X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Nie martw się, będzie ok :) zobaczysz fasolkę i posłuchasz pewnie serduszka dzisiaj :)
    Ja też idę popołudniu na wizytę :)
    trzymam. Kciuki !!! <3 <3 za wizyte

Agnieszka0812, mejbi lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    mam nadzieje :(

w ciazy slyszalam do 5 kg mozna dzwigac... to w sumie trwalo chwilke, ale mimo wszystko mam wyrzuty sumienia. Oby bylo tak jak mowisz <3
    Wiadomo, że myślisz o tym, ja w sobotę podniosłam moje 25kg szczęścia młodszego i dostało mi się od chłopa:P też odruchowo go podniosłam i posadziłam na łóżku :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byłam oddać krew moje pierwsze badania i jak zwykle zapomniałam mocz oddać hahaha dobrze ze miałam pęcherz pełny poleciałam szybko do apteki i zalatwilam sobie kubek, ale jak zwykle maja problem żeby mi tyle znaleźć :P

Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka wiesz, że Cię uwielbiam! <3

hiacynta99, Alicce lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w szoku :) wydaje mi się, że smerfetka22 ma jaiś problem ze swoją osobą.

to moja pierwsza ciąża, fakt nieplanowana bo kilka miesięcy temu usłyszałam,że nigdy nie będę w ciąży dlatego nie nastawiałam się itak jestem nią przerażona i każdego dnia boję się o nią, sprawdzam czy mnie piersi bolą czy mam mdłości, tego co mnie czeka, czy będzie serduszko i wydaję mi się,że mam do tego prawo aby się bać, to samo dotyczy kobiet które poroniły. Nie potrafie wyobrazić sobie co wtedy czuję się,nie nie chcę tego sobie wyobrażać bo uważam,że jest to niesprawiedliwe,że spotyka to kobiety i każdy ma prawo na swój sposób to przeżyć.

Do smerfetki22 mówisz,że jesteś lekarzem? mam nadzieję,że nie onkologiem, a Twoje żale na innym forum na nasz temat są nie na miejscu. Nie rozumiem po co zapisujesz się na takie forum? Pamiętaj tylko,że karma zawsze wraca.

Dziewczyny nie przejmujmy się,nie warto :):)

Agnieszka0812, hiacynta99, Wiaterek lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam ze smerfetki. Toz to schizofrenia jak nic

Agnieszka0812, konwalijka, monilia84, mejbi, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia kochana :* i ty bedziesz miała swoje upragnione dzieciatko tu na ziemi. Bo jedno już masz - siedzi sobie na chmurkach i opiekuje sie mamusią i rodzeństwem ktore teraz nosisz w brzuszku . bedzie dobrze Mysiunia :* wszystko bedzie dobrze :)
    i dziekuję ,że jesteś z Nami - nie odchodź stąd nigdzie :*

Agnieszka0812, hiacynta99, xpatiiix3, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana na bank będzie wszystko w porządku ;) ja moje prawie 15kg pierwszego szczęścia noszę czasem ,no od paru dni staram się nie ale wskakuje mi ciągle na kolana chociaż ,ale córkę zdąży się, ale ona tylko 8 kg waży ,myślę że w porządku będzie ;) Tylko ja to nie mam wyboru trzeba czasem poprzytulać te serducha moje ;)

Wiecie co brak słów pokaże swój brak kultury za co przepraszam, ale jestem wściekła normalnie ja pierdole toż to jakaś idiotka.. No kur.. śmiechu warte... Ile jadu jest w takich ludziach, a wy prawka kwestia indywidualna nikt nikogo nie krytykował ja z synem miałam dopiero robiorą w 8msc (w 34 zdaje się o ile dobrze pamiętam płeć poznałam dopiero) z córką jakoś ok.6msc zdaje się też jak poznałam płeć i teraz też powoli zacznę ogarniać wyprawkę jak poznam płeć jakoś połówkowym pewnie pierwsze ciuszki kupie ale to pojedyncze sztuki jak panienka jednak będzie druga to dosłownie sama wyprawkę na wyjście ze szpitala resztą po córce ;) wózek łóżeczko mam więc tylko córce nowe kupie ;) ale mam czas jeszcze na wszystko za jakieś 3msc będę myśleć ;)

Powodzenia na wizytach dzisiaj ja jeszcze odliczam zostało mi 8dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:19

Agnieszka0812, monilia84, mejbi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Hiacyntka wiesz, że Cię uwielbiam! <3
    Ooo jak milo to słyszeć hahaha :-*

<3 wszystkie musimy się. Uwielbiać i traktować jak jedna wielka rodzina <3

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ale tu się podzialo jak tylko dopadnie kompa to sobie nadrobie. W każdym razie chciałam się tylko zameldować ze jestem. W tym tygodniu jeszcze sporo pracy przede mną ale od przyszłego mam zamiar odpoczywać. Na szczęście w mojej pracy sama decyduje totalnie o wszystkim więc zobaczę jak to się będzie dalej rozwijać. W przyszły poniedziałek mam wizytę to wtedy wiele się wyjaśni.
    A smerfetka....Szkoda słów

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujace ! :)
    Cassie gratuluję kropki ! A raczej kreseczki hehe :* Ci lekarze mają oko do takich rzeczy, aż trudno uwierzyć, że z takiej mikro kropeczki wyrośnie dorodny, różowy bobas ! :)

Haha no to jest dziwne, wszystkie mają Kropki, Groszki i Fasolki, a ja mam Kreseczkę :)))) zawsze byłam inna ;))

Napisałam na tamtym wątku, choć tu w wymianie zdań nie uczestniczyłam. Przykro mi jest, gdy ktoś przeinacza prawdę, robi z siebie ofiarę i oczernia niczemu nie winne osoby :(

Ja właśnie powiedziałam o ciąży cioci mojego męża, która prawie z nami mieszka, bo się babcią opiekuje. Zostałam wyściskana i powiedziała "Ty sobie będziesz odpoczywać, a ja będę z wózkiem po wsi jeździć, mogę?" :D :D Za godzinę zbieram się do lekarza, ciekawe ile tych badań dostanę już się boję :P

Ktoś tu pytał, czy mam endometriozę, tak, obecnie w stanie utajonym, bez torbieli i ognisk :)

xpatiiix3, Agnieszka0812, konwalijka, mejbi, hiacynta99 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie mamy :p razem hahah endometrioze :P 1:0,dla nas <3

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już wiem, Konwalijka chyba pytała, prawda? :)

Agnieszka0812, konwalijka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Haha no to jest dziwne, wszystkie mają Kropki, Groszki i Fasolki, a ja mam Kreseczkę :)))) zawsze byłam inna ;))

Napisałam na tamtym wątku, choć tu w wymianie zdań nie uczestniczyłam. Przykro mi jest, gdy ktoś przeinacza prawdę, robi z siebie ofiarę i oczernia niczemu nie winne osoby :(

Ja właśnie powiedziałam o ciąży cioci mojego męża, która prawie z nami mieszka, bo się babcią opiekuje. Zostałam wyściskana i powiedziała "Ty sobie będziesz odpoczywać, a ja będę z wózkiem po wsi jeździć, mogę?" :D :D Za godzinę zbieram się do lekarza, ciekawe ile tych badań dostanę już się boję :P

Ktoś tu pytał, czy mam endometriozę, tak, obecnie w stanie utajonym, bez torbieli i ognisk :)
    To super, że masz bliską osobę, która Ci pomoże! Czytałam co napisałaś :)
    Super masz tego lekarza, no na początek pewnie trochę krwi musisz upuścić :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • pucek Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Smerfetko --- obraziłaś mnie wiesz????

ja też poroniłam 2 razy
    i też miałam żal do Boga do wszystkich
    byłam jak ta 'pancia' którą widziałaś na korytarzu .

nie zaznałaś tego uczucia więc nie wiesz co czuje matka tracąc dziecko -wyczekiwane dziecko ...

miałam tyle napisać - ale zbrakło mi po prostu słów ...
    jak można być takim człowiekiem >????? zero empatii >>>
    echhhh :( przykre :(

dziewczynki a ja dzisiaj bylam u lekarza na nfz - nie planowanie . wczoraj kierowniczka poprosiła mnie o przyniesienie zaswiadczenia do pracy - wiec stwierdzilam ze szkoda mi kasy na prywatna wizyte po jedynie zaswiadczenie /bo na usg zapewne nic jeszcze bym nie zobaczyła / wiec pobieglam do przychodni .
    Pani doktor mnie zbadała - pobrała cytologie
    mam nadżerkę , i po tym badaniu rozbolał mnie brzuch :(
    bóle dosc mocne -skurczowe :(

dała mi plik badan do zrobienia w tym oznaczenie grupy krwi /bo orginał gdzies posiałam / hiv,toxo,mocz morfologia ,hbs, prywatnie zaplacilabym sporo ;) i na srode kazała mi przyjsc na usg . niewiem czy jest sens isc przeciez to jeszcze za wczesnie . co myslicie?
    Alice jak masz skurczowe bóle to weź sobie nospe na wszelki wypadek, na pewno nie zaszkodzi :) A skoro kazala przyjsc na USG to może jest szansa że już coś tam dojży :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:24

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny od rana czuje jakbym miala mega napuchniete krocze takie nabrzmiale..jakos strasznie mnie to zdenerwowalo bo dzis chcialam powiedzsiec w pracy o dzidzi a teraz mam troche mieszane uczucia i nie wiem co takie nabrzmiale krocze oznacza??? Ma ktoras tak???

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak po porodzie to będzie wyglądać vissane znowu?? Mi ta cholera 2 lata czasu zabrała :P

Wysłany: 21 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    A ja dziewczyny od rana czuje jakbym miala mega napuchniete krocze takie nabrzmiale..jakos strasznie mnie to zdenerwowalo bo dzis chcialam powiedzsiec w pracy o dzidzi a teraz mam troche mieszane uczucia i nie wiem co takie nabrzmiale krocze oznacza??? Ma ktoras tak???
    Może infekcja? Masz upławy? Bo często tak się robi rozpulchnienie, upławy...może rozwija się infekcja intymna, bardzo częsta w ciąży, szczególnie na początku

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja też mam wszystko takie rozpulchnione ciasne i tak jak mówisz napuchniete mi jak przy okresie woda w organizmie się zatrzymuje to tak właśnie takim opuchnieciem podwozie się objawia myślę że to nic złego w poprzednich ciazach też mniej więcej tak było co jakiś czas :)
    Albo tak jak Agnieszka mówi infekcja tylko u mnie np wtedy te opuchniecie wynika z podrażnień od bakterii albo grzybka piecze swędzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:33

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ