Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie 500 +, jeśli żyje z moim facetem bez ślubu to czy musze wliczyc jego dochody ? Chodzi mi o to czy moja pensja dzielona jest na dwie osoby i wtedy nie przekraczam 800 zl na osobe czy do swojej pensji musze dodac pensje Borysa i podzielić na 3 osoby ?
-
tola2014 wrote:ja też zaczęłam pranie. narazie kocyki prześcieradła i flanelowe pieluchy. a tetrowe na ile stopnii pralyscie? ja póki co w płynące dzidziusia i bobini. ale tetrowe i ciuszki te typu body śpiochy wypiore w płatkach mydlanych. mam nadzieje, ze nie są śmierdzące.
ja piore wszystko w 60 stopniach i proszku lovela potem prasujetola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvil89 wrote:Ja do tej pory w bobini ale tylko rzeczy prałam, a muszę też wszystkie pieluszki wyprać - myślisz że w tych płatkach mydlanych będą miększe? Nie uczulają takie płatki?
właśnie podobno płatki mydlane mają najlepszy skład i nie powinny uczulac. właśnie nie wiem czy będą miękkie czy twarde. jutro się dowiem bo zaczynam pranie w płatkach -
nick nieaktualny
-
malvva wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie 500 +, jeśli żyje z moim facetem bez ślubu to czy musze wliczyc jego dochody ? Chodzi mi o to czy moja pensja dzielona jest na dwie osoby i wtedy nie przekraczam 800 zl na osobe czy do swojej pensji musze dodac pensje Borysa i podzielić na 3 osoby ?
-
nick nieaktualnytola2014 wrote:ja też zaczęłam pranie. narazie kocyki prześcieradła i flanelowe pieluchy. a tetrowe na ile stopnii pralyscie? ja póki co w płynące dzidziusia i bobini. ale tetrowe i ciuszki te typu body śpiochy wypiore w płatkach mydlanych. mam nadzieje, ze nie są śmierdzące.
tola2014 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spakowalam torbe!
Mój dokupil spirytus i zostalo dopakować rzeczy dla Male ale.to w.ostatniej chwili
No i wode z dziubkiem ,sok jabłkowy,biszkopty ,paczka herbatki owocowej i duza wode dla mnie i wsioBaronowa_83, Cigaretta, tola2014, monilia84 lubią tę wiadomość
-
malvva wrote:no szkoda ;( glupio tylko ze jak ma sie 2 dzieci i zarabia nawet 25 tysiecy to sie dostanie...
A czy w ogóle ma sens i czy zwiększy dzietność wśród normalnych rodzin to śmiem wątpić. -
malvva wrote:no szkoda ;( glupio tylko ze jak ma sie 2 dzieci i zarabia nawet 25 tysiecy to sie dostanie...
malvva lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Patrycja, tak prawdziwe ze az boli... no mnie te 500+ nie motywuje do kolejnej ciazy.... bo przy wydatkach jakie sie ponosi, te 500 zl to kropla tak naprawde w morzu potrzeb.. a iestety prawda jest taka, ze skorzystaja na tym nie tyle ci, "sredniacy" na najnizszej krajowej, zyjacy nadziej ze starczy do kolejnej wyplaty, a patologia [robiąca dzieci na potege.. [o tak, tych akurat 500zl zacheci..]] i ludzie z cyklu " dochod 7000zl niejedenokrotnie nie pozwala na zapokojenie potrzeb" [jak to slysze w tej reklamie tego programu 500+ to mam ochote telewizor przez okno wyrzucic...]
-
Ja choc bardzo bym chciala to na druga ciaze pewnie nie mam co liczyc. Na szczescie obylo sie bez in vitro, ale jest wiele par, ktore tylko tak moga zostac rodzicami. A nasze panstwo wielu z nim odebralo ta szanse, rezygnujac z dofinansowania programu. Wiec sie pytam jak normalne rodziny, ktora stworzylyby dziecku kochajacy i cieply dom maja wypelniac zalozenia programu?
aaaguchaaa, Evil89 lubią tę wiadomość
Patrycja24 -
polubilam,bo mam to samo zdanie. sa rzeczy, do ktorych nasz rzad nie powinien sie tykac.. bo je zwyczajnie sp.eprzy. jest bardzo za in vitro - bo sama, nie wiem, czy bylabym w stanie pokochac ze szczerego serca dziecko z adopcji - nie mowie nie, ale nie mowie, ze tak! ustawa 500+ niedawno szwagier szczycil sie, ze sie zalapia z zona, na 1000 [2 dzieci, ona nie pracuje, bo hmmmmm... niewiadomo wlasciwie czemu [w pierwsze ciazy bedac, poszla a zwolnienie, umowa jej sie skonczyla, wiec tylko do porodu przedluzyli, potem na macierzynskim i 1.5 po urodzeniu 1 dziecka, urodzilo im sie 2.. za chwile konczy rok, ale mama do rpacy sie nie wybiera; roodzine utrzymuje on pobory+ renat, bo ma orzeczenie o niepelnosprawnosci] no byloby spoko, gdyby nie fakt ze palnal po chwili, ze pykna trzecie to zony wyplata bedzie.. oczywiscie okraszone rubsznym smiechem...]
-
No wlasnie. I ludzie z takim podejsciem dostana wsparcie. Zalozeniem programu jest tez to, ze te pieniadze powinny byc wydawane na potrzeby dziecka tj. kolonie, jakies obozy, kursy itp. Ja rozumiem, ze potrzeba jest tez zjedzenie cieplego obiadu, ale ciekawa jestem w ilu domach choc maly procent tej kwoty pojdzie faktycznie na takie rzeczy. W wiekszosci pewnie "na zycie"Patrycja24
-
A juz nic nie wkurza mnie tak jak sytuacja z bliskiego otoczenia.
Tatus pracujacy za granica, tam pobiera rodzine. Mamusia wiecznie siedzaca w domu. Corka lat 6 i synek 7- miesieczny. Mamusia tajemnicy nie robila z tego, ze synek jest tylko dlatego, zeby nadal siedziec w domu. Corka od wrzesnia do szkoly poszla. I teraz jej sie nalezy 2 tys. Ja na macierzynskim tyle nie dostane. I to jest podziekowanie, ze ja zapierdzielam odkad skonczylam szkole a taka franca w domu siedziala. No, to mi sie ulało:-PPatrycja24 -
nick nieaktualny
-
My mamy ambitny plan założyć konta oszczędnościowe albo jakies lokaty chłopakom. Mam nadzieję ze szybko nam się to uda i te 500 zl podzielimy na nich.
Ale właśnie jak sobie pomysle ze ktos ma tyle kasy plus jeszcze z mopru drugie tyle to mnie trafia:/. Rozumiem pomoc, ale czemu potem pracujący łoś jest stratnyPatrycja24, aaaguchaaa lubią tę wiadomość