X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    została wyzwana od flakoników, trolii i kłamców. Nie dziwie się, ze już więcej nic nie napisała, bo i po co. Wyrok zapadł ;/

Znowu - nie wczytywałam sie na tyle dokładnie, wiec nie wiem czy aż tak ostro było :P zarejestrowałam wydarzenie po prostu :) ale popieram podejście odnośnie zachowania dystansu. Ja bym pewnie próbowała sytuację wyjaśnić, ale może machnęła ręką bo 'to tylko forum' i tyle.

Rudzina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ostatniej wizyci moja byla glowkowo podłużnie ktos wie jak to dokladie wyglada ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od pocątku ciaży wiecznie siedział główkowo a teraz się odwrócił, pupa na dole i czuje po kopniakach, że uparcie tak siedzi...

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Mój od pocątku ciaży wiecznie siedział główkowo a teraz się odwrócił, pupa na dole i czuje po kopniakach, że uparcie tak siedzi...

u mnie też od początku glowkowo i pewnie już tak zostanie. ale nie wyczuwam po kopniakach w sumie jak jest ułożony.

• Negra Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    na ostatniej wizyci moja byla glowkowo podłużnie ktos wie jak to dokladie wyglada ?
    Główką w dół, pionowo, wzdłuż twojego kręgosłupa :-)

malvva lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Główką w dół, pionowo, wzdłuż twojego kręgosłupa :-)

oo to super :) to bylo w 27 tgodniu teraz bede szla w 31 mysle e nie zmienila pozycji bo kopniaki u gory czuje

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Kurde chyba moj lekarz mial dzisiaj jakis gorszy dzien i dlatego tak mnie nastraszyl.. dzieki dziewczyny :)

Moj synek w 30+2 ważyl 1414g i lekarz powiedzial ok tyle ze bedzie mniejszy ok 3kg :)

Nacia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie też od początku glowkowo i pewnie już tak zostanie. ale nie wyczuwam po kopniakach w sumie jak jest ułożony.

Ja tez nie potrafie okreslic jak sie ulozyl bo kopie mnie wszedzie :( niewiem czy raczkami i nozkami? Czy poprostu tak sie obraca.. niewiem..

tb73anlisarvnmt1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Znowu - nie wczytywałam sie na tyle dokładnie, wiec nie wiem czy aż tak ostro było :P zarejestrowałam wydarzenie po prostu :) ale popieram podejście odnośnie zachowania dystansu. Ja bym pewnie próbowała sytuację wyjaśnić, ale może machnęła ręką bo 'to tylko forum' i tyle.

Nie było ostro... napisałam tylko, że coś się nie zgadza w jej wypowiedziach... na wrażliwca nie wyglądała. Raczej na bojowo nastawioną osobę, skoro w ciąży chciała włóczyć się po sądach i pozbawiać prawa do wykonywania zawodu 3 lekarzy. Jasne, że to tylko forum i jest nas tu tyle, że nie będziemy wszystkie się kochać. Już bez przesady.

Rudzina lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ulozenie posladkowe, jutro wizyta zobaczymy czy cos sie zmienilo ale nie sadze, bo czuje falowania kolo pepka i na dole kopniaki nisko czy raczej zmiany nie bylo :)

U nas morfologia tez sie pogorszyla erytrocyty 4,09 i hemokryt 36,9 takze moze jutro mi cos przepisze :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ale mi tragiczna morfologia wyszła.
    leukocyty 12,9 (3,8-10)
    hemoglobina 10,7 (12-16)
    hematokryt 32,3 (37-47)
    neutrofile 10,36 (2,5-7)
    limfocyty 10,7 ( 20-45)
    Tola mam prawie takie same tylko leukocyty 15.
    Więc chyba tragicznie nie jest albo moja lekarka jest ślepa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tola mam prawie takie same tylko leukocyty 15.
    Więc chyba tragicznie nie jest albo moja lekarka jest ślepa ;)

jutro mam wizytę to dowiem się dokładnie jak z tymi wynikami.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, zapytaj lekarza i daj zmać. Ja mam dopiero 14.03.
    odebralam ten śpiworek za 14zl ze Smyka.
    CUDNY!

tola2014, pasia27, Patrycja24, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Candless to nikt jej tutaj nie wyzywał tylko na innym wątku ;) a skoro tutaj i tam też się coś dziewczynom w jej wypowiedziach nie zgadzało i w dodatku już od tamtego momentu się nie pojawiła, żeby przynajmniej coś wyjaśnić to raczej coś jest nie tak... wiadomo, że to tylko forum ale po co komuś doradzać, wspierać i współczuć skoro ktoś z nas robi idiotki ?

katarzyna_d, luna91, tola2014, Marietta, migussia, kamisia88, Negra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest ułożony główka w dół.

W każdy poniedziałek położna sprawdza tętno i zawsze na dole jest wyczuwalne :) i z prawej strony na wysokości pępka czuje dupke .

Na usg lekarka potwierdził ze w tym miejscu znajduje sie jego kufer :P.

Ruchy czuje tez wszędzie. Takie jeżdżenie a koło lewego jajnika smyranie i boksowanie. I z prawej str kolo żeber wypychanie chyba nóżki? :P

Ja nie wiem jakiej wagi mam sie spodziewać przy porodzie :) gora do 4 kg. Więcej bym nie chciała :|

Filip miał 4100 i oczywiście mnie nacinali :-\
    A teraz jak by byl mniejszy może udalo by się bez nacięcia :)

Pamiętam ze młody tez mi sie przekręcił gdzies w podobnym czasie, ubzdurałam sobie ze to przez polewanie brzucha ciepła woda podczas kąpieli :P ale naszczescie wrócił na swoje miejsce

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    O mój tak do porodu byl ustawiony;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91742dd1b94b.jpg

Znalazłam na str mojego szpitala :P na filmiku oczywiście są jeszcze jakies jedno osobowe sale do porodu i inne różności ....

Ale wanny do porodu to nie widziałam :) owszem wanna byla z jakimiś bajerami .. Może ta laska z bólu cos zle usłyszała hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Super, zapytaj lekarza i daj zmać. Ja mam dopiero 14.03.
    odebralam ten śpiworek za 14zl ze Smyka.
    CUDNY!

jakiego rozmiaru wzielas śpiworek? i gdzie odbierałas?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Nie było ostro... napisałam tylko, że coś się nie zgadza w jej wypowiedziach... na wrażliwca nie wyglądała. Raczej na bojowo nastawioną osobę, skoro w ciąży chciała włóczyć się po sądach i pozbawiać prawa do wykonywania zawodu 3 lekarzy. Jasne, że to tylko forum i jest nas tu tyle, że nie będziemy wszystkie się kochać. Już bez przesady.

Jakby to na mnie trafiło, a mysle ze i na większość, to po oskarzeniach, które bylyby fałszywe, napisałabym, że sobie nie życzę takiego gadania na moj temat bo to nie prawda i że takie oszczerstwa mnie krzywdzą i mi przykro i w związku z tym koncze z tym forum i ide np na parenting. A brak odzewu jest dziwny. I mysle, ze Przynajmniej 90% z nas postąpiło by podobnie odpowiadając cokolwiek. Jedne by cisnęły wkur**one a inne odpisalyby że sobie nie życzą, ale cos tam by odpowiedzialy. Chyba, że akurat ona uznaje, że winny sie tlumaczy i daltego nie odpisuje.

luna91 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91742dd1b94b.jpg

Znalazłam na str mojego szpitala :P na filmiku oczywiście są jeszcze jakies jedno osobowe sale do porodu i inne różności ....

Ale wanny do porodu to nie widziałam :) owszem wanna byla z jakimiś bajerami .. Może ta laska z bólu cos zle usłyszała hehe

tp tak dwójką mi się rodzi?? mię ma parawan ani nic? nie chciałabym tak rodzic z kims

katarzyna_d lubi tę wiadomość

‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ