Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka0812 wrote:Lipe mam dziękuję
no ja mam hb i przepuklinę rozworu przełykowego i rumianek mogłam pić, a mięty nie...
no niestety w ciąży rumianek wykluczony aż sama byłam zdziwiona bo bardzo lubięAgnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa badania robie w środę :p
widzę ze tydzień badań się zaczął
Glukozę na pewno będę miała podwyższoną bo zawsze mam, jestem ciekawa tsh jedynie o inne się nie martwięrobiłam komplet w marcu wiec chyba a nic się nie zmieni
Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka0812 wrote:Kurde piłam wczoraj wieczorem z dwóch torebek, bo mnie żołądek bolał
to Lipe faktycznie zaparze, dzięki dziewczyny, szkoda że wczoraj nie pisałam do Was
nie martw się ja też piłam na początku jak jeszcze nie wiedziałam,że jestem w ciąży myślę,że jak się napiło raz czy dwa to nic złego się nie stanie a teraz już lepiej unikać.Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:No ja tez w szoku bylam, tak samo melisę nie wolno !! A piłam.na poczatku ciąży.
hiacynta99, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Madziuśka ciesz się póki co, że objawów brak
niektóre kobiety nie mają ich całą ciążę ( oprócz rosnąnego brzuszka)
Ja również sie trochę stresuję, chyba jak każda z nas. Zwłaszcza, że bety nawet nie robiłam. Tylko 5 pozytywnych testów- każdy wyraźniejszy, więc mam nadzieję, że hcg dobrze przyrasta. Ginegolog powiedział mi, że nie musze robić bety. Jak z ciążą wszystko będzie ok, to nie ma takiej potrzeby póki co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:15
Agnieszka0812, hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny
-
Kurcze Laski ja też nie wiedziałam o tym rumianku i melisie. Wczoraj wypiłam bo zaczełam na bezsenność ciążową i mi pomogło. To ja też lipę kupię. Ale żeby rumianku nie można było? Masakra...
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
To po co na tych paretingach piszą, żeby na spokojny sen pić melisę w ciąży
ja ogólnie lubię rumianek, melisę
zioła, szalwi nie lubię, ale np na ulotce od dupka jest napisane, że szałwia osłabia jego działanie, tak samo dziurawiec osłabia działanie antyków
Wiaterek, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
myszka2070 wrote:u mnie to raczej nie infekcja bo nic nie piecze.. tylko nabrzmialo ale juz troche zeszlo i jest lepiej... rozmawialam z siostra to ona mowi ze tak miala przez cala ciaze..Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
ania1989 wrote:Dzisiejszy wynik bety to 8000 czyli urosła od piątku tylko o niecały tysiąc:-/ jutro wszystko się okaże. Ostatni raz u lekarza byłam tydzień temu więc w ciągu tego czasu powinien być już chociaż widoczny pęcherzyk żółtkowy...jestem przygotowana na najgorsze... To przykre co napisała smerfetka:-/ fasolka która mam jeszcze w brzuszku jest moja pierwszą ale jeśli diagnoza o pustym pęcherzyku się potwierdzi to stratę odczuje bardzo... Jednocześnie gratuluję tym u których wszystko jest w porządku;-)
trzymam za was kciuki
Aniu tak bardzo mi przykro
Mam nadzieję że na wizycie okaże się że Twoją fasokla jest zdrowa i silna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:22
-
nick nieaktualnyJa pije zieloną herbatę, gdybym miała wybierać co mam pić, co jest zdrowe byłaby to tylko woda
normalna herbata ma kofeinę, yerba mate jest pobudzająca, zielona coś tam coś tam, a owocową ma dużo cukru :p pije 2,3 herbaty dziennie zielone. Staram się nie pić codziennie coli. Jedynie sprite mirinda bo nie ma kofeiny no i woda
soki średnio bo kaja cukier a po pomarańczowym mam zgage :p ciąża piękny stan mówili :p
Agnieszka0812, Wiaterek, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
W przypadku rumianku również nie ma wiarygodnych informacji na temat jego wpływu na stan zdrowia ciężarnej i jej dziecka. Zdania ekspertów na temat stosowania herbat na bazie rumianku w ciąży są podzielone. Kobiety powinny być świadome, że herbatki z rumianku są bogate w wapń, magnez, pomagają w bezsenności i zapaleniu stawów, ale z drugiej strony stymulują skurcze macicy oraz wykazują właściwości alergiczne. Dlatego ciężarne, które chcą je pić powinny skontaktować się z lekarzem, aby dowiedzieć się czy takie połączenie rumianku i jej ciąży nie będzie szkodziło dziecku. takie coś znalazłam i tak mi też mój gin mówił
Agnieszka0812, Wiaterek, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Bo pieczenie i swędzenie, pojawia się jak są już uplawy czyli później, ale może faktycznie skoro tak miała Twoja siostra to może taka Wasza uroda ciążowa
Tylko tego by mi teraz brakowalo..
Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
myszka2070