Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
O nieeee nie mam superpharm u siebieaaaguchaaa wrote:witam sie i ja
mam dla Was super wiadomosc - jutro i pojutrze w superpharmie na canpol,lovi -smoki, butle, ogolnie akcesoria do karmienia[na zdjeciu oferty byl nawet reczny laktator!], nuk - tez akcesoria i detergenty, nivea baby i penaten -50%. chyba warto ogarnac dupki, jesli ktoras z Was czegos potrzebuje z tego typu rzeczy:)[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Ej dziewczyny mam problem. No kuzwa w tych szpitalach maja w dupie pacjentow

Dostalam skierowanie do szpitala od gin na echo serca (ostatnio wyszla biala plamka na serduszku malucha) i do 30tc miala zejsc i za 2 tyg mam znowu wizyte u gin i mam juz przyjsc z wynikami z tego badania. Wszystko byloby ok gdyby nie to ze termin na takie badanie dostalam na 29 marca!!! No kuzwa do tego czasu to ja juz urodzic moge. Bo to roznie bywa
ale ta baba po drugiej stronie sluchawki miala to w dupie. Powiedziala tylko tyle ze prywatnie 350zl. Pff!! Malpa! I co teraz robic? Ehh...

-
zazdroszcze, ja dzis 29t0d a juz naprawde nie moge sie doczekac az wejde w ten bezpieczny dla Malutkiej czas... ze to jeszcze tyle tyg.. a przede mna kilkudniowa wizyta rodziny meza [siostra z mezem i dwojka dzieci] ;/ i nawet nie wiem, kiedy moge sie ich spodziewac bo sie jeszcze nie okrelili ehhBaronowa_83 wrote:Dobry. U mnie juz właśnie 8 miesiąc. Jeszcze chwila i już będzie bez stresu

-
Cześć cześć mamusie. Ja dzisiaj od rana na nogach bo badania robiliśmy. Ciekawe czy poprawila mi sie morfologia po piciu tych buraków.
W piatek pewnie bedziemy wizytowac. Strrrrrasznie sie stesknilam za tym moim malutkim skarbem. Ciekawa jestem ile urósł i jak wygląda. Moze pokaże mamusi twarzyczke. Milego dzionka życzę. -
Hejka Pati ja mogę przejąć robienie pierwszej strony na naszym forum, tylko nie wiem jak to formalnie zrobić, jakby co to napisz na priv i jakoś to ogarniemy

Ja jestem uzależniona od kompa przynajmniej póki mały się nie urodzi także mogę walczyć z tą listą
Dziewczyny mam do Was pytanko o twardniejące brzuchatki, mi jak twardnieje to czasem taka kulka się robi, i mam wrażenie że to Kacper bo za chwilę się rusza, ale zdarza się też tak że twardnieje mi a nic się nie rusza
Powiedzcie mi w jakich dawkach na twardnienia bierzecie nospę ??? Czy przy skurczach brzuch twardnieje też po bokach bo mi czasem tylko na środku.
Moja szyjka na wizycie w piątek była rozpulchniona także muszę uważać na siebie, jakoś specjalnie lekarz nie kazał leżeć ale oszczędzać się.
Jeszcze o żelazo chciałam zapytać, bo wyszły mi niższe Erytrocyty 4,09 i Hemokryt 36,8 a lekarz mówi że jest ok, a jak u Was lekarze reagowali na takie wyniki poniżej normy labo, wiem że tam nie zaznaczają norm dla ciężarnych, ale nie wiem czy zacząć jakies żelazo brać ???
Z góry dziękuje za odpowiedź
Miłego dzionka

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
Lo matko to wspolczuje, zawsze lubiłam gości przyjmowac ale odkad coraz większa sie robie to poprostu nie mam na to sily.aaaguchaaa wrote:zazdroszcze, ja dzis 29t0d a juz naprawde nie moge sie doczekac az wejde w ten bezpieczny dla Malutkiej czas... ze to jeszcze tyle tyg.. a przede mna kilkudniowa wizyta rodziny meza [siostra z mezem i dwojka dzieci] ;/ i nawet nie wiem, kiedy moge sie ich spodziewac bo sie jeszcze nie okrelili ehh
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
Zadzwon do nfzetu. Oni maja obowiazek wskazać gdzie najbliżej i w jakim terminie masz zrobić badanieNacia wrote:Ej dziewczyny mam problem. No kuzwa w tych szpitalach maja w dupie pacjentow

Dostalam skierowanie do szpitala od gin na echo serca (ostatnio wyszla biala plamka na serduszku malucha) i do 30tc miala zejsc i za 2 tyg mam znowu wizyte u gin i mam juz przyjsc z wynikami z tego badania. Wszystko byloby ok gdyby nie to ze termin na takie badanie dostalam na 29 marca!!! No kuzwa do tego czasu to ja juz urodzic moge. Bo to roznie bywa
ale ta baba po drugiej stronie sluchawki miala to w dupie. Powiedziala tylko tyle ze prywatnie 350zl. Pff!! Malpa! I co teraz robic? Ehh... -
monilia84 wrote:Hejka Pati ja mogę przejąć robienie pierwszej strony na naszym forum, tylko nie wiem jak to formalnie zrobić, jakby co to napisz na priv i jakoś to ogarniemy

Ja jestem uzależniona od kompa przynajmniej póki mały się nie urodzi także mogę walczyć z tą listą
Dziewczyny mam do Was pytanko o twardniejące brzuchatki, mi jak twardnieje to czasem taka kulka się robi, i mam wrażenie że to Kacper bo za chwilę się rusza, ale zdarza się też tak że twardnieje mi a nic się nie rusza
Powiedzcie mi w jakich dawkach na twardnienia bierzecie nospę ??? Czy przy skurczach brzuch twardnieje też po bokach bo mi czasem tylko na środku.
Moja szyjka na wizycie w piątek była rozpulchniona także muszę uważać na siebie, jakoś specjalnie lekarz nie kazał leżeć ale oszczędzać się.
Jeszcze o żelazo chciałam zapytać, bo wyszły mi niższe Erytrocyty 4,09 i Hemokryt 36,8 a lekarz mówi że jest ok, a jak u Was lekarze reagowali na takie wyniki poniżej normy labo, wiem że tam nie zaznaczają norm dla ciężarnych, ale nie wiem czy zacząć jakies żelazo brać ???
Miłego dzionka
U mnie teraz raz na kilka dni twardnieje brzuch tak ze mam wrazenie ze wypycha sie gdzies glowka albo pupa
troche pomasuje i przechodzi.. gin kazal mi zwiekszyc dawke magnezu i to mi w sumie pomoglo bo wczesniej to codziennie po kilka razy mialam wypchany brzuch i twardy jakby maly sie prostowal w brzuszku

-
monilia84 wrote:Hejka Pati ja mogę przejąć robienie pierwszej strony na naszym forum, tylko nie wiem jak to formalnie zrobić, jakby co to napisz na priv i jakoś to ogarniemy

Miłego dzionka
Jesli sie spina raz na godzinę np. To nie trzeba nospy. Raxzej wiecej leżeć. Pic wode i brac magnez. Jak bardziej to ja biorę tylko doraźnie jedną zwykla nospę.
Z wynikami nie pomogę bo ja w sumie tylko na hemoglobin patrzę
a ta mam jeszcze 12 wiec spoko jak na mnie
-
A masz wpisane na skierowaniu gdzie?. To pewnie dupa:/. Ale to zadzwon i tak może cos wymyślą
-
Nio u mnie hemoglobina też się trzyma chyba 12,7

Aha czyli mówicie zwiększyć dawkę magnezu a ile mogę wciągnąć tego magnezu bo kupiłam ostatnio MAGNELLE (nie wiem czemu bo brałam zwykły ale babka mi wcisnęła w aptece) i biorę jedną dziennie bo tak na ulotce pisze ona ma 200mg magnezu czyli jak walnę 2x1 to nic mi nie będzie nie ???
Naciu a jaką Ty bierzesz teraz dawkę, że Ci pomogło ??
Mój maluch jest ciągle pośladkowo i wypina się już coraz mocniej i wyraźniej, wczoraj to myślałam że brzuch mi rozszarpie
Tez mi się wydaje że muszę poleżeć sobie troszkę, skończyła się sielanka

-
Dzwonilam jeszcze raz do tego szpitala Ujastek
i wyprosilam wyklocilam nagadalam i w koncu laskawie powiedziala mi babka zebym jutro zadzwonila bo bedzie pani doktor ktora robi te badania i ona zadecyduje czy mnie przyjmie wczesniej czy nie.. jak nie przyjmie to wtedy bede dzwonic do nfz..
Baronowa_83, monilia84 lubią tę wiadomość

-
No właśnie o te "robienie coraz większą" chodzi. Bo niestety alenlapie sie na tym ze coraz częściej musze się położyć bo brzuszek sie stawia czy po prostu plecy bola. A tu skacz baw sie gotuj piecz.. Bo przeciez ugościć trzebaJusWik wrote:Lo matko to wspolczuje, zawsze lubiłam gości przyjmowac ale odkad coraz większa sie robie to poprostu nie mam na to sily.
..(no ale mąż chce swoja mame odciążyć, bo siostra z rodzina na miesiąc z Francji przyjechali) pomijam fakt ze musze pisac prace magisterska i ba zajęci chodzić..
-
Monilia ja od samego poczatku bralam magnez 3x2 dziennie.. a teraz biore 4x2tabl. Bo ja od samego poczatku mialam bolesci brzucha bo mam tylozgiecie macicy (odwrocona macica) i prawdopodobnie przez to mialam takie bolesci brzucha. A zwiekszona dawke biore juz gdzies od 2 miesiecy i zero bolesci
monilia84 lubi tę wiadomość

-
Skąd kupowałascie pieluszki tetrowe?Bo ja mam bambusowe 2 z camphory(do przykrycia małej w lato),3 z kiko bawelniane(też fajne mięciutkie )jeszcze tylko tetrowe-mam jedna ale taka nie bardzo bo mi w jakimś gratisie przyszła-cienka, przezroczysta i szorstka.Widzialam komplety 5 szt 40zl z z motherhood.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
z marketu simpli (auchan) - najtańsze jakie były. to i tak ma słyżyć to podkładnia, jak dziecko ulewa, więc nie szalałam z ceną (a potem świetnie się tym podłogi myjeJustyśM wrote:Skąd kupowałascie pieluszki tetrowe?Bo ja mam bambusowe 2 z camphory(do przykrycia małej w lato),3 z kiko bawelniane(też fajne mięciutkie )jeszcze tylko tetrowe-mam jedna ale taka nie bardzo bo mi w jakimś gratisie przyszła-cienka, przezroczysta i szorstka.Widzialam komplety 5 szt 40zl z z motherhood.
)
JustyśM, JusWik lubią tę wiadomość
-
Nacia wrote:Monilia ja od samego poczatku bralam magnez 3x2 dziennie.. a teraz biore 4x2tabl. Bo ja od samego poczatku mialam bolesci brzucha bo mam tylozgiecie macicy (odwrocona macica) i prawdopodobnie przez to mialam takie bolesci brzucha. A zwiekszona dawke biore juz gdzies od 2 miesiecy i zero bolesci

Ale magnez też masz jedną tabletkę 200mg??

-
Baronowa_83 wrote:z marketu simpli (auchan) - najtańsze jakie były. to i tak ma słyżyć to podkładnia, jak dziecko ulewa, więc nie szalałam z ceną (a potem świetnie się tym podłogi myje
)
U mnie z pielszkami podobnie, najtańsze na allegro kupilam białe tetry, a co do podłóg to masz rację Baronowa są super