Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacia wrote:Ale sie rozgadalyscie
normalnie nie moglam dojsc do ostatniej strony
ja dzisiaj jestem po wizycie u lekarza.. powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki wazyly w 30tc? Bo moj wazy 1400g i lekarz powiedzial ze troche za maly jest 
No i ulozony miednicowo. Powiedzial ze daje mu jeszcze max 5 tygodni na to zeby sie obrocil bo jak nie to cc
a tak bardzo chce urodzic SN..
Jedyna dobra wiadomosc w dzisiejszym dniu to taka ze upragniony wozek przyjechal kurierem
wysylam fotke 
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e13ce1614a66.jpg
Kobieto na przekręcenie sie jeszcze ma czasu a czasu..spokojnke..sa odpowiednie ćwiczenie wykorzystujące miednice ponoc które mogą dopomóc w obroceniu sie dziecka:-) musialabys poszukać
katarzyna_d, Nacia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytola2014 wrote:tp tak dwójką mi się rodzi?? mię ma parawan ani nic? nie chciałabym tak rodzic z kims
Na filmiku widziałam jedno osobowe tez !
Jak rodziłam Filipa to byl taka ścianka do polowy i szyba i baba z drogiej strony tak sie darka, lamentowała a była koło 40 . Mnie juz szyli i jeszcze 3 przyjechała do porodu.. Wszystko na jednej duże sali
w tedy to byla atrakcja
haha
pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Hahaha pewnie jest parawan

U nas to.w ogóle 3boksy obok siebie ale ścianki murowane hehe
Oooo to wlasnie rodziłam w takiej sali do polowy ścianka i wyżej szyba!!!
Mąż stal kolo mnie ta widział ta draca sie babe !!
czuje sie jak by to bylo bardzo bardzo dawno temu a ja juz taka niby stara
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale za to miałam tak zajebiste różowe lóżko porodowe ze jak jej zobaczyłam to od razu miałam mile myśli hehe no ale hahahkatarzyna_d wrote:Oooo to wlasnie rodziłam w takiej sali do polowy ścianka i wyżej szyba!!!
Mąż stal kolo mnie ta widział ta draca sie babe !!
czuje sie jak by to bylo bardzo bardzo dawno temu a ja juz taka niby stara

katarzyna_d, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/967e4c0ae60f.jpg
Nie wie co to za pomieszczenie
Ale zawartość tej sali najpiękniejsza
same smerfiki tam wypoczywają 
Przyznam sie ze ostatnio ogląda filmiki na youtube z porodami! I jak wyskoczy taki maluszek to płaczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 22:49
tola2014, Carolq, Nacia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No co ty hehe ja w pierwszej ciąży nie miałam.zadnych atrakcji a synkowi wyszedł naczyniak na czole po miesiącu od urodzenia..sam zniknął do roku..malvva wrote:ja gotowalam zupe juz z miesiac temu i chlapnelam sobie na brzuch wrzatkiem co do znamion zobacze po porodzie ;p ale to tylko przesady jestem dobrej mysli, przez jakis czas mialam czerwone po paru dniach zeszło
Nie wierze w te bajki..a teraz już sie tyle razy oparzylam..no nie dziwić sie jak mam.takie przody haha
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
katarzyna_d wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/967e4c0ae60f.jpg
Nie wie co to za pomieszczenie
Ale zawartość tej sali najpiękniejsza
same smerfiki tam wypoczywają 
Przyznam sie ze ostatnio ogląda filmiki na youtube z porodami! I jak wyskoczy taki maluszek to płaczę
Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości
Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości
Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? 
Na youtube są raczej takie spoko
laski sobie porody nagrywały wymalowane
chyba prawdziwe porody bo lekarz wyciągał maluszka
a nie kota w worku hahaha
Pawia no ja troche narobiłam zreszta Filip tez
dlatego chce lewatywę
Marietta lubi tę wiadomość
-
Tylko na 50cm były dostępne wiec taki wzięłam.tola2014 wrote:jakiego rozmiaru wzielas śpiworek? i gdzie odbierałas?
Wcale nie jest jakiś super-mały. Myślę, że na pierwsze 5-6 miesiącu będzie idealny.
Ma ładne kolory, i bardzo przyjemny materiał.
I przeceniony z 64,99 na 14,00.
Moim zdaniem warto kupic.
Odebrałam w salonie Emiku w moim miescie ( dostawa gratis )
tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoli9106 wrote:A liczycie ruchy??
W moim przypadku liczę minuty kiedy śpi i mogę odsapnąć
serio pyt lekarki czy to możliwe ze czuje dziecko prawie cały czas! Odp ze widocznie takie jest aktywne!!
i po porodzie tez może być aktywne.
Wierze w to bo młody tez byl aktywny aż do dzis !!
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóżyczka wrote:Tylko na 50cm były dostępne wiec taki wzięłam.
Wcale nie jest jakiś super-mały. Myślę, że na pierwsze 5-6 miesiącu będzie idealny.
Ma ładne kolory, i bardzo przyjemny materiał.
I przeceniony z 64,99 na 14,00.
Moim zdaniem warto kupic.
Odebrałam w salonie Emiku w moim miescie ( dostawa gratis )
tez chyba zamówię. a gruby jakiś jest czy nie?
-
domi05 wrote:My dziś zaczynamy 32tydz. i 8 miesiąc
U mnie na wadze +3,3kg i stoi w miejscu... w pasie 97cm.
cytologię miałam robioną na początku ciąży, nie wiem czy się powtarza? Wizytę mam 14marca to dopytam lekarza.
Jakie herbatki laktacyjne pijecie i czy można przy cukrzycy? Mi tam na razie nic a nic nie leci, ale się tym nie przejmuję, byle po porodzie poleci
A co do wizyt i USG przy cukrzycy to ja niestety zmian na NFZ za bardzo nie zauważyłam, co prawda jest więcej USG ale jak na wizyty co 3 tygodnie to chyba robi to USG co drugą wizytę, czyli co 1,5miesiąca, a jako że ta moja waga stoi a i obwód w pasie się nie zwiększa to się trochę martwię czy wszystko ok... Miałam USG w 27tyg., później na wizycie w 30tyg. lekarz zapowiedział że zrobimy na następnej wizycie tj. 33tydz. bo przy tej cukrzycy trzeba częściej kontrolować... i żałuję jak cholera ze go nie poprosiłam żeby sprawdził czy się mały prawidłowo rozwija i czy rośnie, on z tych miłych i pewnie by szybkie USG machnął...
Teraz picie herbatek laktacyjnych to bez sensu..jezeli cos to możesz pozniej jakas z zielarskoego zakupić i pic.dobre sa anyż koperek cos tam.jeszcze..to.oczywiscie wspomagacz bo laktacja rusza dopiero po porodzi gdy dziecko zaczyna ssać..hormony robią swoja robotę i rusza to cala fabryka:-)
A ha.w żaden sposób nie da sie teraz zahartować brodawek itp..
A slyszalam różne mądre komentarze tesciowych by pocierać ręcznikiem i hartować.taaaaa niech se sama haruje ręcznikiem po kapaniu!!
A i nie polecam tych z hipa chyba granulowanych..ani na laktację ani dla.dziecka..swinstwo i cukier....fuuujWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 23:07
-
Widzisz, ja bym uznała, ze mam to w d*pie i olala takie forumNatiB wrote:Jakby to na mnie trafiło, a mysle ze i na większość, to po oskarzeniach, które bylyby fałszywe, napisałabym, że sobie nie życzę takiego gadania na moj temat bo to nie prawda i że takie oszczerstwa mnie krzywdzą i mi przykro i w związku z tym koncze z tym forum i ide np na parenting. A brak odzewu jest dziwny. I mysle, ze Przynajmniej 90% z nas postąpiło by podobnie odpowiadając cokolwiek. Jedne by cisnęły wkur**one a inne odpisalyby że sobie nie życzą, ale cos tam by odpowiedzialy. Chyba, że akurat ona uznaje, że winny sie tlumaczy i daltego nie odpisuje.
-
Oglądałam i oglądamMarietta wrote:Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości
kazda porodowke na tlc,każdy poród w buszu,poród ekstremalny haha Pierwszy krzyk kiedys leciał i ostatnio.tez z polskiego szpitala porody..a no i na necie
raczej mnie to nie rusza negatywnie a raczej lzy leca ze wzruszenia heheale mojemu nie pokazywałam..