WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja chodzę na Nfz i lekarka pilnuje swoich pacjentek! Nie wiem jak inny lekarze? Czasem mnie zdenerwuje ale widzę ze się stara i robi wszystko żeby bylo wszystko ok.

Ja chodziłam 2 lata pryw i trafiłam na lekarkę która patrzyła na mnie nie jak na pacjenta, tylko jak na worek pieniędzy :-\
    Ja prywatnie mam super lekarke. Pomogla spelnic nasze najwieksze marzenie- zajsc w ciaze. Bede jej wdzieczna do konca zycia.
    Ja jak wiedzialam, ze to odpowiedni moment to D.byl biedny, he he :-) smiejemy sie, ze dzieci 1 wrzesnia do szkoly a my stworzylismy nasz Maly Wielki Cud <3

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli, ja od daty OM mam termin porodu wyliczony dokladnie po 40-stu tygodniach. Termin z USG z 13t sie pokrywa.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin terminem a ja i tak się rozpakuje wcześniej,czuje ze koło 18 kwietnia.Oby nie szybciej

Iwa81, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva zaglądam czasami co piszecie ale ostatnio stres , nerwy i dolegliwości bólowe mnie wykanczaja ... A stres głównie związany z porodem i jak moje maluszki rosną i tam bywam na blizniaczym forum więcej ale też nie za dużo .
    Tak dziś mnie tknelo żeby zajrzeć jednak ktoś tu o mnie czasami myśli ;)
    Co u nas no mam wizytę we wtorek późnym wieczorem i dowiem się czy moje malce mają już po 2kg czy jeszcze im brakuje ... Liczę na to że już mają ;) nawet więcej .
    Ostatnio praktycznie leżę bo ból pod zebrani jest mało litosciwy i bardzo boli ostatnie 3 noce czuje ból przez sen i się budze by zmienić pozycję co mnie wybija że snu .
    Ale jeszcze trochę muszę się pomeczyc. :)

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i spać nie mogę... Jak trzeba będzie wstawać to pewnie wtedy zasne...coś mi serce wali

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie moge spac :(

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ta bezsenność chyba ciąża nas powoli przygotowuje do uroków macierzństwa☺
    Ja jak w nocy spie to i tak się przebudzam zmieniając pozycje z boku na bok.
    Dziś na 16 w szkole rodzenia zajęcia z partnerem -wsparcie przy porodzie.Maz do 15:30 pracuje ale zanim dojedzie 25 km to napewno się spoznimy-juz mam nerwa na niego bo dwa tygodnie mu trąbie o tym-mam wrażenie że myśli że mu się upiecze.Byc może znowu sobie wkręcam.

Agnieszka0812, NatiB lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po nocce wrazen,czyli jakiś dziwnych bolach i kluciach w kroku,do tego wkrecilam sobie ze moze to porod nie moglam zasnac,czasami lunatykuje i jak sobie coś wkrece to nie ma zmiluj.Mąż spał dzisiaj w salonie bo chory,i mnie już coś gardlo boli,jeszcze tylko tego brakowało..

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... Mnie się najpierw śniło że czop mi wypadł i tak wstaje siku jak przy końcówce czyli 5 razy i kilka kropel, potem mnie przeczyscilo a na koniec ciśnienie wysokie. Wzięłam tabletkę od ciśnienia, jak usnelam to budzik zadzwonił i trzebabylo wybrać chłopaków do szkoły... I wnerw od rana bez powodu. No to pomarudzilam

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. czy aby dzisiaj jest 1 dzień wiosny? czuje się jakby niedziela była a nie poniedziałek...
    w ogole to obudziłam się i strasznie bolą mnie kolana. jakbym całą noc kleczala na nich. pupa zresztą też a jak chodzę to boli gdzieś w okolicach spojenie lonowego te kości.
    zaczynam juz myśleć o porodzie , ale pranie i prasowanie zaczynam w kwietniu wtedy też spakuje torbę. dziś budziła się co chwile do WC i tak mi ciężko było. na śpiochy szłam i myślałam sobie jak to będzie tak do dziecka wstawać i trochę się podlamalam , że nie dam rady taj dzień w dzień...

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze mowiac,to.boję się ze dopadnie mnie jakaś deresja poporodowa.Ze bedzie ciężko się przestawić z błogiego lenistwa w działanie na wysokich obrotach.Nikomu nie podrzuce malej do pilnowania bo mieszkamy w tym.miescie sami bez rodziny,no nie wiem jak dam sobie rade

• malvva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    malvva zaglądam czasami co piszecie ale ostatnio stres , nerwy i dolegliwości bólowe mnie wykanczaja ... A stres głównie związany z porodem i jak moje maluszki rosną i tam bywam na blizniaczym forum więcej ale też nie za dużo .
    Tak dziś mnie tknelo żeby zajrzeć jednak ktoś tu o mnie czasami myśli ;)
    Co u nas no mam wizytę we wtorek późnym wieczorem i dowiem się czy moje malce mają już po 2kg czy jeszcze im brakuje ... Liczę na to że już mają ;) nawet więcej .
    Ostatnio praktycznie leżę bo ból pod zebrani jest mało litosciwy i bardzo boli ostatnie 3 noce czuje ból przez sen i się budze by zmienić pozycję co mnie wybija że snu .
    Ale jeszcze trochę muszę się pomeczyc. :)

Ściagnelam cie myslami :D ja mialam wizyte w 31 tc i mala miala 1400 teraz bede miec 12 kwietnia w 35 tc i mam nadzieje ze dwa kilo bedzie miec :p fajnie ze sie odezwalas :)

Ja dzisiaj tez mialam fatalna noc ciagle na siku wstawanie i nie aiem jak ja spalam ze raz jedna reke miala zdretwiala i nie moglam ruszyc a raz druga oO

Sylika lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    cześć dziewczyny. czy aby dzisiaj jest 1 dzień wiosny? czuje się jakby niedziela była a nie poniedziałek...
    w ogole to obudziłam się i strasznie bolą mnie kolana. jakbym całą noc kleczala na nich. pupa zresztą też a jak chodzę to boli gdzieś w okolicach spojenie lonowego te kości.
    zaczynam juz myśleć o porodzie , ale pranie i prasowanie zaczynam w kwietniu wtedy też spakuje torbę. dziś budziła się co chwile do WC i tak mi ciężko było. na śpiochy szłam i myślałam sobie jak to będzie tak do dziecka wstawać i trochę się podlamalam , że nie dam rady taj dzień w dzień...
    A z tymi.kolanami,to też przerabialam to.chyba stawy się rozluzniaja,mi przeszło na dłonie teraz

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam teraz ze maj nie będzie zbyt ciepły. max 18 stopniu. dopiero od połowy czerwca będzie cieplej. to w takim razie jak takiego malucha ubrać na 18 stopni? pajac na to cieplejszy pajac czapka i kocyk wystarczy?

• Guem Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po ciężkiej nocy. Całą noc łapały mnie skurcze, kłucia, ciągnięcia w pachwinach. Nie mogłam się przekręcić czy wstać. Może to po wczorajszym spacerze. Jeśli chodzi o nieprzespane nocki to zdecydowanie mój organizm zaczął się przestawiać. Przez całą ciążę wstaję 3-4 razy do łazienki, zależnie jak wcześnie pójdę spać a teraz jeszcze kładę się późno wstaję wcześnie i w ciągu dnia normalnie funkcjonuję, nie czuję się zmęczona. Chociaż większość dnia przeleżę to i tak nie zasnę. Kiedyś jak nie przespałam minimum 8 godzin to byłam nieprzytomna i żadna kawa nie pomagała i bałam się jak to będzie z dzieckiem ale teraz widzę i jestem pod wrażeniem jak nie tylko ciało ale i głowa przegotowuje się na przyjście maleństwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola synoptycy nie potrafia zgadnac pogody na za tydzień a co mówić o 2 miesiacach do przodu ;) ja zakladam taki plan jaka pogoda by nie byla takiego maluszka ubiore 1 warstwe więcej od siebie .pozdrawiam

NatiB, Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co podniecać tym ubieranie wydaje mi się. Jakiś komplecik w stylu body+spodenki,skarpetki i czapeczka pajacyk cieplejszy (ja mam taki pluszowy)no i kocyk.Jak zimno to jeszcze jeden kocyk.Pieszo żadna z nas ze szpitala nie będzie szła wiec tylko kwestia zapakowania do samochodu ☺

malvva, Carolq, Agnieszka0812, Iwa81 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Za oknem piekna,prawdziwie wiosenna pogoda:-)

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że na zapas martwimy się ubrankiem wyjściowym. Temperatura to jedno ale jeszcze ważne czy będzie słonecznie czy wietrznie. Myślę że w szpitalu nie zostawią nas samych z ubieraniem i podpowiedzą czy dodać czy odjąć jakąś warstwę :) 18 stopni to calkiem przyzwoita temperatura, byle nie padało i było pogodnie to nawet lepiej niż gdyby było za gorąco.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Tak szczerze mowiac,to.boję się ze dopadnie mnie jakaś deresja poporodowa.Ze bedzie ciężko się przestawić z błogiego lenistwa w działanie na wysokich obrotach.Nikomu nie podrzuce malej do pilnowania bo mieszkamy w tym.miescie sami bez rodziny,no nie wiem jak dam sobie rade
    Spokojnie dasz rade!
    Początek ciezki bo nowa sytuacja ale kwestia organizacji!
    Ja od 2l 7mc nie podrzucilam małego do nikogo bo nikogo tu nie mamy hehe jedyne co to sąsiadka albo kilezanka 2godz na czas mojego lekarza..bo i tsta wiadomo a to tez kwestia godz..a teraz jeszcze będzie maluszek i w ogóle o tym nie mysle :-)
    Co mnie cieszy ze jakies tam doświadczenie mu mam i mogę sobie zaoszczędzić dzieki temu troche czasu,czy nerwów..no ale z.drugiej strony starszego tez nie mogę zaniedbać :-)
    Nie wiadomo czy się dostal do przedszkola..wiec będę Sie mnozyla w domu z dwojka kochanych moich dziubków:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ