Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacynta mnie tez przestalo bolec spojenie, przeszła zgaga i zeszla opuchlizna z nóg.
Nawet młody odsypia ostatnie kopania. Śpię jak dziecko. Nie ciśnie na sikanie. Mogę chodzić jeszcze pewnie z miesiąc
Mi sie udalo bo koleżanka sprzedawala monitor za 100Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:14
hiacynta99. lubi tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:chodzi o to że kiedyś praktykowano rzeczy których położne w tej chwili nie mogą robić, np. jakieś masaże macicy, ciągnięcie pępowiny,
nigdy nie rodziłam więc tez nie wiedziałam że nie mogą zabrać dziecka bez mojej wiedzy na badania (jeśli niema sytuacji zagrożenia), trochę się przynajmniej dowiedziałam, do czego mam prawo -
tola2014 wrote:Któraś z Was pisała o tym środku enema chyba. U nas w szpitalu jest informacja, ze można go kupić samemu w aptece . Któraś z Was go używała? To jakiś roztwór jest? Ile przed porodem trzeba to zaaplikowac?
-
Ja w pierwszej ciąży zapytałam się lekarz to powIedzial ze w naszym szpitalu robią ale jak chce to może sobie sama zrobić..stwoerdzilam ze jak robią to luzik bo chciałam
ale nie robili hehe ale chyba kupy nie zrobiłam..ńza to siku 2razy w ta podpache bella a tatuś wyrzucił do śmietnika wiec bez przypalu hehe
Teraz zmieniłam szpital i ciekawa jestem czy robią..zapytam doktorka 5maja na wizycie a jak nie to zrobię sama.. -
Baronowa_83 wrote:Hiacynta mnie tez przestalo bolec spojenie, przeszła zgaga i zeszla opuchlizna z nóg.
Nawet młody odsypia ostatnie kopania. Śpię jak dziecko. Nie ciśnie na sikanie. Mogę chodzić jeszcze pewnie z miesiąc
Mi sie udalo bo koleżanka sprzedawala monitor za 100
Chyba damy dobry przykład i urodzimy po terminu hahaha
Antydepresanty cza sobie załatwićbo znowu depreche będę miec z przenoszenia
-
Ja ide 10 na wywołanie. Juz mam nawet skierowanie. Takze Maks 2 tygodnie.
Na cos sie moje nadciśnienie przyda -
pasia27 wrote:Na brzuch od góry tez nie można dziecka wyciskac a niestety jeszcze niektórzy to praktykują ......
zawsze się znajdą ewenementyja męża uprzedzę jak będę słabo kontaktować a babka będzie coś kombinować to ma ją powstrzymać
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:zawsze się znajdą ewenementy
ja męża uprzedzę jak będę słabo kontaktować a babka będzie coś kombinować to ma ją powstrzymać
Mój to byl bladozielony ale.dzielnie sie.trzymal..mnie szyli a ja go.szybko wyslalam z malym zeby zobaczyl czy wszystko dobrze..a później sie zapytala o której urodziłam to mu się godziny pomylily haha czas.dla niego sie zatrzymal haha -
pasia27 wrote:Hahah dobry sposób ale tez może byc w szoku ze to.wszystko tak wygląda haha
Mój to byl bladozielony ale.dzielnie sie.trzymal..mnie szyli a ja go.szybko wyslalam z malym zeby zobaczyl czy wszystko dobrze..a później sie zapytala o której urodziłam to mu się godziny pomylily haha czas.dla niego sie zatrzymal haha
mojemu to jak na razie przed wczoraj gips na nogę założyli, więc codziennie proszę Małą żeby się nie spieszyła dopóki tatusiowi nie ściągną gipsupasia27 lubi tę wiadomość
-
Negra serdeczne gratulacje!
Od rana zaliczyłam wizytę ale po powrocie do domu musiałam odespać nieprzespaną noc, dopiero co się obudziłam. Po wizycie wszystko wydaje się być dobrze. Szyjka jest jeszcze dość długa i nie mam co się stresować bo nie zapowiada się że za szybko urodzę. Uspokoiło mnie to bardzo. W ogóle dostałam opierdziel za nerwy i panikowanie ale łatwo mówić nie denerwuj sięmam się wybrać jeszcze na konsultację do okulisty bo ona oczywiście weźmie pod uwagę zalecenia tej pani doktor ale jeśli chcę rodzić naturalnie to lepiej żeby jeszcze ocenił raz zagrożenie inny lekarz niż ryzykować na własną rękę.
Córcia waży już 2700 więc calkiem ładnie choć i tak zwolniła do terminu z miesiączki. W przyszły piątek mogę w końcu odstawić luteinę i czekać aż mała zechce wyjśćLilik, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:U mnie 140/90 mino 6 tabletek dopegytu codziennie.
Baronowa powiedz mi bo ja też należę do grona tych "mamusiek" które mają wyższe ciśnienie ale z reguły tylko przed wizytą i po czyli w gabinecie gina a jak w domu zmierzę to jest ok, czy ty też mierzysz w domu i wtedy masz wysokie ????
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Iwa81 wrote:mojemu to jak na razie przed wczoraj gips na nogę założyli, więc codziennie proszę Małą żeby się nie spieszyła dopóki tatusiowi nie ściągną gipsu
Ale jestem dobrej myśli spokojnie jeszcze.do.wizyty do 5 maja wytrzymamIwa81 lubi tę wiadomość
-
monilia84 ja też zawsze przed wizytą ciśnienie cholera wie skąd ostatnio 3 razy na ciśnieniomierzu był error.W domu mierze(przez te moje opuchnietych kostki) i jest oki dziś byłam w aptece i przy okazji zmierzylam sobie po spacerku wyszło 139/79 więc nieźle i to jeszcze po wysiłku.
Baronowa na kiedy ty masz termin porodu że już masz termin wywołania i czemu wogole dostałaś termin na wywolanie ? (Ale zakręcilam hehe)[link=https://www.suwaczki.com/][/link]