X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie wykreślam z listy majowych smerfetke i mam do Was pytanie czy chcecie by ograniczyć dostęp do tabelki tylko dla majówek. ?

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    A ja dziewczyny od rana czuje jakbym miala mega napuchniete krocze takie nabrzmiale..jakos strasznie mnie to zdenerwowalo bo dzis chcialam powiedzsiec w pracy o dzidzi a teraz mam troche mieszane uczucia i nie wiem co takie nabrzmiale krocze oznacza??? Ma ktoras tak???

Ja mam tak i to było właśnie początek infekcji a teraz doszło do tego swędzenie :-(
    Dziewczyny tutaj poleciły mi Provag , biore go od wczoraj. To trzeba brac min. 10dni kuracji i mam nadzieję że pomoże :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze leczyłam infekcje vitagyn c w tej i poprzedniej ciazy plus probiotyki doustnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)) siedzę w pracy i piszę mój pierwszy post. Czytam was od jakiegoś czasu i miałam napisać coś dopiero po pierwszej wizycie, ale już nie mogłam wytrzymać :D

Termin z OM wg bellybestfriend mam na 15.05.2016 także prosiłabym o wpisanie na listę :)) ( wpisałam sie już w google)

Pierwszy test zrobiłam w nocy z 4 na 5.09( 2 dni przed spodziewaną miesiączką) coś mnie tknęło (zwłaszcza, że 5.09 był ślub mojej najlepszej przyjaciółki więc musiałam wiedzieć, czy mogę pić jakikolwiek alkohol) i wyszła bladziutka kreseczka ciążowa-nie mogłam uwierzyć! udało się za pierwszym razem, także dla mnie to szok.

Jestem w 6tyg. i 2 dniu ciąży, póki co z objawów to delikatne pobolewanie podbrzusza( bardzo rzadko i trwa to kilka sekund)i wrażliwe, powiększone piersi :D

W zeszły piątek byłam umówić się na pierwszą wizytę ( na 25.09) wtedy też oświadczył mi się mój mężczyzna! :)))) jestem przeszczęśliwa;)).

Ginekolog wydaje się być w porzadku(ma bdb opinie) i od razu dął mi skierowanie na badania, dzisiaj już je zrobiłam, w piątek pójdę z wynikami na wizytę i mam cichą nadzieję, że już zobaczę serduszko!

Cieszę się, że jest tu dużo doświadczonych mam - jest się kogo poradzić :D
    Mam nadzieję, że nic już nie zakłóci dobrej atmosfery na forum i że wszystkie urodzimy zdrowe pulchne pyszczki:)

Trochę się rozpisalam :P ale chcialam, żebyście wiedziały coś o mnie więcej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę owocnych wizyt i samych pozytywnych informacji :*

f2w3lbetsecj9e8k.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:00

mejbi, monik, Eliana, Agnieszka0812, xpatiiix3, anka418, hiacynta99, myszka2070, Wiaterek, Larisa, kasius lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Oficjalnie wykreślam z listy majowych smerfetke i mam do Was pytanie czy chcecie by ograniczyć dostęp do tabelki tylko dla majówek. ?

xpatiiix3 wpisz mnie proszę z terminem na 6.05.2016 :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Cześć dziewczyny :)) siedzę w pracy i piszę mój pierwszy post. Czytam was od jakiegoś czasu i miałam napisać coś dopiero po pierwszej wizycie, ale już nie mogłam wytrzymać :D

Termin z OM wg bellybestfriend mam na 15.05.2016 także prosiłabym o wpisanie na listę :)) ( wpisałam sie już w google)

Pierwszy test zrobiłam w nocy z 4 na 5.09( 2 dni przed spodziewaną miesiączką) coś mnie tknęło (zwłaszcza, że 5.09 był ślub mojej najlepszej przyjaciółki więc musiałam wiedzieć, czy mogę pić jakikolwiek alkohol) i wyszła bladziutka kreseczka ciążowa-nie mogłam uwierzyć! udało się za pierwszym razem, także dla mnie to szok.

Jestem w 6tyg. i 2 dniu ciąży, póki co z objawów to delikatne pobolewanie podbrzusza( bardzo rzadko i trwa to kilka sekund)i wrażliwe, powiększone piersi :D

W zeszły piątek byłam umówić się na pierwszą wizytę ( na 25.09) wtedy też oświadczył mi się mój mężczyzna! :)))) jestem przeszczęśliwa;)).

Ginekolog wydaje się być w porzadku(ma bdb opinie) i od razu dął mi skierowanie na badania, dzisiaj już je zrobiłam, w piątek pójdę z wynikami na wizytę i mam cichą nadzieję, że już zobaczę serduszko!

Mam nadzieję, że nic już nie zakłóci dobrej atmosfery na forum i że wszystkie urodzimy zdrowe pulchne pyszczki:)

Trochę się rozpisalam :P ale chcialam, żebyście wiedziały coś o mnie więcej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę owocnych wizyt i samych pozytywnych informacji :*

witamy :) gratuluję zaręczyn i fasolki :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:

Palinas witamy serdecznie w gronie Majówek i życzymy Wam zdróweczka :)

Agnieszka0812, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z toxoplazmozą IgG w ciąży ??? bo jak oglądałam inne kalendarze dziewczyn to wszystkie mają ujemne wyniki a mój nie dośc że dodatni to jeszcze dożo powyżej normy (mój wynik 650 a norma do 30)
    Glukoze tez mam wysoką mam nadzieję że następny wynik będzie już w normie i nie będę miała cukrzycy ciążowej :-/ a do tego jeszcze mam podwyższone ciśnienie :-/

Nooo to sobie troszeczkę ponarzekałam.

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Dziewczyny jak to jest z toxoplazmozą IgG w ciąży ??? bo jak oglądałam inne kalendarze dziewczyn to wszystkie mają ujemne wyniki a mój nie dośc że dodatni to jeszcze dożo powyżej normy (mój wynik 650 a norma do 30)
    Glukoze tez mam wysoką mam nadzieję że następny wynik będzie już w normie i nie będę miała cukrzycy ciążowej :-/ a do tego jeszcze mam podwyższone ciśnienie :-/

Nooo to sobie troszeczkę ponarzekałam.
    A jaki przy toxo masz Igm? samo Igg o niczym nie mówi, pewnie będziesz powtarzała badanie

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę z netu:

IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
    IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
    IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
    IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)

Ja glukozę też zawsze mam dość wysoką i niestety w ciąży miałam ponad normę, zobaczymy co będzie tym razem :)

Agnieszka0812, monik lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png

Wysłany: 21 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam jajecznicę i tak mi niedobrze :-( ble, chyba rumianku sobie zaparze

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    dziewczynki a ja się mega denerwuje. kolejny dzień zero objawów - to chyba za szybko. naczytałam się z czym to się wiąże i się strasznie boję :(
    madziuska nie denerwuj sie ja tez nie mam zadnych objawów i tli=umacze sobie tym ze kazda z nas przechodzi inaczej ,..a moze na nas jest jeszcze czas i dopiero sie zacznie :-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:

mnie gin powiedział,żeby ostrożnie z ziołami m.in rumiankiem bo nie zbadano jego wpływu na ciąże,pytałam bo niedawno miałam zapalenie żołądka po antybiotyku i akurat rumianek mi pomagał ale mi odradził, lepiej napij się lipy też ma działanie łagodzące :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy wynik bety to 8000 czyli urosła od piątku tylko o niecały tysiąc:-/ jutro wszystko się okaże. Ostatni raz u lekarza byłam tydzień temu więc w ciągu tego czasu powinien być już chociaż widoczny pęcherzyk żółtkowy...jestem przygotowana na najgorsze... To przykre co napisała smerfetka:-/ fasolka która mam jeszcze w brzuszku jest moja pierwszą ale jeśli diagnoza o pustym pęcherzyku się potwierdzi to stratę odczuje bardzo... Jednocześnie gratuluję tym u których wszystko jest w porządku;-) ;-) ;-) trzymam za was kciuki <3

• monik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    A jaki przy toxo masz Igm? samo Igg o niczym nie mówi, pewnie będziesz powtarzała badanie

No właśnie nie miałąm Igm

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:

Bankbsbka w aptece mowila ze w ciąży ziół bron boże a rumianek między innymi!! Ze jak będę miec zaparcia ze da mi co innego ale rumianku żeby nie pic

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    mnie gin powiedział,żeby ostrożnie z ziołami m.in rumiankiem bo nie zbadano jego wpływu na ciąże,pytałam bo niedawno miałam zapalenie żołądka po antybiotyku i akurat rumianek mi pomagał ale mi odradził, lepiej napij się lipy też ma działanie łagodzące :)
    Lipe mam dziękuję :-) no ja mam hb i przepuklinę rozworu przełykowego i rumianek mogłam pić, a mięty nie...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Wy mnie nie straszcie bo ja właśnie dzis. Robiłam te badania wyniki sie dowiem w środę na wizycie :P

Wysłany: 21 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    To przy wysokim Igg musisz teraz zrobić Igm :-D ja tak miałam

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 21 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Bankbsbka w aptece mowila ze w ciąży ziół bron boże a rumianek między innymi!! Ze jak będę miec zaparcia ze da mi co innego ale rumianku żeby nie pic
    Kurde piłam wczoraj wieczorem z dwóch torebek, bo mnie żołądek bolał :-/ to Lipe faktycznie zaparze, dzięki dziewczyny, szkoda że wczoraj nie pisałam do Was

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ