Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Staram się na bieżąco czytać tylko czasu nie ma żeby napisać
Już praktycznie wszystko poprane i wyprasowane teraz czekam na szafę żeby móc to poukładać i wybrać co do szpitala bierzemy.
Widzę że macie te same dolegliwości co ja czyli bóle okresowe, kłucie w kroczu i ciągnięcie w pachwinach... Ostatnio dość boleśnie odkryłam że mój limit siedzenia w jednym miejscu który wynosił 3 godziny niestety się zmienił bo jak wstałam po tych 3 godzinach to chodzić nie mogłam..
Mój Mikołaj też raczej będzie mniejszy bo w 32tyg miał niecałe 2kg
Też dostałam wczoraj tą oprawkę na książeczkę i też ją na początku ciąży zamawiałam. -
marzenka06 wrote:Właśnie ja też zastanawiam się, czy nie pójść do fryzjera. Tylko nie wiem, czy malować włosy czy jak się urodzi. Tylko jak będę karmić, to będzie trudno wyjść na farbowanie włosów, bo to sporo czasu trzeba. A Wy malujecie włosy przed porodem?
-
Poli - fajnie że wiesz już kiedy przytulisz swoją córę
Też bym już chciała wiedzieć kiedy nadejdzie godzina zero he he
Też czekam właśnie na słodki ciężar a potem idę ogarniać kuchnię bo jak ja tego nie zrobię to mężowi gary w zlewie od dwóch dni nie przeszkadzają..
Jeszcze nam się pies pochorował - dopiero co skończyliśmy go "pielęgnować" po kastracji a w zasadzie to co zostało po jego jajkach, tak teraz ma zapalenie spojówek i oczywiście nie chce się dać dotkną, a przy jego wadze 36kg ciężko go okiełznać.. -
nick nieaktualny
-
Evil89 wrote:Poli - fajnie że wiesz już kiedy przytulisz swoją córę
Też bym już chciała wiedzieć kiedy nadejdzie godzina zero he he
Też czekam właśnie na słodki ciężar a potem idę ogarniać kuchnię bo jak ja tego nie zrobię to mężowi gary w zlewie od dwóch dni nie przeszkadzają..
Jeszcze nam się pies pochorował - dopiero co skończyliśmy go "pielęgnować" po kastracji a w zasadzie to co zostało po jego jajkach, tak teraz ma zapalenie spojówek i oczywiście nie chce się dać dotkną, a przy jego wadze 36kg ciężko go okiełznać..
tez czekam na słodki ciężar ;p -
Witam, co do fryzjera, ja idę przed chrzcinami 21 chce juz być gotowa na poród
Nie wiem jak to z karmieniem i farbowaniem później jest.
A co do zawrotów głowy w sobotę prawie rozbiłam auto, jadąc na czołówkęa wiec bywają !
Baronowa powodzenia ! -
Carolq wrote:Domi widzę spinki dostałaś przed porodem i wszystko dopinamy dobrze dobrze
a czemu masz niby dostać skierowanie do szpitala ? Z jakiejs konkretnej przyczyny czy jak ?
Niedługo bedzie słodki ciężar w DDTVN
No i jakie papiery trzeba miec do becikowego ? Nie dają tego w szpitalu po porodzie ? Czy skąd to trzeba wsiąść ?
A do becikowego właśnie muszę w tym tygodniu ogarnąć co do czego trzeba ale z tego co wiem to trzeba jakieś zaświadczenie o dochodach mieć bodajże z 2014r. Więc pewnie trzeba będzie do Urzędu Skarbowego po to pojechać, to tego pewnie rozliczenie za 2014, nie wiem czy jeszcze z Zusu o składkach nie trzeba. Chcę jutro podejść do opsu się dowiedzieć wszystkiego żeby w czwartek w razie czego pojechać po te wszystkie papieryA żeby dostać akt urodzenia to chyba trzeba akt małżeństwa więc też to trzeba z usc zwieźć a do tego sobie zapłacić bo odpis chyba 3 miesiące jest ważny... No nie chcę tego zostawiać na później bo będzie klapa.
-
nick nieaktualnyno wlasnie ja nie wiem jak to wyglada ale mi chodzi o jednorazowe becikowe te 1000zl które dostaje kazdy wiec raczej watpię by było tam trzeba cos dostarczać odnośnie dochodów . Ale nie wiem moze sie mylę jak ktos ma wiedzę na ten temat niech da znac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:19
-
Carolq wrote:no wlasnie ja nie wiem jak to wyglada ale mi chodzi o jednorazowe becikowe te 1000zl które dostaje kazdy wiec raczej watpię by było tam trzeba cos dostarczać odnośnie dochodów . Ale nie wiem moze sie mylę jak ktos ma wiedzę na ten temat niech da znac
-
Carolq wrote:no wlasnie ja nie wiem jak to wyglada ale mi chodzi o jednorazowe becikowe te 1000zl które dostaje kazdy wiec raczej watpię by było tam trzeba cos dostarczać odnośnie dochodów . Ale nie wiem moze sie mylę jak ktos ma wiedzę na ten temat niech da znac
http://smakimacierzynstwa.pl/jednorazowe-1000-zl-na-dziecko-becikowe-2016/
Tutaj jest wszystko na ten tematCarolq lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ale dzisiaj rano miałam stres. Miałam wstać do laboratorium i zerknęłam do karty co mam zrobić a tam napisane że zwolnienie mam do 13 a nie jak myślałam do 15. W panice dzwonię do lekarza czy mnie dzisiaj przyjmie no i na szczęście okienko za niecałe dwie godziny. Dojazd zajmie mi ok godzinę najwyżej z pamiątkowymi zdjęciami więc zostaje godzina na ogarniecie się. A tu nogi i nie tylko do ogolenia, prysznic, glowa, normalnie bez golenia zajmuje mi to dwie godziny. Ale dostałam przyspieszenia
na szczęście lekarz się zlitował i odbiorę zwolnienie na wizycie za tydzień z dobrą datą więc nie muszę się już spinać
ale depilację dzisiaj mam w planach zrobić bo różne niespodzianki mogą się zdarzyć
Ja do fryzjera idę za tydzień przed sesją zdjęciową. Całą ciążę nie farbowałam i miałam sporo wątpliwości czy złamać się na koniec. Nadal się waham ale myślę że jednak zrobię też kolor. No i idę na paznokcie, ale ja robię na swoich naturalnych bo mam ładne i mocne płytki tylko rąk mi się nie chce a do nóg prawie nie sięgamdo porodu i tak odrosną bo rosną teraz jak szalone więc bez żalu zmyję lakier.
-
Madziuśka wrote:hej, ja mam hybrydę bezbarwną na paznokciach - myślę że tego do porodu nie trzeba zmywać - bo tu chodzi żeby było widać zasinienie płytki jakby co - no a na przezroczystym chyba widac?
Ja mam właśnie teraz hybrydę tylko kolorową a planuje zrobić bezbarwną żeby był mocniejszy paznokieć i jak najbardziej może być przeźroczysta -
Zaświadczenie lekarskie/położnej potwierdzające pozostawianie kobiety pod opieka medyczna nie później niż od 10 tyg ciąży do porodu
Skrócony odpis aktu urodzenia dziecka
Numer rachunku bankowego wnioskodawcy
To mam na wykazie
Żadne zusy i dochody .Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
hiacynta99. wrote:Zaświadczenie lekarskie/położnej potwierdzające pozostawianie kobiety pod opieka medyczna nie później niż od 10 tyg ciąży do porodu
Skrócony odpis aktu urodzenia dziecka
Numer rachunku bankowego wnioskodawcy
To mam na wykazie
Żadne zusy i dochody . -
domi05 wrote:To może zależy gdzie, może w niektórych miejscach sami to sobie ściągają i sprawdzają?
Ja w tym mopsie składam wnioski o rodzinne ! I będę składać o 500+ i o becikowe dostałam taki wykaz. Tak ze ja nie musze juz nic donosić.
Najlepiej zadzwonic do mops-u i sie zapytać! Ja dzwoniłam wczesniej