X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed lekarzem i po zawsze mam wysokie ciśnienie. Lekarz kazał mi mierzyć w domu stwierdzając, że mam chyba syndrom "białego fartucha". A! Ważne mierzenie ciśnienia następowało po odpoczynku, bo w naszym stanie to wiadomo, że chwila ruchu i od razu idzie w górę.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio to ja też mam syndrom "białego fartucha", którego mój lekarz nie nosi :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Baronowa powiedz mi bo ja też należę do grona tych "mamusiek" które mają wyższe ciśnienie ale z reguły tylko przed wizytą i po czyli w gabinecie gina a jak w domu zmierzę to jest ok, czy ty też mierzysz w domu i wtedy masz wysokie ????
    W domu miała 150/100 wiec dostalam leki. Unormowalo sie. Potem znowu wzroslo w ostatnich tygodniach wiec podnieśli leki.

Mam termin na 10 i 10 mam byc w szpitalu. Przez ciśnienie. Bo skoni ciśnienia w końcówce ciazy mogą byc niebezpieczne. Te skoki niszczą naczynia i dziecko może byc niedotlenione. Takze nie będą czekac. Ewentualnie ostatnie dni spędzę w szpitalu.
    Dlatego mam madzieje ze sie jednak dzieć ulituje

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tym moim ciśnieniem stresuje troszkę bo widzę że jak wcześniej w domu miałam 115/70 to teraz jest wyższe 130/85-90. Ale mój lekarz twierdzi że nadciśnienie jest dopiero powyżej 140/90 i jak się długo utrzymuje tzn, jest cały czas a nie tak jak np coś porobie i zmierze i mam takie. Dobrze że tak niewiele mi zostało, mam nadzieje że u syneczka wszystko ok :) Jutro KTG zobaczymy czy jakieś skurcze pokaże :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz miec wysokie bo hormony bo wiecej krwi. Ale ponizej 140 i 90 jest ok.

monilia84 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Liley Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Liley, ja jestem z Piły i też boje się tu rodzić :p
    Nati zupełnie sie nie dziwie. Czytasz pewnie? Powiem ci tak, do naturalnego nie tak zle, ale dzieci chorują same z siebie i to mnie przeraza. Lezalam na patologii 2x w ciwzy z corka i to co sie tam działo to jest jakiś dramat. A komentarze takie jakie słyszałam na temat swój i swojego gin (chodze do walcza od 100lat), wbijaly mnie w ziemie. Zworecki i Przybylski to juz szczyt szczytów. I jeszcze jakaś młoda, która walnela do mnie "z taka choroba jak sobie wyobraza pani wychować dziecko. Mam pacjentke ze stwardnieniem rozsianym i teraz dziecko to problem"
    Oczywiście cięcia mi nie zrobili. Kazali zglosic sie ze skurczami albo w 43tc! Rozumiesz? W 43 na oksytocyne! A zaświadczenia i skierowania mialam sobie chyba w d.. wsadzić chociaz miałam plik zaświadczeń dlaczego nie moge rodzic /pila, walcz,poznan,warszawa/.

Trafilam do Trzcianki a tam magia. Te położne to na prawde zloto. Lekarze tez w porządku chociaz teraz jak leżałam widze ze Politowski sie zmienił. I moja dr tez to zauważyła. Ja wogole po tej sytuacji w Pile jestem szpitalami przerażona, bo boje sie ze spotka mnie cos podobnego.

Mówią, że jak poród naturalny,to jeszcze idzie tam przeżyć. Moja kuzynka np jest zadowolona,ale dopiero ostatnio sie przyznała, że mają kogoś tam znajomego i jechała rodzic po telefonie.
    Wałcz ma też ostatnio dobre opinie ale jak cos sie dzieje z maluchem to wioza do szczecina a moja dr Krysia mówi, że tam nie bardzo pomimo, że mają piękna nazwe 'centrum'. A do kogo chodzisz?

Asmee ja z tych co sie pytac nie boją ale jak trafiam na ścianę to jest problem. Tak jak teraz. Ordynator mial swoj świat. Ja pytania on wymijajaco,ja znow dopytuje,pol zdania i przerywa. Dlatego jade do Dydowicza. Człowiek serce moim zdaniem. Dzisiaj mnie uspokajal przez 2/3 rozmowy. Jak bedzie zle pojade na ciecie na polną. Zacisne zęby. Byle dżordż urodzil sie zdrowy :)

NatiB lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymuś <3 urodzil sie dzisiaj o 11.08 przez cc :) waga 3300g, 54cm <3

Niestety zabrali mi go do inkubatora bo dziwnie plakal a raczej mialczal :( podejrzenie zapalenia pluc dlatego wzieli go pod kroplowke bo mialam gbs+ i jutro maja mi go oddac rano <3

Jestem szczesliwa mama! <3

Cigaretta, Kłosia, Lilik, i.am.chappie, maimama, pasia27, Carolq, josephinka84, Magda81, migussia, Patrycja24, Rudzina, Baronowa_83, Aniu_leczka, hiacynta99., aaaguchaaa, monilia84, bimba, Marietta, Iwa81, SShape, Evil89, Różyczka, klaudia1534 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia gratulacje !!! :)

I Madziuśka też wczoraj wieczorem urodziła Wojtusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 19:10

Nacia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kwietnoiwo-majowych mam! Czyli Madziuśka nie dotrwała do dzisiaj, ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło :) Nacia będzie dobrze, Szymki to silne chłopaki! :)

Nacia lubi tę wiadomość

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia! Gratulacje! Napisz jak się czujesz po cc. I dawaj znać na bieżąco jak Szymuś.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Nacia! Gratulacje! Napisz jak się czujesz po cc. I dawaj znać na bieżąco jak Szymuś.

Ogolnie poszlo szybko o 11 zaczal sie zabieg a o 11.08 juz uslyszalam placz Szymka :) znieczulenie dosyc szybko mi zeszlo i musialam prosic o przeciwbolowe w kroplowce a pozniej jeszcze dwa razy zaszczyk w tylek no i pomoglo :)
    Bylam juz sie wykapac i teraz leze.. nic mnie nie boli tylko jak sie ruszam no to wiadomo rana boli..
    Ogolnie czuje sie bardzo dobrze i jestem taka szczesliwa ze synek jest juz ze mna <3

pasia27, Lilik, Carolq, Patrycja24, monilia84, SShape, Różyczka lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Szymuś <3 urodzil sie dzisiaj o 11.08 przez cc :) waga 3300g, 54cm <3

Niestety zabrali mi go do inkubatora bo dziwnie plakal a raczej mialczal :( podejrzenie zapalenia pluc dlatego wzieli go pod kroplowke bo mialam gbs+ i jutro maja mi go oddac rano <3

Jestem szczesliwa mama! <3
    Kochana gratulacje!!

Czekałam.na wieści od was!!

Nacia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naciu, wspaniale :). Dzielna jesteś. Teraz tylko czekać aż Ci synka przyniosą. Całusy dla Was!

Nacia lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilik wrote:
    Naciu, wspaniale :). Dzielna jesteś. Teraz tylko czekać aż Ci synka przyniosą. Całusy dla Was!

Na szczescie mialam go przy sobie okolo 2h ale poloznej nie podobaly sie te dzwieki jakie wydawal dlatego wziela na badanie no i juz nie przyniosla. Ale maz byl u niego i mi zdjecia przynosi hehe jestem dobrej mysli ze jutro rano juz mi go dadza <3

Lilik, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia gratulacje :) !@
    Podziwiam Cię że po 8 godzinach od cc i juz się kąpałaś. Jestem w szoku. To Twoja pierwsza cc?
    Ja po 12 ggodz.nie miałam siły wstać i nogi mi się trzęsły.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Nacia gratulacje :) !@
    Podziwiam Cię że po 8 godzinach od cc i juz się kąpałaś. Jestem w szoku. To Twoja pierwsza cc?
    Ja po 12 ggodz.nie miałam siły wstać i nogi mi się trzęsły.

Tak tak to moja pierwsza ciaza. Ja szybko wstalam bo chcialam pojsc do Szymka :) on biedny lezy tam sam i serce mi sie kraje ze nie jestem przy nim.. ale mam kilka zdjec od meza ktore ogladam caly czas ;p

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63211b653831.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ff6c531c7c3.jpg

O to moj skarbek! Obecnie najwazniejsza osoba w moim zyciu! <3

Cigaretta, migussia, Carolq, Lilik, fistaszek88, Patrycja24, pasia27, maimama, josephinka84, Aniu_leczka, Liley, hiacynta99., monilia84, xpatiiix3, Marietta, Iwa81, patkaaxx90, SShape, Evil89, Różyczka lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia śliczny jest ! Klopsik mały :)

Nacia lubi tę wiadomość

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że pobyłaś z nim chociaż te dwie godziny. Cudnie czytać jak jesteś nim zauroczona :). Prawdziwa mamusia.
    Śliczny jest i taki fajny pulchniutki :)

Nacia, Iwa81 lubią tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia, gratulacje! Piekny chlopaczek. I taki pulpecik sie wydaje :-)

Patrycja24
‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ