X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jest najlepsze? Ze ta kasa nie wlicza sie do dochodu. Tzn. ze teoretycznie osoby korzystajace z pomocy MOPR-u dostana jeszcze na opal, leki, dozywianie itp. I takim sposobem beda zyli jak paczki w masle. Rowniez z moich podatkow. A mojemu dziecko nie nalezy sie nic.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    My mamy ambitny plan założyć konta oszczędnościowe albo jakies lokaty chłopakom. Mam nadzieję ze szybko nam się to uda i te 500 zl podzielimy na nich.
    Ale właśnie jak sobie pomysle ze ktos ma tyle kasy plus jeszcze z mopru drugie tyle to mnie trafia:/. Rozumiem pomoc, ale czemu potem pracujący łoś jest stratny
    Polubilam bo chwali sie bardzo Wasz pomysl, zeby odkladac dla chlopakow. Wiadomo, ze moze zdarzyc sie tak, iz ta kasa bedzie potrzebna do budzetu domowego. Nie potepiam tego bo awaryjne sytuacje sie zdarzaja. Szkoda mi tylko dzieci z patologicznych rodzin. One skorzystaja z tego najmniej. Szczegolnie jak kasa pojdzie na przelew...

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szkoda naszych nerwów. Mnie też irytuje strasznie ten program bo ja będę go musiała finansować, ot taka nagroda za to że z mężem uczciwie pracujemy. Ale jest też druga strona medalu o której kobiety teraz nie myślą. Będą siedziały i rodziły dzieci za 500+ a później jak przyjdzie wyliczenie emerytury to rozpacz bo na opłaty nie starczy. Mam nadzieję że będą monitorować na co wydawane są te pieniądze i jak najwięcej skorzystają na tym dzieciaki. Choć i tak uważam że więcej korzyści byłoby gdyby te pieniądze przeznaczyć np na miejsca w żłobkach i przedszkolach czy na ulgi dla powracających do pracy matek tak by rodziny same mogły na swoje dzieci zarobić. Świadomość że mam gdzie zostawić dziecko i wrócić po macierzyńskim do pracy zdecydowanie bardziej pomogłoby mi w decyzji o kolejnym dziecku niż 500 zl nie wiadomo jak długo wypłacane. No to tyle bo miałam nic nie pisać bo ten temat działa na mnie zapalnie :) nie mówiąc już o tym że moim zdaniem więcej do podniesienia dzietności przyczynił się program dofinansowania in vitro choć tak niedoskonały niż te nieszczęsne 500 zł.

tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza polityką, byłam dzisiaj w Ikei po fotel. Oczywiście wróciliśmy bez fotela za to kupiliśmy w końcu wanienkę a do tego ręcznik dla małej, matę do przewijania i kilka organizerów do komody. Jutro pewnie nie wstanę z lóżka bo czuję się wykończona ale jak już się zbiorę to będę mogła zagospodarować szuflady :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    będziecie piły herbatki laktacyjne? jeśli tak to od kiedy?
    Jak wrócę do domku :-),od razu zestaw rumianek i laktacyjna 2xdziennie.super na kupkę dla maluszka :-)

tola2014, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Jak wrócę do domku :-),od razu zestaw rumianek i laktacyjna 2xdziennie.super na kupkę dla maluszka :-)
    Dobrze wiedziec :-) a jak w smaku? Te herbatki jakos mi tak mlecznie sie kojarza.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia cenna rada.Ja ogólnie lubię herbatki ziołowe więc dla mnie to norma

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ostatnie zamowienie na gemini, skusiłam się na katarek, nakładki do karmienia, termometr bezdotykowy i pare innych rzeczy - 260 zł poszło... ale w sumie to takie jedne z ważniejszych rzeczy które miałam kupić po porodzie a jednak kupiłam już :P zostało tylko urodzić, bo już wszystko gotowe :)
    Próbowałam się jakos dobrać do męża, ale gdzie tam... odwrócił się dupskiem i chrapie ;) mogę się jedynie obejść smakiem haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 23:34

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    będziecie piły herbatki laktacyjne? jeśli tak to od kiedy?
    Piję jedną dziennie od 3 tygodni.
    Jest pyszna w smaku i lubię sobie zaparzyć wieczorem i wypić przed snem.
    Mam wrażenie, że lepiej się po niej załatwiam.
    Moja przyjaciółka też zaczęła przez porodem i mimo że miała cc nie miała problemów z laktacją.
    Wiem, że to nie zasługa herbatki, ale myśle, że nue zaszkodzi a do tego bardzo mi smakuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - trzymamy kciuki za Sylikę i jej bliźniaki - odeszły jej wody ......

pasia27, malvva, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze!

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy podwójnie!
    Daj znać jutro Alice jsk cos bedziesz wiedziała :)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki:)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj nocka tragicznie przeszla,godz 1 a mi się stawia brzuch,wzięłam no spe,czekam a tu nic nie pomaga o 3 twardnial caly czas ale p ile kojarze nie bylo 10 razy,tylko zaczęly mi się bole okresowoe i krZyżowe,dwa razy mialam co 17 min i przeszlo jak na razie.Teraz brzuch miekki zobaczymy na ile oby do 16 wytrzymać bo mamy wizyte.
    I znowu głowa zaczyna bolec już drugi dzień pod rząd ale ciśnienie w porzadku ok 120/80 ale puls po 95-100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 06:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz są :) chłopczyk 2600 /00:20/ dziewczynka 2100 /00:10/ urodzone sn .
    bravo :) dzielna mamusia :)

Carolq, Iwa81, domi05, tola2014, Rudzina, Kocia, Patrycja24, malvva, Agnieszka0812, josephinka84 lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super:)

• Negra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika- wielkie gratulacje! Spisałaś się mega dzielnie! Życzę maluszkom duuużo zdrowia! :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje. Wracajcie szybko do domu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • maimama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Sylika!

‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ