Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacia wrote:Na ulotce pisze ze 1 tabl ma 300mg..
Aha to dzięki bardzo, zwiększe sobie poprostu magnez i zobaczę czy jest zmiana i do tego więcej leżenia, co u mnie niestety jest czymś trudnym bo ja na tyłu nie mogę usiedziec i ciągle coś robię
I tak mam przeczucia że na nastepnej wizycie czyli 25.03 (jeśli dotrwam) to wyląduje już w szpitalu bo moja szyjka raczej nie wydoi

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
My będziemy kupować microlife nc100 albo nc150, ale dopiero w kwietniu bo teraz strasznie dużo wydatków, a taki termometr ok. 100zł, a drugi mam zwykły elektroniczny z miękką końcówką za 10zł w aptece kupiłamtola2014 wrote:został mi do kupienia termometr dla noworodka. polecacie jakiś?
Negra, tola2014 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny

ja bede kupowala ten termometr : https://naszsmyk.pl/pl/p/Termometr-Medyczny-na-podczerwien-do-ucha-i-czola/2177
mozna nim zmierzyc temp wody w wanience, czy pozniej posilku dla dziecka a nawet temperatury w pokoiku
tola2014 lubi tę wiadomość
-
Ja wzięłam z gemini paczkę 10szt tych najgrubszych z gramaturą 140. Tylko przyszło mi w paczce 20szt i się zastanawiam czy nie pomylili i czy to nie są te cienkie, ale w sumie są mięciutkie i trochę lepsze od tych cienkich kiolorowych które mam.JustyśM wrote:Skąd kupowałascie pieluszki tetrowe?Bo ja mam bambusowe 2 z camphory(do przykrycia małej w lato),3 z kiko bawelniane(też fajne mięciutkie )jeszcze tylko tetrowe-mam jedna ale taka nie bardzo bo mi w jakimś gratisie przyszła-cienka, przezroczysta i szorstka.Widzialam komplety 5 szt 40zl z z motherhood.
-
miałam w takim stylu, tyle, ze droższy - jak dla mnie beznadziejny. Na czole w w ogóle nie miało sensu mierzyć, a w uchu jak się zmierzyło kilka razy to kilka różnych wyników ;/ teraz mam zgryz co kupićmalvva wrote:hej dziewczyny

ja bede kupowala ten termometr : https://naszsmyk.pl/pl/p/Termometr-Medyczny-na-podczerwien-do-ucha-i-czola/2177
mozna nim zmierzyc temp wody w wanience, czy pozniej posilku dla dziecka a nawet temperatury w pokoiku
-
Dziewczyny powiem Wam że chciałam czekać jeszcze przynajmniej tydzień z praniem, a torbę spakować przed samymi świętami albo tuż po, ale po ostatniej wizycie babci i ostatnio u rodziców to się zaczęłam zastanawiać czy miałam rację... Babcia to już z 2 tygodnie temu to mi mówiła że lepiej wszystko już poprać i że musiałabym się za to zabrać bo to różnie bywa, a rodzice mnie zapytali w sobotę czy spakowałam sobie tą torbę, to ja w szoku odpoweidziałam że spakuję przed świetami albo po świętach, że jeszcze chyba czas a jakby co mam wszystko na jednej półce, a oni ponagnali że to już 8 miesiąc że różnie może być, ze lepiej sobie spakować i niech sobie stoi a nie potem wszystko na szybko albo męża gonić...
No i tak od jutra się biorę za to pranie a w przyszłym tyg. chyba spakuję tą torbę... chociaż cały czas wydaje mi się to jakoś wcześnie... no ale w sumie mąż też się urodził w 35 tygodniu a u mnie już koniec 32 więc może faktycznie warto spakować... -
a masz jakieś sprawdzone opinie o tych termometrach? Bo w necie ile osób tyle opinii niestety. Ja zamówiłam wczoraj (chyba przez godzinę patrzyłam się w ekran z pytaniem czy jestem pewnadomi05 wrote:My będziemy kupować microlife nc100 albo nc150, ale dopiero w kwietniu bo teraz strasznie dużo wydatków, a taki termometr ok. 100zł, a drugi mam zwykły elektroniczny z miękką końcówką za 10zł w aptece kupiłam
). Mój znajomy farmaceuta powiedział że on ufa jedynie pomiarom termometrów rtęciowych a reszta to jak się trafi, jeden model będzie zawsze podawał prawidłowo a drugi raz trafi raz nie... Sprawdzę, oby jak najrzadziej był potrzebny.
Pieluchy też zamówiłam w Gemini z Weber, patrzyłam przede wszystkim żeby były grubsze bo podobno najwygodniejsze. Brakuje mi jeszcze flanelowych ale nie wiem czy są potrzebne. Wczoraj z kocykiem zamówiłam jedną bambusową i myślę że wybiorę jeszcze takie ze dwie i wystarczy. Na co zwracacie uwagę przy bambusowych czy one też różnią się grubości/jakością czy tylko firmą? -
Te polecenia to często zwykla reklama. A z czesc certyfikatów firmy sobie kupują i nie ma to nic wspólnego z jakościąmalvva wrote:mysle ze bedzie ok, jest polecany przez miesiecznik mam dziecko i ma certyfikat
jak bedzie cos nie tak to im odeśle ;p
. Co jest bez sensu. Bo robi ludzi w balona. Mam nadzueje ze nie będzie ci potrzebny
Negra, tola2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja i znów miałam 4 strony do nadrobienia
to taka kara dla śpiochów 
Domi co do torby i prania raczej powinnaś sie za to wsiąść. Szczególnie
Jak masz zamiar robic to sama. Mi Jest coraz cześciej nawet ogarnąć własne mieszkanie a co
Dopiero
Mowić jeszcze o prasowaniu rzeczy Małej itd.
Ktos sie pytał o normy ja podajże miałam 35,5 i lekarz mówił Ze dla ciężarnej to ok wiec spokojnie . Dopiero od 35,0 zaczęłam
Leczenie . Odnośnie erytrocytów nie mam pojęcia ale jeśli tez duzo nie wyskakują to nie ma sie czym denerwować , gorzej jak by były w moczu .
Pieluszki tetrowe kupiłam jakieś 2 sztuki . Nie za bardzo mi sie podobają w dotyku i nie wiem czy będę ich używać.
Co do pieluch bambusowych one raczej sa cieniutkie ale za to miłe. Ja zamawiałam z
Sklep słoń . Wzielam jedna z algami druga bez ta bez jest o wiele fajniejsza. Polecam tez wam wkłady bambusowe do kołdry lekkie nie przyjmują roztoczy itd.
monilia84 lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Te polecenia to często zwykla reklama. A z czesc certyfikatów firmy sobie kupują i nie ma to nic wspólnego z jakością
. Co jest bez sensu. Bo robi ludzi w balona. Mam nadzueje ze nie będzie ci potrzebny 
ale na necie sa o nim dobre opinie na jakis blogu rownierz o tym czytala, jeszcze nie zdarzylo mi sie kupic rzadnego badziewiu wiec jestem dobrej mysli
-
Znalazłam gdzieś na blogu opinię, wydaje mi się że firma jest dość dobra, lekarze używają produktów tej firmy, a właśnie kupuję stacjonarnie i mam drugi termometr żeby wyniki móc porównać i w razie czego od razu do apteki z reklamacją pójdę. Myślę że z każdego termometru może się trafić jakiś felerny, to tylko urządzenie. Mam też w apteczce jakiś termometr rtęciowy w razie jakieś na prawde fatalnie wyglądającej sytuacji.Guem wrote:a masz jakieś sprawdzone opinie o tych termometrach? Bo w necie ile osób tyle opinii niestety. Ja zamówiłam wczoraj (chyba przez godzinę patrzyłam się w ekran z pytaniem czy jestem pewna
). Mój znajomy farmaceuta powiedział że on ufa jedynie pomiarom termometrów rtęciowych a reszta to jak się trafi, jeden model będzie zawsze podawał prawidłowo a drugi raz trafi raz nie... Sprawdzę, oby jak najrzadziej był potrzebny.
Pieluchy też zamówiłam w Gemini z Weber, patrzyłam przede wszystkim żeby były grubsze bo podobno najwygodniejsze. Brakuje mi jeszcze flanelowych ale nie wiem czy są potrzebne. Wczoraj z kocykiem zamówiłam jedną bambusową i myślę że wybiorę jeszcze takie ze dwie i wystarczy. Na co zwracacie uwagę przy bambusowych czy one też różnią się grubości/jakością czy tylko firmą?
Negra lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!Baronowa_83 wrote:Te polecenia to często zwykla reklama. A z czesc certyfikatów firmy sobie kupują i nie ma to nic wspólnego z jakością
Jesli chodzi o polecenia z gazet, to jestem tego samego zdania- wszysko jest opłacone
Podobnie z recenzjami na niektórych (na szczęście nie na wszystkich) blogach.
Gdybym od kilku lat nie miała nc100, to pewnie kupiłbym teraz nc150 (chyba nowszy model). O tym Sisi opinie są raczej średnie... A Microlife też widywalam w różnych szpitalach, w całej Polsce nie tylko w moim mieście. Wiec jak lekarze opierają się na tych pomiarach, to chyba nie jest źle?
Oczywiście każdy taki termometr trzeba się nauczyć prawidłowo obsługiwać, bo bez tego ani rusz:-) No i na podczerwień nigdy nie dorówna rtęciowym, ale tych już nie kupimy
-
nick nieaktualnyJa mam zamiar córce podkładać pod buźkę w wózku . I tez chyba do wycierania będę jej używać bo jest o wiele milsza

Przyszła mi wlasnie paka z apteki
wiec układamy w szafie bo narazie nie mam komody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:42
monilia84 lubi tę wiadomość
-
Do mnie przemawia w pieluchach bambusowych że lepiej niż tetra pochłaniają wilgoć i są oddychające i przyjemne w dotyku. Czy to jest prawda czy tylko reklama przekonam się jak przetestuję. Wydaje mi się że będę ich używać na początku jako otulacza a później jako ochronę przed słońcem na spacerach czy jako delikatne przykrycie w ciepłe noce. A kupujecie w rozmiarze pieluszkowym czy te większe? Ja na razie zamówiłam jedną 75x75 na sprawdzenie jak to w ogóle wygląda i wydaje mi się że jako otulacz będzie wygodniejsza ale nie wiem jak z zasłanianiem wózka czy nie lepsza będzie większa? Z drugiej strony ciepły kocyk który kupiłam też nie jest dużo większy bo ma 75x90 więc czy większy bambusowy nie będzie za duży dla malucha?