Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
myszka2070 wrote:A ja dziewczyny od rana czuje jakbym miala mega napuchniete krocze takie nabrzmiale..jakos strasznie mnie to zdenerwowalo bo dzis chcialam powiedzsiec w pracy o dzidzi a teraz mam troche mieszane uczucia i nie wiem co takie nabrzmiale krocze oznacza??? Ma ktoras tak???
Ja mam tak i to było właśnie początek infekcji a teraz doszło do tego swędzenie
Dziewczyny tutaj poleciły mi Provag , biore go od wczoraj. To trzeba brac min. 10dni kuracji i mam nadzieję że pomoże -
Cześć dziewczyny
) siedzę w pracy i piszę mój pierwszy post. Czytam was od jakiegoś czasu i miałam napisać coś dopiero po pierwszej wizycie, ale już nie mogłam wytrzymać
Termin z OM wg bellybestfriend mam na 15.05.2016 także prosiłabym o wpisanie na listę) ( wpisałam sie już w google)
Pierwszy test zrobiłam w nocy z 4 na 5.09( 2 dni przed spodziewaną miesiączką) coś mnie tknęło (zwłaszcza, że 5.09 był ślub mojej najlepszej przyjaciółki więc musiałam wiedzieć, czy mogę pić jakikolwiek alkohol) i wyszła bladziutka kreseczka ciążowa-nie mogłam uwierzyć! udało się za pierwszym razem, także dla mnie to szok.
Jestem w 6tyg. i 2 dniu ciąży, póki co z objawów to delikatne pobolewanie podbrzusza( bardzo rzadko i trwa to kilka sekund)i wrażliwe, powiększone piersi
W zeszły piątek byłam umówić się na pierwszą wizytę ( na 25.09) wtedy też oświadczył mi się mój mężczyzna!))) jestem przeszczęśliwa;)).
Ginekolog wydaje się być w porzadku(ma bdb opinie) i od razu dął mi skierowanie na badania, dzisiaj już je zrobiłam, w piątek pójdę z wynikami na wizytę i mam cichą nadzieję, że już zobaczę serduszko!
Cieszę się, że jest tu dużo doświadczonych mam - jest się kogo poradzić
Mam nadzieję, że nic już nie zakłóci dobrej atmosfery na forum i że wszystkie urodzimy zdrowe pulchne pyszczki:)
Trochę się rozpisalamale chcialam, żebyście wiedziały coś o mnie więcej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę owocnych wizyt i samych pozytywnych informacji :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:00
mejbi, monik, Eliana, Agnieszka0812, xpatiiix3, anka418, hiacynta99, myszka2070, Wiaterek, Larisa, kasius lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Palinas89 wrote:Cześć dziewczyny
) siedzę w pracy i piszę mój pierwszy post. Czytam was od jakiegoś czasu i miałam napisać coś dopiero po pierwszej wizycie, ale już nie mogłam wytrzymać
Termin z OM wg bellybestfriend mam na 15.05.2016 także prosiłabym o wpisanie na listę) ( wpisałam sie już w google)
Pierwszy test zrobiłam w nocy z 4 na 5.09( 2 dni przed spodziewaną miesiączką) coś mnie tknęło (zwłaszcza, że 5.09 był ślub mojej najlepszej przyjaciółki więc musiałam wiedzieć, czy mogę pić jakikolwiek alkohol) i wyszła bladziutka kreseczka ciążowa-nie mogłam uwierzyć! udało się za pierwszym razem, także dla mnie to szok.
Jestem w 6tyg. i 2 dniu ciąży, póki co z objawów to delikatne pobolewanie podbrzusza( bardzo rzadko i trwa to kilka sekund)i wrażliwe, powiększone piersi
W zeszły piątek byłam umówić się na pierwszą wizytę ( na 25.09) wtedy też oświadczył mi się mój mężczyzna!))) jestem przeszczęśliwa;)).
Ginekolog wydaje się być w porzadku(ma bdb opinie) i od razu dął mi skierowanie na badania, dzisiaj już je zrobiłam, w piątek pójdę z wynikami na wizytę i mam cichą nadzieję, że już zobaczę serduszko!
Mam nadzieję, że nic już nie zakłóci dobrej atmosfery na forum i że wszystkie urodzimy zdrowe pulchne pyszczki:)
Trochę się rozpisalamale chcialam, żebyście wiedziały coś o mnie więcej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę owocnych wizyt i samych pozytywnych informacji :*
witamygratuluję zaręczyn i fasolki
Palinas89 lubi tę wiadomość
-
Palinas89 wrote:Cześć dziewczyny
Palinas witamy serdecznie w gronie Majówek i życzymy Wam zdróweczkaAgnieszka0812, Palinas89 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Dziewczyny jak to jest z toxoplazmozą IgG w ciąży ??? bo jak oglądałam inne kalendarze dziewczyn to wszystkie mają ujemne wyniki a mój nie dośc że dodatni to jeszcze dożo powyżej normy (mój wynik 650 a norma do 30)
Glukoze tez mam wysoką mam nadzieję że następny wynik będzie już w normie i nie będę miała cukrzycy ciążoweja do tego jeszcze mam podwyższone ciśnienie
Nooo to sobie troszeczkę ponarzekałam. -
monik wrote:Dziewczyny jak to jest z toxoplazmozą IgG w ciąży ??? bo jak oglądałam inne kalendarze dziewczyn to wszystkie mają ujemne wyniki a mój nie dośc że dodatni to jeszcze dożo powyżej normy (mój wynik 650 a norma do 30)
Glukoze tez mam wysoką mam nadzieję że następny wynik będzie już w normie i nie będę miała cukrzycy ciążoweja do tego jeszcze mam podwyższone ciśnienie
Nooo to sobie troszeczkę ponarzekałam.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę z netu:
IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)
Ja glukozę też zawsze mam dość wysoką i niestety w ciąży miałam ponad normę, zobaczymy co będzie tym razem
Agnieszka0812, monik lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Madziuśka wrote:dziewczynki a ja się mega denerwuje. kolejny dzień zero objawów - to chyba za szybko. naczytałam się z czym to się wiąże i się strasznie boję
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Zjadłam jajecznicę i tak mi niedobrze
ble, chyba rumianku sobie zaparze
mnie gin powiedział,żeby ostrożnie z ziołami m.in rumiankiem bo nie zbadano jego wpływu na ciąże,pytałam bo niedawno miałam zapalenie żołądka po antybiotyku i akurat rumianek mi pomagał ale mi odradził, lepiej napij się lipy też ma działanie łagodząceAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiejszy wynik bety to 8000 czyli urosła od piątku tylko o niecały tysiąc:-/ jutro wszystko się okaże. Ostatni raz u lekarza byłam tydzień temu więc w ciągu tego czasu powinien być już chociaż widoczny pęcherzyk żółtkowy...jestem przygotowana na najgorsze... To przykre co napisała smerfetka:-/ fasolka która mam jeszcze w brzuszku jest moja pierwszą ale jeśli diagnoza o pustym pęcherzyku się potwierdzi to stratę odczuje bardzo... Jednocześnie gratuluję tym u których wszystko jest w porządku;-)
trzymam za was kciuki
-
nick nieaktualnyAgnieszka0812 wrote:Zjadłam jajecznicę i tak mi niedobrze
ble, chyba rumianku sobie zaparze
Bankbsbka w aptece mowila ze w ciąży ziół bron boże a rumianek między innymi!! Ze jak będę miec zaparcia ze da mi co innego ale rumianku żeby nie pic
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Anniusia wrote:mnie gin powiedział,żeby ostrożnie z ziołami m.in rumiankiem bo nie zbadano jego wpływu na ciąże,pytałam bo niedawno miałam zapalenie żołądka po antybiotyku i akurat rumianek mi pomagał ale mi odradził, lepiej napij się lipy też ma działanie łagodzące
no ja mam hb i przepuklinę rozworu przełykowego i rumianek mogłam pić, a mięty nie...
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Bankbsbka w aptece mowila ze w ciąży ziół bron boże a rumianek między innymi!! Ze jak będę miec zaparcia ze da mi co innego ale rumianku żeby nie pic
to Lipe faktycznie zaparze, dzięki dziewczyny, szkoda że wczoraj nie pisałam do Was
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15