Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carola
Co do stopnia dojrzałości lozyska to w dzień porodu miałam stopień 2 i juz stawalo sie wapniejące cos tam..miałam cukrzyce ciazowa i może dlatego wywolywali mi poród gdy odeszly wody?nie wiem nie wnikam..najlepiej zapytać lekarza
Carolq lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości
Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? 
Czesc dziewczynki pierwsze co chcialam sie pochwalic ze noc przespana w calosci
moje dziecko chyba odpuscilo po ostatniej nocy 
A co do filmikow o porodzie to ja nie moge tego ogladac bo rycze jak glupia.. strasznie mnie to wzrusza
katarzyna_d lubi tę wiadomość

-
Kurde, przeczytałam o tym konflikcie serologicznym i powinnam miec podaną immunoglobulinę. Oczywiście zaden lekarz do którego chodzę nic nie powiedzial. W szpitalu tez nie. Kurde, dobrze ze dzisiaj w końcu wysepilam badanie na przeciwciała i zapytam lekarza o co chodzi:/
-
A co do kolek nic nie kupuje. Termofor w domu jakis mam
. Lakyatora tez nie kupuje. W pierwszej ciąży karmilam tydzien:/. Nawet nawalu nie mialam. Takze zobaczę jak teraz. Jak cos zawsze mogę kupić.
A monitor kupuje używany od kolezanki za 100 wiec minimalny wydatek. A z młody nie bede spać bo nie lubię tego
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
Hej
Witam się z Wami w 31 tygodniu i na początku 8 miesiąca!
Śniło mi się dzisiaj że maleństwo urodziło się chwilę wcześniej a ja nie miałam go jak nakarmić bo nie miałam jeszcze żadnej butelki a z piersi nie chciał jeść. Chyba muszę się pospieszyć z zamówieniem na gemini
-
Hahaha e tamklaudia1534 wrote:Hej
Witam się z Wami w 31 tygodniu i na początku 8 miesiąca!
Śniło mi się dzisiaj że maleństwo urodziło się chwilę wcześniej a ja nie miałam go jak nakarmić bo nie miałam jeszcze żadnej butelki a z piersi nie chciał jeść. Chyba muszę się pospieszyć z zamówieniem na gemini

Kazda z nas się boi wcześniejszego porodu a ciekawa jestem ile.z nas na końcu będzie chodzila.z.brzuchem po terminie i probowala wywoływać samemu domowymi sposobami haha
katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość
-
Pasia dokładnie
Ale jak tak tutaj czytam, że dziewczyny mają już poprane, poprasowane i są spakowane do szpitala to ja w porównaniu do nich jestem nadal daleko w polu
Zero kosmetyków dla maleństwa i siebie, ubrankami mam zamiar zająć się po świętach a później dopiero wstępnie zacząć pakować torbę do szpitala
-
Hejka

Witam się w dzień wizytki, za chwilkę trzeba iść się przygotować ehehhe
Nocka przespana, także spoko
Sącze sobie teraz kawkę, Klaudia na rekolekcje poszła a ja mam chwilkę jeszze dla siebie
Co do przedwczesnego porodu to jasne że każda się boi, bo każdy dzień w brzuszku dla dziecka jest dobry, są duże i silne ale niech posiedzą jeszcze troszkę

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
nick nieaktualnyWitam się w 31 tyg

Kurw taka byłam zaspana o 5 rano ze antybiotyk zażyłam z eutyrox
. A nie z osłona!!!!
Teraz chce zażyć lek na tsh i widzę ze znikł ;P
W tej ciąży to czuje sie jak z porażeniem jakimś
wszystko leci z rąk!!! Wylewam napoje potykam sie !! I przewracam
-
Ja juz chyba mam wszystko. Przy czym nie robiłam zapasów. Pieluchy będziemy dokupowac. Żadnych leków czy herbatek na zapas.
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/785c27207139.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96f7a5731afe.jpg
Witam się w piątkowy poranek.
Obwod brzuszka 111,5-112cm.
Ja już po laboratorium tsh;ft4;MB zrobione dodatkowo dla spokoju psychicznego posiew poczu zobaczymy co za cuda mi wyjda-mam nadzieję że tragedii nie bedzie☺
Mąż dziś wraca-cieszę sie-koniec z samotnymi wieczorami
Nacia, Baronowa_83, katarzyna_d, Patrycja24, luna91 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:oo to jakieś bezpłatne warsztaty? nie słyszałam o nich ale też bym chętnie poszla
Tak bezplatne dostalam zaproszenie od poloznej. Co tydzien organizuje jakies tego typu warsztaty. Nie bylam jeszcze ani razu dlatego ciekawa jestem jak to wyglada
jak masz nie daleko to wbijaj os. Kolorowe 21 Nowa Huta chyba ze jestes gdzies z innej czesci Krakowa..

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Klaudia ja mam termin na 24.04 ( wczesniej był na 01.05 obliczony z punkcji ake wole ten kwietniowy z OM i wszystkich USGklaudia1534 wrote:Pasia dokładnie
Ale jak tak tutaj czytam, że dziewczyny mają już poprane, poprasowane i są spakowane do szpitala to ja w porównaniu do nich jestem nadal daleko w polu
Zero kosmetyków dla maleństwa i siebie, ubrankami mam zamiar zająć się po świętach a później dopiero wstępnie zacząć pakować torbę do szpitala 
)
Czyli teoretycznie będę rodzic jako jedna z pierwszych
Nie wypracowałam ani jednej rzeczy, torby z ciuszkami nadal czekają na pranie. Pokoik dziecka nie przypomina jeszcze w najmniejszym stopniu pokoiku dla dziecka
nie mam tez wszystkich kosmetyków dla Dzidziusia bo czekam co poleci na SR położna. Nie mam ani jednej koszuli do szpitala biustonoszy do karmienia, fotelika do auta, materaca do łóżeczka i kilku innych rzeczy.
Więc nie jesteś sama
Jeszcze jest trochę czasu
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj bylam na Ujastku w Krakowie bo mam skierowanie na echo serca dziecka i taki tam mlyn jak na dworcu! Gorzej niz w jakis tureckich hotelach
i ludzie nie mili. Ja mowie jedno oni drugie boze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok! Dobrze ze maz nie uspokajal. Bo nie lubie ludzi ktorym zadaje sie pytanie grzecznie a oni z geba mowia jakas regulke z ksiazki i mnie nie sluchaja.
Mam nadzieje ze z moim porodem bedzie wszystko ok bo jednak zdecydowalam ze na 100% bede chciala rodzic na Zeromskiego.
Ale jak cos sie dzieje z maluchem to Ujastek albo Kopernik jak najbardziej