WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Poli.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis czułam ze rodze :P :P tez macie takie zatwardzenia?? :-) normalnie jak 2 faza porodu z 10 minut stękania :P ehhh

Ja nic nie musze do szpitala brać! Tylko pampersy i chusteczki! Takie maja wymogi ! Ze tylko dla mnie rzeczy musze miec.

Torba juz spakowana tylko jeszcze wkładki laktacyjne musze i podpaski dokupić paczke bo mam polowe tylko opak.

I chyba o tych ziołach pomyśle co wspomagają laktacje :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Poli.
    Wstawiłem kolejna pralkę-wieczorem planuje definitywnie zakończyć prasowanie.
    Jeśli chodzi poród SN to też się obawiam żeby lekarze byli ogarnięcia i w razie czego szybko zareagowali-przed ciąża też byłam napalona na CC ale teraz odpuściłam-mam nadzieję że będzie wszystko oki.
    Telewizja kablowa mi szwankuje i jestem bez telewizji ale cos mnie zmęczenie ogarnęła chyba się kimne tym bardziej że plucha na dworze

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Iwa81 :) katarzyna_d mam dokładnie to samo co Ty . jest to udręka dla mnie i straszny ból ale musze sie chyba pogodzić z tym że już do końca ciaży z tym bede borykać. wyprózniam się raz na 5-6 dni i stękam jak bym na serio rodziła ;P

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u położnej zakładać nową kartę ciąży i okazało się że pracuje w szpitalu w którym planuję rodzić :)
    Z dolegliwości ciążowych odczuwam najbardziej plecy, ucisk na nerw kulszowy co skutkuje stałym bólem przy chodzeniu, jak pochodzę chwilę dłużej (co oznacza czasem nawet i 15-20 min) to łapią mnie kolkoskurcze w dole brzucha, w pachwinach.

Ja dopiero 21 jadę do szpitala się rozejrzeć i dowiedzieć co będzie mi potrzebne, ale od razu mam spotkanie ze znajomą p. anestezjolog żeby wypełnić papiery do znieczulenia na zaś.

Swoją drogą mijałam się w drzwiach z sąsiadką (nie znamy się wprawdzie osobiście, tylko na dzień dobry) która właśnie przyjechała ze szpitala z noworodkiem w asyście męża i taty bądź teścia, biedna ledwo się poruszała i wchodziła po schodach - mam wrażenie że po cesarce, a jeśli tak się wygląda po sn, to zaczynam się obawiać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 16:30

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też już mają swoje pory dnia jeżeli chodzi o ruchy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dużo naskrobalyscie :)
    my dziś kupiliśmy fotelik do samochodu maxi cosi. także z takich droższych rzeczy mamy juz wszystko. jeszcze tylko 2 kocyki minky śpiworek i dla Olafka tyle. Dla mnie drobiazgi do szpitala i koniec. a w ogóle to kupowalyscie pampersy 0 ? dziś była u mnie koleżanka I była mocno zdziwiona ze mam 1 pąki jedynek i 2x dwojki. ze to za wielkie i w jedynka się utopi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i widzę że candles88 się nie odezwała. szkoda bo mimo wszystko liczyłam na to , że nie trafi nam się ktoś taki na forum kto będzie nam opowiadał różne historie o usg żeby nas stresować. ..

Marietta, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 1 pampersa jest od 2do 5 kg no to przeciez idealne dla noworodka 0 to dla wczesniakow

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi tragiczna morfologia wyszła.
    leukocyty 12,9 (3,8-10)
    hemoglobina 10,7 (12-16)
    hematokryt 32,3 (37-47)
    neutrofile 10,36 (2,5-7)
    limfocyty 10,7 ( 20-45)

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam mam podobna w ciazy norma. Bierzesz zelazo ?

tola2014 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna - ja miałam ostatnio 2 razy takie rozwolnienie :O Na prawdę bolał mnie dosłownie cały brzuch :/ Męczyłam się w tych bólach ze 20 min i się bałam wlaśnie, że coś się stanie :P

Ja do wózka kupuję materacyk i go powlekę prześcieradełkiem :) a do przykrycia nic specjalnego, mam 2 koce i z nich będę korzystać.

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola nie przejmuj się ja miałam teraz ciut gorsze wyniki i lekarz powiedział ze jest okey

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    e tam mam podobna w ciazy norma. Bierzesz zelazo ?

biorę 2 dziennie i poprawy nie widzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    katarzyna - ja miałam ostatnio 2 razy takie rozwolnienie :O Na prawdę bolał mnie dosłownie cały brzuch :/ Męczyłam się w tych bólach ze 20 min i się bałam wlaśnie, że coś się stanie :P

Ja do wózka kupuję materacyk i go powlekę prześcieradełkiem :) a do przykrycia nic specjalnego, mam 2 koce i z nich będę korzystać.

nie masz w gondoli materacyki? ja mam ale właśnie wydaje mi się jakiś cieniutki k zastanawiam się czy dziecku nie będzie za twardo..

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    biorę 2 dziennie i poprawy nie widzę.

u mnie bardzo mala jest, syszalam ze przed wzieciem zelaza trzeba cos z wit c polknac lub zjesc ze wtedy sie lepiej wchlania ja mialam poprawe o 0.5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:00

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    nie masz w gondoli materacyki? ja mam ale właśnie wydaje mi się jakiś cieniutki k zastanawiam się czy dziecku nie będzie za twardo..

Ja mam używany wózek i muszę zmienić materac :) A cienki jest strasznie, widziałam na fotkach niektórych, że dzieciaczki leżały na takich porządnych i się rozejrzę, zobaczę co mają :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochłonęłam dużą porcję lodów z bitą śmietaną, dawno już tak przyjemnie nie zgrzeszyłam :D
    Dziewczyny czy zauważyłyście zmianę w swoim głosie? Mój stał się strasznie piskliwy, nie mogę siebie słuchać. Zastanawiam się czy to ucisk na przeponę czy jak gdzieś przeczytałam może to być uszkodzenie krtani przez zgagę? Słyszałyście o czymś takim?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie mi smaka z lodami.
    glos to raczej ze strun głosowych idzie, wiec przepona nie ma znaczenia. Ale może hormony mają

Muszę zerknąć jako mamy materacyk w wózku. Kocyk na poczatek gruby, potem cienkie tez si znajdą. Co jakiś czas ktos kupowal kocyk. Tskze mam z 5:/.

Młody zaczyna boleśnie kopać. W sumie to dobrze nie musze się zastanawiać czy czuję ruchy:P

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozgadalyscie :) normalnie nie moglam dojsc do ostatniej strony :) ja dzisiaj jestem po wizycie u lekarza.. powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki wazyly w 30tc? Bo moj wazy 1400g i lekarz powiedzial ze troche za maly jest :/

No i ulozony miednicowo. Powiedzial ze daje mu jeszcze max 5 tygodni na to zeby sie obrocil bo jak nie to cc :( a tak bardzo chce urodzic SN..

Jedyna dobra wiadomosc w dzisiejszym dniu to taka ze upragniony wozek przyjechal kurierem :) wysylam fotke :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e13ce1614a66.jpg

Carolq, Patrycja24, Rudzina, Rudzina, luna91, Marietta, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ