X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Hejka Pati ja mogę przejąć robienie pierwszej strony na naszym forum, tylko nie wiem jak to formalnie zrobić, jakby co to napisz na priv i jakoś to ogarniemy :)

Ja jestem uzależniona od kompa przynajmniej póki mały się nie urodzi także mogę walczyć z tą listą :)

Dziewczyny mam do Was pytanko o twardniejące brzuchatki, mi jak twardnieje to czasem taka kulka się robi, i mam wrażenie że to Kacper bo za chwilę się rusza, ale zdarza się też tak że twardnieje mi a nic się nie rusza ;) Powiedzcie mi w jakich dawkach na twardnienia bierzecie nospę ??? Czy przy skurczach brzuch twardnieje też po bokach bo mi czasem tylko na środku.

Moja szyjka na wizycie w piątek była rozpulchniona także muszę uważać na siebie, jakoś specjalnie lekarz nie kazał leżeć ale oszczędzać się.

Jeszcze o żelazo chciałam zapytać, bo wyszły mi niższe Erytrocyty 4,09 i Hemokryt 36,8 a lekarz mówi że jest ok, a jak u Was lekarze reagowali na takie wyniki poniżej normy labo, wiem że tam nie zaznaczają norm dla ciężarnych, ale nie wiem czy zacząć jakies żelazo brać ???

Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Miłego dzionka ;)
    Monilia, fajnie, że jesteś chętna przejąć robotę po Pati :)
    Ja mam prawie wszystkie wyniki zaniżone lub zawyżone i o ile lekarka nie widzi w nich nic złego absolutnie się nimi nie przejmuję i nie przyjmuję suplementów na własną rękę.
    Co do twardnienia brzucha i skurczy, to chyba jest trochę tak, że każda z nas inaczej je odczuwa. Ja mam te objawy dość silne dokładnie od miesiąca i do tej pory nic złego na szczęście się nie stało, choć za początku byłam tak wystraszona, że pojechałam do szpitala, a panikarą nie jestem :) Mam wizyty co 2 tyg i mam zażywać magnez 2x3 dziennie, a z nospą nie przesadzać tylko doraźnie łykać. Szczerze mówiąc to nawet nospa max na te skurcze nie działa, więc ją odpuściłam. Na wszelki wypadek lekarka mi przepisała luteinę 100mg 1x1.
    Moja mądra położna powiedziała na SR, że często tego typu objawy biorą się ze steresu...Ja jej trochę wierze, bo byłam ciągle spięta ( że wyprawka nieskompletowana, że nie wiem jak będę rodzić, że mąż jeszcze wyjeżdża, że sprawy w firmie nie załatwione, że wózka nie ma, że zakupy przed nami, że ja muszę o wszystkim myśleć i że wszystko na mojej głowie i bla bla bla ...) W sobotę zrobiliśmy zakupy i mimo tego, że pokoik nadal nie jest przygotowany, i brakuje kilku rzeczy, jakoś tak ze mnie wszystko spłynęło...I poczułam spokój i o dziwo miałam wczoraj bardzo udany i intensywny dzień :)

monilia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ej dziewczyny mam problem. No kuzwa w tych szpitalach maja w dupie pacjentow :/
    Dostalam skierowanie do szpitala od gin na echo serca (ostatnio wyszla biala plamka na serduszku malucha) i do 30tc miala zejsc i za 2 tyg mam znowu wizyte u gin i mam juz przyjsc z wynikami z tego badania. Wszystko byloby ok gdyby nie to ze termin na takie badanie dostalam na 29 marca!!! No kuzwa do tego czasu to ja juz urodzic moge. Bo to roznie bywa :/ ale ta baba po drugiej stronie sluchawki miala to w dupie. Powiedziala tylko tyle ze prywatnie 350zl. Pff!! Malpa! I co teraz robic? Ehh...

u mnie też jest plamka na sercu. i to jie jest tak, że do 30 tc ma zniknąć. albo zniknie albo nie. może zniknąć tez po urodzeniu parę miesięcy ale nie musi. i nie jest to nic groźnego. mnie moja gin mówi ze nie ma potrzeby robić echo chyba ze tych ognisk jest więcej.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie też jest plamka na sercu. i to jie jest tak, że do 30 tc ma zniknąć. albo zniknie albo nie. może zniknąć tez po urodzeniu parę miesięcy ale nie musi. i nie jest to nic groźnego. mnie moja gin mówi ze nie ma potrzeby robić echo chyba ze tych ognisk jest więcej.

Aha :) no to dobrze wiedziec.. kurcze lekarze tez strasza kaza badania robic itp..

A ja dzisiaj mialam jechac zawiesc l4 do pracy podjechac na zkaupy do rossmanna i do ziaji do auchana tez na jakies drobne zakupy i co? Lezalam i zasnelam i przed chwila sie obudzilam i jestem taka rozleniwiona ze nie chce mi sie tylka z lozka ruszac a co dopiero z domu..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Aha :) no to dobrze wiedziec.. kurcze lekarze tez strasza kaza badania robic itp..

A ja dzisiaj mialam jechac zawiesc l4 do pracy podjechac na zkaupy do rossmanna i do ziaji do auchana tez na jakies drobne zakupy i co? Lezalam i zasnelam i przed chwila sie obudzilam i jestem taka rozleniwiona ze nie chce mi sie tylka z lozka ruszac a co dopiero z domu..
    Już się zaczęłam zastanawiać czy tylko ja tak mam z tym spaniem, wstalam po 11,tłumacze to sobie ze w nocy się spac nie da bo co godzine wyjscie do wc na siusiu,jak w zegarku

• Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli ja tez sobie tak tlumacze :) tylko czasami wstane rano i blakam sie po mieszkaniu i nic nie robie a jak mam cos do zrobienia albo do zalatwienia tak jak dzisiaj to ja mam takie spanie :D

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

mnie moja gin mówiła tylko , że nie jest to groźne ale nam.o tym mówi bo jak dziecko się urodzi i będą go badać to mogą wyjść delikatne szmery na sercu i najlepiej zgłosić lekarzowi o tej plamce . mnie nawet w usg 2 i 3 trymestru o tej plamce nie pisała. najwidoczniej to nic ważnego jest. mówiła , że zwykła anomalia. taka uroda dzidziusia.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu panikuje bo to jednak serduszko.. ale reszta jest wszystko ok wiec mysle ze z ta plamka tez bedzie ok..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytaj sobie o ognisku hiperechogenicznym nawet na belly jest taki wątek to sientroche uspokoisz :)

Nacia lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambusowe pieluszki do przykrywania w lato-mięciutkie i podobno pochłaniają promienie UV taki mały bajer, czasami trzeba zaszalec☺
    Co do spinania brzuszka to z nerwów napewno też mi się tak dzieje a poza tym jak dłużej chodzę więc unikam długich spacerów,a i nic na to nie biorę.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki. Ja robie ostatnie pranie bo w piątek znowu dostałam od mamy pake ciuszków, czeka mnie kolejne mam nadzieje ostatnie prasowanie :P torby do szpitala jeszcze nie mam spakowanej bo w żadną sie nie mieszcze, czekam aż mi koleżanka pożyczy bo ma taką w sam raz ;)

Co do termometra też się zastanawiam jaki wybrać, czytam dobre opinie nt. Bauter ft90 ale jest trochę drogi.. na szczęście jest jeszcze troche czasu, najwyżej kupie jakiś po porodzie.

• malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwczyny tez wam sie smaki w ciazy tak pozmienialy ?

ja np niecierpialam oliwek a teraz sie nimi zajadam :D

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic sie nie pozmienialo.. gdzies w okolicy 5 miesiaca sos czosnkowy smierdzial mi skarpetkami :D i do pizzy nie bylam w stanie go uzyc.. ale to minelo i teraz zadnych zmian smakowych :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w szoku bo wlasnie od dwoch tygodni gdzie nie zobacze oliwki tam musze zjesc czy to salatka czy pizza z oliwkami czy serek z oliwkami a kiedys to byloy dla mnie paskudne a teraz zastanawiam sie jak moglam nie jesc :D

mi mieso smierdzi taka oborą ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Malvva skarpetki obora no niewiem juz ktore gorsze :D a oliwek to ja chyba nigdy nie polubie bleee :p

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia tak samo przed ciążą miałam :D a teraz szaleństwo ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Cześć mamuśki. Ja robie ostatnie pranie bo w piątek znowu dostałam od mamy pake ciuszków, czeka mnie kolejne mam nadzieje ostatnie prasowanie :P torby do szpitala jeszcze nie mam spakowanej bo w żadną sie nie mieszcze, czekam aż mi koleżanka pożyczy bo ma taką w sam raz ;)

Co do termometra też się zastanawiam jaki wybrać, czytam dobre opinie nt. Bauter ft90 ale jest trochę drogi.. na szczęście jest jeszcze troche czasu, najwyżej kupie jakiś po porodzie.

No właśnie ostatnio na fejsie pytałam o ten termometr bo ma fajne opinie ale ok.160 zł no ale wole mieć dobry termometr i wydać trochę forsy przyda się :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odrzucilam mieso,ale widze że za mleko to dam się pochlastac od 2 tygodni,a tak to smaki nic mi się nie zmienily.Mialam wczoraj smaka na lody i dzisiaj chrypka i meczy mnie gardlo więc nie wyszlo mi to na dobre..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie poszło kolejne pranie :) całe szczęście ze Kochana Babcia wszystko z Mama moja prasują wiec tylko wstawiają i do przodu idzie :) co do torby wlasnie zaczęłam sie pakować i tez nie mam pojęcia co wsiąść :/ jakaś porażka
    W nic sie nie mieszczę niby mam listę pakuje sie zgodnie z tym ale ciagle mam a moze wezmę pare sztuk a moze to itd.
    Nie wiem ale chyba zastosuje sie pakowania w 3 torby bo inaczej sobie tego nie wyobrażam . Meza niby mam 5 min od szpitala ale nie wiem czy do leżenia brać koszulkę zapasowa bo wsumnie jak Małej sie oleje to nie będę czekać az mi koszulkę przywiezie. A wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe w jakiej ilości podstawowej brać na jeden dzien ?
    A powiedzcie mi jeszcze jak to jest na porodówce leżysz w samej koszuli tak ? Czy w staniku tez ja nie za bardzo lubię chodzić w stanikach ;p I czy jak sie idzie kompać to trzeba miec cos do ubrania czy nie ? Po co mi ręczniki jednorazowe ? Sorki moze te pytania beda dla was dziwne ale za bardzo nie wiem jak sie przygotować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:21

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni cale krocze czuje jak sue rozchodzi. Krzyze cos zaczynaja mnie bolec a co do smaow to na diecie nie ma za bardzo jak szalec ... Nic damy rade

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam sie do walizki podroznej :D bo nie zmiescilam sie do zwyklej torby heheh no a co calej wyprawki niewiem czy nie bede musiala kilka rzeczy powymieniac bo grozi mi cc :( a przy cesarce raczej jakies podklady i podpaski nie beda mi chyba potrzebne.. w sumie niewiem.. spakowane jest w razie..

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ