X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to sporo siary leci szczegolnie w nocy ;p zobaczymy co bedzie po porodzie

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a czemu już?
    Moja przyjaciółka zaczęła w ósmym, czy nawet w siódmym miesiącu pić taką herbatkę w pierwszej i drugiej ciąży i mi też poleca. Pani w herbapolu zresztą tak mi chyba mówił, że można ją już kilka tyg wcześniej pić. Dopytam zaraz bo idę ja kupić :)
    Zresztą na kremie na sutki z Ziaji tez jest napisane, że można smarować sutki wcześniej...Kupowałam w gemini i taki komentarz był, muszę doczytać.
    Co do magnezu to nie robiłam badań.
    Zażywam 3x2 tabletki (różnie Asmag forte, MGB6, teraz mam jeszcze inny ).
    Kupiłam gorzką czekoladę ( z jagodami i migdałami jest całkiem dobra ) i postaram się jeść produkty w których jest więcej magnezu. Trzeba na kawę uważać bo podobno wypłukuje magnez z organizmu, i przede wszystkim sie nie denerwować! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    tez mi sie dłuuuży przeokropnie jestem strasznie ciekawa ile mała już mierzy, myslisz ze nastepna wizyta kolo 15 kwietnia ? ty bedziesz miala synusia ? ile wazyl na ostatniej wizycie ? bo moja Nelka to tylko 900 g mysle ze teraz bedzie 1200 - 1300 maks
    16 luty to był 27t5d wg OM młody ważył 1268 g a jak byłam na IP 4 dni później to już ważył 1360 g, także rosną te nasze kluski, nie martw się, każde rośnie w swoim tempie ! :)
    Myśle, że teraz wizyty już będą co 3 tyg ale zobaczymy ! :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wpisane z to byl moj 26 i 5 dni, zobaczymy ile podskoczy :) w sumie to tak 3 kg do 3200 mi wystarczy w zupełności ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak do 3,5 kg żebym umiała wycisnąć tego klocka :D nie wiem jak moja szwagierka urodziła synka bez znieczulenia 4300...

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w ciągu miesiąca przytyłam 5kg!
    I poszło mi tylko w brzuch!
    Przez całą ciążę przytyłam w sumie 10kg.
    Jeszcze mi zostało 52 dni do porodu, a gdybym miała planowaną cesarke to może jakieś 47.
    Mam nadzieję, że więcej niż 14kg na plusie nie będzie :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ja nie wiem jak takie klocuszka wypchnac masakra balabym sie

Różyczka nie zalamuj mnie.... ja mam 74 dni do terminu porodu a 54 do ciazy donoszonej a na plusie mam 13 kg.... jak nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:35

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 na plusie :/. A miało byc łącznie tylko 12:/. A jeszcze conajmniej 50 dni:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12,5 a chciałam dobić do 12... a teraz 2 ostatnie msce ponoć najbardziej sie przybiera, prawda to ? :O

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    U mnie 12,5 a chciałam dobić do 12... a teraz 2 ostatnie msce ponoć najbardziej sie przybiera, prawda to ? :O
    Mhm. Chociaż sporo z tego to wada i opuchniecue, które schodzi do 2 tygodni po porodzie.
    Mi po pierwszym 13 kg zeszlo samo. A 4 kg to byl jednak tluszczyk

A co do wizyt to mam teraz w piatek na nfzet. 23 mam prywatną.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz z waga ze od piatku spada i chyba jakies 4,5kg na plusie . ale widzeze mi jelita pracuja jak nigdy do kibelka duzo czesciej chodze. Zazdroszcze wam ja wiem ze na polowkowych bylo 400 cos tam a kiedy to bylo. Chyba czesciej z cukrzycom powinno sie miec wizyty nie ?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Wam juz leci siara, a mnie nic. pewnie nie będę miała pokarmu :(
    herbatki laktacyjne tez mam zamiar pić , ale nie wiem kiedy należy zacząć je pić. ja ma jutro wizytę i usg 3 trymestru. ostania miała badanie 5 tyg temu , ale powiem Wam , że szybko mi zlecialo. co do cytologii to miałam robione w 5 albo 6 tygodniu ciąży. nie wiem czy trzeba powtórzyć jeszcze teraz czy nie.

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola podobno to czy w ciazy leci pokarm w ciazy nie ma wplywu na pozniejsza laktacje, wszystko ma prawo zaczac sie dopiero po porodzie.

luna91, tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny slyszalyscie o tokofobi ? to podobno strach przed porodem naturalnym i laski zalatwiaja sobie zaswiadczenie od psychiatry i maja robione cc. Dla mnie to jest smieszne.... ale chyba nastaly takie czasy niestety...

Marietta lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dziewczyny slyszalyscie o tokofobi ? to podobno strach przed porodem naturalnym i laski zalatwiaja sobie zaswiadczenie od psychiatry i maja robione cc. Dla mnie to jest smieszne.... ale chyba nastaly takie czasy niestety...

nie wiedziałam , że to się tak nazywa, ale znam dziewczyny , które właśnie przez lek przed naturalnym porodem wymusily cc.

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Trzymam kciuki za wizytki :)

Wczoraj dość sporą część wyprawki kupiłam także powoli szafa będzie się zapełniała :)

Mam do Was pytanie, czy którejś z Was lekarz odstawil już luteinę ??? albo ACARD bo ja biorę od początku praktycznie, podjęzykową luteinę mam a jutro wizyta i lekarz cos przebąkiwał o odstawieniu.

Wczoraj wyskoczyłam do ciucho żeby kupić sobie jakiś szlafrok, choć nie nie ukrywam że nie używam ale oczywiście dla Kacperka też prezencik się znalazł :)
    0f4196a6df962817med.jpg

Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola u mnie też nie ma niczego, ale ja w poprzedniej ciąży też miałam problem z laktacją i sądzę że tym razem sytuacją może się powtórzyć, a co do siary to może po porodzie dopiero polecieć, także nie każdy ma np teraz :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Widzę mało przyjemny temat wagi, u mnie jakieś 7 kg na plusie. Mam nadzieję, że więcej niż 10-12 kg nie będzie..
    Wiecie co, to jest może dziwne ale ja nadal wcale nie boję się porodu. Wiem, że będzie boleć i że się pewnie namęczę okropnie ale jakoś ciągle na luzaka podchodzę do tego tematu.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie majóweczki, w ten pochmurny dzień ;)

monilia84 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozumiem miec cc z powodow zdrowotnych matki czy malucha no ale błagam wiekszosc strasznie boi sie porodu bo to bol ogromny wysilek ale to jest nasz poswiecenie by dostac swoj cod a wymyslanie choroby lekowej...

luna91 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ