X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola ja pisze jak robiłam i jak.zrobie.
    Do porodu poszłam w samej koszuli bez stanika bo od razu po Sn dają dziecko na brzuch i na cycki do cycka :-)
    Później jiz na drugi dzień cycki bolały to zakladalam stanik .smarowalam maścią i wkladala lakt i byli ok :-)
    Podklady poporodowe na lóżko biorę 5sz od razu bo od razu jak mnie przywiozą po porodzie to.sobie rozloze..te ppdpachy się ruszają nawet jak się siedzi i brudzi sow koszule i lozko(podkład) a rano wizyta wiec przed zmienia na czyste zeby lichy nie bylo..bilre 5jakbym musiała dluzej zostac..koszule tez biorę 1stara na poród i 2czySte jakby przeciekly.ja mam syt ze maz nie będzie co chwile u mnie wiec wole miec od razu
    Ręczniki papierowe i mydlo szare w mydelniczce to mój zestaw do pielęgnacji krocza..siku,podmycie sie podtarcie ręcznikiem psiknkecie octeniseptwm i gotowe..
    Wole ręczniki papierowe niz zakrwawiony ręcznik hehe

Baronowa_83, Carolq, Marietta lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No u mnie poszło kolejne pranie :) całe szczęście ze Kochana Babcia wszystko z Mama moja prasują wiec tylko wstawiają i do przodu idzie :) co do torby wlasnie zaczęłam sie pakować i tez nie mam pojęcia co wsiąść :/ jakaś porażka
    W nic sie nie mieszczę niby mam listę pakuje sie zgodnie z tym ale ciagle mam a moze wezmę pare sztuk a moze to itd.
    Nie wiem ale chyba zastosuje sie pakowania w 3 torby bo inaczej sobie tego nie wyobrażam . Meza niby mam 5 min od szpitala ale nie wiem czy do leżenia brać koszulkę zapasowa bo wsumnie jak Małej sie oleje to nie będę czekać az mi koszulkę przywiezie. A wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe w jakiej ilości podstawowej brać na jeden dzien ?
    A powiedzcie mi jeszcze jak to jest na porodówce leżysz w samej koszuli tak ? Czy w staniku tez ja nie za bardzo lubię chodzić w stanikach ;p I czy jak sie idzie kompać to trzeba miec cos do ubrania czy nie ? Po co mi ręczniki jednorazowe ? Sorki moze te pytania beda dla was dziwne ale za bardzo nie wiem jak sie przygotować :(
    Hehe... ja aż się boję brać za pakowanie, mam przygotowaną taką małą walizeczkęi mam ogromną nadzieję się w nią zmieścić (tyle że dla dzidzi musze mieć tylko pampersy, krem i chusteczki) a do reklamówki wcisnąć poszukę jaśka bo bez takiej nie zasnę, klapki dla męża na przebranie i ewentualnie pampersy jak nie wejdą do walizki ;p
    a mąż z początku po co do torby/walizki - przecież do reklamówki się weźmie co najpotrzebniejsze, a potem mi będzie dowoził bo przecież z torbą jak na wakacje nie pójdę na porodówkę;p;p wyśmiałam go, pokazałam co w ogóle i po co musze mieć to zmiękł;p
    Koszule mam kupione dwie i obie weznę, jak mały pobrudzi albo sama sobie pobrudze to założę drugą a jedną dam mężowi co od razu wypierze i znów przywiezie.
    Podkłady biorę paczkę z canpola, tam jest 10szt, ponoć są u nas w szpitalu szpitalne, a jak nie będzie to mi mąż albo siostra kupią i dowiozą. Wkładek biorę tyle ile mi się do kosmetyczki do kosmetyków zmieści, nie pamiętam, chyba z 8, 10 par upchnęłam bo kosmetyczka już spakowana w szafie stoi
    Staniki mam takie miękkie bez fiszbin 2szt, taki byle jakie, ale do leżenia w szpitalu i na noc w domu są ok, taki ładny z fiszbinami a alies mama mam na razie jeden i mąż mi na wyjście ze szpitala przywiezie bo szkoda mi go tak w szpitalu nosić.
    Papierowe ręczniki gdzieś czytałam że to wytarcia krocza, bo papier toaletowy cienki się rwie, a taki do wycierania raz dwa się pobrudzi i znów musiałabyś mieć więcej niż jeden, a papierowe mniej miejsca zajmują - ja nie biorę całej rolki, narwałam chyba z 20sztuk z dużej na pojedyncze, jak braknie dowiozą :)

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladek biorę z 20w woreczku.malo miejsca to zajmuje ,1recznik,tata doniesie,paczka pampersów,paczka chusteczek,paczka majtek5szt.
    A herbatę kubek,sztućce termometr..swoka kosmetyczke..szlafrokk..no jest tego
    Klapki pod prysznic,kapcie do chodzenia,kilka par skarpetek..
    Sobie ręcznik do cialy,malej ręcznik i kosmetyki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:36

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek,ubranka,ze 3-4tetry..
    Ale ja muszę wsiąść duzo bo nikt mi nie dowiezie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja spakowalam sie do walizki podroznej :D bo nie zmiescilam sie do zwyklej torby heheh no a co calej wyprawki niewiem czy nie bede musiala kilka rzeczy powymieniac bo grozi mi cc :( a przy cesarce raczej jakies podklady i podpaski nie beda mi chyba potrzebne.. w sumie niewiem.. spakowane jest w razie..

ja też chciałam don walizki podroznej takiej dużej ale mąż mówi żebym się nie wyglupiala bo nikt mnie z taka wielka nie wpuści. jak jechalismy na wakacje na 2 tyg to się w nia palowalam. kobiety potrzebuje dużo rzeczy :P

• Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja też chciałam don walizki podroznej takiej dużej ale mąż mówi żebym się nie wyglupiala bo nikt mnie z taka wielka nie wpuści. jak jechalismy na wakacje na 2 tyg to się w nia palowalam. kobiety potrzebuje dużo rzeczy :P

Tola Ty bedziesz miala cc?

Ja probowalam sie spakowac do zwyklej torby mniejszej ale nie zmiescilam sie :p klapki szlafrok jakies ciuchy kosmetyki i reszta dla dziecka.. wole miec niz nie miec :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę sportowa torbe :-) pampersy,chusteczki,kosmetyki dla dziecka,ręczniki papierowe i wode można trzymać w bagażniku w siatce a później po porodzie maz szybko przyniesie ;-) mój mi tak przyniosl.a i zgrzewkę wody kupili i od razu mi przyniósł pod lóżko hahaha bo bardzo mi sie chciało pic haha
    Kolezanka z sali sie smiala a sama pozniej wziela ode mnie bo maz miał być wieczorem i jej dopiero kupił i mi oddala hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Zgrzewka wody to podstawa;) w szpitalach jest gorąco koszmarnie.

Musze sobie spokojnie napisać co potrzebuję.

Pierwsze pranie sie pierze. 3 szuflady w komodzie odzyskane. Takze zaczynam 8 miesiac z przytupem :D

katarzyna_d, pasia27, Marietta, JusWik lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja wezmę sportowa torbe :-) pampersy,chusteczki,kosmetyki dla dziecka,ręczniki papierowe i wode można trzymać w bagażniku w siatce a później po porodzie maz szybko przyniesie ;-) mój mi tak przyniosl.a i zgrzewkę wody kupili i od razu mi przyniósł pod lóżko hahaha bo bardzo mi sie chciało pic haha
    Kolezanka z sali sie smiala a sama pozniej wziela ode mnie bo maz miał być wieczorem i jej dopiero kupił i mi oddala hehe
    Ja musze niestety wziąć ze sobą, przynajmniej jedną małą wodę i jedną większą, niestety mąż prawka nie ma, a ja sama mogę się do porodu nie zawieźć;p pewnie zawiezie mnia mama, teść albo taksówka;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie tyle, bo zapomniałam o podkładach na łóżko.
    Wiecie gdzie kupić fajne prześcieradełka do wózka?

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestescie mega!! tak wlasnie siedzialam i dostalam zaiwechy odnosnie torby a tu co!? temat torby do szpitala. super. bo ja pomyslu nie mialam, co wziac. :) aaa bo wlasnie chyba "otwieram rachunek" na gemini i tak rozwazam, co bierzecie na sutki - bo zastanawiam sie nad maltan [masc] na pekajace sutki macie jakies doswiadczenia? a moe wiecie, co innego lepszego wziac? z gory dzieki za odpowiedzi:)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałam z ziaji czyta lanomina i tania;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    dziewczyny jestescie mega!! tak wlasnie siedzialam i dostalam zaiwechy odnosnie torby a tu co!? temat torby do szpitala. super. bo ja pomyslu nie mialam, co wziac. :) aaa bo wlasnie chyba "otwieram rachunek" na gemini i tak rozwazam, co bierzecie na sutki - bo zastanawiam sie nad maltan [masc] na pekajace sutki macie jakies doswiadczenia? a moe wiecie, co innego lepszego wziac? z gory dzieki za odpowiedzi:)

ja tez biore maltan slyszalam ze dobry jest i nie trzeba zmywac przed karmieniem

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N sutki polecam bephanten /chyba dobrze napisałam/ ten do pupy. Mi życie uratował,
    schodzila mi skóra. Przynosił ulge i szybko goił :)
    A zamiast prześcieradła do wózka fajnie sprawdzają się kolorowe pieluchy flanelowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 15:04

Różyczka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja spakowalam sie do walizki podroznej :D bo nie zmiescilam sie do zwyklej torby heheh no a co calej wyprawki niewiem czy nie bede musiala kilka rzeczy powymieniac bo grozi mi cc :( a przy cesarce raczej jakies podklady i podpaski nie beda mi chyba potrzebne.. w sumie niewiem.. spakowane jest w razie..
    Necia będziesz po cesarke potrzebowała podkładów i podpasek-na szkole rodzenia mówiło,że po cesarce tak samo organizm się oczyszcza z odchodów poporodowych.
    Jakiś czas temu wysyłałam listę do szpitala.

Nacia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz przesyłam co u nas w szpitalu potrzeba:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/29487c0621f0.jpg

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    N sutki polecam bephanten /chyba dobrze napisałam/ ten do pupy. Mi życie uratował,
    schodzila mi skóra. Przynosił ulge i szybko goił :)
    A zamiast prześcieradła do wózka fajnie sprawdzają się kolorowe pieluchy flanelowe :)

Tez go kupiłam i właśnie patrzę ze jest tez do smarowania sutków ;-) i nie kapowałam zbytnio.. Czy to są jakies jaja :P

Fajnie 2 w jednym :P

A co do podkładów to u mnie nie wymagają!!,mam miec tylko dla siebie rzeczy i gitara :D

pasia27 lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie za pomoc :) mam nadzieje ze maly zmieni jeszcze ulozenie i bede rodzic SN ale roznie to bywa. No to w takim razie zawartosci walizki nie zmieniam :)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc faktycznie podkłady są potrzebne. Zapakują ci od razu po cieciu :) ja na sale jechalam juz na podkładzie na łóżku i owinieta tym metrem podpaski. Przez dzień kiedy się leży położne 3x zmieniły mi ta podpache i raz podmyły. Ja zużyłam 1.5 paczki w szpitalu. Jakieś miałam szpitale w białym opakowaniu, w domu używałam juz tych grubych podpasek chyba bella nova? Aaa i warto mieć te majty z siateczki. Najlepiej wielorazowe. Miałam takie jednorazowe z ala fizeliny i użyłam raz bo sztywne i wbijały się w skórę.

Nacia lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Tola Ty bedziesz miala cc?

Ja probowalam sie spakowac do zwyklej torby mniejszej ale nie zmiescilam sie :p klapki szlafrok jakies ciuchy kosmetyki i reszta dla dziecka.. wole miec niz nie miec :)

tak ja będę miała cc . 1.04 moja gin juz mi wyda skierowanie na 39tc. skierowała mnie tam ze względu na wcześniejsze leczenie w kierunku niepłodności. no i jednak ujastek. moja gin będzie mnie kroić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 16:14

‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ