Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Poli.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis czułam ze rodze :P :P tez macie takie zatwardzenia?? :-) normalnie jak 2 faza porodu z 10 minut stękania :P ehhh

Ja nic nie musze do szpitala brać! Tylko pampersy i chusteczki! Takie maja wymogi ! Ze tylko dla mnie rzeczy musze miec.

Torba juz spakowana tylko jeszcze wkładki laktacyjne musze i podpaski dokupić paczke bo mam polowe tylko opak.

I chyba o tych ziołach pomyśle co wspomagają laktacje :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Poli.
    Wstawiłem kolejna pralkę-wieczorem planuje definitywnie zakończyć prasowanie.
    Jeśli chodzi poród SN to też się obawiam żeby lekarze byli ogarnięcia i w razie czego szybko zareagowali-przed ciąża też byłam napalona na CC ale teraz odpuściłam-mam nadzieję że będzie wszystko oki.
    Telewizja kablowa mi szwankuje i jestem bez telewizji ale cos mnie zmęczenie ogarnęła chyba się kimne tym bardziej że plucha na dworze

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Iwa81 :) katarzyna_d mam dokładnie to samo co Ty . jest to udręka dla mnie i straszny ból ale musze sie chyba pogodzić z tym że już do końca ciaży z tym bede borykać. wyprózniam się raz na 5-6 dni i stękam jak bym na serio rodziła ;P

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u położnej zakładać nową kartę ciąży i okazało się że pracuje w szpitalu w którym planuję rodzić :)
    Z dolegliwości ciążowych odczuwam najbardziej plecy, ucisk na nerw kulszowy co skutkuje stałym bólem przy chodzeniu, jak pochodzę chwilę dłużej (co oznacza czasem nawet i 15-20 min) to łapią mnie kolkoskurcze w dole brzucha, w pachwinach.

Ja dopiero 21 jadę do szpitala się rozejrzeć i dowiedzieć co będzie mi potrzebne, ale od razu mam spotkanie ze znajomą p. anestezjolog żeby wypełnić papiery do znieczulenia na zaś.

Swoją drogą mijałam się w drzwiach z sąsiadką (nie znamy się wprawdzie osobiście, tylko na dzień dobry) która właśnie przyjechała ze szpitala z noworodkiem w asyście męża i taty bądź teścia, biedna ledwo się poruszała i wchodziła po schodach - mam wrażenie że po cesarce, a jeśli tak się wygląda po sn, to zaczynam się obawiać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 16:30

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też już mają swoje pory dnia jeżeli chodzi o ruchy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dużo naskrobalyscie :)
    my dziś kupiliśmy fotelik do samochodu maxi cosi. także z takich droższych rzeczy mamy juz wszystko. jeszcze tylko 2 kocyki minky śpiworek i dla Olafka tyle. Dla mnie drobiazgi do szpitala i koniec. a w ogóle to kupowalyscie pampersy 0 ? dziś była u mnie koleżanka I była mocno zdziwiona ze mam 1 pąki jedynek i 2x dwojki. ze to za wielkie i w jedynka się utopi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i widzę że candles88 się nie odezwała. szkoda bo mimo wszystko liczyłam na to , że nie trafi nam się ktoś taki na forum kto będzie nam opowiadał różne historie o usg żeby nas stresować. ..

Marietta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 1 pampersa jest od 2do 5 kg no to przeciez idealne dla noworodka 0 to dla wczesniakow

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi tragiczna morfologia wyszła.
    leukocyty 12,9 (3,8-10)
    hemoglobina 10,7 (12-16)
    hematokryt 32,3 (37-47)
    neutrofile 10,36 (2,5-7)
    limfocyty 10,7 ( 20-45)

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam mam podobna w ciazy norma. Bierzesz zelazo ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna - ja miałam ostatnio 2 razy takie rozwolnienie :O Na prawdę bolał mnie dosłownie cały brzuch :/ Męczyłam się w tych bólach ze 20 min i się bałam wlaśnie, że coś się stanie :P

Ja do wózka kupuję materacyk i go powlekę prześcieradełkiem :) a do przykrycia nic specjalnego, mam 2 koce i z nich będę korzystać.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola nie przejmuj się ja miałam teraz ciut gorsze wyniki i lekarz powiedział ze jest okey

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    e tam mam podobna w ciazy norma. Bierzesz zelazo ?

biorę 2 dziennie i poprawy nie widzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    katarzyna - ja miałam ostatnio 2 razy takie rozwolnienie :O Na prawdę bolał mnie dosłownie cały brzuch :/ Męczyłam się w tych bólach ze 20 min i się bałam wlaśnie, że coś się stanie :P

Ja do wózka kupuję materacyk i go powlekę prześcieradełkiem :) a do przykrycia nic specjalnego, mam 2 koce i z nich będę korzystać.

nie masz w gondoli materacyki? ja mam ale właśnie wydaje mi się jakiś cieniutki k zastanawiam się czy dziecku nie będzie za twardo..

• malvva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    biorę 2 dziennie i poprawy nie widzę.

u mnie bardzo mala jest, syszalam ze przed wzieciem zelaza trzeba cos z wit c polknac lub zjesc ze wtedy sie lepiej wchlania ja mialam poprawe o 0.5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:00

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    nie masz w gondoli materacyki? ja mam ale właśnie wydaje mi się jakiś cieniutki k zastanawiam się czy dziecku nie będzie za twardo..

Ja mam używany wózek i muszę zmienić materac :) A cienki jest strasznie, widziałam na fotkach niektórych, że dzieciaczki leżały na takich porządnych i się rozejrzę, zobaczę co mają :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochłonęłam dużą porcję lodów z bitą śmietaną, dawno już tak przyjemnie nie zgrzeszyłam :D
    Dziewczyny czy zauważyłyście zmianę w swoim głosie? Mój stał się strasznie piskliwy, nie mogę siebie słuchać. Zastanawiam się czy to ucisk na przeponę czy jak gdzieś przeczytałam może to być uszkodzenie krtani przez zgagę? Słyszałyście o czymś takim?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie mi smaka z lodami.
    glos to raczej ze strun głosowych idzie, wiec przepona nie ma znaczenia. Ale może hormony mają

Muszę zerknąć jako mamy materacyk w wózku. Kocyk na poczatek gruby, potem cienkie tez si znajdą. Co jakiś czas ktos kupowal kocyk. Tskze mam z 5:/.

Młody zaczyna boleśnie kopać. W sumie to dobrze nie musze się zastanawiać czy czuję ruchy:P

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozgadalyscie :) normalnie nie moglam dojsc do ostatniej strony :) ja dzisiaj jestem po wizycie u lekarza.. powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki wazyly w 30tc? Bo moj wazy 1400g i lekarz powiedzial ze troche za maly jest :/

No i ulozony miednicowo. Powiedzial ze daje mu jeszcze max 5 tygodni na to zeby sie obrocil bo jak nie to cc :( a tak bardzo chce urodzic SN..

Jedyna dobra wiadomosc w dzisiejszym dniu to taka ze upragniony wozek przyjechal kurierem :) wysylam fotke :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e13ce1614a66.jpg

nick nieaktualny, Patrycja24, Rudzina, Rudzina, luna91, Marietta, nick nieaktualny, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ