X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola
    Co do stopnia dojrzałości lozyska to w dzień porodu miałam stopień 2 i juz stawalo sie wapniejące cos tam..miałam cukrzyce ciazowa i może dlatego wywolywali mi poród gdy odeszly wody?nie wiem nie wnikam..najlepiej zapytać lekarza :-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale jestem glodna :-) do pozniej

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości :P Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? :P

Czesc dziewczynki pierwsze co chcialam sie pochwalic ze noc przespana w calosci :D moje dziecko chyba odpuscilo po ostatniej nocy :)

A co do filmikow o porodzie to ja nie moge tego ogladac bo rycze jak glupia.. strasznie mnie to wzrusza :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, przeczytałam o tym konflikcie serologicznym i powinnam miec podaną immunoglobulinę. Oczywiście zaden lekarz do którego chodzę nic nie powiedzial. W szpitalu tez nie. Kurde, dobrze ze dzisiaj w końcu wysepilam badanie na przeciwciała i zapytam lekarza o co chodzi:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kolek nic nie kupuje. Termofor w domu jakis mam ;). Lakyatora tez nie kupuje. W pierwszej ciąży karmilam tydzien:/. Nawet nawalu nie mialam. Takze zobaczę jak teraz. Jak cos zawsze mogę kupić.
    A monitor kupuje używany od kolezanki za 100 wiec minimalny wydatek. A z młody nie bede spać bo nie lubię tego

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się z Wami w 31 tygodniu i na początku 8 miesiąca!
    Śniło mi się dzisiaj że maleństwo urodziło się chwilę wcześniej a ja nie miałam go jak nakarmić bo nie miałam jeszcze żadnej butelki a z piersi nie chciał jeść. Chyba muszę się pospieszyć z zamówieniem na gemini :D

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :) Witam się z Wami w 31 tygodniu i na początku 8 miesiąca!
    Śniło mi się dzisiaj że maleństwo urodziło się chwilę wcześniej a ja nie miałam go jak nakarmić bo nie miałam jeszcze żadnej butelki a z piersi nie chciał jeść. Chyba muszę się pospieszyć z zamówieniem na gemini :D
    Hahaha e tam :-)

Kazda z nas się boi wcześniejszego porodu a ciekawa jestem ile.z nas na końcu będzie chodzila.z.brzuchem po terminie i probowala wywoływać samemu domowymi sposobami haha

katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia dokładnie :) Ale jak tak tutaj czytam, że dziewczyny mają już poprane, poprasowane i są spakowane do szpitala to ja w porównaniu do nich jestem nadal daleko w polu :D Zero kosmetyków dla maleństwa i siebie, ubrankami mam zamiar zająć się po świętach a później dopiero wstępnie zacząć pakować torbę do szpitala :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Witam się w dzień wizytki, za chwilkę trzeba iść się przygotować ehehhe

Nocka przespana, także spoko :)

Sącze sobie teraz kawkę, Klaudia na rekolekcje poszła a ja mam chwilkę jeszze dla siebie :)

Co do przedwczesnego porodu to jasne że każda się boi, bo każdy dzień w brzuszku dla dziecka jest dobry, są duże i silne ale niech posiedzą jeszcze troszkę :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31 tyg :D

Kurw taka byłam zaspana o 5 rano ze antybiotyk zażyłam z eutyrox :|. A nie z osłona!!!!

Teraz chce zażyć lek na tsh i widzę ze znikł ;P

W tej ciąży to czuje sie jak z porażeniem jakimś :P wszystko leci z rąk!!! Wylewam napoje potykam sie !! I przewracam :-)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba mam wszystko. Przy czym nie robiłam zapasów. Pieluchy będziemy dokupowac. Żadnych leków czy herbatek na zapas.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/785c27207139.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96f7a5731afe.jpg
    Witam się w piątkowy poranek.
    Obwod brzuszka 111,5-112cm.
    Ja już po laboratorium tsh;ft4;MB zrobione dodatkowo dla spokoju psychicznego posiew poczu zobaczymy co za cuda mi wyjda-mam nadzieję że tragedii nie bedzie☺
    Mąż dziś wraca-cieszę sie-koniec z samotnymi wieczorami

Nacia, Baronowa_83, katarzyna_d, Patrycja24, luna91 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 12 ide na warsztaty masazu noworodka. Byla ktoras na czyms takim?

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Na 12 ide na warsztaty masazu noworodka. Byla ktoras na czyms takim?

oo to jakieś bezpłatne warsztaty? nie słyszałam o nich ale też bym chętnie poszla

• Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    oo to jakieś bezpłatne warsztaty? nie słyszałam o nich ale też bym chętnie poszla

Tak bezplatne dostalam zaproszenie od poloznej. Co tydzien organizuje jakies tego typu warsztaty. Nie bylam jeszcze ani razu dlatego ciekawa jestem jak to wyglada :) jak masz nie daleko to wbijaj os. Kolorowe 21 Nowa Huta chyba ze jestes gdzies z innej czesci Krakowa..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 13 mam wizyte i usg 3 trym także nie zdążę raczej :(

• Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno beda jeszcze jakies to bedziesz miala jeszcze okazje :)

No i trzymam kciuki zeby tam wszystko dobrze dzisiaj wyszlo na usg :)

tola2014 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma byla z maluchem 2 tyg w szpitalu i wczoraj helikopterem zabrali ich na Kraków. :-( :-( ehhh

Zapalenie płuc i to bardzo poważne :-\

Justyś rośniesz w oczach :) super brzuszek :D

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Pasia dokładnie :) Ale jak tak tutaj czytam, że dziewczyny mają już poprane, poprasowane i są spakowane do szpitala to ja w porównaniu do nich jestem nadal daleko w polu :D Zero kosmetyków dla maleństwa i siebie, ubrankami mam zamiar zająć się po świętach a później dopiero wstępnie zacząć pakować torbę do szpitala :P
    Klaudia ja mam termin na 24.04 ( wczesniej był na 01.05 obliczony z punkcji ake wole ten kwietniowy z OM i wszystkich USG :) )
    Czyli teoretycznie będę rodzic jako jedna z pierwszych :) Nie wypracowałam ani jednej rzeczy, torby z ciuszkami nadal czekają na pranie. Pokoik dziecka nie przypomina jeszcze w najmniejszym stopniu pokoiku dla dziecka :) nie mam tez wszystkich kosmetyków dla Dzidziusia bo czekam co poleci na SR położna. Nie mam ani jednej koszuli do szpitala biustonoszy do karmienia, fotelika do auta, materaca do łóżeczka i kilku innych rzeczy.
    Więc nie jesteś sama :)
    Jeszcze jest trochę czasu :)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na Ujastku w Krakowie bo mam skierowanie na echo serca dziecka i taki tam mlyn jak na dworcu! Gorzej niz w jakis tureckich hotelach :D i ludzie nie mili. Ja mowie jedno oni drugie boze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok! Dobrze ze maz nie uspokajal. Bo nie lubie ludzi ktorym zadaje sie pytanie grzecznie a oni z geba mowia jakas regulke z ksiazki i mnie nie sluchaja.

Mam nadzieje ze z moim porodem bedzie wszystko ok bo jednak zdecydowalam ze na 100% bede chciala rodzic na Zeromskiego.

Ale jak cos sie dzieje z maluchem to Ujastek albo Kopernik jak najbardziej :)

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ