X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Ale magnez też masz jedną tabletkę 200mg??

Na ulotce pisze ze 1 tabl ma 300mg..

tb73anlisarvnmt1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Na ulotce pisze ze 1 tabl ma 300mg..

Aha to dzięki bardzo, zwiększe sobie poprostu magnez i zobaczę czy jest zmiana i do tego więcej leżenia, co u mnie niestety jest czymś trudnym bo ja na tyłu nie mogę usiedziec i ciągle coś robię :) I tak mam przeczucia że na nastepnej wizycie czyli 25.03 (jeśli dotrwam) to wyląduje już w szpitalu bo moja szyjka raczej nie wydoi :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zwieksz sobie dawke to zobaczysz czy jest poprawa :) na pewno Ci nie zaszkodzi :)

monilia84 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    został mi do kupienia termometr dla noworodka. polecacie jakiś?
    My będziemy kupować microlife nc100 albo nc150, ale dopiero w kwietniu bo teraz strasznie dużo wydatków, a taki termometr ok. 100zł, a drugi mam zwykły elektroniczny z miękką końcówką za 10zł w aptece kupiłam

Negra, tola2014 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

ja bede kupowala ten termometr : https://naszsmyk.pl/pl/p/Termometr-Medyczny-na-podczerwien-do-ucha-i-czola/2177

mozna nim zmierzyc temp wody w wanience, czy pozniej posilku dla dziecka a nawet temperatury w pokoiku :)

tola2014 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Skąd kupowałascie pieluszki tetrowe?Bo ja mam bambusowe 2 z camphory(do przykrycia małej w lato),3 z kiko bawelniane(też fajne mięciutkie )jeszcze tylko tetrowe-mam jedna ale taka nie bardzo bo mi w jakimś gratisie przyszła-cienka, przezroczysta i szorstka.Widzialam komplety 5 szt 40zl z z motherhood.
    Ja wzięłam z gemini paczkę 10szt tych najgrubszych z gramaturą 140. Tylko przyszło mi w paczce 20szt i się zastanawiam czy nie pomylili i czy to nie są te cienkie, ale w sumie są mięciutkie i trochę lepsze od tych cienkich kiolorowych które mam.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hej dziewczyny :)

ja bede kupowala ten termometr : https://naszsmyk.pl/pl/p/Termometr-Medyczny-na-podczerwien-do-ucha-i-czola/2177

mozna nim zmierzyc temp wody w wanience, czy pozniej posilku dla dziecka a nawet temperatury w pokoiku :)
    miałam w takim stylu, tyle, ze droższy - jak dla mnie beznadziejny. Na czole w w ogóle nie miało sensu mierzyć, a w uchu jak się zmierzyło kilka razy to kilka różnych wyników ;/ teraz mam zgryz co kupić

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze bedzie ok, jest polecany przez miesiecznik mam dziecko i ma certyfikat ;) jak bedzie cos nie tak to im odeśle ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam że chciałam czekać jeszcze przynajmniej tydzień z praniem, a torbę spakować przed samymi świętami albo tuż po, ale po ostatniej wizycie babci i ostatnio u rodziców to się zaczęłam zastanawiać czy miałam rację... Babcia to już z 2 tygodnie temu to mi mówiła że lepiej wszystko już poprać i że musiałabym się za to zabrać bo to różnie bywa, a rodzice mnie zapytali w sobotę czy spakowałam sobie tą torbę, to ja w szoku odpoweidziałam że spakuję przed świetami albo po świętach, że jeszcze chyba czas a jakby co mam wszystko na jednej półce, a oni ponagnali że to już 8 miesiąc że różnie może być, ze lepiej sobie spakować i niech sobie stoi a nie potem wszystko na szybko albo męża gonić...
    No i tak od jutra się biorę za to pranie a w przyszłym tyg. chyba spakuję tą torbę... chociaż cały czas wydaje mi się to jakoś wcześnie... no ale w sumie mąż też się urodził w 35 tygodniu a u mnie już koniec 32 więc może faktycznie warto spakować...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My będziemy kupować microlife nc100 albo nc150, ale dopiero w kwietniu bo teraz strasznie dużo wydatków, a taki termometr ok. 100zł, a drugi mam zwykły elektroniczny z miękką końcówką za 10zł w aptece kupiłam
    a masz jakieś sprawdzone opinie o tych termometrach? Bo w necie ile osób tyle opinii niestety. Ja zamówiłam wczoraj (chyba przez godzinę patrzyłam się w ekran z pytaniem czy jestem pewna :D ). Mój znajomy farmaceuta powiedział że on ufa jedynie pomiarom termometrów rtęciowych a reszta to jak się trafi, jeden model będzie zawsze podawał prawidłowo a drugi raz trafi raz nie... Sprawdzę, oby jak najrzadziej był potrzebny.
    Pieluchy też zamówiłam w Gemini z Weber, patrzyłam przede wszystkim żeby były grubsze bo podobno najwygodniejsze. Brakuje mi jeszcze flanelowych ale nie wiem czy są potrzebne. Wczoraj z kocykiem zamówiłam jedną bambusową i myślę że wybiorę jeszcze takie ze dwie i wystarczy. Na co zwracacie uwagę przy bambusowych czy one też różnią się grubości/jakością czy tylko firmą?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co bambusowe?

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    mysle ze bedzie ok, jest polecany przez miesiecznik mam dziecko i ma certyfikat ;) jak bedzie cos nie tak to im odeśle ;p
    Te polecenia to często zwykla reklama. A z czesc certyfikatów firmy sobie kupują i nie ma to nic wspólnego z jakością:/. Co jest bez sensu. Bo robi ludzi w balona. Mam nadzueje ze nie będzie ci potrzebny ;)

Negra, tola2014 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja i znów miałam 4 strony do nadrobienia :P to taka kara dla śpiochów :P
    Domi co do torby i prania raczej powinnaś sie za to wsiąść. Szczególnie
    Jak masz zamiar robic to sama. Mi Jest coraz cześciej nawet ogarnąć własne mieszkanie a co
    Dopiero
    Mowić jeszcze o prasowaniu rzeczy Małej itd.
    Ktos sie pytał o normy ja podajże miałam 35,5 i lekarz mówił Ze dla ciężarnej to ok wiec spokojnie . Dopiero od 35,0 zaczęłam
    Leczenie . Odnośnie erytrocytów nie mam pojęcia ale jeśli tez duzo nie wyskakują to nie ma sie czym denerwować , gorzej jak by były w moczu .
    Pieluszki tetrowe kupiłam jakieś 2 sztuki . Nie za bardzo mi sie podobają w dotyku i nie wiem czy będę ich używać.
    Co do pieluch bambusowych one raczej sa cieniutkie ale za to miłe. Ja zamawiałam z
    Sklep słoń . Wzielam jedna z algami druga bez ta bez jest o wiele fajniejsza. Polecam tez wam wkłady bambusowe do kołdry lekkie nie przyjmują roztoczy itd. :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Te polecenia to często zwykla reklama. A z czesc certyfikatów firmy sobie kupują i nie ma to nic wspólnego z jakością:/. Co jest bez sensu. Bo robi ludzi w balona. Mam nadzueje ze nie będzie ci potrzebny ;)

ale na necie sa o nim dobre opinie na jakis blogu rownierz o tym czytala, jeszcze nie zdarzylo mi sie kupic rzadnego badziewiu wiec jestem dobrej mysli ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    a masz jakieś sprawdzone opinie o tych termometrach? Bo w necie ile osób tyle opinii niestety. Ja zamówiłam wczoraj (chyba przez godzinę patrzyłam się w ekran z pytaniem czy jestem pewna :D ). Mój znajomy farmaceuta powiedział że on ufa jedynie pomiarom termometrów rtęciowych a reszta to jak się trafi, jeden model będzie zawsze podawał prawidłowo a drugi raz trafi raz nie... Sprawdzę, oby jak najrzadziej był potrzebny.
    Pieluchy też zamówiłam w Gemini z Weber, patrzyłam przede wszystkim żeby były grubsze bo podobno najwygodniejsze. Brakuje mi jeszcze flanelowych ale nie wiem czy są potrzebne. Wczoraj z kocykiem zamówiłam jedną bambusową i myślę że wybiorę jeszcze takie ze dwie i wystarczy. Na co zwracacie uwagę przy bambusowych czy one też różnią się grubości/jakością czy tylko firmą?
    Znalazłam gdzieś na blogu opinię, wydaje mi się że firma jest dość dobra, lekarze używają produktów tej firmy, a właśnie kupuję stacjonarnie i mam drugi termometr żeby wyniki móc porównać i w razie czego od razu do apteki z reklamacją pójdę. Myślę że z każdego termometru może się trafić jakiś felerny, to tylko urządzenie. Mam też w apteczce jakiś termometr rtęciowy w razie jakieś na prawde fatalnie wyglądającej sytuacji.

Negra lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Jesli chodzi o polecenia z gazet, to jestem tego samego zdania- wszysko jest opłacone :-) Podobnie z recenzjami na niektórych (na szczęście nie na wszystkich) blogach.
    Gdybym od kilku lat nie miała nc100, to pewnie kupiłbym teraz nc150 (chyba nowszy model). O tym Sisi opinie są raczej średnie... A Microlife też widywalam w różnych szpitalach, w całej Polsce nie tylko w moim mieście. Wiec jak lekarze opierają się na tych pomiarach, to chyba nie jest źle?
    Oczywiście każdy taki termometr trzeba się nauczyć prawidłowo obsługiwać, bo bez tego ani rusz:-) No i na podczerwień nigdy nie dorówna rtęciowym, ale tych już nie kupimy :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A po co bambusowe?
    Ja kupię taką dużą kolorową jako kocyk/przykrycie na lato. Ale to tylko moja fanaberia- nie wiem nawet, czy wykorzystam :-) Ale przecież nie można być do końca rozsądnym :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar córce podkładać pod buźkę w wózku . I tez chyba do wycierania będę jej używać bo jest o wiele milsza :)
    Przyszła mi wlasnie paka z apteki :P wiec układamy w szafie bo narazie nie mam komody :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:42

• malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupie przetestuje to wam powiem jak działa ;) zawsze można odesłać

Baronowa_83, tola2014, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przemawia w pieluchach bambusowych że lepiej niż tetra pochłaniają wilgoć i są oddychające i przyjemne w dotyku. Czy to jest prawda czy tylko reklama przekonam się jak przetestuję. Wydaje mi się że będę ich używać na początku jako otulacza a później jako ochronę przed słońcem na spacerach czy jako delikatne przykrycie w ciepłe noce. A kupujecie w rozmiarze pieluszkowym czy te większe? Ja na razie zamówiłam jedną 75x75 na sprawdzenie jak to w ogóle wygląda i wydaje mi się że jako otulacz będzie wygodniejsza ale nie wiem jak z zasłanianiem wózka czy nie lepsza będzie większa? Z drugiej strony ciepły kocyk który kupiłam też nie jest dużo większy bo ma 75x90 więc czy większy bambusowy nie będzie za duży dla malucha?

‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ