X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ale sie rozgadalyscie :) normalnie nie moglam dojsc do ostatniej strony :) ja dzisiaj jestem po wizycie u lekarza.. powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki wazyly w 30tc? Bo moj wazy 1400g i lekarz powiedzial ze troche za maly jest :/

No i ulozony miednicowo. Powiedzial ze daje mu jeszcze max 5 tygodni na to zeby sie obrocil bo jak nie to cc :( a tak bardzo chce urodzic SN..

Jedyna dobra wiadomosc w dzisiejszym dniu to taka ze upragniony wozek przyjechal kurierem :) wysylam fotke :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e13ce1614a66.jpg

Kobieto na przekręcenie sie jeszcze ma czasu a czasu..spokojnke..sa odpowiednie ćwiczenie wykorzystujące miednice ponoc które mogą dopomóc w obroceniu sie dziecka:-) musialabys poszukać :-)

katarzyna_d, Nacia lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    tp tak dwójką mi się rodzi?? mię ma parawan ani nic? nie chciałabym tak rodzic z kims

Na filmiku widziałam jedno osobowe tez !

Jak rodziłam Filipa to byl taka ścianka do polowy i szyba i baba z drogiej strony tak sie darka, lamentowała a była koło 40 . Mnie juz szyli i jeszcze 3 przyjechała do porodu.. Wszystko na jednej duże sali :) w tedy to byla atrakcja :P haha

pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    tp tak dwójką mi się rodzi?? mię ma parawan ani nic? nie chciałabym tak rodzic z kims
    Hahaha pewnie jest parawan :-)

U nas to.w ogóle 3boksy obok siebie ale ścianki murowane hehe

katarzyna_d, tola2014 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Hahaha pewnie jest parawan :-)

U nas to.w ogóle 3boksy obok siebie ale ścianki murowane hehe

Oooo to wlasnie rodziłam w takiej sali do polowy ścianka i wyżej szyba!!!

Mąż stal kolo mnie ta widział ta draca sie babe !! :-) czuje sie jak by to bylo bardzo bardzo dawno temu a ja juz taka niby stara :P :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Tola a może na jednym łóżku rodzi ciężarna a drugie jest dla męża w razie czego jak by odleciał!

Żeby nie musieli tracić czasu na wynoszenie dziada hahahaha

tola2014, Marietta lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Oooo to wlasnie rodziłam w takiej sali do polowy ścianka i wyżej szyba!!!

Mąż stal kolo mnie ta widział ta draca sie babe !! :-) czuje sie jak by to bylo bardzo bardzo dawno temu a ja juz taka niby stara :P :P
    Ale za to miałam tak zajebiste różowe lóżko porodowe ze jak jej zobaczyłam to od razu miałam mile myśli hehe no ale hahah

katarzyna_d, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/967e4c0ae60f.jpg

Nie wie co to za pomieszczenie :/

Ale zawartość tej sali najpiękniejsza <3 <3 same smerfiki tam wypoczywają :)

Przyznam sie ze ostatnio ogląda filmiki na youtube z porodami! I jak wyskoczy taki maluszek to płaczę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 22:49

tola2014, Carolq, Nacia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale za to miałam tak zajebiste różowe lóżko porodowe ze jak jej zobaczyłam to od razu miałam mile myśli hehe no ale hahah

U mnie bylo chyba brązowe :) tak ze jak sie urżnęłam to nie bylo bardzo widac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    U mnie bylo chyba brązowe :) tak ze jak sie urżnęłam to nie bylo bardzo widac :P

hahahahaha :))))))))

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja gotowalam zupe juz z miesiac temu i chlapnelam sobie na brzuch wrzatkiem co do znamion zobacze po porodzie ;p ale to tylko przesady jestem dobrej mysli, przez jakis czas mialam czerwone po paru dniach zeszło
    No co ty hehe ja w pierwszej ciąży nie miałam.zadnych atrakcji a synkowi wyszedł naczyniak na czole po miesiącu od urodzenia..sam zniknął do roku..
    Nie wierze w te bajki..a teraz już sie tyle razy oparzylam..no nie dziwić sie jak mam.takie przody haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/967e4c0ae60f.jpg

Nie wie co to za pomieszczenie :/

Ale zawartość tej sali najpiękniejsza <3 <3 same smerfiki tam wypoczywają :)

Przyznam sie ze ostatnio ogląda filmiki na youtube z porodami! I jak wyskoczy taki maluszek to płaczę <3

Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości :P Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze przed ciążą oglądałam ekstremalne porody także już mi wystarczy....

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A liczycie ruchy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości :P Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? :P

Na youtube są raczej takie spoko

laski sobie porody nagrywały wymalowane :) chyba prawdziwe porody bo lekarz wyciągał maluszka :) a nie kota w worku hahaha

Pawia no ja troche narobiłam zreszta Filip tez :) dlatego chce lewatywę :D

Marietta lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jakiego rozmiaru wzielas śpiworek? i gdzie odbierałas?
    Tylko na 50cm były dostępne wiec taki wzięłam.
    Wcale nie jest jakiś super-mały. Myślę, że na pierwsze 5-6 miesiącu będzie idealny.
    Ma ładne kolory, i bardzo przyjemny materiał.
    I przeceniony z 64,99 na 14,00.
    Moim zdaniem warto kupic.
    Odebrałam w salonie Emiku w moim miescie ( dostawa gratis )

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A liczycie ruchy??

W moim przypadku liczę minuty kiedy śpi i mogę odsapnąć :P serio pyt lekarki czy to możliwe ze czuje dziecko prawie cały czas! Odp ze widocznie takie jest aktywne!! :P i po porodzie tez może być aktywne.

Wierze w to bo młody tez byl aktywny aż do dzis !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tylko na 50cm były dostępne wiec taki wzięłam.
    Wcale nie jest jakiś super-mały. Myślę, że na pierwsze 5-6 miesiącu będzie idealny.
    Ma ładne kolory, i bardzo przyjemny materiał.
    I przeceniony z 64,99 na 14,00.
    Moim zdaniem warto kupic.
    Odebrałam w salonie Emiku w moim miescie ( dostawa gratis )

tez chyba zamówię. a gruby jakiś jest czy nie?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My dziś zaczynamy 32tydz. i 8 miesiąc :) U mnie na wadze +3,3kg i stoi w miejscu... w pasie 97cm.
    cytologię miałam robioną na początku ciąży, nie wiem czy się powtarza? Wizytę mam 14marca to dopytam lekarza.
    Jakie herbatki laktacyjne pijecie i czy można przy cukrzycy? Mi tam na razie nic a nic nie leci, ale się tym nie przejmuję, byle po porodzie poleci :)

A co do wizyt i USG przy cukrzycy to ja niestety zmian na NFZ za bardzo nie zauważyłam, co prawda jest więcej USG ale jak na wizyty co 3 tygodnie to chyba robi to USG co drugą wizytę, czyli co 1,5miesiąca, a jako że ta moja waga stoi a i obwód w pasie się nie zwiększa to się trochę martwię czy wszystko ok... Miałam USG w 27tyg., później na wizycie w 30tyg. lekarz zapowiedział że zrobimy na następnej wizycie tj. 33tydz. bo przy tej cukrzycy trzeba częściej kontrolować... i żałuję jak cholera ze go nie poprosiłam żeby sprawdził czy się mały prawidłowo rozwija i czy rośnie, on z tych miłych i pewnie by szybkie USG machnął...

Teraz picie herbatek laktacyjnych to bez sensu..jezeli cos to możesz pozniej jakas z zielarskoego zakupić i pic.dobre sa anyż koperek cos tam.jeszcze..to.oczywiscie wspomagacz bo laktacja rusza dopiero po porodzi gdy dziecko zaczyna ssać..hormony robią swoja robotę i rusza to cala fabryka:-)

A ha.w żaden sposób nie da sie teraz zahartować brodawek itp..
    A slyszalam różne mądre komentarze tesciowych by pocierać ręcznikiem i hartować.taaaaa niech se sama haruje ręcznikiem po kapaniu!!

A i nie polecam tych z hipa chyba granulowanych..ani na laktację ani dla.dziecka..swinstwo i cukier....fuuuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 23:07

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jakby to na mnie trafiło, a mysle ze i na większość, to po oskarzeniach, które bylyby fałszywe, napisałabym, że sobie nie życzę takiego gadania na moj temat bo to nie prawda i że takie oszczerstwa mnie krzywdzą i mi przykro i w związku z tym koncze z tym forum i ide np na parenting. A brak odzewu jest dziwny. I mysle, ze Przynajmniej 90% z nas postąpiło by podobnie odpowiadając cokolwiek. Jedne by cisnęły wkur**one a inne odpisalyby że sobie nie życzą, ale cos tam by odpowiedzialy. Chyba, że akurat ona uznaje, że winny sie tlumaczy i daltego nie odpisuje.
    Widzisz, ja bym uznała, ze mam to w d*pie i olala takie forum

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Oglądałam i oglądam :-) kazda porodowke na tlc,każdy poród w buszu,poród ekstremalny haha Pierwszy krzyk kiedys leciał i ostatnio.tez z polskiego szpitala porody..a no i na necie :-) raczej mnie to nie rusza negatywnie a raczej lzy leca ze wzruszenia heheale mojemu nie pokazywałam..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ