Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ale sie rozgadalyscie :) normalnie nie moglam dojsc do ostatniej strony :) ja dzisiaj jestem po wizycie u lekarza.. powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki wazyly w 30tc? Bo moj wazy 1400g i lekarz powiedzial ze troche za maly jest :/

No i ulozony miednicowo. Powiedzial ze daje mu jeszcze max 5 tygodni na to zeby sie obrocil bo jak nie to cc :( a tak bardzo chce urodzic SN..

Jedyna dobra wiadomosc w dzisiejszym dniu to taka ze upragniony wozek przyjechal kurierem :) wysylam fotke :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e13ce1614a66.jpg

Kobieto na przekręcenie sie jeszcze ma czasu a czasu..spokojnke..sa odpowiednie ćwiczenie wykorzystujące miednice ponoc które mogą dopomóc w obroceniu sie dziecka:-) musialabys poszukać :-)

nick nieaktualny, Nacia lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    tp tak dwójką mi się rodzi?? mię ma parawan ani nic? nie chciałabym tak rodzic z kims

Na filmiku widziałam jedno osobowe tez !

Jak rodziłam Filipa to byl taka ścianka do polowy i szyba i baba z drogiej strony tak sie darka, lamentowała a była koło 40 . Mnie juz szyli i jeszcze 3 przyjechała do porodu.. Wszystko na jednej duże sali :) w tedy to byla atrakcja :P haha

pasia27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    tp tak dwójką mi się rodzi?? mię ma parawan ani nic? nie chciałabym tak rodzic z kims
    Hahaha pewnie jest parawan :-)

U nas to.w ogóle 3boksy obok siebie ale ścianki murowane hehe

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Hahaha pewnie jest parawan :-)

U nas to.w ogóle 3boksy obok siebie ale ścianki murowane hehe

Oooo to wlasnie rodziłam w takiej sali do polowy ścianka i wyżej szyba!!!

Mąż stal kolo mnie ta widział ta draca sie babe !! :-) czuje sie jak by to bylo bardzo bardzo dawno temu a ja juz taka niby stara :P :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Tola a może na jednym łóżku rodzi ciężarna a drugie jest dla męża w razie czego jak by odleciał!

Żeby nie musieli tracić czasu na wynoszenie dziada hahahaha

nick nieaktualny, Marietta lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Oooo to wlasnie rodziłam w takiej sali do polowy ścianka i wyżej szyba!!!

Mąż stal kolo mnie ta widział ta draca sie babe !! :-) czuje sie jak by to bylo bardzo bardzo dawno temu a ja juz taka niby stara :P :P
    Ale za to miałam tak zajebiste różowe lóżko porodowe ze jak jej zobaczyłam to od razu miałam mile myśli hehe no ale hahah

nick nieaktualny, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/967e4c0ae60f.jpg

Nie wie co to za pomieszczenie :/

Ale zawartość tej sali najpiękniejsza <3 <3 same smerfiki tam wypoczywają :)

Przyznam sie ze ostatnio ogląda filmiki na youtube z porodami! I jak wyskoczy taki maluszek to płaczę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 22:49

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nacia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale za to miałam tak zajebiste różowe lóżko porodowe ze jak jej zobaczyłam to od razu miałam mile myśli hehe no ale hahah

U mnie bylo chyba brązowe :) tak ze jak sie urżnęłam to nie bylo bardzo widac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    U mnie bylo chyba brązowe :) tak ze jak sie urżnęłam to nie bylo bardzo widac :P

hahahahaha :))))))))

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja gotowalam zupe juz z miesiac temu i chlapnelam sobie na brzuch wrzatkiem co do znamion zobacze po porodzie ;p ale to tylko przesady jestem dobrej mysli, przez jakis czas mialam czerwone po paru dniach zeszło
    No co ty hehe ja w pierwszej ciąży nie miałam.zadnych atrakcji a synkowi wyszedł naczyniak na czole po miesiącu od urodzenia..sam zniknął do roku..
    Nie wierze w te bajki..a teraz już sie tyle razy oparzylam..no nie dziwić sie jak mam.takie przody haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/967e4c0ae60f.jpg

Nie wie co to za pomieszczenie :/

Ale zawartość tej sali najpiękniejsza <3 <3 same smerfiki tam wypoczywają :)

Przyznam sie ze ostatnio ogląda filmiki na youtube z porodami! I jak wyskoczy taki maluszek to płaczę <3

Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości :P Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze przed ciążą oglądałam ekstremalne porody także już mi wystarczy....

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A liczycie ruchy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości :P Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? :P

Na youtube są raczej takie spoko

laski sobie porody nagrywały wymalowane :) chyba prawdziwe porody bo lekarz wyciągał maluszka :) a nie kota w worku hahaha

Pawia no ja troche narobiłam zreszta Filip tez :) dlatego chce lewatywę :D

Marietta lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jakiego rozmiaru wzielas śpiworek? i gdzie odbierałas?
    Tylko na 50cm były dostępne wiec taki wzięłam.
    Wcale nie jest jakiś super-mały. Myślę, że na pierwsze 5-6 miesiącu będzie idealny.
    Ma ładne kolory, i bardzo przyjemny materiał.
    I przeceniony z 64,99 na 14,00.
    Moim zdaniem warto kupic.
    Odebrałam w salonie Emiku w moim miescie ( dostawa gratis )

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A liczycie ruchy??

W moim przypadku liczę minuty kiedy śpi i mogę odsapnąć :P serio pyt lekarki czy to możliwe ze czuje dziecko prawie cały czas! Odp ze widocznie takie jest aktywne!! :P i po porodzie tez może być aktywne.

Wierze w to bo młody tez byl aktywny aż do dzis !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tylko na 50cm były dostępne wiec taki wzięłam.
    Wcale nie jest jakiś super-mały. Myślę, że na pierwsze 5-6 miesiącu będzie idealny.
    Ma ładne kolory, i bardzo przyjemny materiał.
    I przeceniony z 64,99 na 14,00.
    Moim zdaniem warto kupic.
    Odebrałam w salonie Emiku w moim miescie ( dostawa gratis )

tez chyba zamówię. a gruby jakiś jest czy nie?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My dziś zaczynamy 32tydz. i 8 miesiąc :) U mnie na wadze +3,3kg i stoi w miejscu... w pasie 97cm.
    cytologię miałam robioną na początku ciąży, nie wiem czy się powtarza? Wizytę mam 14marca to dopytam lekarza.
    Jakie herbatki laktacyjne pijecie i czy można przy cukrzycy? Mi tam na razie nic a nic nie leci, ale się tym nie przejmuję, byle po porodzie poleci :)

A co do wizyt i USG przy cukrzycy to ja niestety zmian na NFZ za bardzo nie zauważyłam, co prawda jest więcej USG ale jak na wizyty co 3 tygodnie to chyba robi to USG co drugą wizytę, czyli co 1,5miesiąca, a jako że ta moja waga stoi a i obwód w pasie się nie zwiększa to się trochę martwię czy wszystko ok... Miałam USG w 27tyg., później na wizycie w 30tyg. lekarz zapowiedział że zrobimy na następnej wizycie tj. 33tydz. bo przy tej cukrzycy trzeba częściej kontrolować... i żałuję jak cholera ze go nie poprosiłam żeby sprawdził czy się mały prawidłowo rozwija i czy rośnie, on z tych miłych i pewnie by szybkie USG machnął...

Teraz picie herbatek laktacyjnych to bez sensu..jezeli cos to możesz pozniej jakas z zielarskoego zakupić i pic.dobre sa anyż koperek cos tam.jeszcze..to.oczywiscie wspomagacz bo laktacja rusza dopiero po porodzi gdy dziecko zaczyna ssać..hormony robią swoja robotę i rusza to cala fabryka:-)

A ha.w żaden sposób nie da sie teraz zahartować brodawek itp..
    A slyszalam różne mądre komentarze tesciowych by pocierać ręcznikiem i hartować.taaaaa niech se sama haruje ręcznikiem po kapaniu!!

A i nie polecam tych z hipa chyba granulowanych..ani na laktację ani dla.dziecka..swinstwo i cukier....fuuuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 23:07

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jakby to na mnie trafiło, a mysle ze i na większość, to po oskarzeniach, które bylyby fałszywe, napisałabym, że sobie nie życzę takiego gadania na moj temat bo to nie prawda i że takie oszczerstwa mnie krzywdzą i mi przykro i w związku z tym koncze z tym forum i ide np na parenting. A brak odzewu jest dziwny. I mysle, ze Przynajmniej 90% z nas postąpiło by podobnie odpowiadając cokolwiek. Jedne by cisnęły wkur**one a inne odpisalyby że sobie nie życzą, ale cos tam by odpowiedzialy. Chyba, że akurat ona uznaje, że winny sie tlumaczy i daltego nie odpisuje.
    Widzisz, ja bym uznała, ze mam to w d*pie i olala takie forum

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Oglądałam i oglądam :-) kazda porodowke na tlc,każdy poród w buszu,poród ekstremalny haha Pierwszy krzyk kiedys leciał i ostatnio.tez z polskiego szpitala porody..a no i na necie :-) raczej mnie to nie rusza negatywnie a raczej lzy leca ze wzruszenia heheale mojemu nie pokazywałam..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ