Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carola ja pisze jak robiłam i jak.zrobie.
Do porodu poszłam w samej koszuli bez stanika bo od razu po Sn dają dziecko na brzuch i na cycki do cycka
Później jiz na drugi dzień cycki bolały to zakladalam stanik .smarowalam maścią i wkladala lakt i byli ok
Podklady poporodowe na lóżko biorę 5sz od razu bo od razu jak mnie przywiozą po porodzie to.sobie rozloze..te ppdpachy się ruszają nawet jak się siedzi i brudzi sow koszule i lozko(podkład) a rano wizyta wiec przed zmienia na czyste zeby lichy nie bylo..bilre 5jakbym musiała dluzej zostac..koszule tez biorę 1stara na poród i 2czySte jakby przeciekly.ja mam syt ze maz nie będzie co chwile u mnie wiec wole miec od razu
Ręczniki papierowe i mydlo szare w mydelniczce to mój zestaw do pielęgnacji krocza..siku,podmycie sie podtarcie ręcznikiem psiknkecie octeniseptwm i gotowe..
Wole ręczniki papierowe niz zakrwawiony ręcznik hehe
Baronowa_83, Carolq, Marietta lubią tę wiadomość
-
Hehe... ja aż się boję brać za pakowanie, mam przygotowaną taką małą walizeczkęi mam ogromną nadzieję się w nią zmieścić (tyle że dla dzidzi musze mieć tylko pampersy, krem i chusteczki) a do reklamówki wcisnąć poszukę jaśka bo bez takiej nie zasnę, klapki dla męża na przebranie i ewentualnie pampersy jak nie wejdą do walizki ;pCarolq wrote:No u mnie poszło kolejne pranie
całe szczęście ze Kochana Babcia wszystko z Mama moja prasują wiec tylko wstawiają i do przodu idzie
co do torby wlasnie zaczęłam sie pakować i tez nie mam pojęcia co wsiąść
jakaś porażka
W nic sie nie mieszczę niby mam listę pakuje sie zgodnie z tym ale ciagle mam a moze wezmę pare sztuk a moze to itd.
Nie wiem ale chyba zastosuje sie pakowania w 3 torby bo inaczej sobie tego nie wyobrażam . Meza niby mam 5 min od szpitala ale nie wiem czy do leżenia brać koszulkę zapasowa bo wsumnie jak Małej sie oleje to nie będę czekać az mi koszulkę przywiezie. A wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe w jakiej ilości podstawowej brać na jeden dzien ?
A powiedzcie mi jeszcze jak to jest na porodówce leżysz w samej koszuli tak ? Czy w staniku tez ja nie za bardzo lubię chodzić w stanikach ;p I czy jak sie idzie kompać to trzeba miec cos do ubrania czy nie ? Po co mi ręczniki jednorazowe ? Sorki moze te pytania beda dla was dziwne ale za bardzo nie wiem jak sie przygotować
a mąż z początku po co do torby/walizki - przecież do reklamówki się weźmie co najpotrzebniejsze, a potem mi będzie dowoził bo przecież z torbą jak na wakacje nie pójdę na porodówkę;p;p wyśmiałam go, pokazałam co w ogóle i po co musze mieć to zmiękł;p
Koszule mam kupione dwie i obie weznę, jak mały pobrudzi albo sama sobie pobrudze to założę drugą a jedną dam mężowi co od razu wypierze i znów przywiezie.
Podkłady biorę paczkę z canpola, tam jest 10szt, ponoć są u nas w szpitalu szpitalne, a jak nie będzie to mi mąż albo siostra kupią i dowiozą. Wkładek biorę tyle ile mi się do kosmetyczki do kosmetyków zmieści, nie pamiętam, chyba z 8, 10 par upchnęłam bo kosmetyczka już spakowana w szafie stoi
Staniki mam takie miękkie bez fiszbin 2szt, taki byle jakie, ale do leżenia w szpitalu i na noc w domu są ok, taki ładny z fiszbinami a alies mama mam na razie jeden i mąż mi na wyjście ze szpitala przywiezie bo szkoda mi go tak w szpitalu nosić.
Papierowe ręczniki gdzieś czytałam że to wytarcia krocza, bo papier toaletowy cienki się rwie, a taki do wycierania raz dwa się pobrudzi i znów musiałabyś mieć więcej niż jeden, a papierowe mniej miejsca zajmują - ja nie biorę całej rolki, narwałam chyba z 20sztuk z dużej na pojedyncze, jak braknie dowiozą
Carolq lubi tę wiadomość
-
Wkladek biorę z 20w woreczku.malo miejsca to zajmuje ,1recznik,tata doniesie,paczka pampersów,paczka chusteczek,paczka majtek5szt.
A herbatę kubek,sztućce termometr..swoka kosmetyczke..szlafrokk..no jest tego
Klapki pod prysznic,kapcie do chodzenia,kilka par skarpetek..
Sobie ręcznik do cialy,malej ręcznik i kosmetyki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:36
-
nick nieaktualnyNacia wrote:Ja spakowalam sie do walizki podroznej
bo nie zmiescilam sie do zwyklej torby heheh no a co calej wyprawki niewiem czy nie bede musiala kilka rzeczy powymieniac bo grozi mi cc
a przy cesarce raczej jakies podklady i podpaski nie beda mi chyba potrzebne.. w sumie niewiem.. spakowane jest w razie..
ja też chciałam don walizki podroznej takiej dużej ale mąż mówi żebym się nie wyglupiala bo nikt mnie z taka wielka nie wpuści. jak jechalismy na wakacje na 2 tyg to się w nia palowalam. kobiety potrzebuje dużo rzeczy
-
tola2014 wrote:ja też chciałam don walizki podroznej takiej dużej ale mąż mówi żebym się nie wyglupiala bo nikt mnie z taka wielka nie wpuści. jak jechalismy na wakacje na 2 tyg to się w nia palowalam. kobiety potrzebuje dużo rzeczy

Tola Ty bedziesz miala cc?
Ja probowalam sie spakowac do zwyklej torby mniejszej ale nie zmiescilam sie :p klapki szlafrok jakies ciuchy kosmetyki i reszta dla dziecka.. wole miec niz nie miec

-
Ja wezmę sportowa torbe
pampersy,chusteczki,kosmetyki dla dziecka,ręczniki papierowe i wode można trzymać w bagażniku w siatce a później po porodzie maz szybko przyniesie
mój mi tak przyniosl.a i zgrzewkę wody kupili i od razu mi przyniósł pod lóżko hahaha bo bardzo mi sie chciało pic haha
Kolezanka z sali sie smiala a sama pozniej wziela ode mnie bo maz miał być wieczorem i jej dopiero kupił i mi oddala hehe
-
O tak. Zgrzewka wody to podstawa;) w szpitalach jest gorąco koszmarnie.
Musze sobie spokojnie napisać co potrzebuję.
Pierwsze pranie sie pierze. 3 szuflady w komodzie odzyskane. Takze zaczynam 8 miesiac z przytupem
katarzyna_d, pasia27, Marietta, JusWik lubią tę wiadomość
-
Ja musze niestety wziąć ze sobą, przynajmniej jedną małą wodę i jedną większą, niestety mąż prawka nie ma, a ja sama mogę się do porodu nie zawieźć;p pewnie zawiezie mnia mama, teść albo taksówka;ppasia27 wrote:Ja wezmę sportowa torbe
pampersy,chusteczki,kosmetyki dla dziecka,ręczniki papierowe i wode można trzymać w bagażniku w siatce a później po porodzie maz szybko przyniesie
mój mi tak przyniosl.a i zgrzewkę wody kupili i od razu mi przyniósł pod lóżko hahaha bo bardzo mi sie chciało pic haha
Kolezanka z sali sie smiala a sama pozniej wziela ode mnie bo maz miał być wieczorem i jej dopiero kupił i mi oddala hehe -
dziewczyny jestescie mega!! tak wlasnie siedzialam i dostalam zaiwechy odnosnie torby a tu co!? temat torby do szpitala. super. bo ja pomyslu nie mialam, co wziac.
aaa bo wlasnie chyba "otwieram rachunek" na gemini i tak rozwazam, co bierzecie na sutki - bo zastanawiam sie nad maltan [masc] na pekajace sutki macie jakies doswiadczenia? a moe wiecie, co innego lepszego wziac? z gory dzieki za odpowiedzi:)

-
aaaguchaaa wrote:dziewczyny jestescie mega!! tak wlasnie siedzialam i dostalam zaiwechy odnosnie torby a tu co!? temat torby do szpitala. super. bo ja pomyslu nie mialam, co wziac.
aaa bo wlasnie chyba "otwieram rachunek" na gemini i tak rozwazam, co bierzecie na sutki - bo zastanawiam sie nad maltan [masc] na pekajace sutki macie jakies doswiadczenia? a moe wiecie, co innego lepszego wziac? z gory dzieki za odpowiedzi:)
ja tez biore maltan slyszalam ze dobry jest i nie trzeba zmywac przed karmieniem
Carolq lubi tę wiadomość
-
N sutki polecam bephanten /chyba dobrze napisałam/ ten do pupy. Mi życie uratował,
schodzila mi skóra. Przynosił ulge i szybko goił
A zamiast prześcieradła do wózka fajnie sprawdzają się kolorowe pieluchy flanelowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 15:04
Różyczka, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
Necia będziesz po cesarke potrzebowała podkładów i podpasek-na szkole rodzenia mówiło,że po cesarce tak samo organizm się oczyszcza z odchodów poporodowych.Nacia wrote:Ja spakowalam sie do walizki podroznej
bo nie zmiescilam sie do zwyklej torby heheh no a co calej wyprawki niewiem czy nie bede musiala kilka rzeczy powymieniac bo grozi mi cc
a przy cesarce raczej jakies podklady i podpaski nie beda mi chyba potrzebne.. w sumie niewiem.. spakowane jest w razie..
Jakiś czas temu wysyłałam listę do szpitala.
Nacia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
nick nieaktualnyLiley wrote:N sutki polecam bephanten /chyba dobrze napisałam/ ten do pupy. Mi życie uratował,
schodzila mi skóra. Przynosił ulge i szybko goił
A zamiast prześcieradła do wózka fajnie sprawdzają się kolorowe pieluchy flanelowe
Tez go kupiłam i właśnie patrzę ze jest tez do smarowania sutków
i nie kapowałam zbytnio.. Czy to są jakies jaja 
Fajnie 2 w jednym
A co do podkładów to u mnie nie wymagają!!,mam miec tylko dla siebie rzeczy i gitara
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Po cc faktycznie podkłady są potrzebne. Zapakują ci od razu po cieciu
ja na sale jechalam juz na podkładzie na łóżku i owinieta tym metrem podpaski. Przez dzień kiedy się leży położne 3x zmieniły mi ta podpache i raz podmyły. Ja zużyłam 1.5 paczki w szpitalu. Jakieś miałam szpitale w białym opakowaniu, w domu używałam juz tych grubych podpasek chyba bella nova? Aaa i warto mieć te majty z siateczki. Najlepiej wielorazowe. Miałam takie jednorazowe z ala fizeliny i użyłam raz bo sztywne i wbijały się w skórę.
Nacia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNacia wrote:Tola Ty bedziesz miala cc?
Ja probowalam sie spakowac do zwyklej torby mniejszej ale nie zmiescilam sie :p klapki szlafrok jakies ciuchy kosmetyki i reszta dla dziecka.. wole miec niz nie miec
tak ja będę miała cc . 1.04 moja gin juz mi wyda skierowanie na 39tc. skierowała mnie tam ze względu na wcześniejsze leczenie w kierunku niepłodności. no i jednak ujastek. moja gin będzie mnie kroić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 16:14