Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzis czułam ze rodze
tez macie takie zatwardzenia??
normalnie jak 2 faza porodu z 10 minut stękania
ehhh
Ja nic nie musze do szpitala brać! Tylko pampersy i chusteczki! Takie maja wymogi ! Ze tylko dla mnie rzeczy musze miec.
Torba juz spakowana tylko jeszcze wkładki laktacyjne musze i podpaski dokupić paczke bo mam polowe tylko opak.
I chyba o tych ziołach pomyśle co wspomagają laktacje -
Witaj Poli.
Wstawiłem kolejna pralkę-wieczorem planuje definitywnie zakończyć prasowanie.
Jeśli chodzi poród SN to też się obawiam żeby lekarze byli ogarnięcia i w razie czego szybko zareagowali-przed ciąża też byłam napalona na CC ale teraz odpuściłam-mam nadzieję że będzie wszystko oki.
Telewizja kablowa mi szwankuje i jestem bez telewizji ale cos mnie zmęczenie ogarnęła chyba się kimne tym bardziej że plucha na dworze[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś u położnej zakładać nową kartę ciąży i okazało się że pracuje w szpitalu w którym planuję rodzić
Z dolegliwości ciążowych odczuwam najbardziej plecy, ucisk na nerw kulszowy co skutkuje stałym bólem przy chodzeniu, jak pochodzę chwilę dłużej (co oznacza czasem nawet i 15-20 min) to łapią mnie kolkoskurcze w dole brzucha, w pachwinach.
Ja dopiero 21 jadę do szpitala się rozejrzeć i dowiedzieć co będzie mi potrzebne, ale od razu mam spotkanie ze znajomą p. anestezjolog żeby wypełnić papiery do znieczulenia na zaś.
Swoją drogą mijałam się w drzwiach z sąsiadką (nie znamy się wprawdzie osobiście, tylko na dzień dobry) która właśnie przyjechała ze szpitala z noworodkiem w asyście męża i taty bądź teścia, biedna ledwo się poruszała i wchodziła po schodach - mam wrażenie że po cesarce, a jeśli tak się wygląda po sn, to zaczynam się obawiać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 16:30
-
nick nieaktualnyale dużo naskrobalyscie
my dziś kupiliśmy fotelik do samochodu maxi cosi. także z takich droższych rzeczy mamy juz wszystko. jeszcze tylko 2 kocyki minky śpiworek i dla Olafka tyle. Dla mnie drobiazgi do szpitala i koniec. a w ogóle to kupowalyscie pampersy 0 ? dziś była u mnie koleżanka I była mocno zdziwiona ze mam 1 pąki jedynek i 2x dwojki. ze to za wielkie i w jedynka się utopi.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
katarzyna - ja miałam ostatnio 2 razy takie rozwolnienie
Na prawdę bolał mnie dosłownie cały brzuch
Męczyłam się w tych bólach ze 20 min i się bałam wlaśnie, że coś się stanie
Ja do wózka kupuję materacyk i go powlekę prześcieradełkiema do przykrycia nic specjalnego, mam 2 koce i z nich będę korzystać.
katarzyna_d lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyluna91 wrote:katarzyna - ja miałam ostatnio 2 razy takie rozwolnienie
Na prawdę bolał mnie dosłownie cały brzuch
Męczyłam się w tych bólach ze 20 min i się bałam wlaśnie, że coś się stanie
Ja do wózka kupuję materacyk i go powlekę prześcieradełkiema do przykrycia nic specjalnego, mam 2 koce i z nich będę korzystać.
nie masz w gondoli materacyki? ja mam ale właśnie wydaje mi się jakiś cieniutki k zastanawiam się czy dziecku nie będzie za twardo.. -
tola2014 wrote:biorę 2 dziennie i poprawy nie widzę.
u mnie bardzo mala jest, syszalam ze przed wzieciem zelaza trzeba cos z wit c polknac lub zjesc ze wtedy sie lepiej wchlania ja mialam poprawe o 0.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:00
Carolq lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:nie masz w gondoli materacyki? ja mam ale właśnie wydaje mi się jakiś cieniutki k zastanawiam się czy dziecku nie będzie za twardo..
Ja mam używany wózek i muszę zmienić materacA cienki jest strasznie, widziałam na fotkach niektórych, że dzieciaczki leżały na takich porządnych i się rozejrzę, zobaczę co mają
tola2014 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Pochłonęłam dużą porcję lodów z bitą śmietaną, dawno już tak przyjemnie nie zgrzeszyłam
Dziewczyny czy zauważyłyście zmianę w swoim głosie? Mój stał się strasznie piskliwy, nie mogę siebie słuchać. Zastanawiam się czy to ucisk na przeponę czy jak gdzieś przeczytałam może to być uszkodzenie krtani przez zgagę? Słyszałyście o czymś takim? -
Robicie mi smaka z lodami.
glos to raczej ze strun głosowych idzie, wiec przepona nie ma znaczenia. Ale może hormony mają
Muszę zerknąć jako mamy materacyk w wózku. Kocyk na poczatek gruby, potem cienkie tez si znajdą. Co jakiś czas ktos kupowal kocyk. Tskze mam z 5:/.
Młody zaczyna boleśnie kopać. W sumie to dobrze nie musze się zastanawiać czy czuję ruchy:P -
Ale sie rozgadalyscie
normalnie nie moglam dojsc do ostatniej strony
ja dzisiaj jestem po wizycie u lekarza.. powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki wazyly w 30tc? Bo moj wazy 1400g i lekarz powiedzial ze troche za maly jest
No i ulozony miednicowo. Powiedzial ze daje mu jeszcze max 5 tygodni na to zeby sie obrocil bo jak nie to cca tak bardzo chce urodzic SN..
Jedyna dobra wiadomosc w dzisiejszym dniu to taka ze upragniony wozek przyjechal kurieremwysylam fotke
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e13ce1614a66.jpgCarolq, Patrycja24, Rudzina, Rudzina, luna91, Marietta, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość