WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a na co ten antybiotyk Ci przepisal
    Od piątku zdycham gardło katar i gorączka dzis straciłam prawie glos i straszny bol w klatce piersiowej !

Nie chcial mnie przyjąć ale wystawiłam brzuch z kurtki i przyjął. Przespisal mi Amotaks Dis 1 g

podobno bezpieczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne podobno nie wszystkie fajne, jezcze jest taka Barbie co 7 lat temu rodziłam i mówiła do mojego męża część :-\ mam nadzieje ze nie trafie na nią!!! Bido no taka piz** :-\ a zachwalali ze wszystkie super...

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam od kolezanki. Dostalam getry ciazowe a Miki spodenki i ochraniacz do lozeczka :-)

Marietta, tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu w wodzie to polozna mowila, ze mimo mniejszego bolu to nie poleca bo to siedlisko bakterii, ktore w wodzie namnazaja sie bardzo szybko. Ale moze mowila tak bo u mnie w szpitalu nie ma opcji takiego porodu.

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a druga rzeczą przy porodzie w wodzie całą ciaza musi być książkowa. ale może być tex tak ze będzie książkowo a tu parę minut przed porodem okaże się , że nie można rodzic w wodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba większość dziewczyn siedzi na fb bo jakoś tak cicho dzis

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby jest wanna, ale sluzy do relaksu a rodzi sie na lozku. No i mozna do niej wejsc pod warunkiem, ze wody nie odeszly.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole na łóżku rodzic porządnie sie zaprzeć i przec.

Jak rodziłam 7 lat temu nie bylo żadnych drabinek pulek i bóg wie czego.. Leżałam cale 6 godz .

Kurde mam chrzciny 23 kwietnia nie mam nic do ubrania! Chyba nie ma sensu kupować na pare dni czegos czego nie będę nosić :-\

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas tuniczka, ktora przyda sie po porodzie? Ja tez mam dylemat bo miesiac po porodzie mamy isc na slub. Nie usmiecha mi sie to malego nie zabiore w taki tlum. No i nie oszukujmy sie, po miesiacu nie wroce do formy :-(

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz kupic jakąś fajn sukienkę odcinana pod biustem. Ktora bedzue potem tez służyć

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    U nas niby jest wanna, ale sluzy do relaksu a rodzi sie na lozku. No i mozna do niej wejsc pod warunkiem, ze wody nie odeszly.

O pod prysznic jak by co to mogę wejść bo z wanna to kurde 2 razy wypadek miałam :P w domu kapie sie w wannie bo prysznic jest na dole a tam zimno..

Jest ciężko bo wchodzenie i wychodzenie mnie przeraza po tych wypadkach !; .

Nie wiem jak to będzie z tym porodem!! Podchodzę do tego tak: Niech sie dzieje co chce, byle komplikacji by nie było i dziecko zdrowe było!!

Troche sie boje czyszczenia po krwotoku bo znajoma miala na żywca i strasznie sie darła z bólu :-( to nie mogą krótkiej narkozy zastosować?, co prawda ja tego nie doświadczyłam ale sie boje...

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki,

jeden dzień mnie nie było, a tu tyle naprodukowałyście ;)
    więc się cofam i nadrabiam :)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:49

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien kobiet się zbliża :P mąż taki dobry ostatnio
    . Może właśnie cos pomyśle o sukience bo wrześniu wesele tez mnie czeka!! A nawet 2 wesela :-) jak Se o nich pomyśle to mi słabo..

• migussia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:49

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Teraz sa udogodnienia, to czemu z nich nie korzystac:)
    Kazda z nas jest inna, jednej wygodnie bedzie na lozku, inna moze by wolala "na czworaka". Grunt to zeby w szpitalu nie byli nastawieni tylko na lezenie. Ja fakt, nie rodzilam ale aktywny porod chyba pomaga tez w lagodzeniu bolu.

Wiesz nie żebym była zachwycona z tego porodu bo tez wolała bym pochodzić!!

A nie leżeć jak kłoda :-\ w tedy byłam młoda i kazali leżeć!, ktg, kroplówki ,wymioty całą pierwsza fazę porodu

Teraz mam nadzieje ze cos więcej będę aktywna :)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Teraz sa udogodnienia, to czemu z nich nie korzystac:)
    Kazda z nas jest inna, jednej wygodnie bedzie na lozku, inna moze by wolala "na czworaka". Grunt to zeby w szpitalu nie byli nastawieni tylko na lezenie. Ja fakt, nie rodzilam ale aktywny porod chyba pomaga tez w lagodzeniu bolu.
    Ja pytalam poloznej to u nas nie rodzi sie "na czterech". Dala do zrozumienia, ze tak od dupy strony to one nie chca. Stawiaja na aktywny porod,jak najwiecej ruchu, pilka itp. ale maluch rodzi sie klasycznie na wyrku.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny czy Was też kopią dzieciaczki gdzieś po narządach w środku? Jakieś mam dziwne odczucia jakby mnie kopał po szyjce. Jakoś tak dziwnie czuję. W środę mam wizytę i usg to trzecie najwazniejsze i już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i że moja cukrzyca nie wpływa na Małego.

ja mam wrażenie że mnie Mała kopie wszędzie i po wszystkim :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Katarzyna a o jakim czyszczenium mowisz?? O lyzeczkowaniu?? Tak na zywca??

Z tego co mówiła to chyba łyżeczkowanie. Mówiła ze nie mogli jej uśpić, bo by się nie obudzila! Ze po porodzie sie nie usypia

:-\ dla mnie to porażka na żywca ??? :-(

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Z tego co mówiła to chyba łyżeczkowanie. Mówiła ze nie mogli jej uśpić, bo by się nie obudzila! Ze po porodzie sie nie usypia

:-\ dla mnie to porażka na żywca ??? :-(
    To jest obrzydliwe uczucie, ale chirurgiczne usuwanie ósemki jest gorsze;)
    Mnie to jakos koszmarnie nie bolalo, bylo tylko nieprzyjemne.
    Gorszy byl cewnik zakladany po porodzie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ