X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dzisiaj na 18:10 a pani przez telefon do mnie a ty jeszcze nie urodzilas?powiedziała ze jak sama nie urodze to w pt rodzimy ale o co jej chodzilo i dlaczego to będę wiedziec więcej po wizycie.A tak to leze już w domu,mała napiera mi na szyjke bo po jezdzie i wejsciu na drugie pietro to będzie mi dawac teraz o sobie znac

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak tam u mnie bo jak wcześniej pisałam jak chwilę pochodzę to czuję parcie w szyjce-tzn takie kłucie. Wizyta dopiero za tydzień.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg wporzadku , odwiedziłam jeszcze koleżanki z salo na patologii :) zobaczyc co tam u nich słychać :)
    Poli na spokojnie pójdziesz na wizytę wdzystko sie wyjaśni .
    Ciekawa jestem kto następny pokaże fotkę Maluszka :) niektórzy sa dalej niektórzy bliżej , tak czy siak wszystko sie teraz zaczyna dziać :)
    A co do parcia na szyjkę tez tak mam od 30 tygodnia , bol straszny przy chodzeniu , przy wstawaniu z łóżka itd :/ i dwóch lekarzy powiedziało ze taka natura ciąży :/ takze eeee nawet nie chce mi sie o tym gadać :(
    Buziole ide sie zdrzemnąć ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:04

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was takie techniczne pytanie, dotyczące możliwości jakie mąż ma do wolnego związanego z naszym porodem.

Ile max dni może na Nas bądź małe dziecko w domu ???

Ja wiem o takich przypadkach, jeśli ktoś wie o czymś innym to proszę o info :)

1. 2 Dni Urlopu Okolicznościowego z tytułu narodzin dziecka
    2. Urlop ojcowski - 14 dni (łącznie z sobotami, niedzielami i świętami)
    3. Opieka na dziecko do lat 8 - max 14dni

Czy przysługuje mu jakaś opieką jak dziecko skończyło 8 lat przecież dzieckiem nie ma się kto zająć ?? a może na mnie opieka po wyjściu ze szpitala
    Jak wiecie coś to piszcie :) Dziękuje :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dni na opiekę nad żona po porodzie płatne 80%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:06

monilia84 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Wizyta dzisiaj na 18:10 a pani przez telefon do mnie a ty jeszcze nie urodzilas?powiedziała ze jak sama nie urodze to w pt rodzimy ale o co jej chodzilo i dlaczego to będę wiedziec więcej po wizycie.A tak to leze już w domu,mała napiera mi na szyjke bo po jezdzie i wejsciu na drugie pietro to będzie mi dawac teraz o sobie znac
    No to poproś by wymasowala Ci szyjkę hehe
    Mój lekarz to potrafi ..rodzilam z.dziewczyna której rano na wizycie wymasowal.szyjke a o 20rodzilysmy razem hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam w ten pochmurny dzień ;)

Poli ciekawe o co chodzi z tym piątkiem, daj koniecznie znać po wizycie.

Ja mam jutro wizyte wieczorem, najgorsze jest to, że trzeba podwozie doprowadzić do ładu a nie ma jak.. :P ciekawe ile mój pucuś waży, ostatnio 31tc było 2300..

O 12 ma być kurier z paką z gemini, ciesze się jak dziecko :)

pasia27, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie na dole tez kości bola..pewnie sie wszystko rozwiera wrrr...
    Tesciowa mnie opierdziela ze siedzę po turecku..a wtedy prowokuje dziecko do zejścia niżej...a nie powinnam jeszcze eh ale ale jak tu siedzieć jak ciągle zle..nogi ciężko zlaczyc eh

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia a to nie można po turecku ? :P ja czesto tak siadam, bo wtedy czuje ulge jak mi sie te kości tak fajnie rozchodzą

• malvva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

Ja mam jutro wizyte wieczorem, najgorsze jest to, że trzeba podwozie doprowadzić do ładu a nie ma jak.. :P ciekawe ile mój pucuś waży, ostatnio 31tc było 2300..

na która jutro wizytujesz ? ;) ja ma na 11.15 u mnie mała w 31 tc ważyła 1400 wiec jestem mega ciekawa ile przybrała, mam nadzieje ze nastepna wizyta bedzie szybciej

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Pasia a to nie można po turecku ? :P ja czesto tak siadam, bo wtedy czuje ulge jak mi sie te kości tak fajnie rozchodzą
    No właśnie raczej nie ..tzn.nie za wcześnie tak jak w moim przypadku z ta szyjka..bo mala robi sobie drogę glowka ..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malva dopiero na 19, cały dzień oczekiwania..

Pasia to dobrze wiedzieć !

pasia27 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Oj mnie na dole tez kości bola..pewnie sie wszystko rozwiera wrrr...
    Tesciowa mnie opierdziela ze siedzę po turecku..a wtedy prowokuje dziecko do zejścia niżej...a nie powinnam jeszcze eh ale ale jak tu siedzieć jak ciągle zle..nogi ciężko zlaczyc eh
    Na mnie tez tak krzyczeli w pierwszej ciazy... Urodzilam w 42 tygodniu. Takze ten to chyba jakiś mit;)

A propos mojego suwaczka trzeba seks wdrożyć częściej ;) może sie cos ruszy

Iwa81, Negra, Marietta lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, my wróciliśmy od laryngologa. no i zapalenie zatok, załamka po prostu :(

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najczęściej siadam po turecku, bo tak mi najwygodniej :P

Powiedzcie jak myłyście butelki i smoczki pierwszy raz? W specjalnym płynie dla dzieci czy w normalnym do mycia naczyń? Później trzeba je wygotować? Czy wystarczy zalać wrzącą wodą? Mam też sterylizator do mikrofali to pewnie później będę go używać. A i jak przechowywać te umyte i wysterylizowane butle, wystarczy je schować do szafki i przed ewentualnym użyciem za jakiś czas ponownie wysterylizować? Sory za nadmiar pytań, ale wolę się upewnić :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

Ona ma dyzur w pt w szpitalu i powiedziala jak dotrwam to w pr rodzimy a ja do niej ale co cesarka a ona,ze nie.Ale po wizycir dzisiaj wszystko mi powie,ostatnim razem.mowila,ze trzeba bd pilnowac zeby do zakażenia nie doszlo,tymbardziej że mi czop odszedl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:44

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Malva dopiero na 19, cały dzień oczekiwania..

Pasia to dobrze wiedzieć !
    Tzn.pozniej to spoko na pilce można poskakać itp..ale dla mnie jeszcze nie czas ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Na mnie tez tak krzyczeli w pierwszej ciazy... Urodzilam w 42 tygodniu. Takze ten to chyba jakiś mit;)

A propos mojego suwaczka trzeba seks wdrożyć częściej ;) może sie cos ruszy
    Ja tylko umylam podloge na kuckach z rozlozonymi nogami..no I na.drugi dzien urodzilam hehe

Teraz tez zamierzam moze podziala znow he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:47

Cigaretta, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No to poproś by wymasowala Ci szyjkę hehe
    Mój lekarz to potrafi ..rodzilam z.dziewczyna której rano na wizycie wymasowal.szyjke a o 20rodzilysmy razem hehe
    Ja jestem po tych ich badaniach już tak obolala,ze chyba bym nie dala masowac szyjki,ale te ich badanie powinno sprowokować szyjke do rozejscia sie a tu nic.Wczoraj już mi gluty wychodzily ciemne od badania szyjki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli rozumiem, czyli miejmy nadzieje, że juz w piątek utulisz swoje dziecko i nic się w planach nie zmieni.

Klaudia ja jeszcze nie odpakowałam butelek ani nic, wypaże chyba dopiero po porodzie.

Baronowa ja nie umiem się seksić, strasznie ciasno na dole i boli :P i wieczna infekcja..

‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ