X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    będziecie piły herbatki laktacyjne? jeśli tak to od kiedy?

ja nie bede piła bo i bez tego mi leci ;p chyba ze po porodzie okaze sie ze mam jakos malo mleka

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje blizniakow :-) super, ze masz juz swoje maluszki.

Patrycja24
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też herbatek laktacyjnych nie zamierzam teraz pić. Najwyżej jak wyjdę ze szpitala. Ale to się okaże. Przy pierwszym dziecku wypiłam od razu po cc i taki miałam nawał pokarmu, że nie mogłam sobie poradzić. Kanaliki mi się zatykały. Ciepłym prysznicem zwalczyłam temat i małą butelką z ciepłą wodą. Położna poradziła, żeby masować. Polecam w razie co.

pasia27 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też słyszałam, że beurer ft90 jest dobry. I chyba go kupię, skoro potwierdzasz :)) Koleżanka ma też tej firmy, a ja się tak nie mogłam zdecydować.

tola2014, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymuś 35tc waga 2400g <3
    Jak to lekarz powiedzial "chlop gotowy do wyjscia" :)
    Szyjka delikatnie sie skrocila.. no i jesli bede miala jakiekolwiek bole od razu mam jechac do szpitala..
    Maly nadal ulozony miednicowo :( wiec dostalam skierowanie na cc.. wlasnie zbieram sie i jade do szpitala umowic sie na termin.. ojj serducho bije mi tak ze hohoho! <3

Patrycja24, Baronowa_83, Różyczka, monilia84, Agnieszka0812, xpatiiix3, klaudia1534, Iwa81, tola2014, Evil89, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika gratulacje! ! !
    Kurcze, zasnęłam dopiero ok 4.00 rano :(
    Oczywiście się budziłam kilka razy i jestem padnięta.
    Niestety nie mogę zostać w łóżku bo muszę się w pracy pojawić, pozałatwiać parę spraw.
    Lokata dla dziecka to dobry pomysł jeśli ktoś może sobie na to pozwolić to nic tylko zakładać :)
    Ja sobie założę lokatę " rodzeństwo " na ktorej bede odkładać pieniądze na in vitro bo PIS odebrał nam
    refundację. Także sobie będziemy zbierać 10- 15 tyś zeby dać szanse naszej córeczce na rodzeństwo.

tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Sylika gratulacje! ! !
    Kurcze, zasnęłam dopiero ok 4.00 rano :(
    Oczywiście się budziłam kilka razy i jestem padnięta.
    Niestety nie mogę zostać w łóżku bo muszę się w pracy pojawić, pozałatwiać parę spraw.
    Lokata dla dziecka to dobry pomysł jeśli ktoś może sobie na to pozwolić to nic tylko zakładać :)
    Ja sobie założę lokatę " rodzeństwo " na ktorej bede odkładać pieniądze na in vitro bo PIS odebrał nam
    refundację. Także sobie będziemy zbierać 10- 15 tyś zeby dać szanse naszej córeczce na rodzeństwo.
    może nie będzie potrzebne ;) czasami po ciązy cos się tam odblokowuje. No chyba, ze wiadomo jest coś czego burza hormonalna nie jest w stanie przeskoczyć.

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia mogę sobie wyobrazić czujesz po takich słowach- że to już półmetek choć nie ma reguły możesz urodzić wg terminu tzn 38 tyg chyba cesarke robia.Ale masz fajnie bo przynajmniej coś wiesz☺Super ze synus pięknie rosnie.
    Baronowa ja dziś też poczułam kursanci w żebra - dziwnie tak, małej już miejsca brakuje i wbija się pod zebra hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:04

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka moja koleżanka ma z in vitro bliźniaków (chłopaków). I oni nie zabezpieczali się w ogóle, bo długo starali się o dzieci. I wpadli po pół roku :)) tak więc w grudniu urodziło im się trzecie dziecko - córeczka, poczęta w sposób naturalny ... Tak więc cuda się zdarzają :)

Różyczka, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    może nie będzie potrzebne ;) czasami po ciązy cos się tam odblokowuje. No chyba, ze wiadomo jest coś czego burza hormonalna nie jest w stanie przeskoczyć.
    Daj Boże! :)
    To by było piękne móc zajść w ciąże spontanicznie :)
    Niestety mam niedrożne jajowody, których mie udało sie udrożnić nawet podczas laparoskopii.
    Podobno tak mam od dziecka, że się nie wykształciły... Niby zero szans na naturalne poczęcie, ale przecież cuda się zdarzają :)
    Teraz czekam na nasz Cud, który noszę pod serduchem ;) Zostały równe 2 tygodnie ;)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Różyczka moja koleżanka ma z in vitro bliźniaków (chłopaków). I oni nie zabezpieczali się w ogóle, bo długo starali się o dzieci. I wpadli po pół roku :)) tak więc w grudniu urodziło im się trzecie dziecko - córeczka, poczęta w sposób naturalny ... Tak więc cuda się zdarzają :)

u mojej koleżanki to samo. córcia z in vitro i po pół roku kolejna ciąża naturalnie :)
    czego i tobie Różyczka życzę

Agnieszka0812, Różyczka lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    oficjalnie mój syn zaczął mi się wbijać w zebra. W końcu uczucie jak przed 6 laty ;). boli, ale w sumie fajnie, nie trza myśleć czy kopie :)

mam to samo już od jakiegoś czasu, i szczerze mam tego dość, mógłby na inny organ się przerzucić

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Szyjka delikatnie sie skrocila.. no i jesli bede miala jakiekolwiek bole od razu mam jechac do szpitala..
    Maly nadal ulozony miednicowo :( wiec dostalam skierowanie na cc.. wlasnie zbieram sie i jade do szpitala umowic sie na termin.. ojj serducho bije mi tak ze hohoho! <3

a powiedział lekarz że nie ma szans na obrót już?
    mój też miednicowo, duży chłopak i już nam szans nie dają :(
    my mamy CC 05.05 :) - 28 dni

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka fajnie, że znasz termin cc. Dość wcześnie. Ja idę w środę na wizytę, to już mi wszystko powie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Madziuśka fajnie, że znasz termin cc. Dość wcześnie. Ja idę w środę na wizytę, to już mi wszystko powie.

mój lekarz jest w szpitalu tylko we wtorki i czwartki, ja mam TP na 8 maja, więc cesarka w czwartek przed terminem ;) we wtorek sie nie da bo święto - no chyba że Wojtus sam zdecyduje że woli inny termin

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja mam termometr beurer ft90 jest idealny co do kreski porównywalnie z rteciowym ;)

Ja też mam tego BEURER FT90 i uważam że jest bardzo dobry, nie zawiódł Nas a mamy go już dość długo :) POLECAM :)

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wciskanie pod zebra mam od kilku dni. w watrobe w zasadzie.. eh... mowili ze mozart uspokaja... nie wierzcie im! klamia! wczorj jak Malej puscilam, to cala noc mialam potem disco w brzuchu. ani na lewym boku, ani na prawym, ani na plecach, na siedzaco. no nijak. dala popalic jak jasna cholercia.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi córcia też lubi opierać nóżki o żebra. Nie jest to na razie uciążliwe pod warunkiem że leżę bo jak chcę siedzieć czy stać to tylko wyprostowana jak struna :) czy możliwe jest żeby dzidzia kopała w okolicach nerki? Od wczoraj mam taki dziwny ból i nie wiem czy powinnam się tym przejąć czy przyjąć że dostałam kuksańca od małej. Nic poza bólem pleców w okolicach lewej nerki się nie dzieje.

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

Nacia gratuluje dużego chłopczyka <3 rośnie jak na drożdżach :)
    Fajnie że gotowy do wyjścia ale szkoda że nie na SN tylko CC ale mam nadzieje że ustalą Ci termin porodu przed terminem z OM, np z 2 tygodnie bo wagę ma już fajną :)

Madziuśka to super że wiesz kiedy spotkasz się z syneczkiem to takie cudne <3

Powiem Wam że ja coraz bardziej stresuje się tym kiedy mój syneczek się urodzi, z jednej strony boję się czy rośnie, bo ani waga ani obwód brzuszka specjalnnie mi nie rośnie, a poza tym ta Komunia, czy dam radę być na niej. Stresik coraz większy bo do porodu 31dni <3 i do Komunii też :)

Może któraś wywróży mi coś ehhehehehe :)

Agnieszka0812, Nacia, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój się duży zapowiada bo u nas już w 33t3d było 2547g, więc hmmm mógłby nawet naturalnie nie dać rady się urodzić.

Agnieszka0812, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ