X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze takie hartowanie brodawek to głupota ze możemy sobie więcej szkody narobić u podrażnić :/

Ja do dzis nawet siary nie widziałam u mnie :/ nie wiem co myśleć o tym.....

pasia27 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Czytałam ze takie hartowanie brodawek to głupota ze możemy sobie więcej szkody narobić u podrażnić :/

Ja do dzis nawet siary nie widziałam u mnie :/ nie wiem co myśleć o tym.....
    Nic nie mysl. Tez nie mam. ;)

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    tola podobno to czy w ciazy leci pokarm w ciazy nie ma wplywu na pozniejsza laktacje, wszystko ma prawo zaczac sie dopiero po porodzie.
    Dokladnie!teraz jakies udziwnienia nic nie dadzą :-)
    Dopiero po !normalne jedzenie,spora ilość plynow i częste przystawianie dziecka pobudza laktacje..a jak problem.to w międzyczasie pompowanie sie laktatorem ;-)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży ciągle zalana koszule miałam od 20tyg! Teraz to tylko piersi pelne czuje ale nic nie leci..nie wczuwam sie w to na razie :-)

Ta a macanie brodawek może powodować skurcze wiec lepiej nie grzebać jeszcze ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tylko na 50cm były dostępne wiec taki wzięłam.
    Wcale nie jest jakiś super-mały. Myślę, że na pierwsze 5-6 miesiącu będzie idealny.
    Ma ładne kolory, i bardzo przyjemny materiał.
    I przeceniony z 64,99 na 14,00.
    Moim zdaniem warto kupic.
    Odebrałam w salonie Emiku w moim miescie ( dostawa gratis )

Zamówiłam ten z wielorybem. było napisane, ze w empiku express jutro będzie a tu wyskoczyła informacja ze 7-8.03 :(

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spokoj do godziny 17;to znaczy z rana da o sobie znać a popołudniu chwile poszaleje i na wieczór,chyba bd spokojna po mnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Teraz picie herbatek laktacyjnych to bez sensu..jezeli cos to możesz pozniej jakas z zielarskoego zakupić i pic.dobre sa anyż koperek cos tam.jeszcze..to.oczywiscie wspomagacz bo laktacja rusza dopiero po porodzi gdy dziecko zaczyna ssać..hormony robią swoja robotę i rusza to cala fabryka:-)

A ha.w żaden sposób nie da sie teraz zahartować brodawek itp..
    A slyszalam różne mądre komentarze tesciowych by pocierać ręcznikiem i hartować.taaaaa niech se sama haruje ręcznikiem po kapaniu!!

A i nie polecam tych z hipa chyba granulowanych..ani na laktację ani dla.dziecka..swinstwo i cukier....fuuuj
    właśnie miałam zamiar kupić z hipp. myślałam, że skoro kosmetyki dobre mają to i herbatki. to jakie polecasz?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to chyba po 35tyg dopiero te masaze sutkow.cos tam pobudzaja skurcze tak samo jak Prostalangtyny zawarte w spermie na zmiękczenie szyjki ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam siary jeszcze :) Nam położna mówiła, że do tej pory niektóre babcie radzą, żeby hartować brodawki i sutki spirytusem :O

pasia27, kamisia88 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    właśnie miałam zamiar kupić z hipp. myślałam, że skoro kosmetyki dobre mają to i herbatki. to jakie polecasz?
    W ogóle nie polecam tych granulowanuch..co prawda.szybko się robi bo wystarczy zalać chlodna woda i wypić ale nie dobre to i slodkie..no i taka puszka za 20zl teraz..jak nie więcej a duzo zalecają pic..
    Tak jak pisałam wczesniej to akurat teraz zamowilam w Aptekagemini 2szt jakis tanich ziolowych herbatek ok 6zl 20sasz..
    Tak to zawsze kupowałam w zielarskim..wiem ze są.jakies Bocianki itp z apteki ale dla mnie to byl tylko dodatek i do wypicia..większość ma ten sam sklad wiec pozniej kupowalm tamsza z zielsrskoego..a i rumianek tez pilam przy kp i fajnie to robili na małego brzuszek :-)nie miał problemów z.brzuszkiem..

tola2014 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Też nie mam siary jeszcze :) Nam położna mówiła, że do tej pory niektóre babcie radzą, żeby hartować brodawki i sutki spirytusem :O
    Oooo spirytusem haha jeszcze lepiej..nie dość ze mi skóra.schodzi i pieka wiec po spirytusie to w ogóle by byl orgazm haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisala co wiedziała i idę spać :-)

Dzis zrobiłam szydelku drugiego cottona haha wiec 1dziennie to dobrze mi idzie hehe do maja sie wyrobie:-) jeszcze z 10..zalezy jakie kupo lampki do środka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 23:56

Marietta, tola2014, Carolq, katarzyna_d, migussia lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy kupujecie termofor z pestek wiśni na kolke?
    i jak z monitorem oddechu? jak patrzylam to 400 zl trzeba dać. sama już nie wiem. kiedyś tego nie było i jakoś żyjemy.
    laktator juz postanowiłam , że kupię jak uznam, że go potrzebuje. podgrzewacz nie kupuje, będę grzać w garnku z wodą. sterylizatora tez nue kupuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam siary . Mam nadzieje ze mleko będę miała , kurczę a ja zakupiłam herbatkę z hipp laktacyjna i dla Małej na kołki :/
    Szkoda ze nie wiedziałam :/
    Przejrzałam wlasnie ciuszki po bliźniaczkach :) mam multum :P na dobra sprawę mogłabym nie prac przez pol roku :P
    Dziewczyny patrzyłam na wydruki z ostatniej wizyty i stopień dojrzałości lizaka jest 2 ? Czy nie za szybko
    Sie starzeje mi łożysko , gin nic nie mówiła ale martwię sie ze względu na ta moja cukrzyce . Dajcie znac jak macie takie info jaki wy macie stopień ?
    Ja dostałam termofor z pestek wiśni wiec mam . Kuzynka mówiła
    Ze jej sie przydał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 00:34

tola2014 lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:29

cd9bskjojgq3qzff.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie moge cos spac . syn wlaz minnaa głowę Zawsze spi na mnie kurde nuexh idzie do tatusia.
    Siary tez nie mam choc w 1 ciazy budzilam sie cala mokra i smierdzialam serwatka

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny poranek :) ja też nie mam siary ale za to piersi trzy razy większe niż przed ciążą, aż mnie to denerwuje bo każdy kto mnie widzi mowi ale brzuszek Ci uròsł a jakie piersi. Szlag mnie trafia normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Mi raz siara popłynęła i na tym koniec, a cycki wielkie jak dynie i calutkie popękane, już nie ma czego ratować..

Co do termoforu z pestek wiśni to ja kupiłam, koszt chyba 11 zł na allegro a w domu zawsze się przyda ;)

Głód mnie wygania z łóżka, pora wstawać. Miłego dnia !

tola2014, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pierwszym dniu 30 tygodnia :) upragniona 3 z przodu :P

tola2014, pasia27, monilia84, katarzyna_d, Patrycja24, migussia lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny a czy kupujecie termofor z pestek wiśni na kolke?
    i jak z monitorem oddechu? jak patrzylam to 400 zl trzeba dać. sama już nie wiem. kiedyś tego nie było i jakoś żyjemy.
    laktator juz postanowiłam , że kupię jak uznam, że go potrzebuje. podgrzewacz nie kupuje, będę grzać w garnku z wodą. sterylizatora tez nue kupuje.
    Z opinii koleżanek wiem ze ten termofor z pestek to fajna sprawa aczkolwiek teraz nie kupuje :-) chodzi o rozluźnienie brzuszka cieplem i mysle ze można to zrobić na szybko cieplym okladem z wody i pieluchy,lub powietrzem z suszarki no albo kąpielą :-)
    Podgrzewacz akurat mam po synku i uzywalam do do podgrzewania obiadków ..wsgawialam na 40st..robiłam swoje..ogarnialam go a.to się grzalo w pokoju obok mnie hehe :-) to samo z woda do popici,:-)
    Laktator na chwile obecna dla mnie zbędny :-)
    Monitora raczej tez nie kupuje bo będę z nią spala dla własnej wogody :-)
    Za to z dużych zakupów czeka mnie wózek he..

tola2014, katarzyna_d lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ