Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka 25 wrote:HIV jest obowiązkowe? Mi gin ani słowem nie wspomniała żebym zrobiła
A sprawdź czy na pewno nie miałaś robione na początku ciąży, bo położna mi mówiła, że lekarze zlecają na początku ciągiem dużo badań i często dziewczyny nawet nie wiedzą że mają też wynik z HIV.
Ja właśnie tak miałam że moja gin wszystko zleciła mi po pierwszej wizycie kiedy stwierdziła ciążę. -
A wystarczy wynik na HIV z początku ciąży? Bo mi gin mówiła że dwa razy się go robi podobnie jak inne zakaźne, na początku ciąży i przed porodem ale teraz jeszcze nie dostałam skierowania, jedynie toxo bo nie miałam przeciwciał więc robiłam w każdym trymestrze. Myślę że we wtorek dostanę listę wszystkich zakaźnych jeszcze raz do zrobienia więc znowu zostawię fortunę w laboratorium.
Liley pochwal się swoimi pracami. Szczególnie mnie interesuje ten organizer do torby, może jak się nie obrazisz to podkradnę pomysł bo brzmi jak coś przydatnegoCo wkładasz jako wypełnienie rożka czy poduszek do ochraniacza? Ja do szycia się nie rwę ale moja mama jest bardzo chętna do takich robótek dla wnusi więc może podrzucę jej jakiś pomysł
Liley lubi tę wiadomość
-
Guem wrote:A wystarczy wynik na HIV z początku ciąży? Bo mi gin mówiła że dwa razy się go robi podobnie jak inne zakaźne, na początku ciąży i przed porodem ale teraz jeszcze nie dostałam skierowania, jedynie toxo bo nie miałam przeciwciał więc robiłam w każdym trymestrze. Myślę że we wtorek dostanę listę wszystkich zakaźnych jeszcze raz do zrobienia więc znowu zostawię fortunę w laboratorium.
Liley pochwal się swoimi pracami. Szczególnie mnie interesuje ten organizer do torby, może jak się nie obrazisz to podkradnę pomysł bo brzmi jak coś przydatnegoCo wkładasz jako wypełnienie rożka czy poduszek do ochraniacza? Ja do szycia się nie rwę ale moja mama jest bardzo chętna do takich robótek dla wnusi więc może podrzucę jej jakiś pomysł
-
Wróciłam niedawno z całodziennego pobytu poza domem: odwiedziłam babcie i po drodze rodzinkę. Na 18 byłam zwiedzać szpital-neonatolog nas oprowadzala(super lekarka)byliśmy na porodowke-akurat żadnego porodu nie było, rozmawialiśmy z gin-poloznik-mloda sympatyczna wszystko poopowiadaly,na koniec byłyśmy na neonatologii- widziałam chłopczyka ważącego 900 g-maluski.Ogolnie nie ukrywam że do tchórzy nie naleze ale po tym całym zwiedzaniu trochę stresu załapałam. ...ach już bym chciała mieć za sobą i moc opowiadać wrażenia[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyśM wrote:Wróciłam niedawno z całodziennego pobytu poza domem: odwiedziłam babcie i po drodze rodzinkę. Na 18 byłam zwiedzać szpital-neonatolog nas oprowadzala(super lekarka)byliśmy na porodowke-akurat żadnego porodu nie było, rozmawialiśmy z gin-poloznik-mloda sympatyczna wszystko poopowiadaly,na koniec byłyśmy na neonatologii- widziałam chłopczyka ważącego 900 g-maluski.Ogolnie nie ukrywam że do tchórzy nie naleze ale po tym całym zwiedzaniu trochę stresu załapałam. ...ach już bym chciała mieć za sobą i moc opowiadać wrażenia
-
Czyli co lekarz/szpital to inna praktyka. Mnie gin zapytała czy dam jej pewność że w czasie ciąży się niczym nie zaraziłam, jeśli tak to nie muszę robić tych badań. Dla dobra dziecka (i swojego też) wolę się zbadać bo 8 miesięcy między badaniami to szmat czasu a jednak zagrożenia nie da się uniknąć choćby comiesięczne badania krwi.
Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość
-
no może masz rację , może HIV-a powtórzę, ale toxo nie muszę bo mam przeciwciała bo ją przeszłam,
a HBS chyba mi nie zleci bo mam konflikt i już w 28 tygodniu dostałam już immunoglobulinę a drugi raz po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 22:14
-
Iwa81 wrote:no może masz rację , może HIV-a powtórzę, ale toxo nie muszę bo mam przeciwciała bo ją przeszłam,
a HBS chyba mi nie zleci bo mam konflikt i już w 28 tygodniu dostałam już immunoglobulinę a drugi raz po porodzie
popierniczyłam badania , nie chodziło o HBS tylko, chodziło mi o odczyn Coombsa -
Guem pewnie, że sie nie obraze, jak będzie potrzeba to pomoge
porobie jutro zdjecia i wam podeślę tu. Do rozka mam owate i ze starego usztywnienie kokosowe. Do koca sama owata (ale ta cieńsza) do poduszek miałam kulke silikonową. Za całość (tkaniny, owata, tasiemki, kulka, lamówka) wyszło ok 160zl z przesyłką. Ten ochraniaczo-organizer to tak z głupoty wyszedł bo chciałam nauczyć sie wszywac zamek (wszystkiego ucze sie sama) i tak zamotałam, że wyszedł jeszcze z kieszonką na drobiazgi.
ale pochwale sie - latem uklepałam tipi dla córki na podwórko. Moze nie jest najwyższych lotów ale na kawke chodzimy do srodka i miescimy się obiea ile radości
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:halo halo co tu takie nudy
towarzystwo pospało
Chciałabym! Moja córka uznała chyba, że sen jest dla słabych. Od wczoraj praktycznie nie zmrużyłam oka. Mój mózg powoli zamienia się w żelki. Jutro rano lecimy na badania i we wtorek w końcu wizyta. Nie mogę się doczekać.pasia27, Carolq lubią tę wiadomość
-
Jestem mama,mój poród trwał 1,5 h,całe dupsko mnie boli,Mala 10/10 ,2800,52 dł.Wiecrj wam opowiem jak bd miec sily.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 03:59
patkaaxx90, Patrycja24, fistaszek88, bimba, JustyśM, Aniu_leczka, Efendis, tola2014, pasia27, Nacia, maimama, Carolq, Liley, Narinka, klaudia1534, Madziuśka, Rudzina, Iwa81, josephinka84, Lilik, i.am.chappie, hiacynta99., aaaguchaaa, Marietta, KokoszaNell, monilia84, SShape lubią tę wiadomość