Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Łóżeczko dla Kacperka wstępnie przygotowane, w weekend ostatnie zakupy i możemy rodzić ehheheh
Cigaretta, Agnieszka0812, Madziuśka, Patrycja24, Carolq, i.am.chappie, Iwa81, pasia27, JusWik, JustyśM lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
ja będę mieć w ostatni tydzień kwietnia, też chyba czwartek. Lipa bo na weekend majowy w szpitalu będę pewnie siedzieć. Ale często się zdarza, że jednak wody wcześniej odchodzą i trzeba jechać do szpitala... więc się okaże. Może nasz synek też zdecyduje się przyjść na świat wcześniej
monilia84 lubi tę wiadomość
-
marzenka06 wrote:ja będę mieć w ostatni tydzień kwietnia, też chyba czwartek. Lipa bo na weekend majowy w szpitalu będę pewnie siedzieć. Ale często się zdarza, że jednak wody wcześniej odchodzą i trzeba jechać do szpitala... więc się okaże. Może nasz synek też zdecyduje się przyjść na świat wcześniej
czyli 28.04? bo to u nas druga opcja - żeby nas w majówkę nic nie zaskoczyło. -
No teraz to maluszki będą się sypać ale ekstra
Może któras mamą może mi powiedzieć jak długo u dzieci mogą być opuchnięte oczy po porodzie młoda ma dalej tak zapuchniete ze dobrze oczu otworzyć nie może wciąż wygląda jak noworodek myślicie że po tp to minie.? Nikt nic nie mówił nawet okulista ostatnio następna wizyta u okulisty za 2 tyg jest jak nie zniknie będę dopytywać bo trochę się martwię jednak mała ma już 6.5tyg a dalej te oczy jakie były takie są ze słabo je otwiera.. bo za 2 tyg tp bym miała także się zastanawiam ile to potrwaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 11:17
Livia
Nela
Marcel
-
Madziuśka wrote:mam to samo już od jakiegoś czasu, i szczerze mam tego dość, mógłby na inny organ się przerzucić
-
nick nieaktualnyMoja Niunia też nie należy do najmniejszych
33i4 - 2550g
I tak dobrze że troszkę zwolniła z wzrostem , bo bałam się że będzie miała koło 4 przed porodem.
Nic mi się nie chcę...i ciągle dziś jestem głodna jak bym w ogóle nie jadła
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
oo Patii ale Liveczka juz duza! mysle ze z tymi oczkami to jescze troszke.ale na pewno minie! Niejedna przeszkode pokonala, to i z ta opuchlizna da rade
Silna babeczka z Niej!!
A co do listy - to nie wiem, kto ja ma, ale jesli to przeczyta, to ja bym prosila o dopisanie[tp 28.05, dziewczynka [chyba Maja, bo małz nie protestuje, ale jego to nigdy nic nie wiadomo;)]
monilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć
co do herbatek, to w przypadku, kiedy będzie mało pokarmu, lub wcale warto spróbować Femaltiker, to taki suplement naturalny ze słodu jęczmiennego, niby iluś tam kobietom pomaga. To też są saszetki do rozpuszczania w wodzie/mleku i do picia. Ale to dopiero po porodzie, jak będzie sucho w cycach
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wrocilam ze szpitala
termin ustalony 6 maja
20 kwietnia mam juz sie zglosic na ktg i ogolne badania i jakbym miala jakiekolwiek bole to mam od razu przyjezdzac do szpitala zebym czasami nie zaczela rodzic..
Juz tak bliskoCarolq, Patrycja24, pasia27, Evil89, tola2014, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
Madziuśka wrote:a powiedział lekarz że nie ma szans na obrót już?
mój też miednicowo, duży chłopak i już nam szans nie dają
my mamy CC 05.05- 28 dni
Lekarz powiedzial ze sa szanse ze sie obroci ale bardzo malebo mam taki ksztalt brzucha ze ciezko bedzie mu sie obrocic tym bardziej ze juz jest coraz wiekszy
dlatego cc 6.05
Madziuśka lubi tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Mój w 31tc miał 2300 więc też nie mały
ale spróbuje sn
wczoraj na zajęciach dodatkowych w szkole rodzenia było między mi o wagach maluszków i możliwościach ich porodów, w ogóle zajebiaszcza położna te wykłady prowadzi - taka naprawdę życiowa.
i powiedziała co mnie zaskoczyło, że wcale nie waga dziecka świadczy o możliwościach jego urodzenia SN, ani wielkość główki, ale jakie będzie miało barki, bo może mieć dużą wagę ale jest długi i smukły z małymi barkami, a może być mały krępy z dużymi barkami i może ważyć niewiele ponad 3kg a będzie problem z jego wyjściem, mam zapisaną w zeszycie zasadę jak to się sprawdza : obwód główki w stosunku do obwodu brzuszka ( potem jak pójdę po notatki do samochodu, to wam napisze bo z ciekawości sama sprawdzęa powiedziała tez że najbardziej miarodajne jeśli chodzi o wagę i inne parametry jest USG z 38tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:03
Cigaretta lubi tę wiadomość