Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Baronowa_83 wrote:moja koleżanka urodziła w domu, a druga na izbie przyjęć w kurtce
także wiecie:)
niektórzy mówią nie ważne gdzie byle szybko
U Nas ostatnio był przypadek że dziewczyna miała 10km do szpitala, jak podjechali pod szpital dzidzia już wyskoczyła, a więc kilkanaście minut i po temacie -
domi05 wrote:A jeśli GBS dodatni? To po odejściu wód od razu do szpitala, czy się mylę? To nie bardzo mogą odesłać bo muszą podać antybiotyk.
A tak w ogóle to jak odbierałam właśnie GBS to pytam Panią z laboratorium jak widzę że dodatni, że w takiej sytuacji jak wody odejdą to od razu na szpital? A ona do mnie: Jak wody odejdą to od razu na szpital w każdej sytuacji bez względu na GBS ;p Więc różnie do tego podchodzą.
przy dodatnim GBS - do godziny trzeba się znaleźć w szpitalu,
pry ujemnym GBS - po odejściu wód - do 6 godzin. -
Iwa właśnie też byłam tego pewna, że można w domu spokojnie kilak godzin poczekać na skurcze, ogarnąć się. Mój mąż jak mnie usłyszał to skomentował tylko: "chyba kpisz, jak wody odejdą to od razu do szpitala!" No... teraz to mu tłumaczyć nie muszę że mogę poczekać bo przy dodatnim nie mogę poczekać i ogarnąć muszę się w kilka chwil.
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Moja też na ip..ale trzecie dziecko..he
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Guem wrote:Poli nie zazdroszczę, z jednej strony wiesz że to już jutro ale z drugiej może znowu lekarz zdecyduje inaczej. Ja się martwię jakimiś swoimi wymysłami a ty masz taką huśtawkę od tylu dni. Ale wszystko będzie dobrze, inaczej być nie może
Czy to rozwarcie jest przez ciebie jakoś wyczuwalne? Masz jakieś inne dolegliwości, inny rodzaj bólu? Próbuje wypytać co może zwiastować że to już niedługo? -
i.am.chappie - w którym szpitalu chcesz rodzić? MSW?
ja planuję w miejskim i chodzę do lekarza z tego szpitala i ja się z nim umawiam na termin i on już w szpitalu załatwia wszystko tak żeby to on ciął -
Różyczka wrote:Pati Liwka cudna:)
Odebrałam GBS-dodatni
Czy w związku z tym podadzą dziecku antybiotyk po urodzeniu czy zrobią badania i dopiero wtedy?
Czy to przedłuży nasz pobyt w szpitalu??
Podczas porodu dostaniesz kroplówkę z antybiotykiemdzidzia tez dostanie antybiotyk. Normalnie się wychodzi do domu jak wszystko ok.
Ja tez mam gbs+ -
Odebrałam GBS-dodatni
Czy w związku z tym podadzą dziecku antybiotyk po urodzeniu czy zrobią badania i dopiero wtedy?
Ty dostaniesz antybiotyk. Ważne żeby ten wynik mieć przy sobie,
tak jak nam położna powiedziała , nikt nie wierzy w szpitalu na słowo ani na to co jest napisane w karcie ciąży - wszystko musi być na osobnych zaświadczeniach z laboratorium , tak samo :
z grupą krwi matki ( dobrze jak jest tez ojca)
test HIV
WR
HBS
morfologia - jeśli nie jest starsza niż 2 tygodnie.
Mając te dokumenty uniknie się dodatkowego kłucia i robienia badań na cito. -
Tak wiem, że wymagane prze szpital wyniki muszą być w oryginale.
Mi jeszcze lekarka kazała zrobić dwa dni przed cc morfologię i badanie na krzepliwość.
Jak się ma komplet badań ze sobą wszystko idzie szybciej.
Antybiotyk podadzą mi chwilę przed cc, to wiem. Zastanawiałam się co z dzieckiem.
-
nick nieaktualnyMadziuśka wrote:i.am.chappie - w którym szpitalu chcesz rodzić? MSW?
ja planuję w miejskim i chodzę do lekarza z tego szpitala i ja się z nim umawiam na termin i on już w szpitalu załatwia wszystko tak żeby to on ciął
Tak, mój wybór padł na MSWiA, pozostałe dwa mnie nie przekonują, a lekarza mam z wojskowego, więc nijak to się ma. Myślę, że ze skierowaniem nie powinien mi zrobić problemu, a jeśli, to pójdę do innego gina prywatnie. Postraszę sądem i NFZ-tem
Liley dzięki za wsparcieod razu mi lepiej
-
nick nieaktualnyRóżyczka położna mi mówiła, że przy cc zawsze podają antybiotyk przed operacją, więc chyba ten gbs nie ma znaczenia. Nie wiem jak z noworodkiem..
A i podobno w szpitalu w przypadku dodatniego zostaje się o dobę dłużej, ale to może zależeć od konkretnej placówki i stanu zdrowia. -
i.am.chappie wrote:Różyczka położna mi mówiła, że przy cc zawsze podają antybiotyk przed operacją, więc chyba ten gbs nie ma znaczenia. Nie wiem jak z noworodkiem..
A i podobno w szpitalu w przypadku dodatniego zostaje się o dobę dłużej, ale to może zależeć od konkretnej placówki i stanu zdrowia.
Dzięki za odpowiedź -
nick nieaktualny
-
Odebrałam GBS-dodatni
Gbsem przy CC się nie martw a ja nie miałam przy dziewczynach tego robionego i profilaktycznie antybiotyk dostalam mała też dostawała teraz 5dób (ale miałam infekcje wewnatrzmaciczną), a Nelka wcale nie miała antybiotyku po porodzie..Livia
Nela
Marcel
-
i.am.chappie nie ma za co
do usług! Dla mnie to bez sensu, ze musza byc jakies skierowania jak ma sie zaświadczenie podpisane przez lekarza specjalistę... no ale mus to mus.
ja hajfi robiłam wczoraj. Pytałam mojej dr Krysi, mówiła, że teoretycznie musiałabym mieć. Płaciłam 32zl.
Towarzystwo posnęło a ja wzięłam się za szycie. Mam już rożek, koc, pościel, poduszeczki na ochraniacz do łóżeczka. Oznaczylam pieluszke tasiemką (dla psa zeby przeszedł młodego zapach, mąż przywiezie do psiego legowiska. Przy córce polozna stwierdziła, że pieluche kradniemy chociaż była podłożona nasza!) Aaa i organizer na pieluszki i chusteczki do torby.
stwierdziłam, że mam jeszcze czas i uszyje organizer do lozeczka, żeby był do kompletu. Zostalo mi kilka kawałków tkanin.
oczywiście mężu już drze pape, że siedze i dlubie zamiast leżeć i odpoczywać.... no co za buc !pasia27, Carolq lubią tę wiadomość
-
Olka 25 wrote:HIV jest obowiązkowe? Mi gin ani słowem nie wspomniała żebym zrobiłaPatrycja24