X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka super wieści, duży chłopczyk już :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies 4,5miesiecy tak ze kawalek czasu duzo szybciej przyszedl album z bebiko choc zamowione w tym samym czasie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Zabuszka dlugo czekałaś? Bo ja sie rejestrowałam na początku ciąży a za chwilę rodze i nadal czekam :(
    Ja tez nic nie dostałam...a tez.na poczatku ciąży sie zarejestrowałam..no ale w.pierwszej ciąży dostałam płytę z muzyka.dla.maluszka ,śliniak i pudełko na.dokumenty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 18:16

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy czujecie taki ucisk na szyjkę? Jakoś tak dziwnie mi między nogami... nie wiem czy to dziecko tak napiera? Mam nadzieję że to jeszcze nie czas :). W środę mam ostatnią wizytę i chciałabym doczekać.
    Skurczy jeszcze nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 18:25

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    a mi dzis przyszlo etui na ksiazeczke z bebiprogramu taka mala rzecz a jak cieszy;D
    mi też włąśnie dziś przyszło :)

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny czy wy czujecie taki ucisk na szyjkę? Jakoś tak dziwnie mi między nogami... nie wiem czy to dziecko tak napiera? Mam nadzieję że to jeszcze nie czas :). W środę mam ostatnią wizytę i chciałabym doczekać.
    Skurczy jeszcze nie mam.

Często tak czuje, w sobotę bardzo dziwne klucia szyjki miałam :-\ nie dało sie chodzić .

Od dwóch dniu powróciły u mnie mdłości i zbiera mnie na wymioty!

hsxq6uc.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jest niedobrze i gorąco w nocy i czasem w dzień. Pytam się męża, czy jest ciepło, a on że nie... a on jest z tych gorących :)
    Więc nie wiem, o co chodzi.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam skierowanie na cc.
    Zostało 9 dni.
    Nie mogę uwierzyć, że to już.
    Jutro pierwsze ktg u położnej a za tydzień ostatnia wizyta u ginekologa.
    I tak to zleciało.

hiacynta99., klaudia1534, Rudzina, Kłosia, Carolq, Cigaretta, JustyśM, Patrycja24, monilia84, i.am.chappie, Madziuśka, Marietta, pasia27, SShape lubią tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Mi też jest niedobrze i gorąco w nocy i czasem w dzień. Pytam się męża, czy jest ciepło, a on że nie... a on jest z tych gorących :)
    Więc nie wiem, o co chodzi.

To samo mam!!! Wstaje w nocy i otwieram okno bo usnac nie mogę, po godzinie budzę sie jak juz mam lodowe w pokoju i zamykam okno :P

Tez macie takie jazdy na słodkie?? Ja straszne katusze przechodzę żeby sie powstrzymać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 19:03

hsxq6uc.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak jak nie urodze sama do pt to rano w pt mi wywola porod,a w czw wieczorem pogilga szyjke,z mala ok przeplywy w porzadku jutro na ktg do szpitala

Cigaretta, Patrycja24, Iwa81, monilia84, i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciepła uczucie to mam od jakiś 4 tygodnie, od 2 tygodni też mi jest strasznie nie dobrze nawet pary razy zdarzyło mi się zwymiotować. Mam nadzieje ze to nie jest jakiś objaw albo przepowiednia... bo do 29 jeszcze troszke czasu zostało :P

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bylo goraco tydzień przed tą akcja z wczoraj,gotowalam sie spiac bez pizamy i przy oknie

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Skurczy jeszcze nie mam.

tez jak młoda się wierci, to napiera i taki wrażenie jakby miała zaraz wyjść.

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę mnie uspokoiłyście, że macie podobne odczucia.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu dzieje! Nie moglam nadarzyc za wami :)
    Poli bedzie dobrze! Musi!
    Ja jutro o 10.30 mam ktg pierwszy raz.. na takim ktg wychodza skurcze? Czy cos jeszcze z tego zapisu mozna wywnioskowac?

Wole was tutaj zapytac niz szukac na necie i czytac glupoty..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg wyjda ci skurcze:)
    Musze przetrzymac do czwartku minimum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:21

• Nacia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Witam, po chwilowej przerwie :-) strasznie wkurzał mnie ten nick katarzyna_d i założyłam swój stary :P

Przynajmniej mam abonament za free :-) hehe

Duże te wasze dzieciątka :P mój to taki pimpek <3 34t5 2700 miał :-) a wiec wielki nie będzie ;-)

Chociaż są te błędy w usg ! Filip miał miec 3500 a sie ze jednak większy jest.

Kiedys pisałam o porodzie w wannie :P ze się zastanawiam ? Juz mam problem z głowy :P :P wyszedl mi GBS + i pozostał tylko prysznic hehe

Moj w 35tc wazyl 2400g ale zobaczymy co to za olbrzym wyjdzie :)
    GBS tez mam dodatnie niestety i juz jestem po antybiotyki i jutro mam miec pobrany znowu wymaz.. a co do porodu niestety cesarka wiec za duzego wyboru nie mam :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze chyba takie czekanie.. ze juz bys chciala a nie mozesz.. jutro juz wtorek czas szybko leci to moze ruszy szybciej do tego czwartku :)
    A jesli mi wyjda skurcze to polozna od razu mi powie ze cos wyszlo?

fistaszek88 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej niech.nie wychodzi bo ta debilka lekarka ma dyzur,dzisiaj powiedziala że mam szyjke na długość 2.cm to moja ja wysmiala,ja od 2 tyg szyjki.nie mam,i to każdy lekarz powiedział

• Nacia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co ona specjalnie tak traktuje ludzi? Przeciez widzi ze sie meczysz i ze tez sie denerwujesz niepotrzebnie. Co masz z brzuchem i bez szyjki chodzic po szpitalu i szukac jakiegos dyrektora zeby naskarzyc na nia? Czy moze ksiezna malpa czeka na jakiegos pieniazka w kopercie?! Rece opadaja.. :(

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ