X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    została wyzwana od flakoników, trolii i kłamców. Nie dziwie się, ze już więcej nic nie napisała, bo i po co. Wyrok zapadł ;/

Znowu - nie wczytywałam sie na tyle dokładnie, wiec nie wiem czy aż tak ostro było :P zarejestrowałam wydarzenie po prostu :) ale popieram podejście odnośnie zachowania dystansu. Ja bym pewnie próbowała sytuację wyjaśnić, ale może machnęła ręką bo 'to tylko forum' i tyle.

Rudzina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ostatniej wizyci moja byla glowkowo podłużnie ktos wie jak to dokladie wyglada ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od pocątku ciaży wiecznie siedział główkowo a teraz się odwrócił, pupa na dole i czuje po kopniakach, że uparcie tak siedzi...

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Mój od pocątku ciaży wiecznie siedział główkowo a teraz się odwrócił, pupa na dole i czuje po kopniakach, że uparcie tak siedzi...

u mnie też od początku glowkowo i pewnie już tak zostanie. ale nie wyczuwam po kopniakach w sumie jak jest ułożony.

• Negra Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    na ostatniej wizyci moja byla glowkowo podłużnie ktos wie jak to dokladie wyglada ?
    Główką w dół, pionowo, wzdłuż twojego kręgosłupa :-)

malvva lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Główką w dół, pionowo, wzdłuż twojego kręgosłupa :-)

oo to super :) to bylo w 27 tgodniu teraz bede szla w 31 mysle e nie zmienila pozycji bo kopniaki u gory czuje

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Kurde chyba moj lekarz mial dzisiaj jakis gorszy dzien i dlatego tak mnie nastraszyl.. dzieki dziewczyny :)

Moj synek w 30+2 ważyl 1414g i lekarz powiedzial ok tyle ze bedzie mniejszy ok 3kg :)

Nacia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie też od początku glowkowo i pewnie już tak zostanie. ale nie wyczuwam po kopniakach w sumie jak jest ułożony.

Ja tez nie potrafie okreslic jak sie ulozyl bo kopie mnie wszedzie :( niewiem czy raczkami i nozkami? Czy poprostu tak sie obraca.. niewiem..

tb73anlisarvnmt1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Znowu - nie wczytywałam sie na tyle dokładnie, wiec nie wiem czy aż tak ostro było :P zarejestrowałam wydarzenie po prostu :) ale popieram podejście odnośnie zachowania dystansu. Ja bym pewnie próbowała sytuację wyjaśnić, ale może machnęła ręką bo 'to tylko forum' i tyle.

Nie było ostro... napisałam tylko, że coś się nie zgadza w jej wypowiedziach... na wrażliwca nie wyglądała. Raczej na bojowo nastawioną osobę, skoro w ciąży chciała włóczyć się po sądach i pozbawiać prawa do wykonywania zawodu 3 lekarzy. Jasne, że to tylko forum i jest nas tu tyle, że nie będziemy wszystkie się kochać. Już bez przesady.

Rudzina lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ulozenie posladkowe, jutro wizyta zobaczymy czy cos sie zmienilo ale nie sadze, bo czuje falowania kolo pepka i na dole kopniaki nisko czy raczej zmiany nie bylo :)

U nas morfologia tez sie pogorszyla erytrocyty 4,09 i hemokryt 36,9 takze moze jutro mi cos przepisze :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ale mi tragiczna morfologia wyszła.
    leukocyty 12,9 (3,8-10)
    hemoglobina 10,7 (12-16)
    hematokryt 32,3 (37-47)
    neutrofile 10,36 (2,5-7)
    limfocyty 10,7 ( 20-45)
    Tola mam prawie takie same tylko leukocyty 15.
    Więc chyba tragicznie nie jest albo moja lekarka jest ślepa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tola mam prawie takie same tylko leukocyty 15.
    Więc chyba tragicznie nie jest albo moja lekarka jest ślepa ;)

jutro mam wizytę to dowiem się dokładnie jak z tymi wynikami.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, zapytaj lekarza i daj zmać. Ja mam dopiero 14.03.
    odebralam ten śpiworek za 14zl ze Smyka.
    CUDNY!

tola2014, pasia27, Patrycja24, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Candless to nikt jej tutaj nie wyzywał tylko na innym wątku ;) a skoro tutaj i tam też się coś dziewczynom w jej wypowiedziach nie zgadzało i w dodatku już od tamtego momentu się nie pojawiła, żeby przynajmniej coś wyjaśnić to raczej coś jest nie tak... wiadomo, że to tylko forum ale po co komuś doradzać, wspierać i współczuć skoro ktoś z nas robi idiotki ?

katarzyna_d, luna91, tola2014, Marietta, migussia, kamisia88, Negra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest ułożony główka w dół.

W każdy poniedziałek położna sprawdza tętno i zawsze na dole jest wyczuwalne :) i z prawej strony na wysokości pępka czuje dupke .

Na usg lekarka potwierdził ze w tym miejscu znajduje sie jego kufer :P.

Ruchy czuje tez wszędzie. Takie jeżdżenie a koło lewego jajnika smyranie i boksowanie. I z prawej str kolo żeber wypychanie chyba nóżki? :P

Ja nie wiem jakiej wagi mam sie spodziewać przy porodzie :) gora do 4 kg. Więcej bym nie chciała :|

Filip miał 4100 i oczywiście mnie nacinali :-\
    A teraz jak by byl mniejszy może udalo by się bez nacięcia :)

Pamiętam ze młody tez mi sie przekręcił gdzies w podobnym czasie, ubzdurałam sobie ze to przez polewanie brzucha ciepła woda podczas kąpieli :P ale naszczescie wrócił na swoje miejsce

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    O mój tak do porodu byl ustawiony;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91742dd1b94b.jpg

Znalazłam na str mojego szpitala :P na filmiku oczywiście są jeszcze jakies jedno osobowe sale do porodu i inne różności ....

Ale wanny do porodu to nie widziałam :) owszem wanna byla z jakimiś bajerami .. Może ta laska z bólu cos zle usłyszała hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Super, zapytaj lekarza i daj zmać. Ja mam dopiero 14.03.
    odebralam ten śpiworek za 14zl ze Smyka.
    CUDNY!

jakiego rozmiaru wzielas śpiworek? i gdzie odbierałas?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Nie było ostro... napisałam tylko, że coś się nie zgadza w jej wypowiedziach... na wrażliwca nie wyglądała. Raczej na bojowo nastawioną osobę, skoro w ciąży chciała włóczyć się po sądach i pozbawiać prawa do wykonywania zawodu 3 lekarzy. Jasne, że to tylko forum i jest nas tu tyle, że nie będziemy wszystkie się kochać. Już bez przesady.

Jakby to na mnie trafiło, a mysle ze i na większość, to po oskarzeniach, które bylyby fałszywe, napisałabym, że sobie nie życzę takiego gadania na moj temat bo to nie prawda i że takie oszczerstwa mnie krzywdzą i mi przykro i w związku z tym koncze z tym forum i ide np na parenting. A brak odzewu jest dziwny. I mysle, ze Przynajmniej 90% z nas postąpiło by podobnie odpowiadając cokolwiek. Jedne by cisnęły wkur**one a inne odpisalyby że sobie nie życzą, ale cos tam by odpowiedzialy. Chyba, że akurat ona uznaje, że winny sie tlumaczy i daltego nie odpisuje.

luna91 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91742dd1b94b.jpg

Znalazłam na str mojego szpitala :P na filmiku oczywiście są jeszcze jakies jedno osobowe sale do porodu i inne różności ....

Ale wanny do porodu to nie widziałam :) owszem wanna byla z jakimiś bajerami .. Może ta laska z bólu cos zle usłyszała hehe

tp tak dwójką mi się rodzi?? mię ma parawan ani nic? nie chciałabym tak rodzic z kims

katarzyna_d lubi tę wiadomość

‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ