X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja miala w 30 tyg i 5 dniu 1800 g,i wychodzi wieksza o kilka dni

• Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam 29+4 dni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:21

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie spokoj moja nela w 27 tyg wazyla 900 g takze na wizycie w 31 tyg nie spodziewam sie wiecej jak 1300

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • maimama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieciątka kopią w różnych miejscach? Ja najczęściej czuję ruchy na pępku, naprawdę nieprzyjemne, wręcz bolesne jak stopka tamtędy przejedzie, albo w prawym boku. A jak to u Was wygląda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w w ten wtorek ważyła 1400 z czego na usg i z wymiarów wychodzi 7 dni do przodu . Lekarka mówiła ze normalnie i szykuje sie na 3,400 3,500

• Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dajcie spokoj moja nela w 27 tyg wazyla 900 g takze na wizycie w 31 tyg nie spodziewam sie wiecej jak 1300

No moj maly w 26tc wazyl 750g dlatego juz sama niewiem jak to z ta waga jest. Ale mam nadzieje ze wszystko jest ok :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kazda musi rodzic 4 kilowe bobasy przeciez 3 kg to tez norma ;)

Nacia lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na usg i synek waży 1794g. I widziałam jego buźkę, bo lekarz podejrzał go w 4D. Akurat się udało zobaczyć :)
    W 27 tygodniu ważył 960g więc sporo przybył w ciągu miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:38

Marietta, katarzyna_d, Carolq, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:

Kurde chyba moj lekarz mial dzisiaj jakis gorszy dzien i dlatego tak mnie nastraszyl.. dzieki dziewczyny :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No moj maly w 26tc wazyl 750g dlatego juz sama niewiem jak to z ta waga jest. Ale mam nadzieje ze wszystko jest ok :)

Nacia zobacz tu : http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy,kalendarz-ciazy-artykul,10321468.html#

Nacia, Marietta lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:

No ja bym nawet powiedziała, że te 4 kilo to już klocki :P Ponad 3 kg to normalnie :P Ja nie wiem, mojego będzie ginek ważył dopiero w sobotę na genetycznym :)

katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Nacia zobacz tu : http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy,kalendarz-ciazy-artykul,10321468.html#

Dzieki :) wg tego wychodzi ze wage ma idealna :) no to jeden problem z glowy.. a jak juz takie dobre jestescie to moze podpowiecie co zrobic zeby maly sie obrocil glowka w dol? Hehee moze ktoras z was zna jakis magiczny sposob :D

katarzyna_d lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnosnie ruchow i kopniakow to moje dziecko mnie nie oszczedza i kopie po calym brzuchu.. doslownie.. na lewo od pepka na prawo pod spodem i nad pepkiem.. najgorzej jak celuje wprost w pepek :) ale moze sie w ten sposob obroci. Licze na to :)

maimama lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra -po prasowanie ale już nie mogłam wysłać bo malutka szalała i wszystko mnie bolało ale obiecałam sobie ze dokoncze. Teraz odpoczywam na lewym boczku i mała fika☺
    Co do pór to moja mała tak cały dzień pokopujde są pory kiedy intensywniej np rano i wieczorem się uaktywnia.
    Dziewczyny naprawdę myślicie że candles88 to ściema?wróciłem do jej ostatniego postu 1337 i tak sobie myślę że jeśli to ściema to co miała na celu skrobiac tyle czasu na forum?
    A i kupiłam biustonosz w h&m usztywniany bez fiszbin-wygodny i za przyzwoitą cenę 59zl i przy okazji wyprosilam o male wieszaki np od stanikow-na sukieneczki się przydaly☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:59

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny naprawdę myślicie że candles88 to ściema?

ja nie wiem, aż tak się w jej wypowiedzi nie wczytywałam no i jestem tylko tutaj i na grupie cukrzycowej więc śledztwa nie robiłam, ale to, że po tym jak jej ktoś zwrócił uwagę, że się plącze 'w zeznaniach' przestała się odzywać trochę świadczy na jej niekorzyść...

myślę, że należy to olać :P

Rudzina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dzieki :) wg tego wychodzi ze wage ma idealna :) no to jeden problem z glowy.. a jak juz takie dobre jestescie to moze podpowiecie co zrobic zeby maly sie obrocil glowka w dol? Hehee moze ktoras z was zna jakis magiczny sposob :D
    znaleźć akuszerkę starej daty :). one potrafiły dziecko przekręcić :D

Marietta, Carolq lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciątka kopią w różnych miejscach? Ja najczęściej czuję ruchy na pępku, naprawdę nieprzyjemne, wręcz bolesne jak stopka tamtędy przejedzie, albo w prawym boku. A jak to u Was wygląda?

u mnie dokładnie tak samo: środek brzucha - pępek, a jak zasypiam to kopie w bok, mocniej w prawy niż w lewy.

maimama lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że zdarzają się lekarze, którzy oferują 'manualne' przekręcanie dziecka ale tez bardzo dużo krytycznych opinii na temat tej metody...

Rudzina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    przestała się odzywać trochę świadczy na jej niekorzyść...

została wyzwana od flakoników, trolii i kłamców. Nie dziwie się, ze już więcej nic nie napisała, bo i po co. Wyrok zapadł ;/

Ja wychodzę z założenia, ze to jest tylko forum. Jak mi się czyjeś wpisy nie podobają to ich nie czytam, nie reaguję i ogólnie omijam. Jak ktoś pisze dziwne rzeczy to dzielę to przez 2. A jak ktoś sobie coś podkolorowuje to to jest tylko forum, a nie moja przyjaciółka więc niech sobie pisze co chce.

tola2014, maimama, Patrycja24, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Gdzieś czytałam, że zdarzają się lekarze, którzy oferują 'manualne' przekręcanie dziecka ale tez bardzo dużo krytycznych opinii na temat tej metody...

E no dziewczyny myslalam raczej o jakis masazach :) az takich drastycznych krokow podejmowac nie bede. Wole poczekac az sam sie przekreci a jak nie to trudno.. cc to nie koniec swiata..

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ