Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    moja koleżanka urodziła w domu, a druga na izbie przyjęć w kurtce :) także wiecie:)

niektórzy mówią nie ważne gdzie byle szybko :)

U Nas ostatnio był przypadek że dziewczyna miała 10km do szpitala, jak podjechali pod szpital dzidzia już wyskoczyła, a więc kilkanaście minut i po temacie :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A jeśli GBS dodatni? To po odejściu wód od razu do szpitala, czy się mylę? To nie bardzo mogą odesłać bo muszą podać antybiotyk.
    A tak w ogóle to jak odbierałam właśnie GBS to pytam Panią z laboratorium jak widzę że dodatni, że w takiej sytuacji jak wody odejdą to od razu na szpital? A ona do mnie: Jak wody odejdą to od razu na szpital w każdej sytuacji bez względu na GBS ;p Więc różnie do tego podchodzą.

przy dodatnim GBS - do godziny trzeba się znaleźć w szpitalu,
    pry ujemnym GBS - po odejściu wód - do 6 godzin.

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa właśnie też byłam tego pewna, że można w domu spokojnie kilak godzin poczekać na skurcze, ogarnąć się. Mój mąż jak mnie usłyszał to skomentował tylko: "chyba kpisz, jak wody odejdą to od razu do szpitala!" No... teraz to mu tłumaczyć nie muszę że mogę poczekać bo przy dodatnim nie mogę poczekać i ogarnąć muszę się w kilka chwil.

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    moja koleżanka urodziła w domu, a druga na izbie przyjęć w kurtce :) także wiecie:)
    Moja też na ip..ale trzecie dziecko..he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Liwka cudna:)
    Odebrałam GBS-dodatni :(
    Czy w związku z tym podadzą dziecku antybiotyk po urodzeniu czy zrobią badania i dopiero wtedy?
    Czy to przedłuży nasz pobyt w szpitalu??

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dziewczyny piszcie piszcie o takich szybkich porodach, fajnie się czyta. Tez bym tak chciała, choć wolałabym zdążyć wjechać z IP na porodowke :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Moja też na ip..ale trzecie dziecko..he
    Moze to ta sama ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Poli nie zazdroszczę, z jednej strony wiesz że to już jutro ale z drugiej może znowu lekarz zdecyduje inaczej. Ja się martwię jakimiś swoimi wymysłami a ty masz taką huśtawkę od tylu dni. Ale wszystko będzie dobrze, inaczej być nie może :)
    Czy to rozwarcie jest przez ciebie jakoś wyczuwalne? Masz jakieś inne dolegliwości, inny rodzaj bólu? Próbuje wypytać co może zwiastować że to już niedługo?
    Same skurcze czulam,ale po takich mocniejszych mialam wiecej śluzu rozowego więc wiedziałam,ze szyjka się rozwiera.No jutro ma dyzur moja ginekolog i mam nadzieje,ze jej tam nie przekrzycza.Dzisiaj jestem ciekawa czy zrobi ten masaz czy zostawi samo sobie.Ale za kazdym razem czyli w sob i wczoraj mialam wilczy apetyt,

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie - w którym szpitalu chcesz rodzić? MSW?

ja planuję w miejskim i chodzę do lekarza z tego szpitala i ja się z nim umawiam na termin i on już w szpitalu załatwia wszystko tak żeby to on ciął ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Czy w związku z tym podadzą dziecku antybiotyk po urodzeniu czy zrobią badania i dopiero wtedy?

Podczas porodu dostaniesz kroplówkę z antybiotykiem :-) dzidzia tez dostanie antybiotyk. Normalnie się wychodzi do domu jak wszystko ok.
    Ja tez mam gbs+

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:

Ty dostaniesz antybiotyk. Ważne żeby ten wynik mieć przy sobie,
    tak jak nam położna powiedziała , nikt nie wierzy w szpitalu na słowo ani na to co jest napisane w karcie ciąży - wszystko musi być na osobnych zaświadczeniach z laboratorium , tak samo :
    z grupą krwi matki ( dobrze jak jest tez ojca)
    test HIV
    WR
    HBS
    morfologia - jeśli nie jest starsza niż 2 tygodnie.
    Mając te dokumenty uniknie się dodatkowego kłucia i robienia badań na cito.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HIV jest obowiązkowe? Mi gin ani słowem nie wspomniała żebym zrobiła

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, że wymagane prze szpital wyniki muszą być w oryginale.
    Mi jeszcze lekarka kazała zrobić dwa dni przed cc morfologię i badanie na krzepliwość.
    Jak się ma komplet badań ze sobą wszystko idzie szybciej.
    Antybiotyk podadzą mi chwilę przed cc, to wiem. Zastanawiałam się co z dzieckiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    i.am.chappie - w którym szpitalu chcesz rodzić? MSW?

ja planuję w miejskim i chodzę do lekarza z tego szpitala i ja się z nim umawiam na termin i on już w szpitalu załatwia wszystko tak żeby to on ciął ;)

Tak, mój wybór padł na MSWiA, pozostałe dwa mnie nie przekonują, a lekarza mam z wojskowego, więc nijak to się ma. Myślę, że ze skierowaniem nie powinien mi zrobić problemu, a jeśli, to pójdę do innego gina prywatnie. Postraszę sądem i NFZ-tem :D
    Liley dzięki za wsparcie :) od razu mi lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka położna mi mówiła, że przy cc zawsze podają antybiotyk przed operacją, więc chyba ten gbs nie ma znaczenia. Nie wiem jak z noworodkiem..
    A i podobno w szpitalu w przypadku dodatniego zostaje się o dobę dłużej, ale to może zależeć od konkretnej placówki i stanu zdrowia.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Różyczka położna mi mówiła, że przy cc zawsze podają antybiotyk przed operacją, więc chyba ten gbs nie ma znaczenia. Nie wiem jak z noworodkiem..
    A i podobno w szpitalu w przypadku dodatniego zostaje się o dobę dłużej, ale to może zależeć od konkretnej placówki i stanu zdrowia.
    No wlasnie lekarka wspominała, że w takim przypadku zostaje się troszkę dłużej na obserwacji. Dopytam na poniedziałkowej wizycie.
    Dzięki za odpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo co tu takie nudy :P towarzystwo pospało :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:

Gbsem przy CC się nie martw a ja nie miałam przy dziewczynach tego robionego i profilaktycznie antybiotyk dostalam mała też dostawała teraz 5dób (ale miałam infekcje wewnatrzmaciczną), a Nelka wcale nie miała antybiotyku po porodzie..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie nie ma za co :) do usług! Dla mnie to bez sensu, ze musza byc jakies skierowania jak ma sie zaświadczenie podpisane przez lekarza specjalistę... no ale mus to mus.

ja hajfi robiłam wczoraj. Pytałam mojej dr Krysi, mówiła, że teoretycznie musiałabym mieć. Płaciłam 32zl.

Towarzystwo posnęło a ja wzięłam się za szycie. Mam już rożek, koc, pościel, poduszeczki na ochraniacz do łóżeczka. Oznaczylam pieluszke tasiemką (dla psa zeby przeszedł młodego zapach, mąż przywiezie do psiego legowiska. Przy córce polozna stwierdziła, że pieluche kradniemy chociaż była podłożona nasza!) Aaa i organizer na pieluszki i chusteczki do torby.

stwierdziłam, że mam jeszcze czas i uszyje organizer do lozeczka, żeby był do kompletu. Zostalo mi kilka kawałków tkanin.
    oczywiście mężu już drze pape, że siedze i dlubie zamiast leżeć i odpoczywać.... no co za buc !

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    HIV jest obowiązkowe? Mi gin ani słowem nie wspomniała żebym zrobiła
    Z tego co wiem to obowiazkowe. U mnie w szpitalu na pewno. Polozna ze SR to nawet mowila, ze kobiety bez tych najwazniejszych badan rodza w "specjalnym" pokoju.

Patrycja24
‹‹ 1559 1560 1561 1562 1563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ