Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Poli9106 wrote:Ja jestem po tych ich badaniach już tak obolala,ze chyba bym nie dala masowac szyjki,ale te ich badanie powinno sprowokować szyjke do rozejscia sie a tu nic.Wczoraj już mi gluty wychodzily ciemne od badania szyjki.
-
klaudia1534 wrote:Cigaretta ja też miałam taki zamiar, ale laktator może mi się przydać już w szpitalu, smoczek dla dziecka również a i butelkę do karmienia w razie czego kuzynka radziła zabrać też swoją..
klaudia1534 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey
u nas słonecznie
a co do butelek, to w zwykłym płynie do mycia naczyń i dobrze wypłukać. Steryzlizować np. w garnku z wrzątkiem 10-15 min, ale na razie nie ma sensu. Bo sterylizacja jest tylko na kilka godzin, potem i tak by trzeba powtórzyć, więc można czekać, aż dzidzia będzie w domu
Kurcze, ja też siedzę po turecku non stopklaudia1534 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Cigaretta ja też miałam taki zamiar, ale laktator może mi się przydać już w szpitalu, smoczek dla dziecka również a i butelkę do karmienia w razie czego kuzynka radziła zabrać też swoją..
A kupilam jeszcze nakladki do karmienia z madeli, tez je wypazac ?? Boje sie, ze straca swoja elastycznosc ? -
nick nieaktualnyU nas laktator jest w szpitalu i pacjentki jak potrzebują dostają swoje końcówki jednorazowe, ale wiadomo swoje to swoje
chociaż pewnie jak przyjdzie nawał to już będziemy w domu, bo to na 3-4 dobę.
Smoka można wziąć, a te nakładki chyba można wyparzać, bo to silikon, nie powinno się nic stać. Ja mam z Canpolu, jeszcze nawet nie otworzyłam -
nick nieaktualny
-
Koleżanka wczoraj urodziła chłopca w 39tyg - na usg w 35tyg juz miał 3,8kg, w 38tyg mial 4,2kg a urodził się 3,55 kg ... Także tak wyglądają wymiary z usg ;p
Cigaretta, Marietta lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Witam wszystkie majówki:)
Trochę mnie nie było, a tu takie wiadomości. Gratulacje wszytki nowym mamom.
Byłam tydzień temu na wizycie mały w dokładnie 34t5d ważył 2979 niezły klocek z niego będzie. Trochę się na tej wizycie zmartwiłam, bo wyszły powiększone miedniczki nerkowe i to dość sporo, bo 11 i 10mm. Moja Pani doktor twierdzi, że i tak się nic z tym w brzuchu nie robi i że chłopaki tak mają często, że po porodzie trzeba zrobić kontrolne USG. Następna wizyta 26.04 więc tak naprawdę dwa tygodnie przed terminem, a ja będę miała cesarkę gdzieś jak będzie 39 i pół tygodnia. Czyli tak naprawdę gdzieś za około trzy tygodnie pewnie pochwalę się już moim kluskiem, mam nadzieję, że będzie zdrowy i wszytko z tymi nerkami też będzie w porządku.
Pozdrawiamy.Iwa81, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość
-
NatiB wrote:Koleżanka wczoraj urodziła chłopca w 39tyg - na usg w 35tyg juz miał 3,8kg, w 38tyg mial 4,2kg a urodził się 3,55 kg ... Także tak wyglądają wymiary z usg ;p
W pierwszej ciąży tez nastawiałam się właśnie na złe pomiary mały dzień przed porodem z USG wychodził 3700 więc ja nastawiałam się na wagę coś koło 3200, a jakie było zdziwienie lekarzy gdy na wadze pokazało się 4120. Chodź ja z mężem raczej mali jesteśmy. Pomiary pomiarami zawsze może być do przodu albo do tyłu.
-
Cigaretta wrote:To chyba tez zrobie to za wczasu, bo laktator prwnie sie przyda i smoczek.
A kupilam jeszcze nakladki do karmienia z madeli, tez je wypazac ?? Boje sie, ze straca swoja elastycznosc ?
Widziałam.ze dziewczyny tak robily by byly miększe i lepsze do zlapaniadla malca..
W szklance je zalewaly wrzatkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:48
-
NatiB wrote:Koleżanka wczoraj urodziła chłopca w 39tyg - na usg w 35tyg juz miał 3,8kg, w 38tyg mial 4,2kg a urodził się 3,55 kg ... Także tak wyglądają wymiary z usg ;p
Carolq lubi tę wiadomość
-
Więc nie ma co się stresować, że z usg waży "tylko tyle" albo "aż tyle" jak margines błędu aż taki jest. Byle z płcią nie mylili bo bym chyba ich wszystkich tam opierdzieliła :p
Carolq, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny