Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola
    Co do stopnia dojrzałości lozyska to w dzień porodu miałam stopień 2 i juz stawalo sie wapniejące cos tam..miałam cukrzyce ciazowa i może dlatego wywolywali mi poród gdy odeszly wody?nie wiem nie wnikam..najlepiej zapytać lekarza :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale jestem glodna :-) do pozniej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Do tej pory nie obejrzałam nigdy w życiu żadnego filmiku z porodem w całości :P Nie wiem czy chcę oglądać, nastawia raczej pozytywnie/ wzruszająco? czy raczej straszak? :P

Czesc dziewczynki pierwsze co chcialam sie pochwalic ze noc przespana w calosci :D moje dziecko chyba odpuscilo po ostatniej nocy :)

A co do filmikow o porodzie to ja nie moge tego ogladac bo rycze jak glupia.. strasznie mnie to wzrusza :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, przeczytałam o tym konflikcie serologicznym i powinnam miec podaną immunoglobulinę. Oczywiście zaden lekarz do którego chodzę nic nie powiedzial. W szpitalu tez nie. Kurde, dobrze ze dzisiaj w końcu wysepilam badanie na przeciwciała i zapytam lekarza o co chodzi:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kolek nic nie kupuje. Termofor w domu jakis mam ;). Lakyatora tez nie kupuje. W pierwszej ciąży karmilam tydzien:/. Nawet nawalu nie mialam. Takze zobaczę jak teraz. Jak cos zawsze mogę kupić.
    A monitor kupuje używany od kolezanki za 100 wiec minimalny wydatek. A z młody nie bede spać bo nie lubię tego

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się z Wami w 31 tygodniu i na początku 8 miesiąca!
    Śniło mi się dzisiaj że maleństwo urodziło się chwilę wcześniej a ja nie miałam go jak nakarmić bo nie miałam jeszcze żadnej butelki a z piersi nie chciał jeść. Chyba muszę się pospieszyć z zamówieniem na gemini :D

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :) Witam się z Wami w 31 tygodniu i na początku 8 miesiąca!
    Śniło mi się dzisiaj że maleństwo urodziło się chwilę wcześniej a ja nie miałam go jak nakarmić bo nie miałam jeszcze żadnej butelki a z piersi nie chciał jeść. Chyba muszę się pospieszyć z zamówieniem na gemini :D
    Hahaha e tam :-)

Kazda z nas się boi wcześniejszego porodu a ciekawa jestem ile.z nas na końcu będzie chodzila.z.brzuchem po terminie i probowala wywoływać samemu domowymi sposobami haha

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia dokładnie :) Ale jak tak tutaj czytam, że dziewczyny mają już poprane, poprasowane i są spakowane do szpitala to ja w porównaniu do nich jestem nadal daleko w polu :D Zero kosmetyków dla maleństwa i siebie, ubrankami mam zamiar zająć się po świętach a później dopiero wstępnie zacząć pakować torbę do szpitala :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Witam się w dzień wizytki, za chwilkę trzeba iść się przygotować ehehhe

Nocka przespana, także spoko :)

Sącze sobie teraz kawkę, Klaudia na rekolekcje poszła a ja mam chwilkę jeszze dla siebie :)

Co do przedwczesnego porodu to jasne że każda się boi, bo każdy dzień w brzuszku dla dziecka jest dobry, są duże i silne ale niech posiedzą jeszcze troszkę :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31 tyg :D

Kurw taka byłam zaspana o 5 rano ze antybiotyk zażyłam z eutyrox :|. A nie z osłona!!!!

Teraz chce zażyć lek na tsh i widzę ze znikł ;P

W tej ciąży to czuje sie jak z porażeniem jakimś :P wszystko leci z rąk!!! Wylewam napoje potykam sie !! I przewracam :-)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba mam wszystko. Przy czym nie robiłam zapasów. Pieluchy będziemy dokupowac. Żadnych leków czy herbatek na zapas.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/785c27207139.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96f7a5731afe.jpg
    Witam się w piątkowy poranek.
    Obwod brzuszka 111,5-112cm.
    Ja już po laboratorium tsh;ft4;MB zrobione dodatkowo dla spokoju psychicznego posiew poczu zobaczymy co za cuda mi wyjda-mam nadzieję że tragedii nie bedzie☺
    Mąż dziś wraca-cieszę sie-koniec z samotnymi wieczorami

Nacia, Baronowa_83, nick nieaktualny, Patrycja24, luna91 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 12 ide na warsztaty masazu noworodka. Byla ktoras na czyms takim?

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Na 12 ide na warsztaty masazu noworodka. Byla ktoras na czyms takim?

oo to jakieś bezpłatne warsztaty? nie słyszałam o nich ale też bym chętnie poszla

• Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    oo to jakieś bezpłatne warsztaty? nie słyszałam o nich ale też bym chętnie poszla

Tak bezplatne dostalam zaproszenie od poloznej. Co tydzien organizuje jakies tego typu warsztaty. Nie bylam jeszcze ani razu dlatego ciekawa jestem jak to wyglada :) jak masz nie daleko to wbijaj os. Kolorowe 21 Nowa Huta chyba ze jestes gdzies z innej czesci Krakowa..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 13 mam wizyte i usg 3 trym także nie zdążę raczej :(

• Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno beda jeszcze jakies to bedziesz miala jeszcze okazje :)

No i trzymam kciuki zeby tam wszystko dobrze dzisiaj wyszlo na usg :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma byla z maluchem 2 tyg w szpitalu i wczoraj helikopterem zabrali ich na Kraków. :-( :-( ehhh

Zapalenie płuc i to bardzo poważne :-\

Justyś rośniesz w oczach :) super brzuszek :D

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Pasia dokładnie :) Ale jak tak tutaj czytam, że dziewczyny mają już poprane, poprasowane i są spakowane do szpitala to ja w porównaniu do nich jestem nadal daleko w polu :D Zero kosmetyków dla maleństwa i siebie, ubrankami mam zamiar zająć się po świętach a później dopiero wstępnie zacząć pakować torbę do szpitala :P
    Klaudia ja mam termin na 24.04 ( wczesniej był na 01.05 obliczony z punkcji ake wole ten kwietniowy z OM i wszystkich USG :) )
    Czyli teoretycznie będę rodzic jako jedna z pierwszych :) Nie wypracowałam ani jednej rzeczy, torby z ciuszkami nadal czekają na pranie. Pokoik dziecka nie przypomina jeszcze w najmniejszym stopniu pokoiku dla dziecka :) nie mam tez wszystkich kosmetyków dla Dzidziusia bo czekam co poleci na SR położna. Nie mam ani jednej koszuli do szpitala biustonoszy do karmienia, fotelika do auta, materaca do łóżeczka i kilku innych rzeczy.
    Więc nie jesteś sama :)
    Jeszcze jest trochę czasu :)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na Ujastku w Krakowie bo mam skierowanie na echo serca dziecka i taki tam mlyn jak na dworcu! Gorzej niz w jakis tureckich hotelach :D i ludzie nie mili. Ja mowie jedno oni drugie boze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok! Dobrze ze maz nie uspokajal. Bo nie lubie ludzi ktorym zadaje sie pytanie grzecznie a oni z geba mowia jakas regulke z ksiazki i mnie nie sluchaja.

Mam nadzieje ze z moim porodem bedzie wszystko ok bo jednak zdecydowalam ze na 100% bede chciala rodzic na Zeromskiego.

Ale jak cos sie dzieje z maluchem to Ujastek albo Kopernik jak najbardziej :)

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ