WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana przeboje. Az sie z nerwow poryczalam. Pojechalam do labo bo popoludniu wizyta, okazalo sie, ze nie ma zlecenia na moje badania. Chcialam prywatnie to tylko od 10-tej. Ja bylam tam o 7-mej.
    Pojechalam do Urzedu Skarbowego odebrac zaswiadczenie D.do przedstawienia w Holandii i okazalo sie, ze PIT byl blednie wypelniony (rozliczalo to polecane biuro podatkowe) i teraz trzeba zrobic korekty itp. Jego nie ma, podpisy sa potrzebne. Fuck.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta nie musisz być matka idealna dla ludzi..wazne żebyś byla dobra dla siebie ,męża i dziecka :-) reszta wyjdzie w praniu :-) nie ma co myśleć na zapas :-)

Patrycja24, Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Częstochowie pada :-(

Kolezanka jedzie na kawę..wstawilam zupę..ogarnelam siebie i małego..
    Poleżałoby siw no ale..

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na 17mam usg :-)
    Mam nadzieje ze wszystko ok z mala i dowiem sie ile.wazy mniej więcej :-)
    No i ze nadal jest dziewczynka haha

Carolq, Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34 tydzien ;)

To ja mam spanie jak zabita. Jak zasne o 24 to o 8 mnie syn budzi bo do przedszkola idzie.
    Cała ciaze śpię na boku. Jakos się juz przyzwyczailam.
    Ale zaczynam miec juz mega bolesne skurcze. Jak złapie to minutę trzyma. Jak sobie pomysle ze za miesiąc czy 1,5 mnie to znowu czeka to mnie stres lapie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez dobrze śpię :-) ostatnio nawet dobrze się czuje..wczesniej jak staruszka a teraz prócz chodu kaczki to nawet nawet heh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) dzisiaj zaczynam 33tc :) coraz blizej <3 mam juz takie bolesne skurcze wieczorami i w nocy ze dzisiaj myslalam ze juz na porodowke pojade.. jutro czeka mnie szpital i badanie serduszka mojego malenstwa <3 mam nadzieje ze nie zlapia mnie skurcze przy badaniu bo bylyby jaja :D

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja jade do biura .
    W nocy cieżko , pomimo 3 nosp i 3 magnesów nadal zdarza mi sie spinającym brzuch . Echh ja juz bym chciała Mała przy sobie , juz łażenie w tej ciąży mnie dobija i stresuje ;( dzis tez byłam ma badaniach wyniki wieczorem .
    Jutro wizyta mam nadzieje ze wszystko w porządku i sie troszkę uspokoję i moje schizy i zły humor mina ale zobaczymy :/
    Pasia a co Ty tak sie ciagle martwisz ze Twojej Niuni wyrośnie cos miedzy nogami :) ? Teraz to juz chyba sie nie zdarzają takie zmiany ?

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja ze spaniem nie mam problemu :-) tylko mój syn dzis latal po nocy i nie dawał spać :-\

Polozna byla serduszko dala posłuchać :-) wszystko ok .

Pasia powodzenia a na usg :P

I od 2 dni czuje jak by mi cos napierało na szyjkę, młody juz tak nisko zszedł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:01

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis 31t0d! ten maj naprawde zbliza sie nieublagalnie....a ja czuje sie taka w lesie... magisterka nienapisana, wyprawka nieskompletowana... eghhhhh. kiedy znalezc na to checi? bo czas to jest;/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troszke Was ppodczytuje cczasem :P :P Ciagle mi brakuje czasu, a to pranie a to sprzatannie za miesiac dojdzie jeszcze opieka nad dzidziusiem.. Zastanawiam sie czy damy rade??? Mysle ze tak :) :) Juz nie moge sie doczekac i zarazem troche sie obawiam tych zmian... Ale jestem pozytywnie nastawiona :) :) Pozdrawiam was wszystkie bardzo cieplutko :) Wiosenne buziaczki dla Was :* :*

katarzyna_d, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    my dzis 31t0d! ten maj naprawde zbliza sie nieublagalnie....a ja czuje sie taka w lesie... magisterka nienapisana, wyprawka nieskompletowana... eghhhhh. kiedy znalezc na to checi? bo czas to jest;/
    Ojoj :( wiem jak Ci cieżko kurde jak ja kończyłam
    Pisac w 1 trymestrze zasypiałam przy kompie :/
    Teraz tez mi sie chce tak spać a chęci hymm niby sa na robienie czegoś ale ja nie mam siły na nic :/
    Bierz sie do roboty , powolutku a jakos ogarniesz pozniej juz wogole nie znajdziesz czasu :(
    Katarzyna , ja tez cos czułam takiego , bol przy siadaniu zmianie pozycji chodzeniu , masakra , ale nie wiem czy moja Mała sie odwróciła i czy moze byc tym to spowodowane . Jutro na wizycie moze dowiem sie czegoś wiecej :(
    Ja tez powoli dostaje schiz ze nie podołam roli Matki ;( , jeszcze mój maź mówi no zaraz bedziemy sie starać o drugie co ? Chyba śni , nie wiem czy zdecyduje sie tak szybko na kolejne dziecko jakos mnie to wykancza , zawsze byłam taka szybka tu tam od ręki wszystko a teraz szkoda gadać , mecze sama siebie swoim zachowaniem ze jestem taka flegmatyczna :/ masakra . A co bedzie pozniej przy Małej :/ jak ja die teraz sama ledwo ogarniam i nie mam siły :( . Śmiałam
    Sie do meza ze czekamy do 37 tygodnia i bedziemy wywoływać na wszelkie możliwe sposoby ;P hehe
    On tez mówi ze nie moze sie juz doczekac kiedy Niunia bedzie z Nami :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Z reszta nie musisz być matka idealna dla ludzi..wazne żebyś byla dobra dla siebie ,męża i dziecka :-) reszta wyjdzie w praniu :-) nie ma co myśleć na zapas :-)

dokładnie , dziecko i tak kocha już tylko za to że jesteś ;)

Carolq, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle witamy się , pogoda znośna chociaż bardzo wieje, widzę że wczorajszej nocy coś wisiało w powietrzu bo tez miałyśmy słabą noc, nie mogłam spać, Majka też szalała, przez to że nie miałam co robić to z nudów konto zrobiło się lżejsze, w końcu zamówiłam wózek, i opony letnie do samochodu ;)
    a od rana bieganina, na badania, morfologia, mocz, potem Bank, dopiero wróciłam, pewnie złamie mnie spanie popołudniu.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq u mnie pozycji nie zmienilo bo tętno na dole wyszukała i czkawkę tez na dole czuje a pupa wypiętą u góry jest;-)

Mam nadzieje ze szyjka mi się jeszcze bardziej nie skróciła!! Bo nie mysle do szpitala iść :-\ mam jeszcze tyle do roboty :D w czwartek do teściowej mam jechac ! Kurde 50 km w jedna stronę ;-) może sie zmieszczę za kółkiem :P haha

No i te chrzciny za miesiąc mam :D pasuje jechac

Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Wy piszecie, że noc miałyście ciężką a ja cały wczorajszy dzień fatalny. Obudziłam się wczoraj źle, z takim otępieniem, totalnie zaspana byłam cały dzień. Potem doszły zawroty głowy. Niestety dziś jak wstałam nadal coś jest nie tak. Może nie jest tak źle ze kreci mi sie w głowie, ale jak chodze po mieszkaniu to szeroko nogi rozstawiania zeby miec równowagę ... Jakoś mi się źle widzi jak głową obracam i czuję niepokój ...
    Miałyście kiedyś cos takiego?

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 31 a klucie jest non stop nisko jest juz ponad miesiac i ja z tych co dyskomfort czuje bardzo czesto bo cisnie na caly dol.

U nas pada i zimno

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piekne sloneczko i cieplutko :)

Bylismy w USC i tatus uznał ojcostwo i dał nazwisko :) ( bo nie mamy slubu bedziemy cywilny brac za rok w maju i roczek robic )

A teraz chodzi dumny jak paw i sbie nuci jestem tata :D ( jakby od wrzesnia nie byl hehe )

ładna pogoda chyba pójdziemy z psami na spacer do lasku

Carolq, Agnieszka0812, Patrycja24, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak radzicie sobie z bólem kolan bioder itd. Ciężko mi chodzić obracać się na łóżku itd

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musiałam prZełożyć spotkanie w szkole rodzenia,nie dosc że mąż chory to i pies kaszle,istny szpital:/dwa razy mi się udalo nie zarazić w czasie ciazy,może teraz też mi się upiecze:)

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ