WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d3d0ee7766f.jpg

ten szpital nie jest w moim miescie. U mnie szpital jak z czasów 2 wojny swiatowej... do tego mam 30 min autem i jestem zdecydowana w nim rodzic

luna91, Iwa81, katarzyna_d lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ba0ffa040cc.jpg

luna91, Iwa81, katarzyna_d, migussia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku do dzis (28t3d), 5,3do przodu. Poszlo w zasadzie tylko w brzuch.. No i może troche w cycki ;) co do cc na "życzenie" bo się boja-ok, jest to nadużywane, ale niektóre kobiety naprawde paraliżuje na myśl o porodzie, badz maja traumę po poprzednim porodzie. Ja nie oceniam. Ja chce snn bo szybciej sie dochodzi do siebie, a poza tym juz raz miałam cięty brzuch(ostry wyrostek) i dziekuje za atrakcje które miałam po zabiegu ;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , oparzylam sie para w brzuch przy prasowaniu nie duzo ale na poczatku ślad był taki czerwony teraz powoli zanika :( mam nadzieje ze nic sie małej nie stało . Miała któraś tak kiedyś w poprzedniej ciąży ? Czy dziecko nie ma znamion wiem ze to przesad ale wole sie upewnić :(

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gotowalam zupe juz z miesiac temu i chlapnelam sobie na brzuch wrzatkiem co do znamion zobacze po porodzie ;p ale to tylko przesady jestem dobrej mysli, przez jakis czas mialam czerwone po paru dniach zeszło

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze zejdzie ta plamka :) kurczę zapomialam ze mam taki brzuch :P mam nadzieje ze z Mała
    Wszystko ok :) tez jestem dobrej myśli ale wolałam napisac bo zawsze tak mi lepiej na duchu Jak pocieszycie ze jest ok ;P

malvva, NatiB, pasia27 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:

ten szpital nie jest w moim miescie. U mnie szpital jak z czasów 2 wojny swiatowej... do tego mam 30 min autem i jestem zdecydowana w nim rodzic

no fajnie to wygląda

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zapominam że mam taki brzuch juz i np zahaczam o stół jak siadam na krzesło, albo smyrne drzwiami xD tak nagle wyskoczył do przodu i cięzko sie przyzwyczaić do zachowywania dystansu

malvva, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jak lezalam w szpitalu dziewczyna też w 7 tyg brala takie dawki i duphastonu i luteiny:)

Osobiście biorę duphaston od 10 tc a przed nim miałam luteinę. Duphaston biorę raz dziennie przed snem i wszystko jest w porządku

pasia27 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz wychodze na cytologie ;/ ma nadzieje ze bedzie delikatnie

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny , oparzylam sie para w brzuch przy prasowaniu nie duzo ale na poczatku ślad był taki czerwony teraz powoli zanika :( mam nadzieje ze nic sie małej nie stało . Miała któraś tak kiedyś w poprzedniej ciąży ? Czy dziecko nie ma znamion wiem ze to przesad ale wole sie upewnić :(

Ja już kilka razy poparzyłam sobie delikatnie dłonie, jak nie o gorącą pokrywkę to wrzątkiem ;/ Znajoma znów pod koniec ciąży poparzyła sobie uda dość mocno, dziecko nie ma żadnych znamion ;)

Carolq lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy mogę jeszcze do Was dołączyć? Jesteśmy już na ostatniej prostej ale myślę , że mogę się od Was jeszcze dużo dowiedzieć, ponieważ jest to moja pierwsza ciąża i teraz przy kompletowaniu wyprawki widzę, że jestem totalnym laikiem ;) Aktualnie 30 t i 5 d i 14 kg na plusie ;) Również jestem zwolenniczką naturalnego porodu , ale póki co mała ułożona jest miednicowo i lekarz powiedział, ze w takiej sytuacji tylko cesarka , ale i zaznaczył, że ma jeszcze czas żeby się przekręcić.

Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ale jak już jest ropa to ząb martwy więc po nawet ulgę mogła poczuć, ja co w gabinecie siedziałam to znieczulenie przy wszystkim biorą, nawet jak mały ubytek. faceci to nawet ze znieczuleniem potrafią piszczeć :D

Oj fakt!! Mój mąż plakal i krzyczał jak dziecko, jak mu wyrywali zęba bo tez byla ropa :P i jeszcze przez drogę wyl hak wracaliśmy do domu!:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuchem juz kwiatki z parapetu przesuwam :)
    Witaj poli86 a nie ma szans żeby sie jeszcze przekręciło ?

NatiB, Carolq, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szansa że fiknie jeszcze, do 34tyg to duża szansa, po 34 już mniejsza ale i zdarza się ze fikają główką w dół przed samym porodem :)

katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa jest tak jak napisała NatiB . Do 35 tyg jest spora później może juz być ciężko. W poniedziałek wizyta więc zobaczę czy coś się zmienilo, ale po jej ruchach czuje , że nie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupujecie czy może już kupiłyście do wózka? kocyk czy może kołderke, a może jeszcze coś innego ? no i co pod dupke? bo nie mam pojęcia na co sie zdecydować. wydaje mi się, że lepszą opcja jest kocyk, ale może się myle

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli witaj :) Ja mam kocyk a zawsze też można rożek wykorzystać do przykrycia maleństwa ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kocyk dzianinowy i otulacz bambusowy z z La Millou na lato. W dotyku są mega. Jakość pierwsza klasa!
    Z tej firmy chcę kupić też różne akcesoria ( torba, rożek, i może wkładkę do wózka ). Rożek będzie służył jako kołderka w chłodniejsze dni.
    Kolory i wzory są piękne, wykonanie bez zarzutu. Tkaniny naprawdę świetnej jakości. Bardzo polecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki grubszy rożek do szpitala wiec może służyć później jako okrycie :) a kocyk i podusie muszę dokupić w takim razie.

‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ