WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja poluje na śpiworek z f&f póki co jest za 69 zł ale niedługo orzeczenia go na około 30 zl. rozm 62/68. a śpiworek musi być dopasowany do dzidziusia. może być większy ?
    No większy lepiej bo jeszcze ubranie dochodzi pod spodem :-)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam wizytę to zobaczę co mi powiedza

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daj się zbyc, to to może byc niebezpieczne

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie przygotowujecie czapeczki na wyjście ze szpitala? Cienkie bawełniane czy jakieś ciut grubsze? U mnie termin na sam poczatek maja, mam same cienkie bawełniane czapeczki i boję się czy nie będą za cienkie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Nacia daj znać jak wrocisz z Zeromskiego. ciekawa jestem co się dowiesz

Chyba tez sie zdecyduje na szpital Zeromskiego. Bardzo mila pani nas oprowadzila i w ogole to samo mowila co Tobie :)

tola2014, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, jakie przygotowujecie czapeczki na wyjście ze szpitala? Cienkie bawełniane czy jakieś ciut grubsze? U mnie termin na sam poczatek maja, mam same cienkie bawełniane czapeczki i boję się czy nie będą za cienkie?

Ja wlasnie wrocilam ze szpitala bo chcialam zobaczyc jak co wyglada i polozna nas oprowadzala i pytalam wlasnie jak dziecko ubrac w maju a ona powiedziala zeby nie przeginac z ubraniem bo w maju juz sie cieplo robi i najgorzej jest przegrzac dziecko na poczatku.. ze to nie zdrowe dla dziecka bo pozniej rozne wysypki dostaje a jak wychodzi sie ze szpitala to zawsze jeszcze jakis kocyk dochodzi do tego.. wiec mysle ze czapeczka wystarczy taka zwykla cienka :) no chyba ze bedzie to kwiecien no to zobaczysz jaka pogoda bedzie wtedy moze faktycznie troszke grubsza :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widziałaś cały oddział i łazienki? a mężowi die spodobało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze byłam w aptece i chciałam alantan zielony to dala ni linomag zielony. to jest to samo??

• Nacia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a widziałaś cały oddział i łazienki? a mężowi die spodobało?

Odzial widzialam i sale porodowa. Lazienki mi nie pokazala w sumie nie pomyslalam o tym zeby zobaczyc.. a moj maz zdecydowal za mnie hehe powoedzial ze na ujastek juz w sobote nie jedziemy bo tutaj jest tak przyjemmie i czysto :)

tola2014 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka z wyniku glukozy wpisala do karty ciazy :

0-5,0
    Po 1h 7,0
    Po 2h 6,1

Nie wiem czy ok ? Ale nic nie mówiła

Byłam u lek rodzinnego i przepisal antybiotyk :-\ podobno bezpieczny!! Oby

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    ja naloze cienka, i ew kapturek z bluzy

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czekałam na wizytę, rozmawialam.z laska co byla świeżo po porodzie, i proponowali jej poród przy jakiś drabinkach lub w wodzie :P ona opieprzyla położna ze chce normalnie na łóżku porodowym hehe :P ciekawe czy mi tez zaproponują

Poród w wodzie :P chyba bym się bała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porod w wodzie jest podobno super sprawą, nie czuć tak bardzo bólu a pozatym dziecko przychodzi z wody do wody więc nie przeżywa aż takiego 'szoku', jakbym miała możliwość to bym skorzystała ale u mnie w szpitalu nie ma takich udogodnień.

Ja czapeczki mam zwykłe bawełniane cieńkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:20

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Porod w wodzie jest podobno super sprawą, nie czuć tak bardzo bólu a pozatym dziecko przychodzi z wody do wody więc nie przeżywa aż takiego 'szoku', jakbym miała możliwość to bym skorzystała ale u mnie w szpitalu nie ma takich udogodnień.

Ja czapeczki mam zwykłe bawełniane cieńkie ;)

Bala bym sie ze sie utopi :P wiem ze głupio pisze :D musze poszukać jakiegoś Filmiku ! Doszkolić sie :P

• migussia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:49

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w woodzieee?!?!!?na nfz???? woooow! gdzie tak proponuja?? chetnie skorzystalabym, bo ponoc to naprawde mniej bolesne porody a i w wodzie tez kobieta decyduje o pozycji [np na kleczkach -a to wiadomo, grawitacja, wiec szybciej "wychodzi"]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Mam nadzieje ze pomożecie. Byłam na obciążeniu glukoza 75 g i.... Wynik w zero jest 77 a po 2h tylko 61, jak myślicie mam sie martwić tak niskim wynikiem?

Ja miałam 71/97/32. Wynik 32 po 2 h jest dyskusyjny po w czasie całego badania czułam się dobrze, więc może to być błąd laboratorium.
    Diabetolog nie zleciła powtórki krzywej cukrowej z obciążeniem glukozą, bo to niby ciężkie dla trzustki. W tym tygodniu robiłam badanie na czczo i 2 godziny po zwykłym posiłku(kanapka). Wyszło 73/76. I poziom insuliny 7,14
    Pani diabetolog stwierdziła, że mieszczę się w normie, ale w dolnej granicy, więc jest ryzyko niedocukrzenia (hipoglikemia reaktywna). Powinnam jeść małe posiłki co 2 godziny, ostatni koło 23, pierwszy o 8 rano. Unikać cukrów prostych i sprawdzić przyrost małej. Dostałam glukometr do doraźnej kontroli w domu. Jeśli będzie coś nie tak mam przyjść na wizytę.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam
    na czczo 4,69
    1 h 6,93
    2h 5,54

i wyniki ok.

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Mi lekarka z wyniku glukozy wpisala do karty ciazy :

0-5,0
    Po 1h 7,0
    Po 2h 6,1

Nie wiem czy ok ? Ale nic nie mówiła

Byłam u lek rodzinnego i przepisal antybiotyk :-\ podobno bezpieczny!! Oby

a na co ten antybiotyk Ci przepisal

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna i jaki antybiotyk Ci przepisal?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: