Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
tola2014 wrote:ja poluje na śpiworek z f&f póki co jest za 69 zł ale niedługo orzeczenia go na około 30 zl. rozm 62/68. a śpiworek musi być dopasowany do dzidziusia. może być większy ?
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
domi05 wrote:Dziewczyny, jakie przygotowujecie czapeczki na wyjście ze szpitala? Cienkie bawełniane czy jakieś ciut grubsze? U mnie termin na sam poczatek maja, mam same cienkie bawełniane czapeczki i boję się czy nie będą za cienkie?
Ja wlasnie wrocilam ze szpitala bo chcialam zobaczyc jak co wyglada i polozna nas oprowadzala i pytalam wlasnie jak dziecko ubrac w maju a ona powiedziala zeby nie przeginac z ubraniem bo w maju juz sie cieplo robi i najgorzej jest przegrzac dziecko na poczatku.. ze to nie zdrowe dla dziecka bo pozniej rozne wysypki dostaje a jak wychodzi sie ze szpitala to zawsze jeszcze jakis kocyk dochodzi do tego.. wiec mysle ze czapeczka wystarczy taka zwykla cienkano chyba ze bedzie to kwiecien no to zobaczysz jaka pogoda bedzie wtedy moze faktycznie troszke grubsza
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:a widziałaś cały oddział i łazienki? a mężowi die spodobało?
Odzial widzialam i sale porodowa. Lazienki mi nie pokazala w sumie nie pomyslalam o tym zeby zobaczyc.. a moj maz zdecydowal za mnie hehe powoedzial ze na ujastek juz w sobote nie jedziemy bo tutaj jest tak przyjemmie i czystotola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
domi05 wrote:Dziewczyny, jakie przygotowujecie czapeczki na wyjście ze szpitala? Cienkie bawełniane czy jakieś ciut grubsze? U mnie termin na sam poczatek maja, mam same cienkie bawełniane czapeczki i boję się czy nie będą za cienkie?
-
nick nieaktualnyJak czekałam na wizytę, rozmawialam.z laska co byla świeżo po porodzie, i proponowali jej poród przy jakiś drabinkach lub w wodzie
ona opieprzyla położna ze chce normalnie na łóżku porodowym hehe
ciekawe czy mi tez zaproponują
Poród w wodziechyba bym się bała...
-
nick nieaktualnyPorod w wodzie jest podobno super sprawą, nie czuć tak bardzo bólu a pozatym dziecko przychodzi z wody do wody więc nie przeżywa aż takiego 'szoku', jakbym miała możliwość to bym skorzystała ale u mnie w szpitalu nie ma takich udogodnień.
Ja czapeczki mam zwykłe bawełniane cieńkieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:20
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCigaretta wrote:Porod w wodzie jest podobno super sprawą, nie czuć tak bardzo bólu a pozatym dziecko przychodzi z wody do wody więc nie przeżywa aż takiego 'szoku', jakbym miała możliwość to bym skorzystała ale u mnie w szpitalu nie ma takich udogodnień.
Ja czapeczki mam zwykłe bawełniane cieńkie
Bala bym sie ze sie utopiwiem ze głupio pisze
musze poszukać jakiegoś Filmiku ! Doszkolić sie
-
Olka 25 wrote:Cześć dziewczyny
Mam nadzieje ze pomożecie. Byłam na obciążeniu glukoza 75 g i.... Wynik w zero jest 77 a po 2h tylko 61, jak myślicie mam sie martwić tak niskim wynikiem?
Ja miałam 71/97/32. Wynik 32 po 2 h jest dyskusyjny po w czasie całego badania czułam się dobrze, więc może to być błąd laboratorium.
Diabetolog nie zleciła powtórki krzywej cukrowej z obciążeniem glukozą, bo to niby ciężkie dla trzustki. W tym tygodniu robiłam badanie na czczo i 2 godziny po zwykłym posiłku(kanapka). Wyszło 73/76. I poziom insuliny 7,14
Pani diabetolog stwierdziła, że mieszczę się w normie, ale w dolnej granicy, więc jest ryzyko niedocukrzenia (hipoglikemia reaktywna). Powinnam jeść małe posiłki co 2 godziny, ostatni koło 23, pierwszy o 8 rano. Unikać cukrów prostych i sprawdzić przyrost małej. Dostałam glukometr do doraźnej kontroli w domu. Jeśli będzie coś nie tak mam przyjść na wizytę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny