X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Więc nie ma co się stresować, że z usg waży "tylko tyle" albo "aż tyle" jak margines błędu aż taki jest. Byle z płcią nie mylili bo bym chyba ich wszystkich tam opierdzieliła :p
    Nati- u mnie lekarz na usg cały czas mówił w rodzaju męskim: "ziewnął", "poruszył się", na co ja do niego: Panie doktorze, ale przecież to dziewczynka! A on do mnie: "dwa lata temu, na święta, zamiast jednego urodziło się dwoje dzieci- bliźnięta i przez całą ciążę nikt tego nie zauważył. Także pewna Pani będzie dopiero, jak się urodzi!" Moja mina musiała być bezcenna :-D

Carolq, pasia27, fistaszek88, i.am.chappie lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra no nie wierze myslam ze takie rzeczy sie nie zdarzają :) hehe jak mogl ktos nie widziec drugiego dziecka :P ??

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Nati- u mnie lekarz na usg cały czas mówił w rodzaju męskim: "ziewnął", "poruszył się", na co ja do niego: Panie doktorze, ale przecież to dziewczynka! A on do mnie: "dwa lata temu, na święta, zamiast jednego urodziło się dwoje dzieci- bliźnięta i przez całą ciążę nikt tego nie zauważył. Także pewna Pani będzie dopiero, jak się urodzi!" Moja mina musiała być bezcenna :-D
    My mamy taki przypadek w rodzinie. Ale to bylo 30 lat temu, myslalam, ze takie rzeczy teraz juz sie nie zdarzaja. Masakra.

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    My mamy taki przypadek w rodzinie. Ale to bylo 30 lat temu, myslalam, ze takie rzeczy teraz juz sie nie zdarzaja. Masakra.
    On właśnie zakończył podsumowując: i takie rzeczy się zdarzają w XXIw :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakim cudem nie zauważyli drugiego dziecka... Nikogo nie zdziwiły np dwa mózgi czy dwa serca i dwa tętna xD? Tak samo jak mały wywija nogami a tam wielki worek mosznowy, niby z czym to mogą pomylić xd? Klapiaste wargi sromowe? Nie no plz, jakby mi pomylili płeć przy usg co 4 a teraz co 3 tyg to bym nie mogła w to uwierzyc

i.am.chappie, Negra, Carolq lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Nie wiem jakim cudem nie zauważyli drugiego dziecka... Nikogo nie zdziwiły np dwa mózgi czy dwa serca i dwa tętna xD? Tak samo jak mały wywija nogami a tam wielki worek mosznowy, niby z czym to mogą pomylić xd? Klapiaste wargi sromowe? Nie no plz, jakby mi pomylili płeć przy usg co 4 a teraz co 3 tyg to bym nie mogła w to uwierzyc
    Myślę sobie, że mogło być tak, że kobieta nie spotykała się zbyt często ze swoim ginem. Bo nie każda ciąża jest taka wychuchana i wydmuchana, jak nasze ciąże, nie każda kobieta szuka jak najlepszego specjalisty do prowadzenia (albo nawet kilku specjalistów) wiele (nadal) dowiaduje się, że jest w ciąży np. około 20tyg. I stąd chyba takie niespodzianki...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciągu całej ciąży płeć była sprawdzana tylko dwa razy. Gin prowadzący wcale się za to nie brał, raz tylko mała się ustawiła tak, że rzucił 'o, jaka dziewczynka piękna'. A tak to na połówkowym sprawdzana była płeć. Mam nadzieję, że chłopca nie urodzę ;D

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwoch lekarzy potwierdzilo plec. Moja gin nawet mi pokazzala na USG 3D, ale tak szczerze to ja tam nic nie widzialam. Pokazywala "od dupy strony" bo wstydliwy :-P 05.04 mialam ostatnie USG na NFZ i jak zapytalam o plec to podobno nie bylo widac.

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie biorąc pod uwagę takie historie co wizyte pytam o płeć. I dlatego mam już chyba 4 zdjęcia worka mosznowego z masztem pośrodku.. Zboczenie totalne xD

Carolq, Nacia lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • Liley Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas całe szczęście płeć na każdej wizycie, maly odsetek pomyłek u naszej dr.

Jestem juz spokojna, załatwiłam opinie neurologa i napisała pięknie "wydane w celu rozwiązania ciąży cesarskim cięciem, przeciwwskazany porod siłami natury". Jeszcze tylko skierowanie w przyszłym tygodniu, dzwonie do położnej i niech zaklepuje mi operacyjną na 20go. Od wczoraj mam skurcze co jakis czas więc teraz trochę sie pewnie uspokoje. W razie "w" papier mam.

moj mąż dostał zwolnienie na katar... mam w domu 2.5 latke, niemowle 190cm wzrostu i trzecie w drodze ...

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 18.04 mam wizyte z USG 4D i mam nadzieje, ze moj synus pieknie zapozuje <3 i buzka i klejnotami.

Carolq lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Niemowle 190 wzrostu" aaahahahhaha

Carolq lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szkole rodzenia na zajęciach z kąpieli -powiem szczerze że wydawało mi się ze wszystko wiem a tu dupa.Tak więc , dobrze że poszłam-teraz wiem jak maluszka przekładać jak w wanience trzymać itd.Po sr przyszło mi do głowy żeby podejść kawałek do galerii,jak doszłam zrobiło mi się słabo weszłam do sklepu kupiłam sobie sucha bułkę, jogurt, paczka i sok jablkowy usiadłam na ławce i to wszystko wpierdzieliłam. Zjadłam to po czym poszłam na obiad do nalesnikarni na krem z brokuł i naleśnika z szynka i pieczarkami.Teraz jestem w domku-odpoczywam ze zmęczenia i przejedzenia.

josephinka84, Patrycja24 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po badaniu, co prawda zależało mi na osłuchaniu, ale do internisty się nie dopchałam;/

mały waży już 3280 g, przepływy ok, ilość wód też ok, nic tylko za tydzień urodzić:) przeraża mnie ta jego waga :) i mój mały otwór:)

Patrycja24, pasia27, Cigaretta, Carolq lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak otwór jest za mały czy waży 3200 czy 3600 to jakoś mało prawdopodobne jest wypchniecie arbuza przez otwór wielkości cytryny ale możliwe hehe

josephinka84, fistaszek88, Carolq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    I tak otwór jest za mały czy waży 3200 czy 3600 to jakoś mało prawdopodobne jest wypchniecie arbuza przez otwór wielkości cytryny ale możliwe hehe
    Padlam.
    Moj syn jak sie dowiedział jak sie rodzi dziecko to malo nie zemdlał z szoku ;)

Carolq lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ugotowalam uszka z pieczarkami co kochana tesciowa nam.zrobila i zamrozila.:-)i do tego na szybko barszczyk z.torebki ;-)
    Pyszności ..

Marietta lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Padlam.
    Moj syn jak sie dowiedział jak sie rodzi dziecko to malo nie zemdlał z szoku ;)
    Hahahah
    Dobrze ze mój jeszcze maly hahaha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po chwilowej przerwie :-) strasznie wkurzał mnie ten nick katarzyna_d i założyłam swój stary :P

Przynajmniej mam abonament za free :-) hehe

Duże te wasze dzieciątka :P mój to taki pimpek <3 34t5 2700 miał :-) a wiec wielki nie będzie ;-)

Chociaż są te błędy w usg ! Filip miał miec 3500 a sie ze jednak większy jest.

Kiedys pisałam o porodzie w wannie :P ze się zastanawiam ? Juz mam problem z głowy :P :P wyszedl mi GBS + i pozostał tylko prysznic hehe

Marietta lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    a mi dzis przyszlo etui na ksiazeczke z bebiprogramu taka mala rzecz a jak cieszy;D
    Zabuszka dlugo czekałaś? Bo ja sie rejestrowałam na początku ciąży a za chwilę rodze i nadal czekam :(

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ