Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    HIV jest obowiązkowe? Mi gin ani słowem nie wspomniała żebym zrobiła
    obowiązkowe i bardzo ważny wynik jest jeśli chodzi o dziecko.
    A sprawdź czy na pewno nie miałaś robione na początku ciąży, bo położna mi mówiła, że lekarze zlecają na początku ciągiem dużo badań i często dziewczyny nawet nie wiedzą że mają też wynik z HIV.
    Ja właśnie tak miałam że moja gin wszystko zleciła mi po pierwszej wizycie kiedy stwierdziła ciążę.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wystarczy wynik na HIV z początku ciąży? Bo mi gin mówiła że dwa razy się go robi podobnie jak inne zakaźne, na początku ciąży i przed porodem ale teraz jeszcze nie dostałam skierowania, jedynie toxo bo nie miałam przeciwciał więc robiłam w każdym trymestrze. Myślę że we wtorek dostanę listę wszystkich zakaźnych jeszcze raz do zrobienia więc znowu zostawię fortunę w laboratorium.
    Liley pochwal się swoimi pracami. Szczególnie mnie interesuje ten organizer do torby, może jak się nie obrazisz to podkradnę pomysł bo brzmi jak coś przydatnego :) Co wkładasz jako wypełnienie rożka czy poduszek do ochraniacza? Ja do szycia się nie rwę ale moja mama jest bardzo chętna do takich robótek dla wnusi więc może podrzucę jej jakiś pomysł :)

Liley lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem
    Ja w obu ciążach robiłam wszystko po 1raz..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    A wystarczy wynik na HIV z początku ciąży? Bo mi gin mówiła że dwa razy się go robi podobnie jak inne zakaźne, na początku ciąży i przed porodem ale teraz jeszcze nie dostałam skierowania, jedynie toxo bo nie miałam przeciwciał więc robiłam w każdym trymestrze. Myślę że we wtorek dostanę listę wszystkich zakaźnych jeszcze raz do zrobienia więc znowu zostawię fortunę w laboratorium.
    Liley pochwal się swoimi pracami. Szczególnie mnie interesuje ten organizer do torby, może jak się nie obrazisz to podkradnę pomysł bo brzmi jak coś przydatnego :) Co wkładasz jako wypełnienie rożka czy poduszek do ochraniacza? Ja do szycia się nie rwę ale moja mama jest bardzo chętna do takich robótek dla wnusi więc może podrzucę jej jakiś pomysł :)
    z tego co położna mi mówiła to tak, i tego się trzymam :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam niedawno z całodziennego pobytu poza domem: odwiedziłam babcie i po drodze rodzinkę. Na 18 byłam zwiedzać szpital-neonatolog nas oprowadzala(super lekarka)byliśmy na porodowke-akurat żadnego porodu nie było, rozmawialiśmy z gin-poloznik-mloda sympatyczna wszystko poopowiadaly,na koniec byłyśmy na neonatologii- widziałam chłopczyka ważącego 900 g-maluski.Ogolnie nie ukrywam że do tchórzy nie naleze ale po tym całym zwiedzaniu trochę stresu załapałam. ...ach już bym chciała mieć za sobą i moc opowiadać wrażenia

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja HIV robiłam na początku i w 36 tc mam zrobić razem z hbs HCV cytomegalie toxoplazmoze tsh ft4 i tuż przed porodem mocz morfologia

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Wróciłam niedawno z całodziennego pobytu poza domem: odwiedziłam babcie i po drodze rodzinkę. Na 18 byłam zwiedzać szpital-neonatolog nas oprowadzala(super lekarka)byliśmy na porodowke-akurat żadnego porodu nie było, rozmawialiśmy z gin-poloznik-mloda sympatyczna wszystko poopowiadaly,na koniec byłyśmy na neonatologii- widziałam chłopczyka ważącego 900 g-maluski.Ogolnie nie ukrywam że do tchórzy nie naleze ale po tym całym zwiedzaniu trochę stresu załapałam. ...ach już bym chciała mieć za sobą i moc opowiadać wrażenia
    900 g to musiał być maleńki. pewnie około 30 tc się urodził.

• Guem Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co lekarz/szpital to inna praktyka. Mnie gin zapytała czy dam jej pewność że w czasie ciąży się niczym nie zaraziłam, jeśli tak to nie muszę robić tych badań. Dla dobra dziecka (i swojego też) wolę się zbadać bo 8 miesięcy między badaniami to szmat czasu a jednak zagrożenia nie da się uniknąć choćby comiesięczne badania krwi.

Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może masz rację , może HIV-a powtórzę, ale toxo nie muszę bo mam przeciwciała bo ją przeszłam,
    a HBS chyba mi nie zleci bo mam konflikt i już w 28 tygodniu dostałam już immunoglobulinę a drugi raz po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 22:14

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no może masz rację , może HIV-a powtórzę, ale toxo nie muszę bo mam przeciwciała bo ją przeszłam,
    a HBS chyba mi nie zleci bo mam konflikt i już w 28 tygodniu dostałam już immunoglobulinę a drugi raz po porodzie

popierniczyłam badania , nie chodziło o HBS tylko, chodziło mi o odczyn Coombsa

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż zajrzałam z ciekawości do karty ciąży i jeśli chodzi o HIV I HCV to są dwie rubryki do wpisu, I i III trymestr więc może i zleci gin powtórzenie.
    Jutro wizytuję więc się dowiem i dopytam.

Dobranoc ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem pewnie, że sie nie obraze, jak będzie potrzeba to pomoge :) porobie jutro zdjecia i wam podeślę tu. Do rozka mam owate i ze starego usztywnienie kokosowe. Do koca sama owata (ale ta cieńsza) do poduszek miałam kulke silikonową. Za całość (tkaniny, owata, tasiemki, kulka, lamówka) wyszło ok 160zl z przesyłką. Ten ochraniaczo-organizer to tak z głupoty wyszedł bo chciałam nauczyć sie wszywac zamek (wszystkiego ucze sie sama) i tak zamotałam, że wyszedł jeszcze z kieszonką na drobiazgi.

ale pochwale sie - latem uklepałam tipi dla córki na podwórko. Moze nie jest najwyższych lotów ale na kawke chodzimy do srodka i miescimy się obie ;) a ile radości :D

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    halo halo co tu takie nudy :P towarzystwo pospało :P

Chciałabym! Moja córka uznała chyba, że sen jest dla słabych. Od wczoraj praktycznie nie zmrużyłam oka. Mój mózg powoli zamienia się w żelki. Jutro rano lecimy na badania i we wtorek w końcu wizyta. Nie mogę się doczekać.

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mama,mój poród trwał 1,5 h,całe dupsko mnie boli,Mala 10/10 ,2800,52 dł.Wiecrj wam opowiem jak bd miec sily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 03:59

patkaaxx90, Patrycja24, fistaszek88, bimba, JustyśM, Aniu_leczka, Efendis, tola2014, pasia27, Nacia, maimama, Carolq, Liley, Narinka, klaudia1534, Madziuśka, Rudzina, Iwa81, josephinka84, Lilik, i.am.chappie, hiacynta99., aaaguchaaa, Marietta, KokoszaNell, monilia84, SShape lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli gratulacje w koncu odetchniesz po tych przejściach szpitalnych..

Carolq lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli, gratulacje! Cudownie, ze masz juz malutka.
    Zazdraszczam porodu :-) (ale Twoich przezyc przed juz nie)

Patrycja24
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Poli, duzo zdrowia zycze. Majowki sie rozkrecaja:D

2r8r3e5ea57jvust.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli gratuluję, cieszę się że już wszystko masz za sobą i swój Skarbek przy sobie

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli gratulacje❤

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli gratulacje !:)

Ja myślałam że jak odstawie magnez to chociaż jakieś delikatne skurcze dostane chory BH a tu nic no chyba żeby liczyć skurcz łydki :/

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ