X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie 500 +, jeśli żyje z moim facetem bez ślubu to czy musze wliczyc jego dochody ? Chodzi mi o to czy moja pensja dzielona jest na dwie osoby i wtedy nie przekraczam 800 zl na osobe czy do swojej pensji musze dodac pensje Borysa i podzielić na 3 osoby ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja też zaczęłam pranie. narazie kocyki prześcieradła i flanelowe pieluchy. a tetrowe na ile stopnii pralyscie? ja póki co w płynące dzidziusia i bobini. ale tetrowe i ciuszki te typu body śpiochy wypiore w płatkach mydlanych. mam nadzieje, ze nie są śmierdzące.

ja piore wszystko w 60 stopniach i proszku lovela potem prasuje

tola2014 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Ja do tej pory w bobini ale tylko rzeczy prałam, a muszę też wszystkie pieluszki wyprać - myślisz że w tych płatkach mydlanych będą miększe? Nie uczulają takie płatki?

właśnie podobno płatki mydlane mają najlepszy skład i nie powinny uczulac. właśnie nie wiem czy będą miękkie czy twarde. jutro się dowiem bo zaczynam pranie w płatkach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja piore wszystko w 60 stopniach i proszku lovela potem prasuje

I ciuszki po 60 stopniach nie są brzydkie? ja to kolorowe chciałam w 40 białe 50 . troszkę obawiam się tych 60

• malvva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi program dzieciecy zalecal na 95 stopni oO ale zmienilam na 60 i wzystko jest ok nic nie stracilo koloru nie stalo sie szorstkie itp

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie 500 +, jeśli żyje z moim facetem bez ślubu to czy musze wliczyc jego dochody ? Chodzi mi o to czy moja pensja dzielona jest na dwie osoby i wtedy nie przekraczam 800 zl na osobe czy do swojej pensji musze dodac pensje Borysa i podzielić na 3 osoby ?
    Uznaje dziecko i mieszkacie razem. Alimentów nie masz od niego wiec jesteście we 3.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szkoda ;( glupio tylko ze jak ma sie 2 dzieci i zarabia nawet 25 tysiecy to sie dostanie...

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja też zaczęłam pranie. narazie kocyki prześcieradła i flanelowe pieluchy. a tetrowe na ile stopnii pralyscie? ja póki co w płynące dzidziusia i bobini. ale tetrowe i ciuszki te typu body śpiochy wypiore w płatkach mydlanych. mam nadzieje, ze nie są śmierdzące.
    Ja piore w 30/40 stopniach w proszku i płynie lovela :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam kolo w 40 w proszku Lovella a biale w.plynie lovella i odrobinkę plynu dla plukania bambini? Ciuszki miekkie ale bez tego chemicznego zapaszku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 20:27

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spakowalam torbe!
    Mój dokupil spirytus i zostalo dopakować rzeczy dla Male ale.to w.ostatniej chwili :-)

No i wode z dziubkiem ,sok jabłkowy,biszkopty ,paczka herbatki owocowej i duza wode dla mnie i wsio :-)

Baronowa_83, Cigaretta, tola2014, monilia84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    no szkoda ;( glupio tylko ze jak ma sie 2 dzieci i zarabia nawet 25 tysiecy to sie dostanie...
    Założenia programu są takie żebyś miała wiecej niż jedno dziecko.
    A czy w ogóle ma sens i czy zwiększy dzietność wśród normalnych rodzin to śmiem wątpić.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    No ba. Zyjemy w takim kraju...moj maly to nawet na becikowe sie nie zalapie. Jedyne na co moze liczyc od panstwa to kopniak w dupke. Wiem, ze sa rodziny, ktore maja mniej niz my i sobie radza, ale z drugiej strony nie zarabiam tyle co Pani Prezes Warty Poznan, ktora ma kilkoro dzieci i jej pomoc od panstwa sie nalezy. Pewnie nawet ni zauwazy wplywu na konto...

malvva lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, tak prawdziwe ze az boli... no mnie te 500+ nie motywuje do kolejnej ciazy.... bo przy wydatkach jakie sie ponosi, te 500 zl to kropla tak naprawde w morzu potrzeb.. a iestety prawda jest taka, ze skorzystaja na tym nie tyle ci, "sredniacy" na najnizszej krajowej, zyjacy nadziej ze starczy do kolejnej wyplaty, a patologia [robiąca dzieci na potege.. [o tak, tych akurat 500zl zacheci..]] i ludzie z cyklu " dochod 7000zl niejedenokrotnie nie pozwala na zapokojenie potrzeb" [jak to slysze w tej reklamie tego programu 500+ to mam ochote telewizor przez okno wyrzucic...]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choc bardzo bym chciala to na druga ciaze pewnie nie mam co liczyc. Na szczescie obylo sie bez in vitro, ale jest wiele par, ktore tylko tak moga zostac rodzicami. A nasze panstwo wielu z nim odebralo ta szanse, rezygnujac z dofinansowania programu. Wiec sie pytam jak normalne rodziny, ktora stworzylyby dziecku kochajacy i cieply dom maja wypelniac zalozenia programu?

aaaguchaaa, Evil89 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polubilam,bo mam to samo zdanie. sa rzeczy, do ktorych nasz rzad nie powinien sie tykac.. bo je zwyczajnie sp.eprzy. jest bardzo za in vitro - bo sama, nie wiem, czy bylabym w stanie pokochac ze szczerego serca dziecko z adopcji - nie mowie nie, ale nie mowie, ze tak! ustawa 500+ niedawno szwagier szczycil sie, ze sie zalapia z zona, na 1000 [2 dzieci, ona nie pracuje, bo hmmmmm... niewiadomo wlasciwie czemu [w pierwsze ciazy bedac, poszla a zwolnienie, umowa jej sie skonczyla, wiec tylko do porodu przedluzyli, potem na macierzynskim i 1.5 po urodzeniu 1 dziecka, urodzilo im sie 2.. za chwile konczy rok, ale mama do rpacy sie nie wybiera; roodzine utrzymuje on pobory+ renat, bo ma orzeczenie o niepelnosprawnosci] no byloby spoko, gdyby nie fakt ze palnal po chwili, ze pykna trzecie to zony wyplata bedzie.. oczywiscie okraszone rubsznym smiechem...]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. I ludzie z takim podejsciem dostana wsparcie. Zalozeniem programu jest tez to, ze te pieniadze powinny byc wydawane na potrzeby dziecka tj. kolonie, jakies obozy, kursy itp. Ja rozumiem, ze potrzeba jest tez zjedzenie cieplego obiadu, ale ciekawa jestem w ilu domach choc maly procent tej kwoty pojdzie faktycznie na takie rzeczy. W wiekszosci pewnie "na zycie"

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz nic nie wkurza mnie tak jak sytuacja z bliskiego otoczenia.
    Tatus pracujacy za granica, tam pobiera rodzine. Mamusia wiecznie siedzaca w domu. Corka lat 6 i synek 7- miesieczny. Mamusia tajemnicy nie robila z tego, ze synek jest tylko dlatego, zeby nadal siedziec w domu. Corka od wrzesnia do szkoly poszla. I teraz jej sie nalezy 2 tys. Ja na macierzynskim tyle nie dostane. I to jest podziekowanie, ze ja zapierdzielam odkad skonczylam szkole a taka franca w domu siedziala. No, to mi sie ulało:-P

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * rodzinne

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziecie piły herbatki laktacyjne? jeśli tak to od kiedy?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ambitny plan założyć konta oszczędnościowe albo jakies lokaty chłopakom. Mam nadzieję ze szybko nam się to uda i te 500 zl podzielimy na nich.
    Ale właśnie jak sobie pomysle ze ktos ma tyle kasy plus jeszcze z mopru drugie tyle to mnie trafia:/. Rozumiem pomoc, ale czemu potem pracujący łoś jest stratny

Patrycja24, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ