Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Konwalijka wysokiej bety :*
Wiaterek witaj i gratulacje podaj planowany tp to wpisze Ciebie na listę na dobry początek to będzie dobry zwiastun :*
Aniu a za Ciebie kochana trzymam mocno kciuki żeby beta jednak ruszyła ładnie :*
Ja to ze względu na cukrzycę ciążowa w poprzedniej ciąży 2 października będę miała krzywą cukrową.. oby były wyniki idealneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:31
hiacynta99, Wiaterek, monilia84 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:33
Wiaterek, Anniusia, Palinas89, anka418, hiacynta99, Agnieszka0812, xpatiiix3, monilia84 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Luna ja też jeszcze nie potwierdziłam ciąży, tylko testy domowe. W piątek mam wizytę i wszystko się okaże. A Ty masz już umówioną wizytę?
Głęboko wierzę, że nasze fasolki siedzą sobie wygodnie w naszych brzuchach i rozwijają się prawidłowo.
Współczuję wszystkim mamom które straciły maleństwa, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić... a pannica "lekarzyna" - szkoda słów i tyle
Ja z zawodu jestem fizjoterapeutką i wiem jacy potrafią być "lekarze z powołania". (również w kontaktach z pozostałym personelem medycznym) Oczywiście nie twierdzę, że wszyscy są mega oschli i nieempatyczni, traktują pacjentów przedmiotowo, jednak niestety często można się z tym spotkać. Dobry, serdeczny lekarz jest na wagę złota)
hiacynta99, Wiaterek lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
luna91 wrote:Paulinas - ja zrobiłam test z moczu i 3 bety - przyrost jest ładny (ale dla mnie to nic jeszcze nie znaczy). U gina już byłam, zbadał i nic jeszcze nie widział, ale ja pobiegłam kilka dni po terminie @, poza tym mam długie cykle po 36 dni więc ciąża młodsza. Dostałam dupka + magnefar + femibion i kwas foliowy 5mg. No i nakaz oszczędnego trybu życia
Wczoraj miałam kłucie w dole brzucha i oczywiście narobiłam paniki. Dziś przy kichaniu też jakieś takie uczucie dziwne jakby mi się coś w tym brzuchu przestawiało. Poza tym czuję tam pulsowanie czasamiWizytę mam jutro. Juz powinien być pęcherzyk
luna91 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
luna91 wrote:Paulinas - ja zrobiłam test z moczu i 3 bety - przyrost jest ładny (ale dla mnie to nic jeszcze nie znaczy). U gina już byłam, zbadał i nic jeszcze nie widział, ale ja pobiegłam kilka dni po terminie @, poza tym mam długie cykle po 36 dni więc ciąża młodsza. Dostałam dupka + magnefar + femibion i kwas foliowy 5mg. No i nakaz oszczędnego trybu życia
No i to jest dobry lekarza, a nie taki jak ten mój konował ;/ Rzucił mi, ze jak wyleci to wyleci - byłam u niego bo zaczęłam plamić. Podtrzymujących jego zdaniem nie ma sensu przepisywać, bo to nic nie daje. ;/
Teraz czekam na nowy tydzień i pójdę do lekarza, którego poleciła mi bratowa. Zobaczymy co stwierdzi..Wiaterek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Dołączyłam do zaszczytnego grona majóweczek :)Udało się zajść w ciążę w 4 cyklu przy pomocy luteiny. Miałam zbyt krótką II fazę. Na szczęście dzięki ovufriend szybko zostałam zdiagnozowana i "uleczona". Głupie mierzenie temperatury a ile człowiek może się o sobie dowiedzieć. Kolejną wizytę mam umówioną na 30.09 i wtedy powinnam usłyszeć upragnione serduszkoTo moja pierwsza ciąża a chucham na siebie i dmucham bo tak samo jak większość tu obecnych bardzo boję się poronienie. Nie mam żadnych objawów poza bolącymi piersiami. Co jakiś czas sprawdzam czy dalej mnie bolą na dotyk żeby się upewnić że ciąża nadal trwa
Dziewczyny brałyście swoje drugie połówki na wizytę serduszkową?
Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie i cieszę się że z Wami jestemhiacynta99, Agnieszka0812, Palinas89, xpatiiix3, monilia84, kasius lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, ja pije czasem miete, czasem melise i czasem czarna herbate, ale zielona odstawilam w ciazy. Robi sie coraz chlodniej i ciezko herbatki nie wypic cieplej, pije duzo wody niegazowanej, ale to nie to samo
mysle, ze 1 dziennie filizanka herbaty czy melisy nie zaszkodzi
tak mi sie wydaje... byle by nie przesadzac w ciagu dnia z tymi herbatkami, tak slyszalam
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
hehe,a więc całe szczęście, kosmetolog to nie lekarz
) Jednak kontakt z pacjentami ma również..
Luna - mnie również czasem coś mierzi w dole brzucha, czasem z boku, jakby jajnik, ale jest to rzadkie i trwa kilka sekund( jakoś 2x na dzien, czasem nie mam takiego bólu w przez cały dzień) Podobno takie bóle są normalne na początku ciąży( a to macica się powiększa, a to jajnik pulsuje-wydzielając hotmony, albo więzadła się rozciągają) czasem to po prostu gazy przemieszczają się w jelitach!
Trzymam kciuki, żeby na USG wszystko pięknie było widać
Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Widziałam i słyszałam serduszko mojego maleństwa
jestem taka szczęśliwa i rozpiera mnie energia!! Moja ciąża to prawdziwy cud:-) Dwa lata starań po.poronieniu i załapałem 34 dc co potwierdziło dzisiejsze usg.trzymam za Was kciuki
Palinas89, hiacynta99, Anna255, Agnieszka0812, monik, myszka2070, xpatiiix3, Kłosia, anka418, ania1989, baśka86 lubią tę wiadomość
-
Eustoma wrote:Cześć dziewczyny.
Dołączyłam do zaszczytnego grona majóweczek :)Udało się zajść w ciążę w 4 cyklu przy pomocy luteiny. Miałam zbyt krótką II fazę. Na szczęście dzięki ovufriend szybko zostałam zdiagnozowana i "uleczona". Głupie mierzenie temperatury a ile człowiek może się o sobie dowiedzieć. Kolejną wizytę mam umówioną na 30.09 i wtedy powinnam usłyszeć upragnione serduszkoTo moja pierwsza ciąża a chucham na siebie i dmucham bo tak samo jak większość tu obecnych bardzo boję się poronienie. Nie mam żadnych objawów poza bolącymi piersiami. Co jakiś czas sprawdzam czy dalej mnie bolą na dotyk żeby się upewnić że ciąża nadal trwa
Dziewczyny brałyście swoje drugie połówki na wizytę serduszkową?
Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie i cieszę się że z Wami jestemja byłam sama
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny