slyszalyscie o tokofobi ? to podobno strach przed porodem naturalnym i laski zalatwiaja sobie zaswiadczenie od psychiatry i maja robione cc. Dla mnie to jest smieszne.... ale chyba nastaly takie czasy niestety...
Marietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalvva wrote:dziewczyny slyszalyscie o tokofobi ? to podobno strach przed porodem naturalnym i laski zalatwiaja sobie zaswiadczenie od psychiatry i maja robione cc. Dla mnie to jest smieszne.... ale chyba nastaly takie czasy niestety...
nie wiedziałam , że to się tak nazywa, ale znam dziewczyny , które właśnie przez lek przed naturalnym porodem wymusily cc. -
Cześć dziewczyny

Trzymam kciuki za wizytki
Wczoraj dość sporą część wyprawki kupiłam także powoli szafa będzie się zapełniała
Mam do Was pytanie, czy którejś z Was lekarz odstawil już luteinę ??? albo ACARD bo ja biorę od początku praktycznie, podjęzykową luteinę mam a jutro wizyta i lekarz cos przebąkiwał o odstawieniu.
Wczoraj wyskoczyłam do ciucho żeby kupić sobie jakiś szlafrok, choć nie nie ukrywam że nie używam ale oczywiście dla Kacperka też prezencik się znalazł
Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
Tola u mnie też nie ma niczego, ale ja w poprzedniej ciąży też miałam problem z laktacją i sądzę że tym razem sytuacją może się powtórzyć, a co do siary to może po porodzie dopiero polecieć, także nie każdy ma np teraz

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
Hej
Widzę mało przyjemny temat wagi, u mnie jakieś 7 kg na plusie. Mam nadzieję, że więcej niż 10-12 kg nie będzie..
Wiecie co, to jest może dziwne ale ja nadal wcale nie boję się porodu. Wiem, że będzie boleć i że się pewnie namęczę okropnie ale jakoś ciągle na luzaka podchodzę do tego tematu.

nie wiem jak moja szwagierka urodziła synka bez znieczulenia 4300...
. A miało byc łącznie tylko 12:/. A jeszcze conajmniej 50 dni:/